×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

4 храни, които ядат само хора с ниско самочувствие


02 Февруари 2024, Петък, 20:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Висококалоричните ястия са заместител на увереността

Немският философ Фойербах изрази една мисъл, която звучи вярно и днес: „Ти си това, което ядеш“. Храната, която избираме, може да отразява не само нашите вкусови предпочитания, но и това как се чувстваме ние самите. Мадина Музичова, лекар и блогър, сподели наблюденията си какви ястия избират най-често хората с ниско самочувствие и как това се отразява на емоционалното им състояние.

Какви храни ядат само хората с ниско самочувствие?

Сладките са спасение от несигурността

Едно от типичните предпочитания на хората с ниско самочувствие е любовта към сладкото. Шоколад, сладкиши, торти - всичко това се превръща в своеобразен източник на радост за тези, на които им липсва самочувствие. Допаминът, който се произвежда при консумация на сладки храни, се превръща в своеобразен компенсатор за липсващото чувство на радост. Вместо да намират удовлетворение в събития и хора, тези хора се обръщат към сладкишите, за да повдигнат настроението си.

Висококалоричните ястия са заместител на увереността

Друга проява на неувереност в себе си е предпочитанието към висококалорични храни. Мазни и брашнени храни, които носят удоволствие в момента на консумация, могат да компенсират липсата на самочувствие. Преяждането, което води до напълняване, се превръща в начин да заемете повече място и да покажете своята значимост. Психосоматиката предполага, че по този начин хората се опитват да се откроят физически, създавайки впечатляващо тяло.

Хранителни отпадъци – самонаказание и вина

Хората с ниско самочувствие често се обръщат към хранителните отпадъци – чипс, крекери, ядки с химически добавки – в моменти на самокритика и чувство за вина. Тази практика се превръща в вид самонаказание. Те, буквално гризейки се, се утешават с храна, поглъщайки нещо, което символизира чувството им за малоценност.

Продукти с лошо качество - отражение на ниска икономическа оценка

Изследванията показват, че хората с ниско самочувствие са по-склонни да избират некачествени, евтини продукти с изтекъл срок на годност. Това се дължи на подсъзнателното им желание да потвърдят своята ефективност и ниска цена. Предпочитат евтини ресторанти и заведения за бързо хранене, заявявайки своята неадекватност.


В категории: Лайфстайл


18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
Milena
17.02.2024 07:28:34
0
1
Много вярна статия. Бих добавила, че освен ниско самочувствие, подобни хора са и нарцистични и се вълнуват от собственото си състояние, не са емпатични. Имат нисък емоцинален интелект и им е скучно със себе си и непрвкъснато набиват някакви сладкиши, тестени лакомства и т.н. Такива хора разходка в парк или духовен разговор не може да ги направи щастливи, само тъпкането с храна , и също така не четат статии и изслдвания за здравословното хранене. Ниско самочувствие съчетано със нарцисизъм и нежелание да разсъждават. Имам си такава половинка в къщи. Озлобява направо ако не е закупено всеки ден подобаващо количество сухи пасти, вафли, козунаци и т.н.
17.
Ссстттт
06.02.2024 22:43:56
1
8
Нямам думи.Какви статии пишат хората и се предполага че на тези некадърници дори им се плаща.
16.
Р
06.02.2024 15:29:33
1
4
Това прилича на нескопосан превод от руски. И да, лошото състояние на духа може да се отрази на хранителните навици, но това не пречи да имаш култура на хранене и въобще не е обвързано с това. Икономическия фактор също оказва влияние. Пък и качеството на храните рязко се снижи .. много сирена имат същата стойност като на картофения чипс
15.
Росица
06.02.2024 14:52:13
1
11
По-голяма глупост от тази статия не бях чела!
14.
Анонимен
05.02.2024 15:35:56
4
8
Българите конкретно нямат култура на хранене. Като се започне от учениците, които купуват от бутките пици една педия тесто, бургери и др. Минем през родителите, които дават на децата от рано сутринта, хрупанки Заьо Баьо, газирано и вафла. И накрая стигнем до възрастните, които пият фалшива кола Дерби и пакетирани пастички със съмнителни съставки от кварталния магазини. Та, така е. Бедна нация - с лоши хранителни навици. К'во се косите като ощипани моми. Хаха хаха хаха хаха
13.
Стефанов
05.02.2024 12:40:52
3
15
Толкова сте изчерпани, че се чудите какви малоумщини да пишете
12.
Лелееееее
05.02.2024 09:36:09
3
17
Абсолютна тъпотия!
С тези простотии Нивото ви е под критичния минимум.
11.
Лили
05.02.2024 01:02:22
2
16
Е, не. Не съм съгласна. Ям каквото си поискам и тези храни влизат. А това да ядеш каквото си поискаш си е голямо самочувствие.
10.
Лили
05.02.2024 01:02:10
2
5
Е, не. Не съм съгласна. Ям каквото си поискам и тези храни влизат. А това да ядеш каквото си поискаш си е голямо самочувствие.
9.
Красимир Спасов Кънчашки
04.02.2024 16:58:20
5
22
Не ми е понятно това изследване но ние славяните като нация обичаме мазни храни.Самата ни традиция е такава. Нашите деди са яли сланина и суджук, традиционните ни ястия се готвят с мас. Все високо калорични храни.
Традиционните ни десерти са с захар и са сладки. Баници/сладка, солена или смесена/, тиквеник и т.н.
Уискито се пие с лед и ядки.
Какви простотии публикувате. Искате да откажете българина от традиционните си. За това ли ви плащат западния свят. Да ни обезличи като нация. Само за това ставате днешните медии. Защитавате западния свят като свой роден. Не ви е срам .
8.
Чупакабра
04.02.2024 15:22:03
8
11
Ма то в булгаристана само таквос бе
7.
Разни
04.02.2024 14:51:17
1
18
Стандартно изкривяване на разни фактологии с въздействие върху Егото на хората. Тези които най-много се влияят от мнението на околните, ще започнат да купуват скъпи боклуци.
6.
Теслата
04.02.2024 11:32:25
2
19
Умозаключение за запълване на празното пространство. Заглавие което да привлича и след него елементарна журналистика.
5.
dddddddddddd Фъфльо, то ясно, че съм аз
03.02.2024 22:18:31
7
6
Начи, да кажа..тТия, където са вегани разни, философи, на един шамар живот са, не знам колко здравословно може да е тва...Сини, такива, кожата им синя, ве, не кръвта, кожата..начи, наздраве, бях с един в затвора, тва Радо , фалшификатор човекът, ама голям...Бойко лично на задържането му..с жена му, тя в сливенския,,че така..Оня ми вика само плодове, баце, тва е истината, слушай IQ-то..И аз тъп, аре банани баце, готвач бях, храна бол..И така..Ше умрем..На втория ден..щях да умра, щях да падн..И онова зле се разболя..Нещо, като проказа, целите му ръце в рани..с тъпите му плодове..И му дадоха преднизоло, тва го пиеше и отделно в едни такива шиета си топеше ръцете с кортикостероиди..И оздрвя, живна, 20 кила качи...Викам "ко стана бананите, ве, келеме, стероидите май са истината"..чет ака хора, приятна вечер и наздраве..
4.
Mного потентен българин
03.02.2024 20:59:42
8
0
Защо ми триете коментарите фашисти гадни ?
3.
Много потентен българин
03.02.2024 20:55:47
4
9
Аз само киноа консумирам … моля кажете ми нещо за моето самочувствие ?
2.
Баба Гица
03.02.2024 11:45:54
2
28
Пълни глупости, света е пълен с хора с огромно самочувствие, които ядат тези неща.Навсякъде около мен , всеки ден ги гледам.Това са храните на съвремието.По лесно,бързо Друг е въпроса,че всички храни са тъпкани с консерванти, оцветители, вредители и всякаква гадост.Всичко.Даже в скъпите храни.
1.
Герчо
03.02.2024 00:43:59
6
47
Е, това си е голяма глупост!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва
Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори