Рецепта за телешко в гювеч
Ястие с превъзходен вкус за любителите на телешко месо
Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг
домати - 350 г
чушки - 200 г
лук - 200 г
масло - 150 г
яйца - 3 бр.
кисело мляко - 200 г
брашно - 2 с.л.
черен пипер
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете месото. Сложете го на дъното на гювеч и отгоре го покрийте с почистените и нарязани лук, чушки и домати. Поръсете със сол, черен пипер и магданоз. Разбъркайте и залейте всичко с разтопеното масло и чаша гореща вода. Захлупете и оставете във фурната на слаб огън около 2.30 часа. Извадете и го залейте с разбитите с кисело мляко яйца. Върнете отново гювеча да се запече в силна фурна около 15 минути
Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене
Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията
Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали
Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора
Прясно или не? Как да разпознаем качественото месо на пазара
По-просперираща ще бъде 2026-година за родените през тези дни
Над $100 милиона за леви екстремисти: защо САЩ обявиха европейски групировки за терористи
Доналд Тръмп обяви пълна блокада на санкционирани петролни танкери от Венецуела
Варненски пожарникари са моделите в благотворителния календар „Герои в сянка“
Шофьор издъхна след мистериозен инцидент в Аксаково
