Топ готвач от Турция ми даде специална рецепта за байганети
Тестото трябва да се омеси бързо, това е основното и единствено правило за успех, пържат се много бързо и набъбват като еклери
Турските готвачи са ненадминати майстори на вкусни деликатеси от обикновено тесто. Днес имаме за вас една специална рецепта за турски байганетки, които много приличат на популярните толумбички, но без сиропа. Имаме я от топ готвач от Турция. Пържат се много бързо и набъбват като еклери.
Тестото трябва да се омеси бързо, това е основното и единствено правило за успех. Ето и рецептата:
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
1 яйце
4 гр. сол
10 гр. сода
360 гр. брашно
Начин на приготвяне:
Изсипете 200 мл мляко в дълбока купа, разбийте яйцето, добавете 4 г сол, 10 г сода, 360 г брашно. Омесете меко тесто.
Тестото е без мая, така че не е нужно да чакате да втаса, продължете веднага. Разделете тестото на 4 части и разточете всяка на плосък правоъгълник. Нарежете го на тънки ивици и ги разделете наполовина, както е показано на снимката по-долу.
Поставете едно парче тесто върху другото.
Натиснете в средата и оформете лодки.
Загрейте олиото в тенджера и изпържете сладките до златисто кафяво. 3-5 минути са достатъчни.
Поднесете още топлите байганети обилно поръсени с пудра захар, смесена с ванилия.
Това е новата Мис България. Харесва ли ви?
Камион избухна в пламъци на Прохода на Републиката, образувала се е тапа
Те загубиха сина си, а убиецът му получи условна присъда
Истински ужас се крие зад убийството на 45-годишната жена от София
Ива Митева: Както е тръгнало, какво им пречи да избират и президента от Народното събрание
