3 банана, пакет меденки и кисело мляко и е готова най-вкусната и лесна торта
Освен всичко тя е и ефектна
Ако никога преди не сте правили торта с меденки , сега е моментът да опитате. В края на краищата не е нужно да печете нищо: просто изрежете, изсипете – и тортата е готова.
В тази рецепта всичко е обичано – и меденки, и банани, и заквасена сметана! Този лек, нежен и сочен десерт е толкова лесен за приготвяне, че дори дете може да се справи с него.
Тези, които не обичат бананите, могат да ги заменят с праскови, кайсии, всякакви плодове, сушени плодове и ядки. Вкусно, просто, в домашен стил. Най -прясната бананова торта без печене е добра за празнична и ежедневна трапеза!
ТОРТА С БАНАН И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА или кисело мляко
СЪСТАВКИ
500 g меденки без пълнеж
3 зрели банана
600 мл заквасена сметана най-малко 20% масленост или кисело мляко (за по-диетичен вариант)
1 блокче тъмен шоколад
0,5 с.л. пудра захар
ПОДГОТОВКА
Обелете бананите. По-добре е да се вземат леко зеленикави плодове, които не са напълно узрели, за да не потъмнеят в тортата. Нарежете бананите на филийки с дебелина 1–1,5 см.
Ако меденките са големи, разрежете ги наполовина по дължина. Малките не трябва да се режат.
Смелете захарта в кафемелачка, блендер или кухненски робот и смесете със заквасена сметана. Можете да използвате готова пудра захар.
Покрийте дъното на дълбока купа със стреч фолио, след което изсипете малко количество заквасена сметана.
Поставете първия слой половинки от меденки и резенчета банан. Оформете следващите слоеве като залеете обилно със заквасена сметана върху всеки слой.
Покрийте тортата с краищата на прозрачното фолио и я оставете в кухнята за 2-3 часа, за да се накиснат меденките. След това приберете тортата в хладилник за 3 часа.
След като изтече времето, извадете тортата от хладилника, разгънете фолиото. Покрийте купата със съда, върху който ще бъде тортата и я обърнете. Извадете купата и внимателно отлепете фолиото.
Украсете тортата с настърган или разтопен шоколад.
Такава апетитна меденкова торта с банани изисква само добавяне на ароматен чай, например касис.
Не е нужно да сте кулинарен гений, за да създавате шедьоври. Просто следвайте нашите публикации и най-добрите ястия ще ви намерят! Не забравяйте да запазите тази прекрасна рецепта за себе си и да я споделите с приятелите си.
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките
Елегантно мезе с яйца, хайвер и шпроти за празничната трапеза
