Луксозна нежна комбинация, галеща небцето: Опитайте тази рецепта за ябълково-бананов щрудел от пита хляб
Става за нула време
Класическата комбинация от ябълка и канела е гарнирана с вкус на банан. Получава се луксозна нежна комбинация, която гали небцето.
Необходими продукти:
300 грама извара
100 грама или 1 брой лаваш
1 брой банан
3 броя ябълки
1 жълтък
15 грама орехи
Канела на вкус
Захар на вкус
Начин на приготвяне:
Натрошаваме банана. Добавaме изварата и разбъркваме. Разпределяме върху повърхността на лаваша. Лавашът може да се намаже с масло или заквасена сметана по избор. Почистваме ябълките, минаваме ги на ренде. Ако ябълките са сочни, изстискаме сока. Добавеме канела на вкус и захар на вкус. Разстиламе ябълките върху лаваша със слой извара. Може да добавим и накиснати във вода стафиди. Навиваме на руло. Разстиламе го във форма, намазваме с жълтък. Печем за 20 минути на 190 градуса.
Съвет – пълнежът може да бъде заменен с всякакви плодове, плодове, ядки. Към тях можем да добавим извара или заквасена сметана, спрямо лични предпочитания.
Джеймс Камерън влезе в клуба на режисьорите милиардери
По сръбска телевизия: Борисов е сърбин, който не признава, че е сърбин (ВИДЕО)
Сигнал за бомба на летището в Сараево, има евакуирани
7 кандидати подадоха документи за европрокурор от България
Лавров: САЩ искат да поставят Европа на мястото ѝ
МИРГ Приморско-Царево получи европейско финансиране
Пловдивският „Капан“ се превръща в убежище за просещи - няма кой да реагира
Наталия Симеонова с нов проект „От сърце“ – платформа за любов, прошка и признание
България №1 в ЕС по пушачи сред деца - момичетата пушат повече от момчетата
Доналд Тръмп-младши се сгоди за модел с впечатляващо минало
ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж
