×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НАСА търси астронавти - какво се иска от кандидатите?


06 Март 2024, Сряда, 14:20 ч.

Подготвят се за мисии до Луната и Марс

 

НАСА търси нови астронавти, след като последната група космически изследователи вече е готова за евентуални мисии до Луната и Марс, предадоха ДПА и АФП.

Американската космическа агенция във вторник отбелязва с тържество в Хюстън, щата Тексас, завършването на обучението на десет американци - четири жени и шестима мъже, както и на един представител на Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщи БТА.

Членовете на новия випуск вече ще могат да бъдат изпращани на мисии до Международната космическа станция (МКС), а също и до Луната в програмата "Артемис" ("Артемида"). А някой ден вероятно и до Марс, отбелязва АФП.

"Вие сте тук, защото сте изключителни", каза им на сцената Джим Фрий от НАСА. "Вашите мисии ще променят разбирането ни за Земята и Космоса", добави той и им благодари, че са се съгласили да "рискуват живота си", като седнат на върха на ракета един ден.

Новите астронавти са инженери, учени, пилоти и лекари - военни и цивилни. Те бяха избрани през 2021 г. измежду над 12 000 кандидати.

По данни на НАСА около 12 000 души са се отзовали на поканата да кандидатстват за астронавти през 2020 г. Според изискванията кандидатите трябва да са граждани на САЩ и да притежават магистърска степен в областта на науката, технологиите, инженерството или математиката. подбрани са 10 американци, които тогава са на възраст между 32 и 45 години. Двама души от ОАЕ се присъединяват към групата по-късно.

Всеки, който желае да се присъедини към тях, може да кандидатства до 2 април за следващия курс на обучение на НАСА.

"С плановете на НАСА за бъдещето на изследванията, новите астронавти ще летят по-далеч в космоса от всякога при лунни мисии и може би ще бъдат първите хора, които ще поемат към Марс", се казва в обявата на космическата агенция на САЩ за набиране на персонал.

В историята си НАСА е избрала общо около 360 астронавти, като около 50 от тях са активни в момента, отбелязва ДПА.

 


В категории: Животът


Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
3
Коментара по темата
3.
Аполо
06.03.2024 19:15:24
0
2
НАСА пак ще снима из камънаците на Тексас фалшиви клипове от Луната, Марс и Юпитер :))))) Хахахахахахаха
2.
с.Труд
06.03.2024 17:30:18
1
1
Марс 2126 тод
Пагрулиращи зелени чъвечутя мярсиянци спирят непозната двойка момче и момиче земляни
На въпрас :Кви сте вий и кво правите тука
Землянете отговарят:Ний сме от ЯМБОЛ чуеек и търсим раота чуеек
1.
???
06.03.2024 16:34:01
0
2
Много странна беше срещата на Асен Василев и шефа на НАСА в САЩ.
След оставката на кабинета на Денков от промяната, новото работно място на Асенката да не е астронавт в НАСА и да пътува до Луната или Марс?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори