×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето как да натрупаме първия милион, вместо да се женим за Христо Сираков


Ето как да натрупаме първия милион, вместо да се женим за Христо Сираков
Клиф Д'Арси, коментатор в сайта Lovemoney и автор на книгата „Да управляваш парите си“ дава съвети за първите милиони
06 Януари 2012, Петък, 13:21 ч.
Източник: Днес.бг

Научни и свръхестествени задачи чакат гениални кандидат-милионери през 2012 година

Ако погледнем различните класации на милионери и милиардери, които всяка година се публикуват от списания като Sunday Times и Forbes, можем да забележим три неща, пише Клиф Д'Арси, коментатор в сайта Lovemoney и автор на книгата „Да управляваш парите си“.

Три маршрута към първия милион

На първо място се нарежда утъпканата пътека към богатството – да наследите своето състояние от родител, съпруг или друг роднина, което е все още сигурният победител сред останалите модели. Наистина, поне за представителите на нежния пол това е най-разпространеният начин да се присъединят към редиците на милионерите.

На второ място е изграждането на успешен бизнес, което е друг изпитан и работещ път към милионите. Повечето от мултимилиардерите във въпросните списъци са мъже – бизнесмени, които са използвали именно механизмите на капитализма, за да изградят своите династии.

Като трети вариант са разгледани инвестициите, които също са добър начин за забогатяване – било то чрез покупка на акции, имоти или други активи, смята той. Възможно е също да забогатеете, като използвате парите на други хора, но не като ги присвоите, а например чрез създаването на хедж фонд, пише Д'Арси.

След като разгледахме тези конвенционални начини за забогатяване, нека да видим пет необичайни начина да направим първия си милион долара (или пък повече) през 2012 г.:

Докажете, че сте медиум

Джеймс Ранди е канадско-американски професионален магьосник и международно признат научен скептик. През 1996 г. той основава Образователна фондация „Джеймс Ранди“ (JREF), която има за цел да образова обществеността и медиите как да приемат недоказани научни твърдения.

Ако можете да предоставите (и да убедите Ранди) „доказателство за каквото и да било паранормално, свърхестествено или окултно явление или сила“, то тогава имате шанс да спечелите наградата на фондацията за „Паранормално предизвикателство за 1 млн. долара“.

Спечелете Лунния проект на Google

Google не е просто най-голямата интернет търсачка в света. Компанията е и голям спонсор за проекти за технически и технологични проучвания.

Един от най-големите проекти е Лунната награда на Google, която предлага 20 млн. долара на първия частен екип, който изпрати робот на Луната. Роботът трябва да пропътува 500 м. и да изпрати до Земята видео, изображения и данни.

Напишете бестселър

Като автор на финансова книга със скромен успех, съм запознат как работи механизмът с писането на книга, споделя Д'Арси. Освен ако не сте един от най-известните писатели, по-голямата част от приходите от продажби отива за издателя и разпространителите, които предлагат книгата ви на пазара.

Въпреки това ако сте млад автор, който търси вдъхновение, то тогава примери като този на Джоан Роулинг, авторът на световноизвестната книга „Хари Потър“, може да ви бъдат от полза. Благодарение на продадените близо 500 млн. копия от книгата, младият магьосник Хари превърна Роулинг в една от най-богатите жени в света със състояние, което се изчислява на 1 млрд. долара.

Въпреки че казват, че във всеки един от нас има по една книга, вашата едва ли ще ви направи милионер и още по-трудно милиардер, пише той.

Въпреки това не пречи да дадете най-доброто от себе си и да опитате. Честно казано, аз бих бил щастлив, ако моята книга имаше дори и една хилядна от тиража на „Хари Потър“.

Спасете планетата

Британският милиардер Ричард Брансън, основател на холдинга Virgin Group, който включва над 400 компании, е крайно разтревожен от антропогенното (причинено от човека) глобално затопляне.

Затова през 2007 г. той стартира конкурс за 25 млн. долара, целящ разработката на проект за рентабилен модел за елиминиране на антропогенния парников ефект в атмосферата и за стабилизирането на климата на Земята.

Лошата новина е, че официалният краен срок за кандидатури изтече още през 2010 г.

Проблемите с климата обаче са все още на дневен ред и периодично биват обявявани различни награди в тази област с фонд от над 1 млн. долара, така че не е късно да забогатеете като спасите Планетата.

Подобрете някой голям бизнес

Често виждаме големи компании, които обявяват международен конкурс за хора, които могат да предложат начини за подобряване на бизнес модела и рентабилността им.

Например през 2009 г. американската Netflix, която излъчва филми и телевизионни програми по интернет, даде награда от 1 млн. долара на екип от учени, които изобретиха подобрен алгоритъм за прогнозиране на потребителския рейтинг на филмите.

За съжаление Netflix реши да оттегли второто си предизвикателство за 1 млн. долара, така че ще се наложи да почакаме и да видим кои други компании са склонни да платят подобни големи суми, за да провокират креативността на хората.


В категории: Бизнес


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Пробвали ли сте монашеска баница с ябълков пълнеж, нещо уникално е! Ако някой ми беше казал, че кекс с ябълки ще е такава вкусотия, нямаше да му повярвам никога Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Нойзи не се яви на делото за конфискация на автомобила му, съдът го глоби Насрочено е следващо заседание на 6 юни, тогава ще стане ясно дали БМВ-то на Нойзи ще бъде конфискувано МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки МВР: Отстранени са проблемите при част от процедурите за издаване и замяна на шофьорски книжки Системите работят в нормален режим Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто  Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Баба си купи масажор и „подаръци“ за 4390 лв. от презентация Това ми бяха всичките пари, казва потърпевшата Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Карнобатски студент спечели титла от Национален шампионат Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Проблем: Все повече ученици употребяват алкохол Специалистите съветват да се потърси навременна помощ Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Кирил Петков катастрофира с кола на НСО Не е ранен, но има пострадали от другия автомобил  37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна 37-ото Европейско първенство по карате киокушин ще се проведе във Варна Мащабното мероприятие се организира от БКА – ИКО България, с председател световният шампион Шихан Емил Костов Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис Хванаха криминоген от Средец с 9 гр канабис В раницата му ченгетата намерили буркан с глави суха зелена тревна маса
Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори