×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Земеделците все пак вдигат бунт, тежка техника ще блокира 80 точки в цялата страна


Земеделците все пак вдигат бунт, тежка техника ще блокира 80 точки в цялата страна
Недоволните днес доведоха пред земеделското министерство говедото Кирил, то се чудело защо управляващите се държат като говеда
05 Февруари 2024, Понеделник, 17:32 ч.
Автор: Флагман.БГ

Премиерът Николай Денков отмени визитата си в САЩ

 

Част от недоволстващите земеделците ще започнат от вторник ефективни протести. Очаква се 80 точки в цялата страна да бъдат блокирани от тежка техника, предаде БНТ.

Част от аграрния сектор не е съгласен с параметрите, предложени в неделя от правителството.

На срещата премиерът Денков обяви, че държавата ще подпомогне финансово само зърнопроизводителите, които могат да докажат, че стопанствата им са били на загуба за 2023 г.

Подпомагането ще стане чрез подаване на декларации в Националната агенция за приходите до края на февруари.

Денков също така обяви, че заради планираните протести той е отменил работното си посещение в САЩ.

Земеделците запалиха слама пред министерството и я изгасиха с мляко



Днес представители на над 20 земеделски организации се събраха пред Министерство на земеделието и храните, искайки оставката на министър Кирил Вътев. Протестът е в отговор на сериозните предизвикателства в селското стопанство през последните месеци, съобщи БТА. 

"Приехме назначаването на господин Вътев за комплимент към нас, че се дава възможност на човек, който отвътре познава проблемите. Това обаче ни натовари и с огромни очаквания, че той ще навлезе навътре в проблематиката и ще започне разрешаването на проблемите", каза Венцислав Върбанов, бивш министър на земеделието и настоящ председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

По думите му тези очаквания не са били удовлетворени.

Върбанов се върна към встъпването на министър Вътев в длъжност, когато ръководителят на ведомството е поискал в тридневен срок да му бъдат представени вижданията на сектора относно административните тежести, които смущават работата. Всички организации са представили своите виждания, но досега нищо не е направено. Според Върбанов, вместо да бъде облекчена, тази тежест се увеличава.

"Когато се прави политика в даден сектор, тази политика се прави от политиците в съответните институции", подчерта председателят на АЗПБ, допълвайки, че политиката не трябва да се решава от неправителствени организации.

По думите му днес проблемът на земеделските производители не са дадени законодателни промени, а безпаричието, натискът на украинските стоки и пълното неразбиране на проблемите на сектора от управляващите.

"Искаме дългосрочна политика, искаме да знаем какво ще има в утрешния ден, в следващата година, в следващите 5 години", заяви Върбанов.

В протеста се "включи" и телето Киро, което е едва на 7 дена. Земеделците запалиха слама пред министерството и я изгасиха с мляко.

На протеста има плакати с надписи като "Искам да има хуманно отношение и към фермерите", "Не на опитите за разделяне на земеделците", "Лъжите раждат недоверие" и други.

Протестиращите бяха поканени от министъра на разговор, но отказаха да се отзоват.

"Министър Вътев не може да се справи с управлението на целия земеделски сектор. Той лъже, защото ние поискахме украинската помощ още преди нова година, когато протестирахме тук и една от главните точки беше да се защити бюджета, който ни е разпоредено от Европейската комисия и е даден картбланш. Той не е внесъл доклад в Министерството на финансите, не е защитил интересите му. Има голяма част от субсидиите, които все още не са изплатени. Ще провеждаме масови протести в страната, ще затваряме пътища. И ние започва като френските фермери. Ние, за разлика от колегите, се съобразяваме с членската маса. Каквото решат хората".

Малко по-късно от земеделското министерство съобщиха, че министър Кирил Вътев и екипът му са приели на среща представители на браншови организации, които протестираха пред МЗХ.

Министър Вътев заяви, че е отворен за диалог с тях и затова ги приема да обсъдят исканията им по протестната декларация. От своя страна от бранша отказаха провеждането на конструктивен диалог, заявяват от агроведомството.

 


В категории: Животът


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
15
Коментара по темата
15.
Боцмана
05.02.2024 21:31:04
11
6
Знаете ли кой е най-големият проблем в тази държава?
Ето тези безполезни дебили под мен!! Комплексарчета, с ръчички навряни дълбоко в дупетата! Първосигнални идиотчета, облъчени от светлината на телефончетата си. Затова им трябваха идиоти в тази държава и затова си ги произведоха. Прочетете елементарните разсъждения в коментарите, пълни с преписани клишета и ще разберете за какво говоря! Жалка история!
14.
Топез Гомес
05.02.2024 20:56:04
3
20
Абе, земеделски бабаити, като сте толкова курназ, защо не блокирате министерсия съвет, президентството или някои други идиотски институции, от които зависите, а се ебавате с нас - обикновените граждани на тая скапана страна?
Нямах нищо против вас, даже ви симпатизирах до миналата година, ама откак ме накарахте миналото лято да обикалям като гламав около Петолъчката - без знаци, без означени пътища и маркирови, ВИ МРАЗЯ!
Духайте супата и ми яжте *оя!
13.
ДО КОМЕНТАРА НА, N 4
05.02.2024 20:38:40
0
5
АДМИРАЦИИ .
ПРАВО В ЦЕЛТА . БРАВО
12.
Алчняри
05.02.2024 20:28:44
2
20
Всичко е за да смучат пари от държавата. И после да си купуват Майбах и Бентли. Иначе държавата да ги третира като малки деца и ревнат ли да им дава. То няма нито един формулиран проблем, който да оправдава протестите. Омръзнало им безпаричието. Наглеци.
11.
НЕ на алчните зърнари с Бентлита
05.02.2024 19:55:25
4
26
Да на дребните земеделски стопани
10.
Сандо
05.02.2024 19:50:21
2
14
Пари за трактори от де имат тия ,пусти ЮМЗ-та.Искали те едни и същи искат ресторантьори,полицаи,земеделци.
9.
GBP
05.02.2024 19:43:33
2
23
Лъснахте изнудвачи, поискаха ви да покажете че наистина сте на загуба и като знаете продължавате да лъжете. И даже за да докажете че на всяка цена трябва да вземете пари каквито и да са те от вчера до днес от 20лв/дка вече искате 10лв/дка.
8.
Барове
05.02.2024 19:30:50
20
5
Значи в европата може се стачкуват, а у нас не може, помощи за ферми на загуба , алоо Денков нали парите са взети от банките, срещу залог, ипотеки. Питай тях защо като имат пари вземат заеми за торове и за машини?
7.
Дидо
05.02.2024 18:56:22
3
35
В 70 МИЛИОННА Франция фермерите искат 150 млн. евро, а в 6 милонна България нашите спермери искат 250 милиона ЕВРО!!!!АЛОООООО, трактористите....ще ядете сопите!!!
6.
Изнудвачи
05.02.2024 18:42:31
3
33
Приберете им тракторите, хайде и жандармерията малко да поработи.
5.
сеното вътре
05.02.2024 18:23:06
2
11
и клечката
4.
Верно ли
05.02.2024 18:23:05
3
35
едното им условие било държавата да накара собствениците на земя да я отдаван на земеделците на по-ниски, контролирани цени? А ТКЗС-то не искат ли да се върне направо и те да обработват направо без наем за земя? Субсидията да покрие разходите и директно само печалба чиста? На запад протестират, защото им вдигат данъците и намалят субсидията, тука протестират за обратното?...хм
3.
Боклуци
05.02.2024 18:01:54
2
33
Нече субсидии ви даваме и сега пътя ще ми спирате насрани п*тки идете влезте вътре и ги иизнесете като сте много огорчение. На моя секретор държавата нище не е дала само взима и се оправяме не ходим да пречим на другите хора
2.
marsaskala
05.02.2024 17:59:21
3
36
Скрийте се вече, че омръзнахте.
1.
1
05.02.2024 17:54:21
3
43
майка им алчна ненаядена ами той и народа да ви почва със сопи
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори