×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изпълнителният директор на „Петрол” АД Светослав Йорданов е подсъдим


Изпълнителният директор на „Петрол” АД Светослав Йорданов е подсъдим
Денис Ершов се е отдал на меценатство, кадърът е от благотворителен търг в столицата, организиран от Ордена на рицарите тамплиери
06 Януари 2012, Петък, 15:28 ч.
Автор: Бесове.Бг, снимка: Булфото

Шефът му Денис Ершов почва контраатака заради поруганата си чест

Изпълнителният директор на "ПЕТРОЛ" АД Светослав Йорданов е подсъдим в наказателно дело от частен характер, заведено пред Софийския районен съд за обида и уронване на честта, научи Бесове.бг. Тъжбата срещу Йорданов е входирана на 8 декември м.г. и е подадена от Денис Ершов, който е един от двамата основни акционери в "Петрол Холдинг"АД.
Това е първият отговор на чуждия инвеститор от Литва близо година след като срещу него заваля дъжд от тъжби, прокурорски преписки и съдебни дела, предизвикани от българските му партньори и подчинени, казаха от офиса на Ершов. Той самият отказва коментар за мащабите на предприетата от него контраатака. Най-омерзителното за Ершов било, че за клевета го съдели различни негови служители от холдинга, които са затрупали съда с тъжби с еднакъв текст, писани под индиго. И към настоящия момент те заемат ръководни постове във фирмите на "Петрол Холдинг"АД - Светослав Йорданов, изпълнителен директор на "Петрол" АД, Орлин Тодоров - изпълнителен директор на "Петрол Холдинг" АД и Йордан Георгиев - управител на "Нафтекс Петрол" ЕООД.
Всички те твърдят, че самият Ершов бил поставил под съмнение тяхната лоялност, публично, по повод изпълнение на служебните им задължения, като паричната им претенция за претърпените вреди  е по 10 000 лв., на човек.
Оказва се обаче, че тримата са разпространили изявление до всички служители на фирмите на "Петрол Холдинг" АД и "Петрол" АД, около 1 400 души, в което Ершов е охарактеризиран с най-обидни квалификации и предупреждават, че „ ...с действията си г-н Ершов възпрепятства нормалния търговски оборот на управляваните от нас дружества, подронва авторитета им, руши репутацията им, ограничава достъпа им до финансиране и в крайна сметка подкопава доверието на инвестиционната общност към тези дружества и създава предпоставки за блокиране на дейността им...”.
За масово тиражираното изявление сред личния състав  Ершов научава  месеци по-късно, при това, поставен в крайно неприятна ситуация – докато води преговори с външен за холдинга бизнеспартньор, става ясно от обстоятелствената част в подадената до съда тъжба. Литовецът не иска да печели от съдебния процес, а само извинение. Материалният интерес на иска му е само 1 лев.
„Искам справедливост и да бъде върната честта ми, да се възстанови поне малка част от довериетож на чуждите инвеститори в България“, казал Ершов пред колегите в софийския си офис. 

Виж част от текста на тъжбата:

УВАЖАЕМИ Г-Н/Г-ЖО РАЙОНЕН СЪДИЯ,
На 20.12.2010 г. СВЕТОСЛАВ СТЕФАНОВ ЙОРДАНОВ, заедно с Орлин Тодоров, изпълнителен директор на „Петрол Холдинг” АД и Йордан Георгиев, управител на „Нафтекс Петрол” ЕООД, чрез асистентката на Орлин Тодоров изпращат до над 1480 души - служители, близки и съконтрахенти на управляваваните от тях дружества писмо с титул „ИЗЯВЛЕНИЕ”.
     В текста на разпространеното писмо се твърди, че „ С действията си г-н Ершов възпрепятства нормалния търговски оборот на управляваните от нас дружества, подронва авторитета им, руши репутацията им, ограничава достъпа им до финансиране и в крайна сметка подкопава доверието на инвестиционната общност към тази към тези дружества и създава предпоставки за блокиране на дейността им.” Всички тези твърдения са абсолютно неверни и безпочвени, разпространени с цел дискредитирането ми пред обществото и уронване на личното ми достойнство.
      Аз като основател на управляваните, от горепосочените господа, дружества се ползвам със световни контакти и авторитет, с  които спомагам за един положителен, успешен облик, както на „Петрол Холдинг” АД, така и на дружествата, попадащи в цитираното Дружество.
     С разгласените твърдения за мен се разпространяват позорни обстоятелства против мен и моята личност, като човек, както и като основен акционер и член на надзорния и управителния съвет на „Петрол холдинг” АД и „Петрол”АД, поради това тези твърдения имат клеветнически характер. Предвид широкия кръг от адресати, до които е разпратено писмото, както и позициите и функциите заемани от адресатите, считам, че тези твърдения са разпространени публично...
 разпространителите на текста на писмото, един, от които е СВЕТОСЛАВ СТЕФАНОВ ЙОРДАНОВ, който цели да ме дискредитира и опозори пред служителите, партньорите и приятелите ми.
   В разпространения текст се разгласяват и приписват позорни, обидни, клеветнически и неверни обстоятелства, като „ Дългогодишната систематична злоупотреба с алкохол, липсата на дом, родина, семейна и социална среда, дългите престои в затворено пространство, изгонването му от някои държави, претърпеният преди няколко години инцидент, последван от продължителен престой в болница – всичко това се отразява негативно на психиката и разсъдъка му...”, всички тези позорни обстоятелства, сведени до знанието на широк кръг от адресати, в рамките на, които – служители, работни партньори и приятели водят до дълбок емоционален дискомфорт, съпроводен от психически стрес, както и силно уронват честта и достойнството ми, доброто ми име и професионален международен престиж – граден през годините...
 За разгласяването на тази невярна информация научих на 02.07.2011г., когато бях на делова вечеря с г-н Борис Деворкин, заедно с г-н Арарат Кедилерли. В процеса на разговора моят бизнес съконтрахент Борис Деворкин ми зададе въпрос, свързан с липсата на дом, семейство – провокиран от полученият текст с невярна информация. Учудих се, тъй като аз съм женен и имам две деца, както и домът, който обитавам – отговаря на адресната ми регистрация, както и разполагам с имоти в различни точки на света. Тогава  узнах за „ИЗЯВЛЕНИЕТО” от господата ОРЛИН ТОДОРОВ, СВЕТОСЛАВ ЙОРДАНОВ И ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ разпратено до широк кръг адресати с неверните, позорни и обидни твърдения за мен. Г-н Арарат Кедилерли потвърди, че той също е получил въпросният текст, разпратен от личната асистентка на г-н Светослав Йорданов, по електронен път.
    Субективното ми усещане от цитираните писмени действия на господата ОРЛИН ТОДОРОВ, СВЕТОСЛАВ ЙОРДАНОВ И ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ е за претърпени от мен нематериални вреди, изразяващи се в причинени ми тормоз, страдание, емоционален стрес и психическа болка поради дискредитирането ми и уронването на доброто ми име, престижа и авторитета в обществото, унизяването на човешката ми чест и достойнство, градени в  годините до момента.
    С извършените действия господата  ОРЛИН ТОДОРОВ, СВЕТОСЛАВ ЙОРДАНОВ И ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ вероятно осъществяват състава на престъплението по чл. 147 от НК и в двете визирани в текста форми на изпълнителното деяние, а именно – разгласили са позорни обстоятелства за мен „..систематична злоупотреба с алкохол, липса на дом, родина, семейна и социална среда......отразява негативно на психиката и разсъдъка му...” и ми приписват извършване на умишлени действия , целящи инкриминиране на престъпление „...възпрепиятстванормалния търговски оборот на управляваните от нас дружества....ограничава достъпа им до финансиране....създава предпоставси за блокиране на дейността им...”...

В категории: Бизнес


Флагман.БГ Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? 11/05/2024, Събота 16:40 1
7
Коментара по темата
7.
indi
12.01.2012 10:29:25
1
1
Joro Joro ako moje6e hotela da govori 6te6e da se znae i za tvoite geiski izpalnenia.
6.
bug
07.01.2012 10:24:12
0
0
Neka vseki koito go e vijdal v Pomorie da pishe!
5.
bug
07.01.2012 10:24:12
0
0
Neka vseki koito go e vijdal v Pomorie da pishe!
4.
Орлин
06.01.2012 23:20:52
0
1
Zashto stenite da govoriat-govorete vie !
3.
Светльо
06.01.2012 23:17:02
0
1
Жоро, само не разбрах - какво общо има държавата с дадения случай....или може би имаш предвид, че измамници от обкръжение на Събев и сие се разхождат безнаказано ли ?
2.
A.klasa
06.01.2012 22:56:44
0
1
posadim e 6tot ne e s boiko i nemo dava da lava inache nema6e dago barat.........
1.
Жоро
06.01.2012 16:30:24
4
0
Ох Боже, Боже, каква толерантна държава сме, добре че стените на Грандхотел Поморие не могат да говорят и да разкажат за изпълненията на този герой!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване
На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори