×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Европа въвежда дигитална лична карта – стъпка напред към края на индивидуалната свобода


Европа въвежда дигитална лична карта – стъпка напред към края на индивидуалната свобода
Бюрократите представят идеята като чудесна, целта ѝ била всичко да бъде „по-сигурно“. Това сме го чували някъде
20 Март 2024, Сряда, 21:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

Всичко звучи чудесно на хартия, но така ли е наистина

Европейският цифров идентификатор ще бъде достъпен за граждани на ЕС, резиденти и бизнеси, които желаят да се идентифицират или да потвърдят определена лична информация. Той може да се използва както за онлайн, така и за офлайн обществени и частни услуги в целия ЕС. Всеки гражданин на ЕС и резидент в Съюза ще може да използва личен цифров портфейл.

Всеки път, когато приложение или уебсайт ни иска да създадем нов цифров идентификатор или да се логнем лесно чрез голяма платформа, нямаме представа какво се случва с нашите данни наистина. Затова Комисията ще предложи защитен европейски е-идентификатор. Такъв, на който да вярваме и който всеки гражданин може да използва навсякъде в Европа, за да направи всичко, от плащане на данъци до наемане на велосипед. Технология, чрез която можем да контролираме какви данни се използват и как.

Колкото и „чудесно“ да звучи всичко това, то е поредна стъпка към финализирането на процес, който ще вземе цялата власт от ръцете на хората и ще я даде доброволно и в името на „сигурността“, на държавата. Ще опитаме да дадем кратък анализ на всичко, което според ЕК е хубаво в цифровия сертификат. Ето какво пишат от там:

Защо е необходимо това?

„Цифровите системи за идентификация, предлагани от правителствата в ЕС днес, имат няколко важни недостатъци: те не са достъпни за цялото население, често се ограничават до онлайн обществени услуги и не позволяват безпроблемен достъп на международно равнище. Само 14% от ключовите доставчици на обществени услуги във всички държави-членки позволяват международна аутентификация с е-идентификационна система, например за доказване на самоличността на човек в интернет без нужда от парола.

Броят на успешните международни аутентификации годишно е много малък, въпреки че нараства. 72% от потребителите искат да знаят как се обработват техните данни, когато използват профили в социалните мрежи. 63% от гражданите на ЕС искат сигурен единичен цифров идентификатор за всички онлайн услуги (по данни от проучване на Евробарометър)”.

Повечето хора знаят добре как работи статистиката в такива случаи. Внушението тук, разбира се, е, че ако не сте от тези 72%, то вие сте малцинство и трябва да се съобразите с останалите. Никъде в официалния доклад от ЕК не е даден източник на статистическата информация, касаещ колко са запитаните и как е преведена анкетата.

Практическо използване

„С цифровите идентификационни портфейли на ЕС гражданите ще могат да докажат, навсякъде в ЕС, своята идентичност, когато е необходимо да получат достъп до услуги онлайн, да споделят цифрови документи или просто да докажат определен личен атрибут, като например възрастта, без да разкриват пълната си идентичност или други лични данни.”

Същото важи и в обратна посока – ако държавата, която издава тези идентификационни дигитални карти реши, то достъпът ви до гореизброените услуги може да бъде прекратен едностранно. Да припомним COVID протестът на тираджиите в Канада – държава, която официално се води демократична, но на практика си е истинска либерална тирания, в каквато се опитват да превърнат и ЕС. Тогава, виждайки, че не може да се справи с протестиращите, държавата заповяда на банките да ограничат на участниците достъпа до сметките си.

„Гражданите ще имат по всяко време пълен контрол върху данните, които споделят и от кого.”

Държавата също ще го има.

„Европейският цифров идентификатор може да се използва за множество случаи, например:

обществени услуги като заявяване на свидетелство за раждане, медицинско свидетелство, сигнализиране за промяна на адреса;
откриване на банкова сметка;
подаване на данъчни декларации; кандидатстване за университет, у дома или в друга държава-членка;
съхраняване на лекарско предписание, което може да се използва навсякъде в Европа;
доказване на възрастта;
наемане на кола с цифрово шофьорско удостоверение;
регистрация в хотел;”

Буквално за всеки един от тези случаи е необходимо просто да представите физическата си лична карта. В този смисъл за какво е въпросния цифров сертификат?

За щастие към момента предложението е дигиталната самоличност да се използва на доброволен принцип. Помним обаче как доброволната ваксинация изведнъж се оказа напълно задължителна под натиск. ЕК били обмислили и начин, по който да не се дискриминират тези, които не желаят да ползват „услугата“. Ако отново се върнем назад в близкото минало ще установим, че същите тези бюрократи бяха предвидили такава система и по отношение на „зелените сертификати“ – крайно неефективна и безсмислена мярка в контекста на пандемията, която не само не „пречупи кривата“, но и беше доказано дискриминационна.

Реално дигиталните идентификации са стъпка напред към така бленуваната от глобалистката класа промяна на паричната система. Идеята, както вече е повече от ясно, е кешовите транзакции да бъдат прекратени под претекст, че не са „сигурни“ и могат да се използват за измами. Редица държави в ЕС, основно тези, които на практика управляват съюза, в момента продължават да натискат за въвеждането на дигитално евро, за което мнозина, в това число и президентът Доналд Тръмп (2016-2020 г.) изказаха съмнение, че ще бъде краят на индивидуалната свобода.

При всички случаи решението за дигиталната лична карта е меко казано съмнително и трябва да не се разглежда като чиста монета, колкото и бюрократите да правят опит да покажат, че е „за доброто“ на хората от целия съюз.

 


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 5
12
Коментара по темата
12.
Хаха
21.03.2024 11:40:55
0
1
На който не му харесва в ЕС, да заминава в Русия.
11.
До 9
21.03.2024 09:42:13
2
4
Ти тъп си роден или си ходил на допълнителни курсове, бе малоумник? Не прочете ли, че имаш и пластика и можеш да си я изполваш? Толкова ли ти липсва образование, че да разбираш написан текст, а? Роб си ти на малоумието в което живееш! Утайка си и нищо повече! Необразована и нещастна! Заносваш ресурси и никаква добавена стойност от такива като теб! Кретен!
10.
Наташа
21.03.2024 08:35:44
5
4
Добре че живея в свободна Россия, където най-волно диша человекът
9.
ТБС до 8
21.03.2024 08:11:53
5
9
Точно така робе, не можеш да си загубиш нещото, което го нямаш, не само документите, но пък тях могат да ти ги конселират без да те мислят. Справка си направи с някой, който няма и хартиени или пластмасови. Надявам се не пропускаш бустерите, които си записваш в телефона, защитен.
8.
Хахахахахаха
21.03.2024 07:13:40
11
12
Спомням си много добре как точно ВИЕ ФЛЕГМАНИ усмивахте хората, които не искаха да се ваксинират. Как така изведнъж заговорихте за натиск? Шизото яко ви тресе! Няма нищо лошо в е-документите. Ама явно пак някой ви плаща за да пишете страшни статии. Ясно е, че има лоби на компаниите, които печатат документите. Ясно е, че ще врещят до небето и ще измислят какво ли не за да продължат да си тъпчат гушките! Ясно е, че вие ще вземете всякакви плащания само и само да продължи да съществува мизерната ви медия. И пак публикацията е без автор. Много го е срам, нали? Е-документи има на много места и се оказват изключително удобни. Имате и хартиени такива. Просто не носите пластиката и не можете да я загубите. Телефонът, флегмани, е хиляди пъти по-добре защитен от пластиката! Осъзнавате ли го това? Или не ви стига интелекта! Цяла Африка е на мобилни приложения... ама видите ли в България не може! Щот сте толкова специални! То бива да ви липсва образование и критично мислене... ама вашето е подсъдно вече! И да, Азия също масово въвежда това улеснение! Спрете с пропагандата!
7.
SOS
21.03.2024 03:57:28
10
13
Спасете нашите души от ЕСес!
6.
ТБС
21.03.2024 01:44:57
10
10
Еврогейците да го духат, нито сме по-малко, нито ще се дадем без Бой. Ще има яка трупане, за съжаление, покрай сухото ще гори и мокрото.
5.
До 3
21.03.2024 01:15:48
8
21
От хората, които познавам и заминаха за Англия, няма един нормален сред тези, които останаха там. А дигиталния концлагер, който изграждат, може би трябва да се случи, хората в последните 20 години хич не биват и е време за глобална катастрофа, човечеството да се прочисти и почвата да се захрани и отпочине.
4.
до флегман
20.03.2024 22:19:09
14
25
Заповядайте в Россия. Там е свободия до шия.
3.
Стига паранои
20.03.2024 22:00:21
31
21
Това в Англия работи от години и то чудесно.
2.
Възмутен теляк до 1
20.03.2024 21:52:36
1
7
Ние пък си имахме консултант на влияние, Бог да го прости!
1.
ако нещо зависи от нас
20.03.2024 21:37:00
5
29
да коментираме,само че индивидуалната ни свобода отдавна е отнета и периодично ни уведомяват в каква степен още имаме някакъв минимален избор.Има хубав филм - Дилъри на време-с Джъстин Тимбърлейк.Не изглежда съвсем фантастичен.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори