×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борба с рака на маточната шийка или гушване на 2 млн.лева от Здравната каса


Борба с рака на маточната шийка или гушване на 2 млн.лева от Здравната каса
Във фирмения сайт на ваксината Cervarix могат да се прочетат кошмарни статистики, от които на всяка майка да й прилошее
16 Февруари 2012, Четвъртък, 15:07 ч.
Автор: Диана СЛАВЧЕВА в.Десант

Има нещо гнило в инициативата на д-р Станимир Хасърджиев и депутата Лъчо Иванов*

Нежен майчин глас призовава от всички медийни екрани да ваксинираме дъщерите си срещу рак на маточната шийка. И заговорнически ни уверява как и тя го била направила.  

Оказва се, че от няколко години насам е станало традиция по това време на годината у нас да се провежда Национална кампания срещу това злокачествено заболяване, което – ако се вярва на пропагандата – е вторият по честота рак при жените и причинява годишно стотици смъртни случаи по света и у нас. И изобщо едва ли не в обозримо бъдеще той е напът да затрие масово нежната половина на човечеството.
Но ето, че вече има добра новина – находчиви медици и фармацевти са разработили нужната ваксина, която с един замах ще измете тази заплаха от световната сцена и ще спаси жените.
А още по-радостна е новината, че в края на м. г. родният ни парламент реши 2 милиона лева от бюджета на Здравната каса да бъдат пренасочени за закупуването на имунизиращи препарати срещу коварния вид рак. Защото ракът на шийката на матката било единственото онкологично заболяване, което може да се превантира с ваксина.
Първоначално тази идея бе отхвърлена от бюджетната комисия, но впоследствие мнозинството я гласува

по предложение на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов,

като бе отбелязано, че такова е и желанието на пациентските организации.

Всъщност става въпрос само за една такава структура – тази на Националната пациентска организация, оглавявана от добрия приятел на парламентариста д-р Станимир Хасърджиев. И ако погледнем в сайта им, става ясно, че не точно това е тяхно желание, а както пише там: те „подкрепят предложението на д-р Лъчезар Иванов“. По-интересно е, че този стожер на интересите на пациентите – доктор Хасърджиев е истински колос в областта на всякакви гръмки кампании в името на здравето.
За крехките си христови 33 години той е успял да стане автор и да реализира под вещото си ръководство множество здравни проекти, свързани с т. нар. социално-значими заболявания. 


Нека изброим някои от тях: „Високият холестерол убива!”, антиаборт кампанията „От теб зависи!”, рак на маточната шийка „Кажи на някой”, „С няколко килограма по-млади!”, „Лекувай остеопорозата!”... Господинът едновременно с всичко това е основател и председател на Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“. Покрай което впрочем взима награда за пиар през 2009 и за най-добра медийна кампания в света по повод Световния ден за борба с тази болест. Да се чуди човек как този неуморен млад мъж намира сили и да си спретне малка семейна фирма, която възнамерява да се заеме и с оползотворяване на слънчевата енергия.  Излиза че

добрият доктор Хасърджиев само със СПИН не се е захванал още.

Изреждаме всичко това, за да стане ясно какви хора стоят в основата на поредната шумно рекламирана акция, при която под благовидния предлог, че ще се опазва общественото здраве, всъщност

ще се завърти апетитен финансов оборот.

Но не точно това е най-страшното в тази добре планирана операция. Макар че наистина ваксините срещу рак на маточната шийка са най-скъпите в света и общата стойност на трите необходими уж за имунизацията инжекции (при това предпазващи само за около една петилетка) варира между 500 и 900 лева.
По-жестоко от това в случая е

безотговорната спекулация със страховете на хората

и безскрупулното им убеждаване в съмнителните качества на едни продукти, за които няма никакво доказателство, че са безопасни и ефективни!
За сплашване на жените в официалния сайт на произвежданата от белгийския фармацевтичен гигант „Глаксо“ ваксина Cervarix се твърди например, че: „В 99,7 % от случаите ракът на маточната шийка се причинява от човешкия папилома вирус HPV”. Само че, базирайки се на десетки хиляди изследвания, учените са установили, че

причина за развитието на тази онкологична патология

може да бъдат също и много други фактори.
Доказано е например, че при жените, които пушат повече от 20 цигари на ден, 5 пъти се увеличава рискът от развитие на туморен процес в маточната им шийка. Проучване през 1984 г. във Франция пък показва, че рискът от развитието на този карценом е 5 пъти по-голям при жените с два и повече аборта, което се дължи на механичното увреждане на шийката. 


Приятелската връзка между депутата Лъчезар Иванов (вляво), който прокара идеята за 2-та милиона лева през парламента и д-р Хасърджиев не е от вчера

Друга статистика показва, че докато папилома вирус се засича от 11 до 46 % при пациентките с ракова патология на шийката, в същото време – с много по-голяма честота – при 40 до 49 % от случаите, се установява наличието на... бактерията хламидия. За възникването на болестта способства също затлъстяването, диабета и дори наличието на хипертония.
Дори вездесъщото американско Управление за контрол на хранителните продукти и лекарствата потвърждава още през 2003 г., че „голяма част от

инфекциите, предизвикани от папилома вирус, са кратковременни

и нямат връзка с рака на шийката на матката“. Неопровержима истина е също, че инфекциите от този вирус си отминават най-много за година-две от само себе си, без никакви ваксини и инжекции.
Но дори и да предположим, че само зловещият HPV е виновникът, следва да уточним, че досега са открити близо 100 негови типа. От тях онкогенни са 15. А предлаганите ваксини действат едва срещу две до четири от тези разновидности! Е, пита се в задачката с какво точно ще реши проблема имунизацията.

Лично аз – като майка на момиче и като жена,

успяла да се измъкне от щипките на този рак напълно излекувана (но без ваксини, а просто, защото бе хванат навреме при редовна профилактика!) – никога не бих помъкнала дъщеря си да я боцкат със съмнителни субстанции, над които витаят множество въпросителни.
А такива в случая поставя най-малкото фактът, че въпросните ваксини са съвсем „млади“ - те са изобретени едва преди 6-7 години и няма как да се знае дали са ефикасни и наистина предпазват,  защото като правило ракът започва да се развива чак 10-15 години след заразяването с папилома вирус.
При това – твърди се – заразяването ставало при започването на полов живот. В подкрепа на тази теза се изтъква, че рак на маточната шийка почти не се наблюдава при... монахините! Затова и инжекциите се слагат на деца, които още не са помирисали дори секс. Тъкмо

момиченца до 12 години ще имат право на гласуваната безплатна ваксина.

Друг е въпросът как точно ще бъдат разпределени количествата от нея, като се има предвид, че през настоящата 2012 г. тази възраст ще навършат около 30 000 български девойчета, а парите, предвидени за реимбурсиране (т. е. за заплащане) от Здравната каса на ваксината, са 2 милиона. Простите сметки показват, че при цена от 450 лв. на човек (най-ниската възможна) на една серия от необходимите три инжекции, тези средства ще стигнат само за имунизацията на около 4 500 момичета!
Кой ще има право и как ще се плаща все още не е решено – отговориха ни от Здравното министерство. Дори не се знае кога ще започне да се прилага имунизирането през Здравната каса.
Оттам ни информираха още, че течащата в момента по медиите рекламна кампания на ваксината срещу рак на маточната шийка се води от вносителите й и всъщност е предназначена за свободния пазар. Така че, ако някоя мама й се върже, ще трябва да приготви хилядарката.
Все пак нека има предвид, че ракът на маточната шийка може напълно да се излекува, ако навреме се установят патологичните промени в клетките в началните му стадии. И това може да стане без никакви особени чудеса, фармацевтични фокуси и докторски открития, а само чрез редовни профилактични прегледи при гинеколог и периодично изследване с цитонамазка.

А клипът с холеричната родителка, която вече е ваксинирала щерка си

и ни убеждава и ние да направим това, както и други подобни агитационни материали, напират от екрана да влязат директно и в училищата.
Още в първите дни на кампанията 14 столични учебни заведения  заявиха готовност да разяснят сред учениците ползите от ваксината. Така че „щипките“ на рака може и да ни се разминат, но рекламите със сигурност ще се опитат да ви щипнат мозъка, че и да ви бръкнат в джоба дори...

*заглавието е на Бесове.бг


В категории: Здраве


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
8
Коментара по темата
8.
Гражданин
24.02.2014 09:58:40
0
1
Я се събудете, всички ваксини са поредните трикове на фармацевтичните компании, като машина за пари, както и повечето болести изкуствено пускани. От кога има лек за рак, защо не го дават на хората, защото само на един пациент лечението от рак в Щатите е 300000 долара. От това печелят тия огромни масонски компании. Чакайте да ви дадат лекарство против рак, напротив ще продължават да измислят още по опасни ваксини за луди пари с които тотално да избиват населението. Запомнете от вашите болести тези фармацевтични гиганти забогатяват !!! http://kakvonovo.blog.bg/politika/2013/12/27/ot-neta-vaksinite-ubivat.1222808
7.
Журналист
13.10.2012 15:07:58
0
3
Статията показва, че големите борци срещу корупцията като въпросния напет доктор на снимката работят за пари и трябва да гледаме със съмнение на всичките им изяви. Ако се поразровим из финансите на пациентските организации се се намерят твърде интересни неща по усвояването на европарите. Браво на Славчева.
6.
възмутена
17.02.2012 20:43:09
3
2
Бесове,
Жалко че препечатвате подобни меко казано непрофесионални статии Тази журналистка да прочете литература по въпроса за ваксината, която се прилага масово и се покрива от държавата в редица страни:Чехия, Словения, дори Македония, да не говорим за по-развитите от нас. Или може би и там ще открием д-р Иванов д-р Хасърджиев и др. под. Вместо да фабрикува политически интриги, Славчева да прочете малко повече за тази ваксина - литература бол, ама за това се иска пипе и отношение, а не храчене, пфу...
5.
шушу
17.02.2012 13:06:13
4
1
Абсолютно одвеждаа инормация, която никоя национала медия ням да пусне. Защо? Защото ваксинират момичета и жени, коит Не водятсе още полов живот и които не са заразени спапилома вирус. На заразени жен ваксината не действа. срд саттиките вксяка трета жена в живота си се среща с въпросния вирус. Въпрос н личен избор родителите да ваксинират децата си.Но сравненито на авторката, че се еизлекувала тя с операция или конизация, ел.примка или стеректомия е абсурдно. Не виждам защо трябва да се стигадотам? Да се преживее целия ужа от всоа група ПАП от кофти биосия и т.н. Хубаво е, че се излекувла. Н стотици ени умират всеки ден. И не е хубаво заради нкаква антикампаня среу нкого да се промиват мозъците на по-слабо инормираните хора. Нека всеки направи свя избор лед консултаия с лекар, а не след някава статия на някава журналиста!
4.
шушу
17.02.2012 13:06:13
3
0
Абсолютно одвеждаа инормация, която никоя национала медия ням да пусне. Защо? Защото ваксинират момичета и жени, коит Не водятсе още полов живот и които не са заразени спапилома вирус. На заразени жен ваксината не действа. срд саттиките вксяка трета жена в живота си се среща с въпросния вирус. Въпрос н личен избор родителите да ваксинират децата си.Но сравненито на авторката, че се еизлекувала тя с операция или конизация, ел.примка или стеректомия е абсурдно. Не виждам защо трябва да се стигадотам? Да се преживее целия ужа от всоа група ПАП от кофти биосия и т.н. Хубаво е, че се излекувла. Н стотици ени умират всеки ден. И не е хубаво заради нкаква антикампаня среу нкого да се промиват мозъците на по-слабо инормираните хора. Нека всеки направи свя избор лед консултаия с лекар, а не след някава статия на някава журналиста!
3.
d
17.02.2012 03:01:28
1
6
MOLQ vi napravete taka 4e tazi informaciq da stigne do nacionalnite medii!Osbeno ot tova,4e 6te se vaksinirat hora,koito vsa6nost nqmat nujda!
2.
Ruslan Sheykov
16.02.2012 19:59:19
0
7
Напълно споделям мнението на Г-жа Славчева, много интелигентно поднесена информация, подразбирам и мнението и за Г-н Иванов и Г-н Хасърджиев. На ваксинация подлежат само жени от рисковите групи и то, ако желаят.
1.
дан
16.02.2012 19:30:48
10
1
не знам коя е Диана СЛАВЧЕВА в.Десант, но е тотален простак...можеше първо да прочете, да се поинтерисува за какво става дума и тогава да се изсира по този идиотски начин....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори