Рецепта за кюфтета от броколи с пармезан
Гарнирайте с вкусен млечен сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 1 бр., голям
броколи - ⅔ глава
сол
черен пипер
чесън на прах
босилек
риган
розмарин
сушен магданоз
кориандър
лук на прах
сирене - 2 с.л. натрошено
кашкавал - към 30 г
пармезан - 1½ с.л.
брашно - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофът се сварява и обелва. Броколите се измиват и се отделят розичките. Слагат се в дълбока чиния, капва се вода в нея и се покрива с друга дълбока чиния. Така броколите се задушават в микровълновата за 6-8 минути до пълно омекване.
Готовите броколи се слагат в купа заедно с обеления картоф. Намачкват се хубаво. Към тях се прибавят яйцето, подправките, натрошеното сирене, настърганият кашкавал, пармезанът и брашното. Всичко се разбърква добре. От готовата смес се оформят зеленчукови кюфтенца и се изпържват в сгорещено олио от двете страни. Гарнирайте кюфтета от броколи с пармезан с вкусен млечен сос.
Източник: Gotvach.bg
Антъни Джошуа прати на пода влогъра Джейк Пол
Повечето притежатели на iPhone дори не подозират за тези функции
Експерт по киберсигурност: Камерите в 138-о училище 100% са злонамерени, има ясен умисъл
4 зодии ще получат всичко, за което мечатят през 2026 г.
Всяка година на Бъдни вечер правя мачкан боб с подправки по тази рецепта
Гъвкаво работно време за родители: Какво ще се промени в бизнеса и в живота на хората с деца
Антония Петрова обяви най-радостната вест
Всички, тръгнали на път, трябва да прочетат това - актуална пътна обстановка за 20.12
Постна шоколадова торта – пухкав, сочен блат, целият пропит с много крем!
Рим въвежда платен достъп за туристи до фонтана "Треви"
В тази страна не се плаща кеш
Еврото и Португалия: Ефектите от единната валута 25 години по-късно
