×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес започват Младежките музикални дни "СоЛиСиМи" - фестивал, насочен към класическата музика
  • ПП-ДБ ще дадат мощен старт на кампанията си, в 18 часа водачът за Бургас акад. Николай Денков се среща със симпатизанти в експоцентър Флора
  • Водачът на листата на БСП за 2 МИР Бургас инж. Петър Кънев днес ще открие кампанията на социалистите в региона в 18:00 часа на шатрата на Часовника
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хаванаха още двама от бандата на Пижака, задигала лимузини


Хаванаха още двама от бандата на Пижака, задигала лимузини
Васил Генчев и Константин Георгиев са двамата от бандата на "Пижака", които са заловени последно с крадено "Ауди А 6". Районният съд гледа в момента мярката им за неотклонение
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Февруари 2012, Понеделник, 15:43 ч.
Автор: Бесове.бг, снимки ОД на МВР

Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на Васил Генчев и Константин Георгиев

Още двама от бандата на известния 45- годишния автоджамбазин Стоян Атанасов по прякор Пижака са били заловени с краден автомобил "Ауди А6". В момента Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на задържаните Васил Генчев и Константин Георгиев. 

Те са спипани непосредствено след кражбата докато прибирали лекия автомобил в гараж в района на бл. 72 в к-с «Лазур». Установено е, че гаражната клетка е предварително наета с цел укриване на крадени коли, съобщиха от ОД на МВР. По време на кражбата, Константин Георгиев и Васил Генчев се придвижвали с «Форд Фиеста», също краден, но през 2011 година от Сливен, като регистрационните му табели са отговаряли на друг лек автомобил от същата марка, но със софийска регистрация. Кражбата на «Ауди А 6» е осъществена, чрез използване на специална техника за привеждане в движение на автомобили и от тази марка и клас.


Краденото "Ауди" е намерено в гараж в ж.к. "Лазур"

Към момента спрямо Константин Георгиев има повдигнато обвинение по досъдебно производство, образувано в Районно управление «Полиция» – Приморско за опит за противозаконно отнемане на МПС. Същият нееднократно е задържан за кражби на леки и лекотоварни автомобили и други кражби, но до момента не е имал осъдителна присъда. Автоджамбазите са задържани за срок от 72 часа.

От полицията съобщиха, че от извършените до момента оперативно-издирвателни и процесуално-следствени мероприятия е констатирано, че всички лица, ангажирани с посочените противозаконни отнемания, са от обкръжението на криминално проявения Стоян Атанасов, 45 годишен от Бургас, по прякор «Пижака». Същият към настоящия момент е с мярка за неотклонение «парична гаранция в размер на 6 000 лв.» по досъдебно производство, касаещо застрахователни измами / фиктивни ПТП, палежи, противозаконни отнемания и др/. «Пижака» е известен с това, е първия осъден автокрадец, действащ на територията на регион Бургас.

Двамата автокрадци са спипани при една от поредицата полицейски акции срещу автомоблини кражби. Според криминалистите, леките автомобили се крадат за откуп или резервни части, като не се изключва възможността и за директна продажба на автомобила на лица от криминалния контингент, извършващи подобен род престъпна дейност. Товарните автомобили са предпочитани, тъй като с тях се осъществява обикновенно търговска дейност и с цел продължаване на търговията, исканите откупи се изплащат бързо и безотказно. В редки случаи, когато за автомобилите не се получават откупи, същите се разглобяват на части, които се продават в автоморги в цялата страна.

В резултат на предприетите полицейски действия за предотвратяване противозаконното отнемане на МПС, през лятото на 2010 година са задържани извършителите на кражбата на хладилен микробус “Мерцедес Спринтер”, с бургаска регистрация, осъществена от територията на Ахелой, общ. Поморие. Задържани са : 31 годишния Драгомир Лефтеров от Каблешково, 41 годишния Костадин Костадинов от с. Равда, общ. Несебър и 36 годишния Данаил Петранов от Бургас. Драгомир Лефтеров е криминално проявен и осъждан за извършено през 2009 година противозаконно отнемане на МПС. След задържането за кражбата на микробуса, спрямо Лефтеров е постановена мярка за неотклонение «задържане под стража», като след изменението й в по-лека, от м. септември миналата година до момента са извършени над 60 посегателства над моторни превозни средства.

По инициатива на ръководството на ОДМВР – Бургас и Районна прокуратура – Бургас спрямо Драгомир Лефтеров е постановено отново «задържане под стража» по друго досъдебно производство, като задържането му рязко намалява противозаконните отнемания на МПС в региона. Към момента същият е привлечен в качеството на обвиняем и по още три досъдебни производства.

Въпреки полицейските действия спрямо Костадин Костадинов и 36 годишния Данаил Петранов, предприети по отношение на противозаконното отнемане на хладилния микробус “Мерцедес Спринтер”, същите отново са задържани на 20.01.т.г. при транспортирането на краден лек автомобил “БМВ 120 Д”, с поставени чужди регистрационни табели / издадени за лек автомобил “Фиат Типо”/. При тази полицейска акция Петранов управляваше крадения автомобил, а Костадин Костадинов - лек автомобил “Фолксваген Голф 3”, с бургаска регистрация, движещ се пред краденото “БМВ”. При извършеното претърсване на л.а. “Фолксваген” бяха открити : документите за самоличност на Данаил Петранов, както и оригиналните регистрационни табели на откраднатото през месец септември миналата година от територията, обслужвана от Второ Районно управление “Полиция” - Бургас “БМВ”. По инициатива на ръководството на ОДМВР – Бургас и компетентната прокуратура, поставените по образуваното досъдебно производство мерки : за Данаил Петранов - “парична гаранция” и за Костадин Костадинов- “домашен арест”, са променени от състав на Бургаския окръжен съд на “задържане под стража”, което допълнително е намалило вълната от противозаконни отнемания в региона.

Междувременно състав на Поморийския районен съд постанови във връзка с противозаконното отнемане на хладилния микробус, осъществено от Ахелой през лятото на 2010 год., ефективни присъди спрямо : 31 годишния Драгомир Лефтеров от Каблешково - 6 години лишаване от свобода, 41 годишния Костадин Костадинов от с. Равда, общ. Несебър - 5 години лишаване от свобода и 36 годишния Данаил Петранов от Бургас - 3,5 години лишаване от свобода / присъдите са постановени на първа инстанция/.


         Именно бързината при съдебното производство, ефективните присъди или мерки за неотклонение «задържането под стража», взети по отношение на лица, занимаващи се с кражби на коли, са от изключителна важност за ограничаване на този вид престъпност и снижаване броя на извършените противозаконни отнемания на МПС.




2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Всезнайко
13.02.2012 18:17:50
1
1
http://www.segabg.com/article.php?issueid=669&sectionid=2&id=00006
1.
Всезнайко
13.02.2012 16:35:55
0
3
Нека се разровят журналистите и читателите кой от полицията пазеше Пиджака и защо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Нова наредба слага край на заведенията в жилищните блокове Целта й е да се осигури благоприятна жизнена среда и условия за подобряване на качеството на живот на гражданите Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Кметът на Царево Марин Киров ще се включи в пробег от Дуранкулак до Резово Община Царево с подкрепа към инициативата 1 SEA Жената на Веселин Маринов го угои Жената на Веселин Маринов го угои Изпълнителят на „Да се събудиш до мен“ винаги се е грижил за фигурата си, но откакто се събра с Веселина Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Даниел Митов: Представям си Бойко Борисов като премиер за четвърти път Стана ясно, че няма как да продължаваме с тези експерименти, работим за победа, изтъкна депутатът от ГЕРБ - СДС Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Ето така може да върнете белия цвят на оцветените в пералнята дрехи Първата ни работа трябва да е да я изплакнем под течаща студена вода, за да предотвратим допълнителното навлизане на цвета в тъканите на дрехата Кой диктува в слушалките на ергена Алек Кой диктува в слушалките на ергена Алек Ергенът покорно изпълнява нарежданията на гласа от слушалката Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Бездомни кучета нападнаха възрастна жена в центъра на Плевен Направени са й 12 шева Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Вижте кои експерти изпрати „Пампорово АД“ в Дубай да покажат зимния туризъм у нас Представихме нови медицински програми, летни атракции и ски услуга, казват нашите пратенички на световното туристическо изложение Арестуваха изнасилвач на деца Арестуваха изнасилвач на деца Чуждият гражданин бил локализиран и задържан на територията на голям търговски обект в София Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Ремонтът на покрива струва колкото гарсониера Клиент потвърди, че наскоро е платил близо 44 000 лева за двускатен покрив, а според актуални обяви за такива пари може да се купят имоти в Слънчев бряг и Банско
Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Кървава драма в Париж! Мъж нападна жена с резачка и простреля двама полицаи в участък Тежко ранен е и нападателят Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Израел се класира за финала на "Евровизия" на фона на масови пропалестински протести Над 5000 души протестираха по улиците на Малмьо, за да се обявят против участието на  Еден Голан Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Светът пред климатична пропаст, очакват се глад и масова миграция Климатолозите предупреждават за топлинни вълни, горски пожари, наводнения и бури с много голям интензитет и честота Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Овенът да не си хаби енергията, а Лъвът да внимава с парите! Хороскоп за деня – 10 май 2024, петък Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Това момиче спипа баща си в леглото с приятеля си и го запали жив Осъдиха я на суров затвор
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори