С тази рецепта мекиците стават най-вкусни и пухкави
Кой не обожава мекици?
Днес ви представяме най-добрата рецепта за пухкави мекици:
Необходими продукти:
брашно – 4 ч.ч.
сол – 1 ч.л.
захар – 2 с.л.
мая – 1 с.л. суха
вода – 1 и 1/2 ч.ч. топла
ракия – 1 капачка
бакпулвер – 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Смесете сухите продукти в голяма купа и прибавете водата, като бъркате до получаване на много гъста каша.
За да не поемат в последствие при пържене мекичките много мазнина, може да сложите 1 капачка ракия в тестото за мекици.
Покрийте купата с намаслено фолио и оставете да престои в хладилник до следващата сутрин.
Тестото трябва да увеличи обема си 3-4 пъти и да е на шупли. Получава се доста лепкаво.
Поръсете тестото с бакпулвера и омесете отново добре. Оставете да се надигне пак.
Загрейте повечко мазнина в тиган, намазнете ръце и гребвайте от тестото, като оформяте тънки мекички.
Изпържете любимите мекици от двете страни.
Изваждайте готовите върху кухненска хартия.
Поднесете със солена или сладка гарнитура вече изпържените пухкави мекици.
МВР предотврати имотна измама за стотици хиляди лева в "Малинова долина"
"Форбс": Илон Мъск е първият човек с нетно богатство от над 600 млрд. долара
Коледната украса крие сериозни рискове за домашните любимци, предупреждават ветеринари
След еврото: Цените на жилищата у нас ще скочат с до 10% още през 2026 година
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
