×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки


Ден година храни - ето как търговци надуват цените на китайските стоки
Въпреки че надценките, с които ги продават, са огромни, тази дейност не е незаконна, просто е нелоялна практика
19 Май 2024, Неделя, 13:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Скокът е пет пъти 

Наши търговци надуват цените с до пет пъти на китайски стоки от големи онлайн пазари. Това установи проверка по сигнали на потребителите в социалните мрежи. На страницата на един от най-големите онлайн търговци за китайски продукти се предлагат тениски с модерен дизайн, като в момента цената е малко над 8 лева. В сайт, опериран от български търговец, тениската със същия дизайн струва 41 лв.

Разликата в цената е 5 пъти, като при някои стоки тя е по-малка. Има рокли, които на китайския пазар струват по 10-15 лева, а в други платформи цената им набъбва поне двойно. В някои от нашите сайтове се прави компилация от китайските облекла, като много от тях се продават по-евтино в Тему, както и в Шейн.

За въпросната практика сигнализираха потребители в социалните мрежи, които са открили, че има доста продукти, които са сходни, но цените им са много по-високи при алтернативните на Тему и Шейн онлайн търговци.

Въпреки че надценките, с които ги продават, са огромни, тази дейност не е незаконна, коментираха експерти. Проблемът може да дойде оттам, че потребител може да се чувства изигран, ако купи стока на по-висока цена, а след това открие същата, значително по-евтино.

Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“ коментира, че е важно хората да проверяват за това дали има данни за търговеца или производителя, който носи отговорност за качеството и безопасността на стоката.

Също така трябва да се следи и материалът при дрехите и обувките, защото има химически вещества, които крият рискове от алергични реакции, ракови заболявания и репродуктивни проблеми. За дрехите и стоките за деца пък критериите са още по-завишени, тъй като там безопасността трябва да е на високо ниво.

Руменова посочи още, че хората трябва да бъдат внимателни, когато пазаруват в интернет, тъй като някои от платформите приемат плащания само с кредитна карта и има възможност да станат мишена на крадци.


В категории: Бизнес


Андреа призна, че няма мъж
Андреа призна, че няма мъж 26/07/2024, Петък 19:59 2
Миле Китич пие като смок
Миле Китич пие като смок 26/07/2024, Петък 19:39 2
9
Коментара по темата
9.
Всичко е по вина на ФАЩ
19.05.2024 19:50:20
2
1
Новите рестрикции на Кравария към Китай се отразяват негативно на държави като нашата. Целта е да се намали китайският внос, щото краварите не печелят достатъчно
8.
към -7. ИСТИНСКИ КОМУНИСТ !
19.05.2024 18:28:26
3
2
През последните 30 години комунистическата агентура шестваше необезпокоявана из публичното пространство, независимо че режимът, който тя е обслужвала с доноси и насилие, беше обявен за престъпен. Явно изобщо не е късно за ЛУСТРАЦИЯ и последно у нас , която нашите червени шумкари - сегашни аристократи до сега успешно избягват.
7.
ИСТИНСКИ КОМУНИСТ !
19.05.2024 17:30:40
3
5
На това престъпниците, капиталистите му казват " свободни пазари " Свободно ви гърбят уродите както си искат
6.
Ето още едно крадене се задава
19.05.2024 17:07:59
0
4
- ,,Държавната Българска банка за развитие може да изпълнява и социална функция като предоставя нисколихвени или безлихвени кредити за работещите в бюджетни организации, каза министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов пред БНТ в събота. До преди да поеме поста в правителството той бе в надзора именно на държавната финансова институция., Айде още една дупка затягайте на коланите ,обиграните се върнаха .
5.
МИ ТЕ ОТКРИЛИ АМЕРИКА
19.05.2024 16:59:19
0
5
Някой да не го знае това? Търговчетата с яки плещи са метнали мрежи за неуки хор .В днешно време всеки, който има минимални знания може да провери на компютъра какви са реалните цени на тези стоки та макар и от китайски сайт и да си ги поръча.Тази далавера върви из цялата страна и по магазините и доста от тези на ,,МАРКОвите,, и по сергии.
4.
Уффф
19.05.2024 16:55:50
3
3
Не мога да проумея какво се оплаквате - като знаеш, че на китайският сайт е по-евтино, ми пазарувай от там... Какъв е тоя рев, какво е това мрънкане...
3.
Така е
19.05.2024 15:22:42
0
10
Една четка за фуги струваща под лев в китайски онлайн магазин, тук изгодно ти подаряват втора общо за 84 лв. Четчица, нищо специално. Сега тече промоция за броени дни двете струват само 36 лв. Същата имам вкъщи, нали и гледам “качествената” изработка. Върши работа като за стотинки, няма смисъл и да я миеш, директно в кофата.
2.
Това
19.05.2024 14:28:39
0
14
е "бизнес" моделът навсякъде и във всичко в тази противна клоака! Проблемът е, че този изродски модел скоро ще бъде принуден да се пресели в небитието, заедно с наглите идиоти, които го прилагат! Аз лично купувам само каквото ми е абсолютно жизнено необходимо и без което не мога да мина. Проклета да съм ако продължавам да пълня гушите на мръсници купувайки некачествени, отвратителни и безобразно скъпи стоки и услуги! За храната (не гнусните бараки с гнусни собственици и персонал!) ми се налага да правя изключения... за което съжалявам, но няма друг начин...
1.
Меден Р
19.05.2024 13:37:51
0
10
Адибаса е 40 Леа деа!
Фумата 35 Леа …
Филип Пейн 50 мама…..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Шофьори, внимавайте! Дръзки крадци дебнат дали заключвате колите си в Бургас, двама вече изгоряха Близо 6 хиляди лева откраднали двама хитри бандити, но полицаите ги спипали Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Димчево става Палма де Майорка с най-луксозния си голф курорт в света Не в изкуствени водни басейни, а направо в Мандренското езеро тузарите ще разгръщат ударната зона на понтони Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Васил Киричев след сигнал до Флагман: Атака от конкуренцията е, защото съм успешен Такъв случай с починал човек от жк. "Братя Миладинови" няма, никой не ми давал пари без да издам фактура, всичко е клевета, твърди управителят на погребална агенция „ВиваСват“ Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Ляв народен фронт ще обедини след броени часове над 15 партии за предстоящите избори Очаква се левият блок по образец на Франция да приеме декларация   Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Това са кифличките на баба Станка за чудо и приказ Тази рецепта е безотказно вкусна и лесна, няма да съжалявате ако пробвате! Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Явор Бахаров проговори за пиянска случка в Бургас Аз ли съм единственият човек на тази земя, който е отишъл на купон, или съм единственият, който, след като се е почерпил, е задрямал на чист въздух на пейка, пита актьорът Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас Поморийската художничка Нели Тодорова представя самостоятелна изложба в Бургас На нея ще бъдат показани различни по стилове и тематика картини, както и такива, непоказвани досега – съкровени и искрени Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Лиxвeнитe paвнищa и пo ĸpeдититe, и пo и дeпoзититe y нac ce ĸoлeбaят Taĸa или инaчe, въпpocнитe ĸoлeбaния ca тoлĸoвa мaлĸи, чe ca пoчти нeзaбeлeжими ca oтдeлния ĸлиeнт, дoĸoлĸoтo нe влияят нa paзмepa нa внocĸитe пo oбcлyжвaнeтo нa дългa мy Ще се обърне в гроба: Вижте  какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Ще се обърне в гроба: Вижте какво се случва в замъка на Косьо Самоковеца Оказва се, че имотът на покойния контрабанден бос е много апетитна локация за куп звезди Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Нова измама в чалга средите, ползват името на Глория, за да опъват бръчки Фалшиви кадри обикалят социалните мрежи, създадени са чрез изкуствен интелект
Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен  Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Гърците пропищяха: Туризмът излиза извън контрол Броят на пристигащите през 2024 г. ще надхвърли миналогодишния рекорд от 35 милиона, което почти сигурно ще донесе още повече приходи от туристи след 10-процентно увеличение от 2023 г. спрямо 2022 г. Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Сравниха смяната на пола при деца с нацизма в интервю с Мъск Тези „хора“ трябва да бъдат вкарвани в затвора заради престъпленията си, смята милиардерът Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Полицай застреля жена, можела да го залее с вряла вода Байдън прати съболезнования на близките на чернокожата Соня Маси
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори