×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С 4 жалби копи-пейст поморийци забавят изграждането на многоетажния паркинг за идващото лято


С 4 жалби копи-пейст поморийци забавят изграждането на многоетажния паркинг за идващото лято
Идентичните оплаквания са изпратени до Административния съд, с това се спира един от важните проекти за Поморие
23 Февруари 2024, Петък, 09:28 ч.
Автор: Флагман.бг

Сред посочените мотиви са спиране „гледката към морето“ и нарушаване правото на „нормален живот“, проблемът с паркирането обаче е сериозен

Четири идентични жалби на граждани на Поморие, собственици на апартаменти в района, възразяват  срещу проекта за изграждане на многоетажен паркинг срещу сградата на Община Поморие. Сред посочените мотиви са спиране „гледката към морето“ и нарушаване правото на „нормален живот“. Получените жалби спират изпълнението на заповед на кмета за обединяване на два имота, върху които да бъде изграден многоетажен паркинг, при спазване на градоустройствените показатели за зоната, в която се намират.

Подадените жалби са изпратени до Административен съд – Бургас по компетентност. До произнасянето на Съда, процедурата е временно прекратена.

„Ще си позволя да напомня, че преди 12 години, теренът на сегашния паркинг срещу Общината беше място, обрасло с трева, с разположени няколко стари бараки. Терените, върху които днес се намират три от общинските паркинги, бяха предвидени за жилищно строителство. Една от първите задачи, които изпълних като кмет, вследствие на поетия ангажимент за решаване на проблема с липсата на места за паркиране, бе терените да бъдат преотредени. Те не се застроиха, а са функциониращи паркинги още от 2012 година. Днес, след 12 години, нуждата от места за паркиране е още по-голяма заради увеличаване броя на автомобилите и туристите през летния сезон. За съжаление, поредната инвестиция на Общината, с изпълнени всички изисквания на Закона за устройство на територията и спазени необходимите отстояния, а именно – изграждането на многоетажен паркинг, ще бъде забавена на основание законоустановени процедури, които сме длъжни да изпълним.“, коментира случая кметът Иван Алексиев.

 




В категории: Поморие


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
11
Коментара по темата
11.
Да на модерните паркинги
24.02.2024 19:43:43
1
6
Някой иска да навреди на кмета. Каква гледка има там на морето? Направете паркинги като не искате да се паркират автомобили пред къщите си Това ще направи града ви по модерен и Европейски. Стига с тия еснафски мисли!
10.
Стефка Стефанова
24.02.2024 13:35:31
0
6
Отдавна имаше нужда от многоетажен паркинг в град Поморие. Ако не пред Общината,то на улица" Тутхон"./Между ул."България"и ул."Европа"/.Там всяка година се обособява временен паркинг за летния сезон.
9.
Младенова
24.02.2024 07:49:28
0
4
Колко етажа ще бъде този паркинг, че спира гледката "море"?Отдавна в тази част на града не може да се види морето,защото е много презастроено.
8.
ХХ
23.02.2024 16:19:55
3
7
Истината е , че няма пари в общинския бюджет за подобно строителство.
7.
Коментар
23.02.2024 15:22:24
4
6
Много неща обеща ,че ще направи Ваньо, но до тук нищо . След седмица е март месец, а спират строежите средата на юни. Какво ще постой до тогава или пак на есен ?
6.
До 5
23.02.2024 13:37:05
1
13
Пък после се оплачи на арменския поп че хаоса с паркирането е непоправим! Давате по 50 лв за кръчми, нямате левче да паркирате когато се наложи! Страхотна логика!
5.
Да
23.02.2024 11:52:24
10
11
Ми махнете я тая синя зона и готово
4.
Каква гледка там?
23.02.2024 10:41:18
1
20
То е ужас направо. Аз толкова презастроен квартал не съм виждал в БГ. Паркирането лятото е просто кошмар. Като ми се обадят приятели, че са дошли на Поморие да дойда да се видим любезно им отказвам и ги каня да дойдат до Бургас... Това там е все едно кв. Лозенец в СФ, но с малък плаж.
3.
!
23.02.2024 10:38:41
1
20
Странна порода е българина! Реве, че няма място за паркиране, а се намери решение за нови паркинги започва да реве, че му пречат! В градовете по черноморието ни гледка море има само от плажа! А центъра на градовете отдавна вече е място, което създава само ненормален живот! Но е интересен мотивът на жалбите! Интересно как, когато съдията изиска да се формулира понятието нормален живот, адвокатът на жалбоподателите ще го направи??? Сигурно е само едно: той ще си вземе хонорара, а жалбоподателите ще загубят! Казвам го, защото съм участвал в два подобни казуса! И още: ако човек живее в апартамент без гледка море- това ненормален живот ли е??? За един приятел питам! Абсурдни, смехотворни, неграмотни хора!!! Ще се случи следното: решението на съда ще излезе преди летния сезон, когато навлиза забраната за строителство! И проектът ще остане за есента, т.е ще има смисъл от лятото на другата година!
2.
Gost
23.02.2024 10:24:56
7
13
Дали гражданите или общинарите сами си пускат жалби ? Малко късно се сетиха ,че има " пуснати жалби" . Паркинга вече трябваше да се строй . Новото кръгово и то е още проект, както и спортната зала и стената на входа от към Слънчев бряг закриваща грозните гледки към автоморгата и дървата .
1.
Поморие
23.02.2024 10:13:01
1
29
Гледката към морето отдавна е закрита в този район.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори