×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво движи успеха на Доналд Тръмп


Какво движи успеха на Доналд Тръмп
Доналд Тръмп на предизборен митинг в Ричмънд, Вирджиния на 2 март 2024 г.
12 Март 2024, Вторник, 21:00 ч.
Автор: Флагман.бг

В дивите преувеличения за Тръмп има зрънца истина, но либералите никога не са се занимавали с тях

Доналд Тръмп със сигурност ще бъде кандидатът на републиканците на тазгодишните избори за президент на САЩ. В момента той също е фаворит за победата. За повечето читатели на „Гардиън“ съм сигурен, че тази перспектива е ужасяваща, както и за повечето британци. Нацията, която те създадоха и езикът, който им дадоха и която им беше приятел и закрилник през вековете, сякаш полудява.

Британците, които познават САЩ, са изумени, че макар и неохотно, че достатъчно от американските избиратели може отново да изберат Тръмп да ги управлява след опита от 2017 до 2021 г. Кои са тези американци? Как може да са толкова слепи за неговите грешки, когато законът го преследва, когато в клюките му се присмиват и коментаторите сипят презрение и присмех върху всяка негова дума?

Отговорът е, че американците, които подкрепят Тръмп, не са тези, които повечето британци познават. Те са възрастни и местни хора от провинцията, често, но в никакъв случай и не само, са от работническата класа и/или не са завършили висше образование. Но преди всичко те обичат Тръмп, защото те също са враждебни към онези американци, за които той твърди, че ги мрази.

Тези мразени американци, живеят предимно в големите градове по източното и западното крайбрежие и това е интуитивния език на митингите на Тръмп. Те предпочитат федералното правителство, политиката на идентичност, социалния либерализъм и свободната търговия. Те се ръководят от либералното общество. Разбира се, това са обобщения, но именно с това Тръмп търгува.

Твърдението му е, че през последните две десетилетия тази власт е покварила идентичността на нацията и е наранила нейната същност. Използвайки реториката на мафиотския бос, той заявява, че ще разбие тези врагове на Америка. Той ще спре мексиканците да пресичат границата, ако е необходимо и с оръжия. Той ще екзекутира наркодилърите, ще защити американските семейства от джендър политиката, ще остави идиотите европейци сами в дребните им войни и ще сложи край на лудите чуждестранни намеси на Байдън.

Тръмп е самохвалкото във всяко сбиване в бара. Повечето демократични лидери идват на власт с грубите си ръбове, смекчени след изкачването по стълбата на партийната политика. Но не и Тръмп. Единственото преживяване, което донесе в Белия дом, беше това от имотната джунгла на Ню Йорк, свят на съперничество, двойна игра и отмъщение, а любимото му мото е фразата, която той използва през януари към вече падналия си съперник Ники Хейли: „Не се ядосвай много, ще ти се реванширам“.

Голяма част от злоупотребата, която Тръмп привлича от своите критици, разочароващо разчита на чистия снобизъм. И се състои от атаки срещу облеклото му, маниерите му, вулгарните му къщи и грубия му начин на изказване и отразява забележките на английските мъже за идването на власт на първото лейбъристко правителство на Даунинг стрийт. Те не му причиняват никаква вреда в очите на феновете му. Ранните сравнения с Мусолини допринесоха за представата му като един воин, който се изправя срещу утвърдения елит.

Но вижте го през техните очи: САЩ не се сринаха при диктатурата на Тръмп. Враговете му не бяха арестувани, нито враждебните медии бяха затворени. Откакто напусна поста обаче, собствените му врагове не спират да се опитват да го осъдят и да го затворят, въпреки че тези процеси само помагат на каузата му. Опитът на Колорадо да го спре да се кандидатира за длъжност беше колкото погрешен от правна гледна точка, толкова и непродуктивен.

Американската икономика се справи добре при Тръмп, и дори по-добре от британската. Той направи истински, макар и безполезен опит да намери мир с Корея. Владимир Путин, с когото отношенията му остават неясни, не е нахлувал в Украйна, докато той беше в Белия дом. Неотдавнашното му искане НАТО и Европа да преоценят както стратегията, така и силите си едва ли беше неразумно, ако не беше изразено толкова зле. Неговото отвращение към имиграцията едва ли е ограничено само до американския континент.

Ето защо за враговете на Тръмп би било добре да потърсят причините за собствената си непопулярност. Демокрацията не щади никого. Това е един човек, един глас и вярващите в него не могат да се оплакват, когато аритметиката е против тях. Тръмп се оплаква, че управляващата класа в САЩ и нейните медии, с изключение на онези, които той контролира се управляват от новите идеологии, основани на пола и расата. Той твърди, че те искат да забранят консерватизма в колежите, да „оставят без пари“ полицията и да наводнят страната с мексиканската работна ръка и китайските стоки. В тези обвинения има точно толкова истина, че поддръжниците му да го аплодират.

Виден американски сенатор наскоро ме увери на частна среща в Лондон, че американците никога няма да върнат Тръмп в Белия дом. “Това е немислимо. Тези, които за него, просто, се опитват да ни изплашат“, каза той.

Аз мога само да се надявам, че той е прав. При сегашното състояние на нещата в света непостоянният Тръмп никога не би трябвало да бъде в състояние да ръководи това, което все още е свободния свят. Но тези, които му се противопоставят, трябва да проучат какво го прави толкова популярен в очите на повечето американци.

Източник: TheGardian.com, Превод: Вестник Труд


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
10
Коментара по темата
10.
до 5
13.03.2024 21:45:31
0
0
Много трудно някой би написал нещо по-неграмотно от твоята дрисня!
9.
Лингвист
13.03.2024 08:51:07
1
7
Страхотен превод! Те, и американците така си говорят "една гаща плява" и само те си разбират какво искат да кажат, ама и преводачите ни са гола вода. То не става така буквално да превеждаш текста дума по дума, щото на български се получава една голяма глупост. Кой българин говори по този изкелифенчен начин? Толкова ли преводачите не разбират, че смисълът в текста е съвсем друг?!
8.
Ето моля
13.03.2024 07:30:03
1
5
“If I were to run, I’d run as a Republican. They’re the dumbest group of voters in the country. They believe anything on Fox News. I could lie and they’d still eat it up. I bet my numbers would be terrific. - Donald Trump, People Magazine, 1998”
7.
Цитирам тръмп
13.03.2024 06:56:59
8
3
"Ако някого се кандидатирам за Президент, ще е от Републиканската партия, защото техните избиратели са толкова тъпи, че ще изберат когото и да е"
Ето това е положението!
6.
Българина
13.03.2024 00:29:36
5
12
Дончо не само ще е кандидат, той 70% е спечелил изборите(да е Жив и Здрав)
Той е хАмериканецът, мечтата на всеки по Света.
Байдън... меко казано... нема да казвам.....
5.
Пусть всегда будет Солнце
12.03.2024 22:28:48
7
7
Бай Дончо мръсен РусоРОБ на чифутитифхазари от КГБ/ФСБ налялш стотицш милеони $ в имотния бизнес нй него и ЗЕТ му юдохазар Джерад Кущнер
Тръмп е руски агент държан с 2 СЕКСкомпроматя от ФСБ,вербжвчик на Тръмп Гшсилда Максуел чешка еврейка щерка на Банкеря Робурт Максуил -покойния слуга на КГБ и руското направление в Мосад
Тръмп е наследил поста на покойния Максуел -ЗАД който стояли кръг руски еврей-хазари олигарси ВОР в Закон(Закони Крадци)милиардери ОТКРАДНАЛИ с приватизацията на Елцин в Россия 200 презприятия,диамантени,златни мини,находища на нефт и ГАЗ,алеминиеви заводи в Урал,Сибир,Камчатка
4.
Капитана
12.03.2024 22:14:09
9
8
И да добавя, че не Съм автора на статията, не съм копейкина русчия, и никога не съм писал, че в САЩ избухна гражданска война и разпад! Не съм русчийчо-путинофило-американо-тръмпист!
Относно черното денонощие в Русия ударите по НПЗ, аеродром и военен завод, нахлуването на Руския освободителен легион и легион Сибир на територията на Русия, сваления ИЛ 76 и сваления Су 34,също,не ме питайте, нищо не знам, и за всеки случай не търсете инфо другаде, че пише навсякъде,а пък Мутрифанка ши спре копейките.
Русия победи обаче тряа да спечели Тръмп че росийката да победи още 5-6 пъти. Ний, тръмпчовците, русчийте, Папата и Орбанчо сме новите господари на светът.
3.
Копейкин
12.03.2024 21:45:17
1
7
Тошу Тошеф - ДС агент ТРУП. Сипва помийка тази медия отново.
2.
Капитана
12.03.2024 21:30:44
9
10
Искам соевите джендърчета да квичат като мастии.Мачкай Дончоооооо!
1.
ГДБОББ
12.03.2024 21:23:05
3
8
Хорската простотия, очевидно :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори