×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Денков с ново предложение към земеделците, покани ги на преговори


Денков с ново предложение към земеделците, покани ги на преговори
Категорично не сме съгласни да подкрепяме печеливши фирми, обяви министър-председателят
06 Февруари 2024, Вторник, 16:41 ч.
Автор: Флагман.БГ

Правителството има готовност с точките по новия меморандум, който очаква да подпише със земеделските поризводители, обяви премиерът

Необходимо е да се водят преговори. Това заяви министър-председателят Николай Денков, който заедно с министъра на земеделието и храните Кирил Вътев дават изявление за медиите.

Пресконференцията е посветена на исканията на земеделските производители, предложенията на правителството и протестите.

Категорично не сме съгласни да подкрепяме печеливши фирми, обяви министър-председателят. 

Правителството има готовност с точките по новия меморандум, който очаква да подпише със земеделските производители. Това обяви премиерът Николай Денков на брифинга в Министерски съвет.

Той покани земеделските производители на разговори утре в 18 часа.

Земеделците имат пълната подкрепа на правителството и това не са само думи. Исканията им са справедливи. По тази причина сме подготвили за изпълнение седем от техните искания. По част от тях Министерство на земеделието и храните вече работи с браншовите организации.

Правителството ще преговаря с ЕК заедно със земеделските производители за облекчаване на новите изисквания.

"Исканията са им справедливи, имаме единомислие и вече се подготвят 7 законопроекта, които са в много напреднал стадий на подготовка. 5 от тях ще бъдат представени през февруари и март за обществено обсъждане", увери Денков. 

По отношение на загубите на земеделските производители за 2023 г., тази информация ни е необходима, за да разпределим по-правилно помощта. Готови сме да предложим опростен механизъм за подпомагане, но не и на печеливши фирми.

"Очакваме ги да финализираме споразумението. Целта е ясна - да подпомогнем зърнопроизводителите, претърпели загуби през 2023 г.

Всеки ден, който преминава в протести и блокади, вместо преговори в подготовка на споразумението и реализацията на точките на новия меморандум, ни забавя от момента, в който реално нуждаещите се от тази помощ могат да я получат.

Единственият начин да се разберем, е като се подпомогнат земеделските производители, които имат нужда от тази помощ, а не на калпак", посочи той.

"Неизбежно забавяне ще има и докато получим нотификация от ЕК за новите мерки, които предлагаме", допълни премиерът. 

Земеделският министър Кирил Вътев заяви, че няма проблем да си подаде оставката, но това няма да стане под политически натиск.

"За мен проблем с оставката няма. Ако хората, от които зависи решат да си отида, ще си отида. Ако решат да остана, ще остана", каза Вътев.




От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
18
Коментара по темата
18.
Еваларка!
06.02.2024 22:58:46
0
8
Проява на лош вкус е да се пита мъж за заплатата му, жена за възрастта ѝ и зърнопроизводител за печалбата му.
Били на загуба, но нямало как да го докажат, защото всъщност зърното било на склад и не го продавали, защото цените на борсата не били хубави. Обаче ако пък се обявили на загуба другата година нямало да имат право на нова евро субсидия. Хем субсидия за успешно земеделие, хем помощи защото са на загуба. С две думи иска се дедовия да е до края, но душата в рая.
17.
Пак съм аз
06.02.2024 22:23:16
0
0
Абе и вицове ви не струват. Чудя се къде да се смея. Не знам от къде ги копирате. Пък може и да сте вие знам ли! Абе ходят ви.
16.
Браво. Да живее просперитета.
06.02.2024 22:18:35
2
2
Абе Денков, копеле недоказано, абе Флагман жълти и тъпи в костите на мозъка. На никой ме му светна първо, че да си на пътя в извън градски район му трябва гражданска и винетка. Ми що не пратихте милиция та бре, щяхте да запълнят дупките и да им върнете парите. Ама .. онея от горе нямаше да краднат, а другите ще ги използват за сапун. Това е истината.
15.
НИЕ ТЕЛЕТАТА
06.02.2024 21:59:35
0
6
Първо жестоко разровете из тези нови туморни образувания наречени арендаторни кооперативи, как работят, как се разплащат със собствениците на земи, какво декларират като печалба и какво крият за да богатеят така очевадно. Подкрепете само тези земеделски производители и животновъди, които наистина произвеждат и най вече тези които произвеждат чиста продукция, като
им помогнете да излязат директно на пазара без хиляди прекупвачи и мутри, които ограбват всички .Така цените ще са реални за производителя, достъпни за купувача и сергиите пълни с качествена родна храна както сме го правили. Само, че ще се иска отговорен и честен контрол и контрол и санкции за лъжците, които използват народа за лични облаги
14.
АКО ИМАТЕ СЪРЦА ЗА РОДИНАТА СИ
06.02.2024 21:47:03
0
4
Подкрепете земеделските производители и животновъдите да излязат директно на пазара без хиляди прекупвачи и мутри, които всички ограбват и най вече тези, които произвеждат чиста продукция.Така цените ще са реални за производителя, достъпни за купувача и сергиите пълни с качествена родна храна както сме го правили. Само, че ще се иска отговорен и честен контрол и контрол и санкции за
13.
Милко
06.02.2024 20:44:34
0
10
3 милиарда са получили за 2023 “горките фермери “ изкупиха на хората земите без пари плащат мизерни ренти ,карат коли за милиони и искат още . Предлагам да има протест против тия изнудвачи .
12.
Ко
06.02.2024 20:40:39
0
9
Никви пари на тия тежки милионери , мен кога ще ме субсидира държавата,че работя ?
11.
H2R2
06.02.2024 20:37:32
1
2
Русия плъх е жалък лъжец7284c
10.
Бургазлия
06.02.2024 20:26:36
0
9
От цялата работа излиза , че зърнарите ни са държавни фирми и държавата ги субсидира непрестанно .
Ако нямало субсидии щели да фалират . Не разбирам? Защо държавата издържа частни фирми , които са толкова смотани , че не могат да работят на пазара?
9.
Duru Duru
06.02.2024 20:00:45
0
6
Раздай им по един сапун от новата партида и готово
8.
митко рентата
06.02.2024 18:54:36
2
13
Кожудери,подиграват се с народа. Изнемогвали,гладни били, на ръба на оцеляването сме. Гладни ли гладни, милионери и милярдери със скрити доходи,не плащащи данаци и мамещи хората отдали земята си под наем. Само скъпарски коли и самочувствие до небесата. Един лев не заслужавате
7.
Хахахах
06.02.2024 18:46:12
11
8
Плазмодия Денко сапуня предложил ХАХАХАХ
Абе сульо, абе мамульо, плъх смотан и нещастен, що не си сложиш въжето намазано със сапун бе, кретен невръстенишки!
6.
Да превърнем зърнарите в милиардери
06.02.2024 18:04:32
3
11
...
5.
Сандо
06.02.2024 17:35:15
5
16
Ам то пък Денков да финансираш фирми на загуба си е чиста проба простотия.
4.
Георгиев
06.02.2024 17:25:11
2
25
Ще стигнат ли парие на държавата всеки зърнопроизводител да си купи ново порше и нова яхта. Намалете детските надбавки и дайте на зърнарите.
3.
Денков
06.02.2024 17:14:02
3
13
Дай им още 150 милиона, де, не се стискай така!
Вземи една джипка и ходи им ги хвърли!
Какви са тези глупости, меморандуми разни!
2.
БРАВО БУДНИ БЪЛГАРИ
06.02.2024 17:07:15
22
16
БРАВО ДЕНКОВ!БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ
1.
Зърнар
06.02.2024 16:55:51
7
19
Кой й туй миморандум, бре?
Ши мога ли да си гу поръчам и колко конски сили ще е ?
Ши взема и за двете синчета, да са пъчат пред другите леваци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори