×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димче Миладиноски изнудва Община Камено с 10 страници плюнки и лъжи, няма да го допусна!


Димче Миладиноски изнудва Община Камено с 10 страници плюнки и лъжи, няма да го допусна!
По 12 хил.лв. месечно Хоспис Миладиноски ЕООД прибира вече 2 години от Общината, с отдавна изтекъл договор е, но не могат да се отърват от него, жалва се кметът Жельо Вардунски
Тема в развитие
виж още
скрий
31 Май 2024, Петък, 17:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Искаше от болни, нуждаещи се от неотложна помощ, нерегламентирано пари, а тя е безплатна, имам сигнали и за високи суми

-Г-н кмете, откога Община Камено има отношения с Димче Миладиноски и по какъв повод са те? Нима не знаехте с каква репутация се ползва този човек в здравеопазването?

-Преди 2 години обявихме обществена поръчка за извършване на неотложна медицинска помощ, по процедурата кандидатства Хоспис „Миладиноски” - единствен! Нямахме неотложна мед. помощ, имахме наша линейка - автомобил, пригоден за извозване на болни до лечебни заведения. Търгът беше спечелен от Миладиноски, друг кандидат не прояви интерес. Той започна да изпълнява тази услуга на територията на община Камено, но още след  20 дни започнаха неприятностите. Получавахме сигнали, че е искал прекалено високи суми за извършване на тази услуга. Нерегламентирано. А тя трябва да е безплатна. Само ако се използват лекарства от екипа за спешна помощ, пациентите трябва да ги възстановят. Това бяха условията по договора му. Срещу 12 000 лв. на месец за него, с което да покрива разходи за горивата и заплатите на персонала. Направихме това за хората, 12 000 лв. на месец си заслужава да се дадат, дори да спасим само един живот.

-Какви суми е искал от пациентите и близките им  д-р Миладиноски нерегламентирано?

-Не искам да цитирам точно, защото утре пак ще хукне да ме съди по съдилищата. Завел е десетки жалби срещу Общината къде ли не. Губи на всички инстанции, но пак отново започва. Примерно ви казвам - има случай да поиска 70 лв. до с. Трояново за поставяне на една инжекция. За екип от шофьор и фелдшер.

Димче Миладиноски завладял болницата на община Камено

-Казахте „Той ще започне пак да ме съди”, ама това е публична общинска собственост. Той явно се държи като абсолютен стопанин с нея?

-Ще ви дам хронология. Не е всичко с този договор за неотложната помощ отпреди 2 години. След спешната медицинска помощ, Миладиноски започна да говори, че ще прави медицински център в Камено, в същата наша сграда, която е в отлично състояние, ние си я поддържаме. Но вече сигналите срещу него бяха станали сериозни. Имаше много оплаквания. А почна и да своеволничи, в събота и неделя започна да боядисва в болницата с жълто, синьо, червено, каквото му скимне  - да прави щуротии, които не са съгласувани с принципала на болницата. Наслагал е някакви барплотове в коридора, обособил е нови помещения, които изобщо не съществуват по документи. Слага си реклама навсякъде - по фасадата, в коридорите. Пише се академик. Всичко това без решение на Общинския съвет. На покрива на общинската собственост има огромна реклама "Медицински център „Миладиноски” - частния му медицински център! За сравнение за 2 кв.м. кафеавтомат, процедурата преминава през комисии и сесия на Общински съвет, издава се разрешение, определя се месечен наем и се пуска търг.

В един слънчев ден Миладиноски дойде при мен и заяви, че от РЗИ са го одобрили да открие медицински център в нашата сграда. Попитах го как са го одобрили, по какъв ред, след като той не разполага с нужния брой кабинети. Той имаше по договора за обществената поръчка 3 кабинета под наем за лекари и 4 за неотложна медицинска помощ.

-А показа ли ви документ? Защото той дълго спекулираше, например, че хосписът му в Черноморец е лицензиран, но не беше вярно?

-На предния ми въпрос към него той каза, че в нашата общинска клиника кабинетите са основно за лечебни дейности и ние сме били гласували, че ако има договор със НЗОК съответният наемател, цената ще се определя на 10% от стойността на наема. Това означава, че ако е 2 лв. на кв.м. при  50-60 лв. наем, за 25 кв.м за медицински дейности ще плати 5-6 лв. Малко след това каза, че се отказва от тази схема, защото, цитирам: „Ще имам разрешение на НЗОК и искам да играя по преференцията, която дават на лекарите”. Сложно беше и нетърпимо като отношения. Обявихме нова обществена поръчка за кабинетите, но никой не се яви, само той, до месец трябваше да подпишем договора със спечелилия. Виках го няколко пъти да покаже документа, който е изискуем по условията на търга, да си внесе гаранцията и т.н. Той ми каза: „Е, нали имам одобрение от РЗИ?! Защо не го приемеш него?” Не мога да го приема, защото условията са да има договор с НЗОК, не някакви одобрения от РЗИ.

-А вие нещо от РЗИ прочетохте ли като документ? Кой се е ангажирал от тази инстанция с него?

-Прочетох. Там е обявил 11 кабинета, които изобщо не са негови, а наши, в които щял да има физиотерапия, сърдечни болести и т.н. В поликлиниката, която е публична общинска собственост, той е обявил, че тези кабинети ги държи под наем. Четири кабинета са на за неотложната помощ, тях няма право да ги представя изобщо за медицински център, защото са с друго предназначение. Той има, повтарям,  само 3 кабинета, но пред РЗИ представя, че има 11.

-А от РЗИ никой ли не провери какво прави във вашата обществена сграда?

-Питах ги и тях, подадох два сигнала до Медицинския надзор, че това не е медицински център по смисъла на Миладиноски, че с тези помещения той няма никакви отношения. Мина един месец от процедурата и той пак ми бутна някакъв лист от РЗИ-Бургас, не го приех и прекратихме процедурата. След което започна лудо съдене на Община Камено по всички инстанции - КЗК и съдилища.

-За какво?

-Че сме били провели неправилно процедурата. Междувременно той каза, че получил удостоверение за Медицински център в Камено от НЗОК. Писах на НЗОК две писма да дойдат да го проверят, защото и д-р Вълчев - почитаният физиотерапевт, за когото се чудя какво изобщо прави при Миладиноски, си хвърли оставката пред РЗИ като управител на въпросния медицинския център. Явно му е писнало от академик Миладиноски, както е обявил на входните врати на собствената ни болниица в центъра на Камено. Той все още няма управител на т.нар. МЦ. Започна да ни тормози в ОбС. Изнасяше речи. Вчера адвокатът му внесе на сесията питане - цял ферман, в който се твърди, че ще загубим по моя вина проект за милиони левове, ако той напусне Камено. След такъв натиск, се наложи да се гласува декларация в моя защита по време на сесията. Вие представяте ли си в каква ситуация съм?! Той задава 13 страници плюнки и лъжи, че бил направил осветлението в Общината, издържал футболния клуб, как щели да дойдат 4 млн.лв. в общината през европейска програма, но трябвало тези пари да минат през него, иначе ги губим. Абсолютни небивалици.

-Колко хиляди лева сте му платили на него дотук?

-По 12 000 лв. на месец вече близо 2 години. Сега продължаваме да му плащаме, защото сме в патово положение и той извършва някаква дейност - какво прави, не мога да ви кажа. Той ме обвинява, че аз еднолично съм му прекратил договорите за неотложната помощ и наема на кабинетите.

-До този момент имате ли някакво решение на съд и на каква инстанция?

-Имаме пет решения, въз основа на жалби срещу всяка една от заповедите ни да си тръгне, бяха образувани многобройни административни дела. Крайно време е да напусне кабинетите за неотложната помощ, където изпратих Комисия да го изгони днес. Буквално, защото този чове твърди, че няма да ги напусне сградата. Пък в нея трябва да влезе законно спечелилият новата поръчка - ДКЦ "ЕЛ Масри". С решение на Върховния административен съд.

-Сега бихме ли го заварили в тези помещения? Той идва ли тук?

-Идва често, но днес няма да е там, защото каза, че заминавал за С.Македония.

-А лекари негови има ли там?

Има фелдшери. За неотложната помощ трябваше да обявим нова поръчка. Юристите ни изготвиха документацията, но поради спецификата на материята и като си знаем с кого си имаме работа, се консултирахме с вещи юристи в това направление и установихме, че трябва да изчистим и най-малкия пропуск. Затова я прекратихме, но вече свършваше и поръчката, която той изпълняваше, подписахме с него договор за държане до шест месеца, като в чл. 4 изрично указахме: „При приключване на обществената поръчка и подписване на договор със спечелилия новата поръчка, той трябва да освободи помещенията на неотложна медицинска помощ”.

За всички обществени поръчки документи се подават в електронната система ЦАИС ЕОП. Отваряме документите и се оказва, че има подадени само от ДКЦ „Ел Масри”. Той вижда това впоследствие и почва натиска: „Трябва да прекратиш търга!”. Попитах го защо и той ми каза, че системата в последния ден от срока за подаване не работела. Как така не работи? Имаме спечелил участник! Миладиноски ме заплаши в прав текст: „Не ме интересува, аз тогава ще жаля!”. И започна друга сага с жалби и съдебни дела. През 4 негови фирми пусна жалби към КЗК срещу обществената ни поръчка. И четирите му жалби бяха отхвърлени. После, явно за да не дава толкова пари, през 2 от фирмите си, жали решението на КЗК през ВАС. И двете му са оставени без разглеждане. Той обаче заявява, че няма да напусне помещенията, защото имал договор до август т.г. и т.н.

-ДКЦ "Ел Масри" спечели търга и кога трябва да влязат, нека уточним?

-Спечелиха търга и днес трябваше да влязат.

P.S. Интервюто е взето в кабинета на кмета час преди общинска комисия да влезе в поликлиниката и да опише състоянието на помещенията, за да ги предаде на представители на ДКЦ "Ел Масри". Оказа се, че у Миладиноски си е цялата негова връзка с ключове за помещението и на практика няма смисъл да се предава инвентара без смяна на брави, но пък вътре е оборудването на Миладиноски, което никой не му е искал да внася. Не се знае кога той ще се върне в България. Друг е въпросът, че е обособил и нови кабинети без знанието на Общината. Двете пратенички на ДКЦ "Ел Масри" така и си останаха отвън, не влязоха, докато комисията, водена от зам.кмета Петър Войнов описваше инвентара.

 


В категории: Камено


Почина бивш общински съветник
Почина бивш общински съветник 17/06/2024, Понеделник 11:37 1
Флагман.БГ Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан 17/06/2024, Понеделник 10:59 1
България Всички новини
Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната Двоен ръст на разкритите нарколаборатории в страната За престъпления, свързани с нелегалната миграция, са задържани общо 224 незаконно пребиваващи чужденци ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление ПП отказа да се срещне с ГЕРБ: Вашият подход няма как да доведе до управление Няма да участваме в преговорите за съставяне на правителство, казват от партията Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Буйни хора и много настроение белязаха 15-годишнината на фестивала „Хоро край поморийския бряг“ Още дълги години, ръка за ръка и в ритъма на танца, да успявате във всяко свое ново начинание, но никога да не прекъсват традицията, пожела кметът на Поморие на участниците  Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Спипаха над 20 000 „маркови“ стоки на МП Лесово Дрехите, чантите и маратонките е трябвало да стигнат до Сърбия  Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ Иванчева уж трябва да е в затвора, а се появи в студиото на бТВ „В сряда си тръгвам обратно за Сливен с автобуса", обясни бившата кметица  Почина бивш общински съветник Почина бивш общински съветник Той бе сред учредителите на "Да, България" ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС ГЕРБ предлага кабинет на малцинството, Росен Желязков за премиер, Йорданка Фандъкова - председател на НС Част от служебните министри ще запазят постовете си  Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Столичен кмет узна шокираща новина - има тумор в мозъка Продължавам да съм във ВМА и вече имам повече информация за състоянието си, обяви Георги Илиев  Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Изрязаха кожа от задника на този инфлуенсър, защото... Претърпял контузия  Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Калин Стоянов подаде заявление за лична карта - ще бъде с биометрични данни Министърът е сред първите, които ще имат от новия тип лични документи 
Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането Актриса показа фигурата си по бански три седмици след раждането  Тя показва стегната фигура с плосък корем
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори