×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потопът ли започна? Дубай е под водата


Потопът ли започна? Дубай е под водата
Дубай е новата Венеция
17 Април 2024, Сряда, 08:37 ч.
Автор: Флагман.Бг

Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите

Потопът ли започна? Такъв въпрос възникна се появи в социалните мрежи, след като Meteo Balkans пусна кадри от наводненията в Дубай, на които се вижда как порои превърнаха емирството в новата Венеция. 

Силните и внезапни валежи връхлетяха Обединените арабски емирства вчера. Под вода са части от главните магистрали, а превозни средства са блокирани по пътищата в Дубай, съобщава бТВ.

За 12 часа е валяло повече дъжд, отколкото за цяла година.

Дъждовете започнаха още в нощта срещу вторник, а бурните ветрове прекъснаха полетите на международното летище в Дубай, предаде „Ал Джазира“.

 

Училищата в цялата страна бяха затворени преди бурята и държавните служители работеха дистанционно. Много работници също останаха вкъщи, а някои се осмелиха да излязат, като закъсаха с превозните си средства в по-дълбоката от очакваното вода.

 

Властите изпратихa цистерни по улиците и магистралите, за да изпомпват водата. Според първоначалните оценки повече от 30 мм  дъжд е паднал сутринта в Дубай, а през целия ден се очакват до 128 мм.

Дъжд валя и в Бахрейн, Катар и Саудитска Арабия. В Оман смъртоносни дъждове взеха живота на 18 души. Спасителни екипи издирват двама изчезнали.

Сред загиналите са най-малко девет ученици и техния шофьор, чието превозно средство е било отнесено от наводненията в Самад А’Шан.

Полиция и войници бяха разположени в най-тежко засегнатата провинция Аш Шаркия Север, за да транспортират граждани от наводнените райони, според държавните медии.

Проливни дъждове и внезапни наводнения пометоха части от района на Персийския залив, причинявайки смущения в пътуванията в Обединените арабски емирства.

 

Докато в част от Централна Европа термометрите отбелязаха летни температури през април, Северозападна Франция бе връхлетяна от буря вчера, съобщи бТВ, цитирана от meteobalkans.com.

Ураганни ветрове и вълни с големината на цунами удариха бреговете на Бретан. Наводнени са крайбрежните улици. Вятърът на места достигна 130 км/ч. 

В части на Нормандия има прекъсвания на транспортните връзки. Издаден е оранжев код за лошо време. През нощта се очаква температурите да се понижат, като на места няма да превишават 15 градуса. 

Това обаче далеч не е първият страховит ураган, връхлитащ Франция от началото на тази година. Само преди месец бурята "Моника" удари Южна Франция и отне живота на петима души. 

Жертвите са загинали, след като колите им са попаднали в течение и са били отнесени от наводненията. 

Бурята „Моника“ донесе проливни дъждове, които предизвикаха наводнения и свлачище в Ница. Имаше и издадени предупреждения за лавини в Алпите.




70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
15
Коментара по темата
15.
Хахахах Бесен
18.04.2024 08:47:37
0
0
Кой знае и ти имаш 5 до 7 лв в паласката и лепиш дъвка зад ушенцето.
Чикиджия…
14.
Бесен
17.04.2024 16:44:15
5
3
Знаеш ли какъв "приятел" ще ти дам бе лайнар? Със 10 годишно вмирисано бугати, ще има да ми дишаш прахоляка на 2020 Pagani Huayra-та, ако ти говори нещо. Аз ги търся точно тея камиони с лайна, ама не за да ям. Всеки ден мажа целите имам една двойка майка и дъщеря камериерки от Шри Ланка, моето момче. Нито си ми на годините, нито на хляба дето съм изял, нито на чикиите дето са отпрал. Ти сигурно ако те поканят в Дубай ще събираш 2 месеца само за билет, а за мен са джобни, питай майка си, шматко. Ай нмз
13.
до 8
17.04.2024 16:43:02
4
4
Прав/а си донякъде, тъй като твоят Исус и техният Луцифер са едно и също лице. Даже и в самата Библия това е изяснено, но кой да я чете... Най-"религиозните" си нямат хабер какво пише в нея, но иначе пък си лаладжийстват... А най-смешно ми е как всички религиозни американци се кълнат специално във версията на цар Джеймс, чието друго най-известно произведение е Демонология! Ама и те не са чували за него.
12.
До 11
17.04.2024 16:37:30
2
3
Има ако, приятелю. Внимавай като караш с Бугатито да не попаднеш в задръстване или да не ти се наложи да караш зад колоната, че ще те разпитват защо следваш камионите с ако. Затова за съжаление никой няма да ти отговори на въпроса, хората си пазят и хляба и акото, но най-вече хляба. Успех и много здраве!
11.
до 7 и до всички други
17.04.2024 15:33:31
7
2
7 - братле не си прави труда да им обясняваш какво как защо, за тях Бг и Бургас е топ, цигани, мръсотия, 10 годишни коли на ДИЗЕЛ или ако е на бензин задължително с газово.... Мисля че ме разбираш. Селянията няма оправия, за която и страна да ги питаш всички са зле , а България е най-добре, аха точно така ...... живи и здрави, дано все някога на БАЙ ти Ганьо му дойде мозъка, ама едва ли
10.
Ималиако
17.04.2024 14:49:13
2
4
Икъдее? Който знае да каже, моля ви!
9.
До 7
17.04.2024 13:27:22
3
6
Друго си е да не си ограничен и Дубай за махала да го имаш...
И наклона на канализацията им ще научиш и много други неща, още повече ако работиш на фекалките им!
Пък и "дубайците" хитър народ са те, преценили са , че вместо да правят наклони и помпени системи, по-добре два пъти в годината основите и мазетата на сградите , барабар с подземните паркинги да се наводнят, а после, колко му е, за 6 месеца ще изсъхнат !Ще поостържат малко мухъла и готово, чакат следващото наводнение!
Ама ограничени хора са нашите,де да ги знаят тези неща. ей така прости ще си се издавят!
8.
Жоро
17.04.2024 12:00:45
3
7
Исус се връща скоро,вярвате или не
7.
6matarok
17.04.2024 11:53:11
8
6
ograni4eni ste i ne znaete a i ne ste bili v dubai po vreme na dajd, tam vali 1-2 pati v godinata i obiknovenno poroen dajd, vseki pat stava taka za6toto vsi4ko im e postroeno na morskoto ravni6te, nqmat vazvi6eniq i kanalizaciqta im nqma dostatu4en naklon i kapacitet da poeme tolkova voda i oti4aneto stava po bavno , za polovin den obiknovenno izsahva , raz4itat na gore6tinite da izparqt vodata po barzo
6.
Ibn Al Camel
17.04.2024 11:25:51
5
8
2019 декември брата на шейха на Дубай шейх Нахоян ДАВАф1 МИЛИАРД$ наUS Air Forceда му напръскат небето не само НАД Дубай но и на по широк фронт Кумейт,Ирак,части от Сирия чак до Турция,за за ВАЛИ дъжд в пустинята
Явно скоро пак е разКЕШавал на us пилоти
5.
путкин до 1
17.04.2024 11:10:57
3
4
ако имаха по-качествено 5Г щяха да се спасят, ама тоз пустияТ му ХАРП. Язък за кристалотерапията и хомеопатията
4.
Не мога
17.04.2024 09:31:32
1
36
да кажа, че ми е особено тъжно специално за Дубай. От години приемат с отворени обятия всички международни престъпници, грабители на целия свят. Свърталище на отрепки!
3.
Е,да си отдъхнем
17.04.2024 09:29:49
0
25
Щом и там ги наводни така, значи нашето Царево нищо не е !
Разликата е, че те ще се възстановят за една седмица , а ние за 2-3 години!
2.
Бутафорно строителство
17.04.2024 09:27:12
0
48
Любимата дестинация на БГ курвички.
1.
ХАРП
17.04.2024 09:02:20
6
44
От години богатите араби си играят с климата, разпръсквайки вещества в небето, с които да предизвикват дъждове.
По този начин "крадат" мусонните дъждове на Индия.
Когато дебалансираш една система ризултатите ги виждаме ние от полупустиният виче, Балкански п-в.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори