×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Има риск от ръст на цените на горивата, а „Лукойл“ трябва да работи, за да няма шок, обясни премиерът


Има риск от ръст на цените на горивата, а „Лукойл“ трябва да работи, за да няма шок, обясни премиерът
Най-важният въпрос е как гарантираме борбата с корупцията и след попълването на ключовите съдебни органи, антикорупционна комисия и регулатори те да работят в полза на хората и на бизнеса, заяви Денков
01 Март 2024, Петък, 11:53 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Правосъдната система очевидно не функционира както трябва, полагаме огромни усилия тя да се изчисти, обяви Николай Денков

Има риск от ръст на цените на горивата. Това обяви премиерът Николай Денков. Той отговаря на въпроси на репортери в парламента тази сутрин.

След питане, свързан с предсрочното прекратяване на дерогацията от днес, има ли риск правителственият „Авиоотряд“ да спре да лети предвид писмо, че нямат договор за керосин, и как си обяснява, че това писмо е изпратено ден преди самата дерогация да бъде прекратена, при положение че това е ясно от доста време насам, министър-председателят каза: „Няма опасност да спре Авиоотрядът. Второ, изпращането на писмото в последния ден е или изключителна небрежност, или саботаж. Така че, ще има някакви последствия.“

А има ли риск от покачване цените на горивата за потребителите?

„Да, риск има, първо, защото те зависят от цената на нефта на международните пазари“, отговори акад. Денков. „И второ, защото с преминаването към неруски петрол се увеличават рисковете от забавяне, от доставяне на нефт от по-далечни дестинации. Това в известен смисъл е очаквано. Това, което трябва да знаем, е, че трябва да се запази „Лукойл“ да работи, за да нямаме шоково увеличаване на цените и за това се борихме досега. Оттук нататък, дали ще има последващо повишение, зависи на първо място от международните пазари и, на второ, дали „Лукойл“ ще успее да осигури доставките на нефт.“

В момента нямало риск от недостиг на горива, а за в бъдеще - „винаги има“.

След въпрос на "Флагман" - вярно ли е, че от месец е готов с оценката си за министрите, както твърди (съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ) Кирил Петков, премиерът заяви: "Да, действително. Вярно е. Още преди месец имах информация, тя беше предоставена и на г-жа Габриел за това във всеки един ресор, във всяко едно министерство кое е изпълнено, кое не е изпълнено. Така че, ние обменихме набързо няколко думи по отношение на това как изглежда картината, но остана от тогава да се срещнем и да обсъдим един по един министрите. Този разговор още не се състоял, но очаквам да се състои през следващите няколко дни."

Николай Денков не пожела да отговори - колко от министрите, според него, трябва да бъдат сменени: "Не, докато не го обсъдим с г-жа Габриел. Това е коректно според мен."

Една от парламентарните партии от няколко дни официално се ръководи от човек, санкциониран от САЩ и Великобритания за корупция /Делян Пеевски стана (съ)председател на ДПС/. По този повод репортер на "Флагман" попита това според Денков проблем ли е, включително от гледна точка на държавата. 

Той заяви следното: "За мен истинският проблем е, че нашата правосъдна система очевидно не работи както трябва. Така че, полагаме огромни усилия, за да може тази система да се изчисти от дълбоки проблеми, които станаха особено очевидни отново през последните седмици и дни; и съответно да може да се рестартира, така че който е направил нарушения на закона, който е корумпиран, да си получи съответното възмездие от институциите. Това, което виждам, е, че лепенето на етикети - "този е такъв е такъв, онзи е друг", може да помага в някакви политически спорове, но не води до устойчиви резултати. И хората очакват от нас всъщност промяна в работата на правосъдната система. Това е, което трябва да се случи."

"Флагман" попита по повод ултиматума на Борисов за поста на външния министър от тази седмица, дали отпада този въпрос категорично. Николай Денков обясни: "Първо, отново ще кажа, че предстоят преговори. В тези преговори точната позиция на външния министър не е най-важният въпрос. Най-важният въпрос е как гарантираме, че борбата срещу корупцията, попълването на ключовите съдебни съвети, антикорупционна комисия, регулатори, - ще бъдат направени по начин, така че те да работят в полза на хората и на бизнеса. Това е ключовото. Докато не видим тези гаранции, нищо друго няма да има значение. Надявам се, че ще успеем да го направим."

След въпрос дали са верни информациите, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил сътрудник на МВР (както съобщи и депутат вчера), премиерът заяви: "Чакаме информацията от МВР. Видяхте, че вчера излезе твърдение от министъра, че не е бил. След това излезе твърдение от народен представител, че е бил. Трябва да се получи точна информация и ще ви я предоставим."

Гледайте тук:

 


В категории: Бизнес , Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 6
43
Коментара по темата
43.
Хо хо хо
02.03.2024 08:53:18
0
2
ИЗВЪНРЕДНО! Делегатите на ДПС избраха Христо Иванов за заместник на Делян Пеевски!
Голяма изненада дойде накрая от конференцията на ДПС.
С пълно единодушие делегатите избраха Христо Иванов за заместник на съпредседателя Пеевски.
Мотивът е, че Пеевски държи в скута си Иванов, а той много обича да сърба мазно турско кафе. Ашкоолсун, викаха делегатите!
Нека съпредседателят има мъжка секретарка да върти кафетата с каймак в партията. Иванов благодари за доверието и само уточни, че не му е много комфортно да го приемат за куртизанка на Пеевски, а по-скоро като негова гейша. Анадолска гейша звучи добрее!
За куртизанката на Пеевски вчера всичко завърши, но днес е едно ново начало за гейшата Иванов, уточни заклет депесар и заключи “Машшаалах”. Аферим, ефенди!
Мъжът на Асенката е заявил , че няма да участват в порното с кафето, ще се клецат на снежеца.
42.
до 41
02.03.2024 07:02:47
2
2
Абе ватник, такива елементарни опорки! Айде измисли нещо друго! Колкото цената на газта се повиши, колкото ЕС остана на студено през зимата, толкова ще се повиши и цената на горивата! Друга ви е болката на вас! Намалява (и ще продължава трайно да намалява!) финансирането на 4-хилядниците! С приемане на БГ в Шенген и евро като национална валута влиянието на подръжниците на Путлер у нас ще се ограничи значително! Не се преструвайте, че ви е грижа за "бъларския" народ!
41.
До 25 и 38
01.03.2024 22:09:25
2
2
Явно теб трябва да пуснем на магистралата за да избиваш после разликата от горивата за бъларския народ, изумително е, че такива микроби, като теб дишат все още
40.
До перипетката
01.03.2024 17:17:05
2
3
Денкич нищо не каза, от къде очакваме новият “не руски” нефт? Сигурно Шиши е изкопал кладенец в задния си двор!
39.
nezavisim
01.03.2024 17:13:24
0
2
Tozi maloumnik e za besene!!!!!
38.
до 36
01.03.2024 17:06:03
3
9
Боли, щото от подобни данъчни мошеници се финансират 4-хилядниците в БГ. Щом квичите - явно посоката е правилна! Подобно предприятие няма как да съществува безнаказано в никоя друга страна от ЕС! Хем въртят данъчни измами (милиарди от спестени данъци на ръба на закона!), хем замърсяват околната среда! Всичко това безнаказано! В нормална страна щяха да ги запечатат още при третото обгазяване извън оградата на предприятието, а солените финансови санкции са допълнителен бонус! Тук обаче, в Задунайски Циганистан номерата минават! Зашо ги наритаха от Италия и Румъния?! Продажните копейкаджии много добре осъзнават горните факти и поради т'ва им е мноого мъчно, че далаверата вече няма да е толкова огромна, както до този момент!
37.
Гошо
01.03.2024 16:49:19
0
13
До Бобо
Тя, цената на дизела и бензина в Европа/Холандия към днешна дата е малко под 2€ при мин заплата 1800€ ,и им е скъпо.
Все едно 2лв/лт при мин.заплата 1800 лв.
Да, ама не!
2,50 лв/лт при мин.заплата 933 лв., въобще не ни е скъпо....
36.
До 25
01.03.2024 15:42:00
5
8
Прост си червата . Не ти пука че 5000 човека ще останат без работа ?
Ако стане горивото 6 лева много хора няма да има какво да ядат и ще изядат теб малоумник .
35.
Хахаха
01.03.2024 15:34:33
8
1
Лукоойл е руски и те ще дойдат за него !
34.
БоБо
01.03.2024 14:51:31
2
9
Цената най-вероятно ще стигне европейската ... около 3,50 за дизела и 3,20 за бензина!

Надявам се и качеството да стане европейско!

5-6 лева цени са много над-европейските и са изцяло спекулативни!
33.
Меден рудник
01.03.2024 14:46:09
7
11
Скоро чух разговор между две сервитьорки в едно заведение
Едната посочи група от около 15 мъже седнали на обща маса и попита колежката си тия какви са
От Лукойл отговори момичето
Аааа ония с меките пишки засмя се другата
32.
Rtf
01.03.2024 14:32:29
1
6
Пижо Гнома и Пенда Цицин налазиха Борисов с мартеници в парламента!
Заплашени от избори и излизане обратно на улицата от лъскавите държавни мерцедеси и меки кресла в кабинетите всички подлизурковци скочиха в скута на Борисов, за да молят да ги остави във властта.
Особено застрашен е джобният Пижо Генерал Наско от ДСБ, който се готви да се пенсионира като шеф на НС с безлимитна пенсия и чисто нов брониран мерцедес за 1 милион лева! Току що купен от НСО! Ами ако няма Ротация – гори! Как така? Невъзможно!
Сутринта Христо Иванов и Кирчо са били тайно при Пеевски, за да му вържат по една мартеница в скута.
Джобният формат политик Генерал Атанасов направо го яхна с молба да го впише лично в новия меморандум на ГЕРБ.
31.
Марк Твен
01.03.2024 14:13:01
2
11
Продължавайте да се възмущавате В ИНТЕРНЕТ. Време разделно иде напролет, няма да е нито красиво, нито ще е умно. До девето няма да е, но до трето поне ще ги утилизираме. Независимо кой е будителят ви - Карбовски, Цанов, Марков, Пасков, Киро брейка ако ще. Ще се видим когато засвири Седмата тръба. Ще има много Liber-Tears. Обещавам.
30.
Бургас
01.03.2024 13:40:44
2
10
Лукойл е в процес на продажба а какво ще стане след това?
29.
Вендета
01.03.2024 13:27:08
2
17
Ах ти маймунко мазна, колко си долен..
28.
Мдааа
01.03.2024 13:26:43
3
9
Отишъл Дени да се прави на Баце на Наполеон, но му отговорили , че няма да обсъждат със Сапунджиев тактиката му при Ватерло.
27.
Всички сме дъ пъ съ
01.03.2024 13:23:42
1
23
Викайте онова педалче дидко бандитко в НС да ви каже от къде ще вземе нефт. Нали той и дебелян магнитски реваха за дерогация.
26.
идиот русофоб
01.03.2024 13:21:09
5
6
Няма да качвате руски новини тука.
Аз ще пускам коейкини материалчета и ще прибавям коментари . Ще редуваме замръзнала Европа,мобилизация в България,гражданска война и разпада в САЩ и главозамайващо настъпление към Берлин.
Не търсете инфо в други медиии,аз и Подоляк котела сме хората.
Очаквайте бензин по 7 лева,мобилизация и унищожаване на натовска армия,самолети и кораби.
Мутрофанова ни гъ познаваме рубли не знам кой туй.
25.
идиот русофоб
01.03.2024 13:09:52
23
19
Браво на Сглобката! Удари руснаците и им спря финансирането чрез Лукойл! Ако ще бензина да стане 6 лв/л до две години, всичко е точно! Путлер да го духа! Лукойл да затваря, ще купуваме бензин от Гърция и Румъния, техните рафинерии си работят!

Браво на ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС!
Слава на Украiна!
Да живее САЩ!
24.
*****
01.03.2024 13:09:27
4
9
Какво им казаха Борисов и Пеевски на ПП и ДБ:
На 8 март решавайте дали да ви сваляме от скута, от мерцедесите, от бизнес класите и от правителствения самолет заедно с любовниците, а после ще решаваме за регулаторите с вас или без вас!
И без мазно турско кафе може да останат, само в скута да правят устни упражнения. На диета извън събранието, Аналев ще остане гладен, няма да може от бюфета да лапа по пет порции пържоли.
23.
ДенкоФ
01.03.2024 13:05:48
1
32
Няма значение дали ще се повишат цените на горивата Двойно.
Няма значение дали ще работи рафинерията, или Не.
Няма значение дали икономиката на България, която едва крета, ще спре окончателно.
Важното е да даваме колкото се може повече помощи
- пари, оръжия и боеприпаси, а накрая и жива сила на украйна и да подкрепяме Зеленски.
Важното е да скърбим за нЕвални, дори без да знаем защо!
22.
служител в амбасадата
01.03.2024 13:04:49
0
35
Нали нямаше да има покачване на цените бе, мишок?
Нали казахте, че това са руски опорки и всичко е точно?
Нали целта е да се вземе рафинерията от руснаците?
А на каква цена, това няма значение, нали, Мики Маус?
21.
Въх, въй
01.03.2024 13:03:56
1
20
ами сега ??!
Ако Лукойл не успее да осигури доставките нефт, ко прайм тогава ?!
Ще изстискаме вратлетата на тези, които съкратиха дерогацията и се разбързаха като пърлета пред майка си (посолството) ли?
Защото е ясно, че те нито Авиоотряда ще спрат, нито близо 300 - те луксозни държавни и правителствени автомобили!
20.
Тъпата ти ирония
01.03.2024 12:54:50
0
7
чрез имитиране на никовете и имената на постовете , представянето в псевдо-ироничен стил на обърканата ти мисъл, само издава сериозен дефицит на собствено мислене и оценки!
19.
До 9
01.03.2024 12:50:10
4
15
Стига , бе, тъпи, това си беше най-топлата зима от години насам !
Ами ако следващата е като оная , от 1941 год, когато бензина и нафтата замръзнали в немските танкове !?
И германците дупе давали за една стара ватенка ?
И за тези 42 бедстващи руски региона Урсула ли ти каза ?Какво по-точно им било бедстващото, казваш, че там температурите не паднаха под минус 10 градуса ?
Путин "едностранно " наложил санкции ??!Като той 100 пъти прфедупреди, че срещу "пакетите санкции" ще има адекватен отговор!
Е, това твоето ако не е шизофрения, не зная какво е ?!
18.
*********
01.03.2024 12:46:30
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Този израз
01.03.2024 12:43:29
0
22
"Дали Лукойл ще успее да осигури доставките на петрол" ми прилича в превод :
Абе ние нашето си го свършихме, вие се оправяйте кой както може !
16.
паткан
01.03.2024 12:42:28
0
29
Снимат го от далече да прилича на мишка.
Но не се заблуждавайте, това е плъх. Североамерикански.
15.
Денков,ако ми оставят 2 дни
01.03.2024 12:34:54
1
25
живот ще те причакам пред ми нистерски съвет с цялата тумба Американски проститутки от ПП-ДБ и един по един ще ви режа тиквите ,за по лесно с Един 9*19ще ви еба майката!
14.
Пееф
01.03.2024 12:34:52
3
35
Депесаро-герберастката мафия да излезе и да обясни от къде ще вземе петрол. Нали те настояваха за дерогация?
13.
пийраси и геюве
01.03.2024 12:31:22
11
6
До 6

"гласувайте пак за педераси и гейчета" - ний пийрасите и геювите, дет искаме евроатлантизъм, сме над два милиона - ВСИЧКИ 85% дет гласувахме за ЕС и НАТО.
12.
XX
01.03.2024 12:26:55
2
19
До 8

"КАК ходеха при Зеленски с ВЛАКа" - ходеха със самолет до границата на Полша и от там с влак, от страх урките да не ги свалят по погрешка.
11.
Така е
01.03.2024 12:26:11
6
29
И всички ние, без да сме академици, знаем, че да има нафта и бензин (че и газ) по бензиностанциите , Лукойла трябва да работи !
но и кретени да сме , пак ще разберем, че ако няма нефт , няма да има какво да работи !
А държавата нещо погрижи ли се да има нефт (това все пак е стратегическо производство, нищо че е частно)или грижата й беше как да спрем "финансирането" на руската армия ?!
Ето спряхме го, от утре руснаците хвърлят оръжията и светът плесва с ръце и всеки се прегръща с който където свари!
10.
XX
01.03.2024 12:25:11
3
19
"трябва да се запази „Лукойл“ да работи, за да нямаме шоково увеличаване на цените и за това се борихме досега. Оттук нататък, дали ще има последващо повишение, зависи ... дали „Лукойл“ ще успее да осигури доставките на нефт.“" - борили, борили, нищо не преборили.
9.
*********
01.03.2024 12:24:34
11
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Пусть всегда будет Солнце
01.03.2024 12:19:55
0
23
Ми да одят ПЕШ тия от Авиотряд -28 и без тва само Преслава ,Ли.яна Павлова Боко и Бистришките тегри го ползваха
В Украйна Денков КАК ходеха при Зеленски с ВЛАКа значи може и без Авиотряда
7.
Дедовия
01.03.2024 12:19:34
4
30
До ком.1
Моли се да работи,че после както ядеш турски, гръцки,македонски домати, ще гориш пак руски бензин правен у комшиите ,само че с +намси колко процента отгоре.
6.
pf
01.03.2024 12:19:22
6
37
гласувайте пак за педераси и гейчета
5.
Зарежете
01.03.2024 12:18:58
5
40
го този мишок, питайте Делянчо Добревия, той ще ви обясни, как от 9 кладенеца сега ще потече нефт към България и как цената на горивата ще спадне с около 1 лв.!
4.
Аха
01.03.2024 12:15:02
4
41
Шоково поскъпване няма да има , споко, ще има плавно покачване за около месец до към 5-6 лв за литър !
3.
шеф
01.03.2024 12:11:13
5
49
Tоя бунак само дето разбута с Лукойл нещата- такава тесла могат да ни сготвят, че не е истина!
2.
глупци
01.03.2024 12:10:00
8
51
ми върнете руския петрол продажници, нали уж нямаше да скача
1.
Azov Burgas
01.03.2024 11:59:13
16
20
Лукойл няма да работи за дълго :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота
Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори