Помните ли любимите прасковки от нашето детство? Ето най-простата рецепта за приготвянето им
Направете ги на вашите деца
Днес ви представяме рецепта за приготвянето на един от любимите десерти от нашето детство – прасковките.
Необходими Продукти:
яйца – 4 бр.
захар – 1 ч.ч.
олио – 1 ч.ч.
мед – 5 с.л.
сода за хляб – 1 ч.л.
ванилия – 1 бр. или захар с аромат на ром – 1/2 пакетче
брашно – пресято (около 700 гр)
шипков мармалад за слепване
За украсата:
боя – червена и жълта
захар – около 100 – 150 г
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта на крем. Добавете олиото и разбъркайте. Изсипете содата в меда, добавете ванилия и прибавете към яйцата, захарта и олиото. Прибавете постепенно брашното, така че да се получи меко и лепнещо, но гладко тесто.
В тава с хартия за печене редите оформените от тестото топчета с големина колкото орех. Печете на предварително загрята фурна на 180 градуса до леко златисто.
Когато изстинат, с помощта на лъжичка слагайте мармалад и слепвайте две по две сладките.
В две купички с мъничко вода разтворете боя и потапяйте сладките легнали – първо от едната страна в едната боя, после от другата страна в другата боя. Отцедете за малко върху домакинска хартия и оваляйте в кристалната захар.
Впечатлете свекървата с „коледни елхи“ с пилешко месо и кашкавал
Родата на Цар Киро изкупи масите от 10 бона за концерта на Тони Стораро
Туристка загина при сблъсък между круизни кораби в Египет
Лондон затваря касичката, хиляди българи могат да останат без английските пенсии
Тамара Глоба разкри какво да очакват зодиите през 2026
Почина бившата съпруга на Чък Норис - Даян Хоулчек
14-годишно момиче се обади в полицията за домашно насилие над майка ѝ
Получаваме палава Снежанка за празника срещу €150
Тризначките Вяра и Надежда искат помощ от Доналд Тръмп
Отказаха да върнат децата на двойка, живееща в гората без ток и вода в Италия
Трагедия! Той излезе да кара АТВ, часове по-късно откриха трупа му
До началото на януари земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
