×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто


Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто
Бойко Борисов не отстъпва за смяната на Тодор Тагарев, а ПП-ДБ държат да остане министър на отбраната, каза Валерия Велева, а Чолаков изтъкна, че рискът за „промяната“ е голям
19 Март 2024, Вторник, 08:28 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков

Преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се карат заради Тодор Тагарев. Снощи категоричната позиция на Бойко Борисов е да не се отстъпва за министъра на отбраната, а ПП-ДБ държат да остане в състава на Министерския съвет. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ журналистката Валерия Велева. Според колежката й Валентина Войкова обаче е възможно Тагарев да си загуби поста, но да остане в правителството като вицепремиер. 

Велева обаче изтъкна, че ГЕРБ имат изгода от предсрочни избори, защото след 9 месеца отговорността за управление ще я понесат именно те. За тях ще са негативите и няма да имат тези показатели по отношение на доверието, каквито са сега, добави тя. 

„Има спор за имената на мистрите, но се надявам да се разберат. За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата“, попита пък социологът Петър Чолаков. 

„Данните показват обаче спад с 1/3 в подкрепата на ПП-ДБ. Това е големият риск за тях при явяване на предсрочни избори“, добави той. 

„При участие в (не)коалиция с ДПС и ГЕРБ през тези девет месеца видяхме как се топи електоратът на „промяната“. С този темп на смаляване е застрашено бъдещето им“, коментира социологът. 

„Очевидно е, че отстъпката трябва да е от ПП-ДБ. Време е да започнат да се държат като политици, след като ГЕРБ направиха огромни компромиси“, каза пък Войкова. 

„Ако се разберат, колко ще издържи това правителство. Виждаме колко са сложни преговорите. Ако отидем на избори, спадът ще е сериозен в евроатлантическите партии“, прогнозира тя. 

„ПП-ДБ трябва да отстъпят, защото са в по-неизгодна позиция. Ако сега отидат на избори, ще видят тъжната картина и затова се молеха на Борисов да се върнат хората му на масата за преговори“, коментира от своя страна Велева. 

„За „Продължаваме промяната“ няма полезен ход. В този брак са губещата страна“, каза още тя. 


В категории: Политика


17
Коментара
17
Коментара по темата
17.
Бургазлията
19.03.2024 14:27:59
1
1
Народа няма да гласува за мутрата ве хора ...
16.
ППдб
19.03.2024 12:34:54
2
7
Чао чао...
15.
546 Y 569
19.03.2024 10:23:12
4
4
Дааа, май е точно така. Ако погледнем действията на тройката Радев, Борисов, Каракачанов по отношение на БЮРМ ще видим че те работеха точно за скъсването на вякакви нормалн и конструктивни отношения с тази близка за нас страна. Руснаците насъскваха тамошните си агенти, те лаеха срещу България. Нашите зависими от Русия политици ( тези тримата) станаха върли патриотари и наливаха бензин в огъня и какво стана- от едни приятелски нормални отношения между двата народа, сега сме непримирими врагове, а руските кучета -сърбите, отново възстановиха влиянието си върху Северна Македония.
14.
seahorse
19.03.2024 10:17:00
3
7
Флагман,и за манипулатори не ставате. Само като прочете човек коментарите и види как е даден вотът,,лъсва почеркът на един човек.Ех,зависимости !
13.
Анти Шишковци
19.03.2024 09:48:25
17
12
Коя е истинската причина за номерцата на ББ с ротацията? Нарича се Тагарев. Тагарев прекъсна връзката между НАТО-вските тайни и ГРУ през МО. ГРУ успяваше до появата на Тагарев да контролира това министерство, поради което НАТО не предоставя на България тайните си. Но въпреки всичко контрола на Русия върху българската отбрана трябва да е задължителен. Най-лесно става през лица, които са силно свързани с Русия, като Каракачанов и Радев примерно, или такива, които са на силни властови позиции, но за които ГРУ разполага с много компрометиращи за тях данни, за да ги държи изкъсо. Но най-големият грях на Тагарев е чистката, която започна в МО на реските агенти. Тази мрежа от агенти беше много силно развита при служебните правителства на Радев, освен в МО и във всички агенции и служби, имащи отношение към националната сигурност, които много добре знаят примерно за организацията на компромата с чекмеджетата от ГРУ и коя е Мата Хари. Но големият бос, сателит на ЕНП, в крайна сметка вече е зависим завинаги. И трябва да възстанови зависимостта на МО от ГРУ. Претенциите му към други министерски постове са за размиване на конкретиката. В частност, в какво се изразява тази зависимост? Пример: Каракачанов стана министър на отбраната под натиск на ГРУ на РФ. Като министър един от приоритетите му беше да изпълни нареждането на Кремъл и да даде самолетите МИГ 29 на ремонт в Беларус. Там руснаците умишлено направиха така, че бордовите уреди да отчитат грешно. Особено тези, за автоматизирано предоставяне на данни на пилота за координатите на вражеската цел и висотомера. Същото направиха и с миговете на Словакия. Само че словаците разбраха. Дадоха ги на Украйна с предупреждението за умишлено нанесените повреди. Не случайно украинците заявиха, че нашите мигове не стават за бойна употреба. Не случайно беше направен театъра, че само в русия може да се чете черната кутия. Грешните показания на висотомера доведоха до грешки в системата за автоматична сигнализация и корекция на траекторита при отчитане на вероятност от сблъсък със земната повърхност при неразчетени действия на пилота. В случая уредите са дали грешни показания, които са подвели Васил Терзиев и се е случила трагедията. Последва една голяма лъжа за истинската причина на катастрофата, която струваше живота на български летец по вина на руското мекере Каракачанов и показа какво влияние има Кремъл в България.
12.
Айде пак герберски внушения
19.03.2024 09:28:13
20
8
Ние на социолозите ли да вярваме,където ППДБ се изравнява с Герб или на автора на статията?
11.
*********
19.03.2024 09:26:19
14
20
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Нагли и прости властитути
19.03.2024 09:18:56
9
25
Помня, когато новоизлюпените енергетици Киро и Лена обикаляха в Баку и тропаха с юмруци по масата на азерските управници, а азерите звъняха на пожар в София някой да им каже да престанат и да си ходят, понеже са вдигнали ръце от тях и понеже така не се прави.
9.
Допълнение към 5
19.03.2024 09:11:15
1
8
Много пъти съм се канил , когато напиша такъв коментар , в скоби да допълня (ирония).
За сетен път се убеждавам, че българският "читател" толкова е оскотял, че не различава иронията , а приема всичко буквално!
8.
ГЕРБ-ДПС
19.03.2024 09:11:08
20
15
Мадам В. - селската куртизанка на Доган пак са я пуснали да обикаля студията и да напоява с малоумната си "експертиза".
7.
До Социолога
19.03.2024 09:07:16
28
9
Управляват ли? Управляват. ГЕРБ кво правят като печелят избори? 3та цигулка след ДПС.
6.
Автора
19.03.2024 09:07:14
22
10
Автора, напослеьък материалите ти са подлоги. Осъзнай го
5.
Добре де
19.03.2024 09:06:13
8
24
Щом можаха да разкрият цяло едно ново министерство "По европейската интеграция" за да уйдисат на Никито да може да пътува, то защо не създадат още едно министерство, например, "На Българо-Украинските отношения" и да главят Тагара там ?!
4.
Социолог
19.03.2024 09:05:14
13
38
Какъв електорат има ПП ?
Виртуален във флашките на ПосолствоТо !

Кой би гласувал за селският глупак като Кирил Петков ?
За дед ал, като Асен Василев или за евр ейн, като Лорер ?
За рогонжсец като баджо Миро или полава девойка, като Лена Бориславова ?
3.
Цирк
19.03.2024 09:00:07
39
22
Че кой ще гласува пак за ГЕРБ? Те за 10ти път показват, че могат да връщат само празни папки. Гласувате за ГЕРБ, а ви управляват ПП, ДБ, ДПС, БКП, но не и ГЕРБ. Дори сега нещата вървят натам, че правителство ще има, но не с мандата на ГЕРБ, а отново с втория на ППДБ. Абсолютно са в ступор ГЕРБ от няколко дни и се чудят какво да правят. Мими направо обръща палачинката по 5 пъти на ден. Въобще не им се поема отговорност. 9 месеца реално бяха опозиция и направиха всичко възможно чрез пионките си в различни сектори да свалят правителството, но не стана. Сега ще са те на пангара. Правете правителство и не се ослушвайте, че не се знае хората колко още пъти ще гласуват за партия, която НЕ ИСКА ДА УПРАВЛЯВА.
2.
ТБС
19.03.2024 08:52:57
17
43
Електоратът на педерастите не се е стопил, никога го е нямало. А жалката хлебарка Тагарев ще бъде един от публично екзекутираните и родата му ще е низвергната.
1.
Бай Онзи с мистрията
19.03.2024 08:45:49
3
9
Има спор за имената на мистрите

Кои са тези мистрите? Да не са трзи с мистриите? :-)))))))
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори