×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деца играят сред…фекалии на домашни любимци


Деца играят сред…фекалии на домашни любимци
Тази детска площадка, където малчуганите си играят, отдавна е превърната и в кучешка тоалетна. Виж снимката по-долу!
23 Февруари 2012, Четвъртък, 12:21 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Те се облекчават ежедневно край детски площадки, не се заблуждавайте, че ваксинираните са безопасни

С риск да си навлека цялата омраза на кинолози, природозащитници, кучкомани, обикновени граждани, които искат да си имат другарче, но не им пука за тези, които не искат, на разни организации за защита на всички с четири лапи и на самата София Лорен – твърдо заявявам  собственото си мнение– това безобразие трябва да спре!Майки от „Славейков”попитаха къде да разхождат децата си и изобщо къде да играят малчуганите. За пример ни посочиха детската площадка до блок 10. Една наистина съвременна и красива детска площадка, която за ужас на всички е заобиколена от кучешки…лайна. Да, лайна! Няма да използвам завоалирани и чужди думички, а точната.

Кажете къде да оставя детето си да играе – попита Ралица Петрова и посочи зелените площи наоколо. На които все още няма трева, но за сметка на това има лайна. Бодро изплували след дъждовете, едно до друго с различна форма и големина, те са навсякъде. Няма свободен квадратен метър площ, ненасран от някое куче. Малки, големи, кафяви, шоколадови, сиви и всякакъв цвят в зависимост от това какво е яло животното.

 

Детайл от площадката по-горе, на който ясно личат животинските фекалии, на метри от децата

Докато двете се дивяхме на гледката, мина жена на средна възраст с пинчер, облечен в рокличка и шапчица. Явно много се грижеше за него. Той също се изцвъка в общата купчина, а на забележката ни защо не махне акото, стопанката се развика и започна да ни обижда. Кой знае защо употреби и думата кучки, които се месели в чужди работи. В същото време, привлечени от топлото слънце, момченца ритаха топка, спъваха се и падаха право в  минираните участъци. Малки момиченца рисуваха с тебешир по площадката само на сантиметри от поредната кучешка купчина.

1400 са регистрираните в Бургас домашни кучета каза Павлин Михов, шеф на дирекция „Екология” в община Бургас. До 2009 година са били само 280, но понеже в момента глобите са нараснали на 200 лева, някои стопани са се стреснали и са отишли да регистрират любимците си.  Това обаче е цифра, която е близо десет пъти по-малка от реалната, смятат специалистите. От една страна таксата за регистрация е 200 лева и се вижда непосилна за стопаните, глобата обаче е още 200 и това донякъде ги стресира, но по стар български манталитет повечето си мислят, че ще минат между капките. Затова разхождат любимците си рано сутрин и късно вечер, когато вероятността  да се срещнат с инспектори е по-малка. И използват най-близките места за разходка – около блока, точно където играят децата, училищни дворове и дори дворове на детски градини.

 

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг не се свени да чисти след кучето си, но ние  - да

Има категорична забрана кучета да се разхождат в близост до детски площадки, обясни Павлин Михов, но много бургазлии не се съобразявали с наредбите.   Няма как инспектори да бдят из целия град и зад всеки храст. Наложени са доста глоби, но и много стопани са се разминали безнаказано. За случая с детската площадка той лично се ангажира да изпрати екип. Наблегнете на личната култура на хората, посъветва господин Михов. Просто има граждани, които смятат, че да изведат кучето си навън и то да се облекчи в градинката, е в реда на нещата. Те не смятат за нужно да носят ръкавици и торбички. Има и хора, за които е нормално да си изхвърлят боклука през терасата, да си хвърлят фаса в декоративна ваза с цветя на улицата. Всичко опира до манталитет и възпитание. Трябва да се научим да бъдем европейци и няма нищо срамно да почистиш след кучето си.

За съжаление това често не става. Затова общинският съвет гласува първоначална глоба от 100 лева. Понякога глобата също променя съзнанието…

Случаят с детската площадка в „Славейков” не е единичен. Проверка на „Бесове” показа, че с кучешки фекалии е нацвъкана в момента зелената площ пред Операта, градинката пред съда, парка в ж.к. „Изгрев”, парка пред МБАЛ и парка в „Славейков”.  А пролетта идва и там играят деца. И ако чуете някой стопанин да казва, че кучето му е имунизирано и няма никаква опасност да зарази някого, не вярвайте.

Б.Р. Авторът ни предостави и статията на д-р Маргарит Рачев "Опасност от пренасяне на паразитни заболявания", която ще публикуваме отделно


В категории: Бургас


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Т.Сотирова
23.02.2012 20:36:14
0
1
Преди три години се връщах от нощна смяна. Точно пред съда се подхлъзнах на прясна, току що изсрана купчинка, която не забелязах. Паднах и си счупих крака в глезена и коляното. Последва операция, гипс, раздвижване, санаториум и 6 месеца болнични. Всички пари за лечението ми бяха от моя и вашите джобове. Все още при разваляне на времето ме боли и накуцвам. Има ли статистика колко хора са пострадали само от това, че някой решил да си изсере кучето до тротоара? А тия мъчичета, които си рисуват безгрижно, Бог да ги пази, щом ние не можем.
7.
Човек
23.02.2012 19:53:19
0
2
Поредното ганьовско безобразие...
6.
Детегледачка
23.02.2012 19:44:57
0
2
От утре нататък, видя ли кучкар с куче на детска площадка, веднага го топвам на тел. 112 !
5.
Възмутен
23.02.2012 19:16:44
0
1
В нашия град няма и зони за разходка на зайци, на питони, игуани, прасета, овчици и всякакви други домашни любимци. Срамота, значи!
4.
Lola
23.02.2012 18:35:06
0
1
Лично аз недоумявам как огромни песове живеят в апартаменти 50 квадрата. Та вие мъчите животното бе, хора! На него му трябва двор. Пространство за игра. Задоволявате вашето его чрез мъките на едно животно!
3.
Кучетата на село!
23.02.2012 18:31:10
0
1
В този град се гледат деца! И живеят хора! Не е зоопарк!
2.
ISTINATA
23.02.2012 14:39:42
1
1
А наясно ли сте че в бургас няма зони за разходки на кучета-само 10 кв оградени в морската-а как да стигнат кучетата дотам
1.
КУЧО
23.02.2012 13:26:57
1
2
Всичко е въпрос на култура и възпитание.
Колко пъти съм виждал майки да водят дечицата си по голяма нужда в градинките и да сменят памперси по пейките като след това ги изхвърлят в храстите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори