×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лекар рушнал чужда вила в Ченгене скеле, дават го на МВР и прокурор


Лекар рушнал чужда вила в Ченгене скеле, дават го на МВР и прокурор
Собственикът (горе) и адвокатът му (долу) оказват какво направил Д-р Димче Миладиноски от спешното на УМБАЛ-Бургас
Тема в развитие
виж още
скрий
28 Март 2019, Четвъртък, 23:06 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Не мога да повярвам, че го няма покривът и стени от цели стаи, жалва се пред Флагман човек, който твърди, че е законен собственик

Лекар от спешното отделение на УМБАЛ-Бургас, който е и собственик на частен хоспис в град Черноморец  събаря незаконно вилата на мъж от Камено в Ченгене скеле. За това съобщи директно собственикът на имота пред Флагман.БГ – 64-годишният Тенко Динев, който е меко казано потресен от случващото се и още днес – ден след като е разбрал за случващото се, се е свързал с адвоката си – адв. Владимир Господинов. Неговият съсед – познатият в Бургас д-р Димче Миладиноски, е заграбил част от имота му, ограничил е достъпа до него и го сабаря, твърдейки, че всичко е закупено.

Съседската война, която постепенно прераства и в юридически казус всъщност обаче има и своята предистория. Рибарското селище Ченгене скеле отдавна е район, в който има проблем с регулацията, а местните са съставили т.нар. „селищни комисии“, чрез които самоконтролират. Юридически „консултант“ там е местен жител – адв. Стоян Проданов, който по ирония на съдбата живее на метри от дома на Тенко Динев. От създаването му до днес, в рибарското селище постоянно изникват нови и нови вили, които се ползват предимно от рибари, а част от водоснабдителните системи са общи между няколко собственика.

Тенко Динев е потресен от случващото се

64-годишният Тенко Динев е от Камено, където държи автосервиз. Той закупува имота на ул. „Консервна“ 36А на Ченгенето на 20 май 2014 г., за 10 хил.лв. от съгражданин от Камено. Има договор за покупко-продажба, който според адвокат Господинов е изряден, както и останалата документация за собствеността.

Вижте подробности във видеото!

Оттогава досега Динев е вложил над 15 хил.лв., за да извърши основен ремонт на вилата си. Проблемът е, че в очите на местните рибари, той се счита за аутсайдер, тъй като рядко посещава имота си и го ползва  като място за отдих, а не за местоживеене.

Постройката се намира на място, където е поставен общият водомер на десетина имота.

В началото на т.г. – на 23 януари, на вратата му е залепена бележка, адресирана до сина му - Минчо Динев, че „дължи 10 хил.лв. неплатени суми за вода“. Тенко Динев е уверен, че го притискат да напусне имота си в рибарското селище, ако се съди по състава и вида на комисията, съставила "уведомлението". "Тази бележка няма никаква юридическа стойност -  хвърчащ лист за сплашване", убеден е адвокат Господинов.

Бележката от входната врата на Тенко Динев, от 23 януари т.г. След отказа да плати сумата, започват проблемите

Вчера, на 27 март, започнал и погромът

Рано сутринта телефонът на сина на Динев - Минчо, звъни. Познат съседски глас зад слушалката пита „...Покривът ти е съборен! Ремонт ли правиш?“. Тези думи идват като гръм от ясно небе за 35-годишния мъж, който веднага се свързва с баща си. Бащата също нищо не знае. Двамата хукват към семейната вила. А там се оказва, че съседът им д-р Димче Миладиноски е съборил стена и продължава да превзема техния имот, дори е струпал греди, за да вдигне и стая.

Д-р Димче Миладиноски е струпал дървен материал в имота, твърди Динев
Това било строителството на цяло помещение - всичко обаче е незаконно, твърди Тенко Динев

„Потресен съм. Затворил е имота ми и твърди, че всичко бил купил той! От кого? Докторът стои вътре, в моя имот, пуши си цигарата и разпорежда да се събаря“, жалва се Тенко Динев от ул. „Консервна“ №36А. 

В червеното заграждение се вижда как има съборена цяла стена от къщата на Тенко Динев

 

Адв. Владимир Господинов се  запознал с всички документи днес. Категоричен е, че прокуратурата трябва да се самосезира по случая

„До края на деня ще сезирам Районната прокуратурата на Бургас и МВР. На място днес констатирах, че покривът липсва, съборени са стени и са нанесени други вреди. Считам, че при всички случаи на лице е самоуправство“, категоричен е адв. Господинов, който е поел случая.

Флагман.БГ призовава отговорните институции да вземат отношение по въпроса и да назначат проверка. Очакваме отговор на д-р Миладиноски.
 


В категории: Лична драма


31
Коментара по темата
31.
Пациент на доктора
15.03.2021 18:41:59
0
1
Уникален измамник и схемаджия. Работи с мед. лица от спешното, който се възползват от незнанието на хората. От там те му препращат хора след инсулт и инфаркт, който той уж лекува. Прокуратура няма. Ама той ония отгоре гледа.
30.
По
01.04.2019 18:01:43
0
5
добре достоен наследник на тези "бараби",за които си само си чул,отколкото нов"рибар-чобанин",като тези новите,които населиха това прекрасно място.......Там е всичко друго само не и Рибарско селище
29.
До мдааааа
31.03.2019 10:14:51
4
1
АБЕ ТИ СИ НЕВЕРОЯТЕН!:):):):) ИСТОРИЯТА Е БЕЗИНТЕРЕСНА! ТОВА МЯСТО ТРЯБВА ДА ГО ИЗРИНАТ ДО ОСНОВИ. ОБАЧЕ ПРАВОПИСЪТ ТИ Е НЕВЕРОЯТЕН! ДОСТОЕН НАСЛЕДНИК НА БАРАБИТЕ ОТ ТОВА МЯСТО! "НАТУРАЛЕН" АКТ?????? "ПРИШАЛЦИ"?????????? :):):):):):)
28.
Мдааа
29.03.2019 20:26:49
6
13
малко история.Това място го направи бат Георги ,лека му пръст.Там израстна сина му Тодор Тотев -Пистата зверски заклан в София.https://www.flagman.bg/article/60455,след което бе продадено на Антон 'геребеца" ,а той на Димчо "Мутафа", ат ой на този Тенко"Къртика" от Камено.От тези ,само бат Гошо бе рибар .Всичко друго е "виладжии", а този Димчо Муртафов дори по едно време беше и специалист по незаконно строителство в общ.Камено.Та в момента ситуацията е следната. Тенко купува едно нищо от един яръм тарикат Мутафа,който се усеща ,че е без переспектива там в Ченгенето.С един хвърчащ лист ,който е без юридическа стойност .Я го питайте този тарикат Къртика ,къде му натуралния акт за имота?Доктора се наема да заплати дълга към ВИК на цялата улица,който е натрупан вследствие на безотговорното поведение на този господин Динев,който три години не стъпа да види аджеба тече или не вода в обекта му.Алооу,това не ти е Камено да въртиш номера.Това ,че навремето превъртя Дърсъка и му взе имота без пари тука не вървиш.Да не би и да плащаш нам за заграбените общински земи,незаконната бензиностанция наречена автомивка.В Камено може и да вървиш с номера си,ама тук никой няма да ти плаща водата.Повтарям Никой.Убеден съм,че с подписка в защиат на г-н Миладиновски,човек достоен потомък на дедите си ще се подпише цялата улица.Защото той е РИБАР,а вие сте ...пришалци ,които скоро ще ги изчистим от там....
27.
Куцара
29.03.2019 19:58:17
3
3
Не са занимавайте с тез Къртици.За никъв хуй не стават
26.
*********
29.03.2019 16:44:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
Ужас
29.03.2019 16:39:44
0
7
Усещам че скоро багерите ще газят не избирателно а цялото селище. Кое му е наред там. Нищо. Тоk се продава от четири души на останалите триста. Водата пълен потрес. Половината плащат ,другата крадат. А за кръчмата думите са излишни. Без разрешителни. Наема смешен . Седнал си да правиш забележки за словореда.
24.
До флагман
29.03.2019 16:34:59
4
11
Защо триете коментара ми?Доказан факт е че макето няма специалност, факт е историята с господари на ефира, факт е и скандала с пришитите пръсти за по 1000лв/брой,за който имаше прокурорска намеса! Кое точно не Ви е удобно и чии интереси защитавате?
23.
Doctor
29.03.2019 16:29:18
2
7
Tazi utrepka e sram za lekarskoto syslovie !!!!!
22.
Баси
29.03.2019 16:26:37
3
3
Един и същ човек пише глупости,смени поне словореда че се излагаш
21.
Ех
29.03.2019 15:09:38
1
5
Първо го баламосали баламурника да си даде парите за нещо незаконно, сега го баламосват да ръси още пари за нескопосаните адвокати, особено Проданов, като го знам какъв адвокат е, само търсеше службички по администрациите. Факта, че се е настанил в рибарско селище достатъчно говори! Там са хора-рибари от поколения такива, жалко, че държавата не им отреди законно терен, за да могат спокойно да риболуват и живеят! Настанили са се всякакви там, заедно с това нагло и нахално докторче! Статута на селището е рибарско! Работата стана като циганските незаконни постройки! Или да се обособи терена законно, или да се събори! Стига са занимавали разни институции и да им губят времето с глупости, защото парите излизат от джоба на данъкоплатеца!
20.
питащия
29.03.2019 14:33:40
4
7
цялата така нар."предистория" е една голяма лъжа. нищо от написаното не е вярно. моля журналиста да дойде на място и да му се представят както протоколи от събрания на улицата , така и това че виновната страна сега вика от отчаяние. не можеш да лъжеш, че имаш водомер, а после нямал водомер. сега се изписват глупости, че е един водомер на 10 къщи. няма такъв филм. на тенко му беше дадено предложение на 2 февруари пред 60 души свидетели, доктора да му откупи стаята ( а не къщата) за 30 000лв., като 10 000лв да отидат за погасяване на дълга към ВиК, тъй като точно там беше констатиран теча, който натрупа този дълг и заради този дълг улицата беше 10 дена без вода .останалите 20хил. лева тенко щеше да получи в брой от доктора за тази стаичка -3м. на 3м. даден беше срок на тенко да помисли и на следващото събрание на 23 февр. да отговори. чрез адвокатката му се изпрати официално писмо, че ще има събрание, но същия не присъства и не отговори дали приема предложението на доктора. после се взеха решения и има съставен протокол.
19.
бургазлия
29.03.2019 13:51:24
1
7
Учудвам се до кога ще цари това без законие по отношение на незаконното изградено рибарско селище по точно Гето .Спомням си как навремето насила им влачеха лодките от настоящето гето в Комлука да ги закотвят в издълбания Канал Набързо се оземлиха и от рибарски колиби издигнаха палати къщи за гости Някои живеят целогодишно да посрещат госки като наематели .Започна се събаряне и само избирателно колкото да се даде гласност и нищо повече Живота си продължава по старомо и по голямо строителство .
18.
не вярвам на очите си
29.03.2019 13:32:09
5
8
тенко бил използвал имота за място за отдих... алооооо каменооо, мястото за отдих е от другата страна на шосето във вилната зона, а не в рибарското селище. тук има рибари, лодки и т.н. тенко, ти лодка имаш ли? член ли си на рибарското дружество? просто думи нямам и този адвокат що си губи времето с тая загубена кауза.
17.
учуден
29.03.2019 12:24:28
1
7
до "хахаха",
нито съм доктор, нито негов адвокат. ходих току-що до въпросната улица, но такъв номер 36А не открих. Има №36. Продължавам да съм учуден на глупостТа на този Тенко и Минко на база каква "собственост" претендират, като те самите казаха, че тук всички са незаконни,т.е. нещо си противоречат. хем ги боли, ама и хем ги сърби. aми и те са толкова незаконни, колкото и цялото рибарско селище. само че не е луд този, който яде баницата, а този, който я дава. това че държавата 30 години не се намесва или се намесва само когато има интерес е друга тема, но просто не знам кой прокурор и кой съдия ще гледат нещо, което е незаконно по документи???
16.
Драго
29.03.2019 11:19:43
3
12
На този "доктор" му запалиха две коли и една псевдо линейка.... Ей не му дойде акъла на тоя бидон
15.
Хахаха
29.03.2019 11:03:58
3
7
Димчето пише под различни никове, учуден и т.н. ама хората не са толкова глупави и този път ще си плати
14.
учуден
29.03.2019 10:31:17
2
10
Като има абдали да плащат на адвокати за загубени каузи, защо да не си направи безплатен PR г-н Господинов.
13.
соня
29.03.2019 10:25:59
0
13
"Рушнал ?" Флагман,добре ли сте,как може да пишете неграмотно.Една медия трябва да използва български книжовен език,моля ,ограмотете се !Смешни сте!!!
12.
*********
29.03.2019 10:22:51
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
*********
29.03.2019 10:20:17
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
хе хе
29.03.2019 10:01:33
1
10
Беше се разчуло по едно време , че Димчето щяли да го съдят ...
За съд не знам , но струва ми се ,
че хич не е далеч времето , когато ще го бият ...
9.
хахо
29.03.2019 09:43:49
2
12
Евалла Димче. Събирам бригада от "доволни" твои пациенти и идваме да помагаме в събарянето на цялото Ченгене. Само свирни и сме там.
8.
То
29.03.2019 09:18:24
0
18
Абсолютно некоректна статия. Първо никой няма собственост в Рибарското селище. Защо подвеждате хората? Какво бил купил и от кого? Тези хвърчащи договорчета са без никаква юридическа стойност.
7.
Рибар
29.03.2019 08:58:47
3
19
Няма ли кой да премахне тази цигания от това прекрасно място, което беше?
6.
Всичко на Ченгенте е незаконно! Там държава няма!
29.03.2019 07:44:41
5
23
В това рибарско селище ВСИЧКО Е НЕЗАКОННО. Нали е рибарско селище, как така целогодишно там живеят разни-в незаконно постройки? Това място е станало източник на тариктлък-заграбена земя от държавата, незаконно построено, че дори незаконна "селищна комисия" командва, и събира такси? Там трябва да отиде булдозера и да заравни цялото това беззаконие,а беззаконниците-глобени-по ЗУТ! В добавка и доста лица следва да отговарят пред закона. В Сткара загора бутнаха незаконните ромски къщи, а кога ще бъдат бутнати незаконните български къщи-и то не само на Ченгене! Ама да се почне от Ченгене! Това беззаконие трябва да се премахне-точно защото има закони!!!
5.
Годподарите
29.03.2019 06:45:09
3
13
Хахаха това е доктора от господари на ефира. С незакония хоспис. Значи то си му е навик на докторчето :-)))) Ще даде рушвет и човека който си е дал парите за вилата ше пие една студена водичка.
4.
Мефаил
29.03.2019 06:33:58
2
1
Умник си ти, Франк ! Ой,божееей !
3.
Лейтенант Франк Дребин
29.03.2019 05:25:05
5
14
На Ченгенето няма законно построени сгради. Няма начин да купите имот с "договор за покупко-продажба". Само с нотариален акт. Пичът от Камено нищо не купил. Няма как да докаже какво е негово. Пълна анархия... А и като прочетох кои са "адвокатите" - Проданов и Господинов, ужас... Прогноза - отказ да се образува досъдебно производство.
2.
*********
29.03.2019 00:32:51
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
1.
28.03.2019 23:21:41
0
7
А дано!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов
Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори