×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Дизайнерката Мария Инджова иска да дари дрехи на бедстващите в с. Бисер, БЧК я отряза


Дизайнерката Мария Инджова иска да дари дрехи на бедстващите в с. Бисер, БЧК я отряза
Мария Инджова: „Облеклото и храната са най-належащите нужди на един човек. Ако някой иска да дари боб или ориз пак ли пари ще му искате?“
07 Февруари 2012, Вторник, 17:23 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, снимка: автора

„Облеклото и храната са най-належащите нужди на един човек. Ако някой иска да дари боб или ориз пак ли пари ще му искате?“

БЧК набира средства за подпомагане на пострадалите от наводненията в община Харманли“. Това съобщение е публикувано вчера на страницата на Български червен кръст. Днес собственикът на модната марка „Франц Мари“ Мария Инджова се обадила в офиса на БЧК-Бургас за да предложи дарение под формата на дрехи, но от там й отказали, под предлог че приемат само пари, научи Бесове.Бг.

„Имаме разпореждане от централата в София да приемаме дарения само под формата на парични средства“ бил отговорът на желанието на Инджова да помогне. В понеделник се скъса стената на язовир „Иваново“ край с. Бисер, община Харманли, и приливната вълна разруши половината село, като до този момент жертвите са осем. Над 60 души са евакуирани, има настанени в палатки, много хора за в болница от премръзване. Управителят на „Франц Мари“ искала да дари дрехи за бедстващите хора и обяснила ясно на служителите от БЧК за какво точно й е дарението. Червенокръстците обаче й заявили, че в момента нямали обявена акция за събиране на дрехи или други помощи, а само на финансови средства. Наистина в обявата на сайта на БЧК пише: „Съвместно с партньорите от ПБЗН и местната власт се проучват и оценяват най-належащите нужди на бедстващото население. БЧК обявява Банкова сметка за парични дарения ...“ От това става ясно, че всеки искащ да помогне, може да го направи само чрез пари, с които евентуално ще бъдат задоволени „най-належащите нужди на бедстващото население“.

„Облеклото и храната са най-належащите нужди на един човек. Ако някой иска да дари боб или ориз пак ли пари ще му искате?“, учудено реагирала Инджова на доводите от бургаският Червен кръст. Впоследствие служителите в благотворителната организация я посъветвал и да се свърже с Агенцията за социално подпомагане. Когато предложила помощта си на държавната агенция, от там й отвърнали, че в момента няма заповед на министъра за акция за събиране на дарения за пострадалите в Харманли. „Не мога да изпратя кола, а искаме да дадем“ , настояла за последно Инджова, но от агенцията й предложили да си остави телефона и ако министъра реши нещо ще я потърсят.

„Това е потресаващо. Преди години исках да даря дрехи за бедстващите в град Лесичево, но имаше опасност облеклата да не стигнат до пострадалите. Тогава от БЧК отново ми искаха пари, а накрая едва ги склоних да приемат дрехите, като до последно ме убеждаваха че те щели ида преценят къде да ги пратят“ разказва Мария Инджова. Управителката се учудва на практиката на БЧК и пита винаги ли трябва да има разпореждане за приемане на дарения и какъв е начинът да помогне на хората в нужда, когато дарителските организации й приемат само парите.

Докато Мария Инджова, която близо 20 години произвежда облекло,  се опитва да дари чрез БЧК, в съобщение от пресцентъра на ГЕРБ – Бургас депутатите и общинските съветници от партията призовават гражданите  „да се включат активно в кампанията на Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на нови топли дрехи и одеяла в дирекция „Социално подпомагане”. В съобщението директора на БЧК-Бургас г-жа Виолета Радева осведомява заинтересованите дарители, че има открита банкова сметка за тези, които не могат да предоставят дрехи и одеяла. Постъпилите дрехи щели да бъдат извозени в сградата на Община Харманли и оттам ще бъдат разпределени на бедстващите. Офиса на „Социално подпомагане” в Бургас, където ще се събират даренията, се намира на адрес: ж.к. „Братя Миладинови”, бл. 42. Друго място на територията на град Бургас, където може да бъдат предоставени дарения, различни от парични, не е упоменат.


В категории: Опозиция , Политика


18
Коментара по темата
18.
до17
22.02.2012 10:12:16
0
0
Какво стана с фактите чакаме вече 2 седмици,може без логика и красноречие .Интересно ще бъде!!!!!!ХА-ХА=ХУ-ХУ!!!!!!
17.
Мани до Дани
11.02.2012 02:16:07
0
2
ДАНИ, ти от "Бог червен" избран си, тва е ясно. Но трагедията ни е именно в това, че хора като "безобиден" бяха елиминирани от комунисти като тебе и затова НЕ ПОЛУЧИ ШАНС НЕ ТОЛКОВА ТОЙ, А БЪЛГАРИЯ, красавецо червен! "Шансът" го раздаваха, по списък, от БКП-то, в годините на перестройката! И затова ДНЕС, С ТВОЯ ШАНС И НА ТАКИВА КАТО ТЕБ, НИЕ СМЕ НА ДЪНОТО НА ЕВРОПА! Не си отваряй устата селска, защото няма нищо по-лесно от това да ти я запуша елегантно и с факти! Потомствено си лишен от логика и красноречие. Остани поне с телесно здраве! Интелектуалното, душевното и моралното здраве ти липсват генетично!
16.
ДАНИ
10.02.2012 19:28:18
1
0
Безобиден, май си прав,ама за тази работа трябва или много акъл или късмет и тои се давА от БОГ!!!!Хубаво е,че такива като тебе нямат шанс,да си жив и здрав!!!!
15.
безобиден
09.02.2012 01:22:30
2
2
Аз не пиша с големи, главни, букви. Не е нужно, защото грамотните разбират истината и с по-дребен шрифт. Много обидени има в тоя тема. Ми що публикуват името и на др. Инджова, виден богат бизнесмен от началото на "прехода"-разбирай разграбването, като специален служител със специално назначение?! Ми преуспяла е женицата, имала е късмет с черните куфарчета, някои им викат "лукановите". То за тва се иска много късмет и нищо друго, освен специален произход, като правоимащ, по наследство и доживот.
14.
до румяна
08.02.2012 19:07:20
0
0
ЗА ВАС БЕЗПЛАТНА ИНФОРМАЦИЯ-ТЯ ЕДИНСТВЕНА ОСЪДИ КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТА.А СЕГА СПОКОЙНО СПЕТЕ В МИР. И ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ Р З С ДАРИ 2ООО ООО ЕВРО ЛЕКА НОЩ
13.
ох-ох-ох
08.02.2012 18:48:43
0
0
КОЛКОТО И ДА ДА ПЛУЕТЕ МНОГО ВИ Е НИСЪК МЕРНИКА. ТЯ МОЖЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИ ,А ВИЕ СИ СТОИТЕ БЕЗИМЕННИ В ЕФИРА!!!
12.
Крис
08.02.2012 11:38:11
1
1
Да се свърже с Offroad форума, те отвориха пункт за дарения в базата на "Вромос"
11.
Крис
08.02.2012 11:38:11
0
0
Да се свърже с Offroad форума, те отвориха пункт за дарения в базата на "Вромос"
10.
хо хо хо
07.02.2012 21:29:55
1
2
и некой хора от малко търново искат да правят дарениа-тя знае кои`
9.
Румяна Петрова
07.02.2012 20:58:21
1
1
Не коментирам доносничката на ДС Мария Инджова като личност - тя е ясна... Но в случая е права - БЧК трябва да приема дрехи, обувки... Не парцали - нови неща, а те и това не искат.
А що се отнася до ГЕРБ преди малко прочетох във Фокус, че даряват 1 милион лева от субсидията си за хорицата от потъналото село. До сега не се е чуло някоя партия да направи такова нещо. Жалко, че повечето журналисти си мълчат за този факт.
8.
наблюдател
07.02.2012 20:16:30
1
0
на г-жа Недева - Радева сигурно й трябват пари за нова кола, тя често ги сменя...
7.
ПОТРЕСЕНА!!!
07.02.2012 19:22:04
2
11
Чудя се как тази жена изобщо смее да се показва пред хората след многобройните измами, извършени от нея и семейството й!!! За каква благотворителност става въпрос, нека първо сина й да си оправи дълговете и тогава да се прави на самарянка! Това са семейство мошенници!!! Че и на изборите се беше наредила в някаква листа...Наглост!!!
6.
kofti
07.02.2012 19:21:10
0
4
Тази жена от всяка трагедия си прави реклама.Да им подари костюми.
5.
дарения
07.02.2012 18:55:06
0
4
БЧК Бургас май са отдел на ОДМВР?

Никоя друга нормална организация за помощи в белите държави няма да откаже дрехи и пари, от който и да е.
4.
дете
07.02.2012 17:52:41
1
1
абе ФРАНЦ- МАРИ ВИНАГИ ГИ ПРАВИ НЕЩАТА КАТО ПО УЧЕБНИК.ТАЗИ ЖЕНА НАПРАВИ АБИТРЕНСКИЯ БАЛ НА ДЕЦАТА ОТ КОЖАКАФЕЛИЯТА МНОГО И БЛАГОДАРИМ
3.
pozdravleniq
07.02.2012 17:44:53
1
2
BRAVO NA INDJOVA ,A TI SDSA MAI DOSTA SI PLAKAL ZA INDJOVA AMA TQ PRODALJAVA DA VARVI NAPRED S GOLQMO!!!! SARZE DA SI JIV I ZDRAV !!!IZPRATI NQKOI LEV NA BEDSTVA6TITE.
2.
ненко
07.02.2012 17:38:19
2
5
ИСКАТ ПАРИ ЗАЩОТО ТАМ НЯМА КОИ ДА ГИ КОНТРОЛИРА ПО ВЪРХОВЕТЕ! .ЛУДА ДЪРЖАВА- ГОРКИТЕ ХОРА
1.
sdsa
07.02.2012 17:37:13
5
7
Мара Червото - айде нема нужда. Който не е работил за/с нея той не е плакал
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори