4 храни, които ядат само хора с ниско самочувствие
Висококалоричните ястия са заместител на увереността
Немският философ Фойербах изрази една мисъл, която звучи вярно и днес: „Ти си това, което ядеш“. Храната, която избираме, може да отразява не само нашите вкусови предпочитания, но и това как се чувстваме ние самите. Мадина Музичова, лекар и блогър, сподели наблюденията си какви ястия избират най-често хората с ниско самочувствие и как това се отразява на емоционалното им състояние.
Какви храни ядат само хората с ниско самочувствие?
Сладките са спасение от несигурността
Едно от типичните предпочитания на хората с ниско самочувствие е любовта към сладкото. Шоколад, сладкиши, торти - всичко това се превръща в своеобразен източник на радост за тези, на които им липсва самочувствие. Допаминът, който се произвежда при консумация на сладки храни, се превръща в своеобразен компенсатор за липсващото чувство на радост. Вместо да намират удовлетворение в събития и хора, тези хора се обръщат към сладкишите, за да повдигнат настроението си.
Висококалоричните ястия са заместител на увереността
Друга проява на неувереност в себе си е предпочитанието към висококалорични храни. Мазни и брашнени храни, които носят удоволствие в момента на консумация, могат да компенсират липсата на самочувствие. Преяждането, което води до напълняване, се превръща в начин да заемете повече място и да покажете своята значимост. Психосоматиката предполага, че по този начин хората се опитват да се откроят физически, създавайки впечатляващо тяло.
Хранителни отпадъци – самонаказание и вина
Хората с ниско самочувствие често се обръщат към хранителните отпадъци – чипс, крекери, ядки с химически добавки – в моменти на самокритика и чувство за вина. Тази практика се превръща в вид самонаказание. Те, буквално гризейки се, се утешават с храна, поглъщайки нещо, което символизира чувството им за малоценност.
Продукти с лошо качество - отражение на ниска икономическа оценка
Изследванията показват, че хората с ниско самочувствие са по-склонни да избират некачествени, евтини продукти с изтекъл срок на годност. Това се дължи на подсъзнателното им желание да потвърдят своята ефективност и ниска цена. Предпочитат евтини ресторанти и заведения за бързо хранене, заявявайки своята неадекватност.
Мъркането разкрива повече за котките от мяукането
Почина Карл Карлтън – легендата зад хита "She’s a Bad Mama Jama"
Медиците от КОЦ-Русе: Спасяваме животи, но заплатите ни намаляват
Четири знака, че тялото ви има недостиг на витамин С
Украински подводен дрон удари руска подводница за 400 млн. долара в Новоросийск
Две лекарки осъдени за смъртта на дете в Сливен
16-годишна наръга ученичка с нож в Атина
Синът на Роб Райнер арестуван след смъртта на родителите си в имението им в Калифорния
Сватбена игра в Германия завърши с бой и ранена булка
Националния исторически музей връчи наградата „Лъв - Пазител на наследството“ на кмета на Царево
Русия съди Euroclear за над 229 млрд. долара заради замразените активи
Трик с алуминиево фолио зад радиатора пести топлина и смъква сметките

С тези простотии Нивото ви е под критичния минимум.
Традиционните ни десерти са с захар и са сладки. Баници/сладка, солена или смесена/, тиквеник и т.н.
Уискито се пие с лед и ядки.
Какви простотии публикувате. Искате да откажете българина от традиционните си. За това ли ви плащат западния свят. Да ни обезличи като нация. Само за това ставате днешните медии. Защитавате западния свят като свой роден. Не ви е срам .