Рецепта за брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган
Сервирайте с любимата ви паста или като гарнитура
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брюкселско зеле - 200 г
печурки - 200 г
лук - 1 глава
зелен фасул - 50 г
зелен грах - 50 г
сметана за готвене - 100 г (22%)
топено сирене - 50 г
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
индийско орехче - 1/2 ч.л.
брашно - 1 ч.л. по желание
олио - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете лука и гъбите. Нарежете лука на полумесяци, а печурките - на едро. В тиган загрейте олиото и запържете лука. Прибавете гъбите и гответе, докато омекнат. Добавете брюкселското зеле, зеления фасул и зеления грах (през зимата най-често използвам замразени зеленчуци и не ги размразявам предварително). Похлупете с капака и задушавайте 20 минути. След това прибавете топеното сирене, сметаната и подправките.
Разбъркайте и гответе за около 5-10 минути. Ако ви се струва прекалено течно, добавете брашното, разбъркайте и гответе още 5-10 минути. Сервирайте брюкселско зеле с печурки и сметана на тиган с любимата ви паста или като гарнитура.
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли
Разкрита е тайната съставка, която прави питката за Бъдни вечер пухкава и мека
Внимание шофьори! Блокират глоби и услуги на МВР заради еврото
По-малко фирми планират коледни бонуси
