×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тръмп ще отбележи първите 100 дни от управлението си с митинг в Детройт
  • Ето какво ще е времето днес
  • Тръмп ще намали въздействието на автомобилните мита
  • След великденската ваканция, депутатите се събират за две заседания, започвайки с извънреден парламентарен контрол днес
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

5 ястия, които готвачите никога няма да поръчат в ресторант


5 ястия, които готвачите никога няма да поръчат в ресторант
Източник: Една.бг
Ключови думи: ресторант, ястия, готвачи
25 Януари 2024, Четвъртък, 13:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Чудили ли сте с какви ястия се глезят професионалистите в заведенията

Сигурни сме, че никой не прекарва толкова време в ресторанти, колкото готвачите – цели 90% от времето им. Чудили ли сте с какви ястия се глезят професионалистите в заведенията, които посещават като гости и какво, напротив, никога не поръчват?  

Вижте кои гозби готвачите никога не биха си поръчали в ресторант:  

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Телешки пържоли 

Посетителите ходят в ресторантите не само заради атмосферата и вкусната храна, но и за да спестят време. Повечето готвачи обаче определено биха предпочели да инвестират време и усилия, ако им се хапва телешко.  

Месото трябва да е не просто прясно, а най-прясното, а ресторантите често могат да съгрешат с прекомерно замразяване на храната. Ако разбирате от месо, можете да поискате да ви покажат пържолата, преди да поръчате, но как ще се пържи и в какви съдове е трудно да се предвиди. Правилно приготвеното телешко изисква кулинарни умения, които, за съжаление, не всички готвачи владеят, така че има голяма вероятност ястието да е безвкусно и освен това скъпо. 

Морска риба 

Рибата трябва да е с високо качество, но често се обработва и замразява още на кораба и поради това губи основните си свойства. Такава, която не е прясна, често се маскира в ресторантите с подправки или сос. 

Миризмата е това, което определя свежестта на рибата и тя не бива да се компенсира с допълнителни съставки или прекомерна  обработка. Ястията трябва да бъдат възможно най-прости - например пъстърва с карфиол. По-добре е да ядете морска храна на брега или в ресторанти, където сте уверени в качеството на продукта. 

Плато със сирена 

Прекалено малко са места, където се намира качествено плато със сирена - такова, в което да има и разнообразие, и качество. Когато поръчвате това, все едно играете на „руска рулетка“: или ще ви хареса много, или изобщо няма да можете да го изядете.  

Съставът на платата със сирене в ресторантите е нещо невероятно. Няма как да сте сигурни на каква „фантазия“ на шефа, грубо казано, ще се натъкнете. Трупането на чинията с какъвто и да е вид сирене и нарязването им произволно не е това, което трябва да бъде.  

Каша 

Готвачите никога не си поръчват овесена каша за закуска в ресторантите, защото разбират ценообразуването отлично. Овесените ядки, оризът или дори киноата са сравнително евтини зърнени храни, които лесно и бързо могат да се приготвят у дома. В заведенията дори екстри като мед, ядки, плодове и красиво сервиране все още не оправдават високите цени.  

Сладолед 

Разглеждайки десертите, готвачите никога няма да изберат сладолед. Това е вкусно лакомство, което готвачите обичат, но едва ли ще се различава от това, което можете да купите в най-близкия супермаркет. Положението тук е същото като със зърнените култури - ресторантската цена не отговаря на реалната. Почти невъзможно е да опитате екзотична версия на сладолед някъде.  


В категории: Животът


Коментари
Флагман.БГ Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона 29/04/2025, Вторник 22:00 0
Флагман.БГ На десния си крак носи бижута за... На десния си крак носи бижута за... 29/04/2025, Вторник 21:03 1
Големи проблеми с водата в...
Големи проблеми с водата в... 29/04/2025, Вторник 20:40 0
Млада жена нападна полицаи
Млада жена нападна полицаи 29/04/2025, Вторник 20:00 1
Флагман.БГ Спечели чисто нова кола Спечели чисто нова кола 29/04/2025, Вторник 19:40 0
Флагман.БГ Каза за българския футбол Каза за българския футбол 29/04/2025, Вторник 19:24 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Тоби се огъна пред напористия Владов, обеща му вечеря за двама Отстраненият от шоуто готвач се появи на вечерната резервация с цветя и любовно послание Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Добра новина за България! Беларуските туристи се завръщат в морските ни курорти Вече са договорени първите групи и стартираха резервациите за организираните пътувания Взе награда от 20 бона Взе награда от 20 бона Добрин не завоюва колата от Турнирите, но получи награда за атрактивност Световен шампион пристига в Бургас Световен шампион пристига в Бургас Нафтата със силен трансфер Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици Токът на Иберийския полуостров спрял заради фотоволтаици 60% дял на ВЕИ в мощностния баланс е критичен, поясни енергийният експерт Иван Хиновски Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Жечо Станков: Енергийната ни система е добре защитена от удар като този в Испания Той сподели, че се съмнява кибератака да е причината за аварията на Иберийския полуостров, заради която няколко държави останаха без ток Големи проблеми с водата в... Големи проблеми с водата в... Хората във врачанско село бедстват Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Заради полицейски чадър ли поевтинява кокаинът? Експерт тръби, че дрогата минава през Бургас и Варна Европол казва, че влиза от двете пристанища, поясни бившият секретар на МВР проф. Николай Радулов Промяна в движението по "Тракия" утре Промяна в движението по "Тракия" утре Движението при 251-ви км, в посока Бургас, ще е в активната лента за няколко часа Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Бургаският ж.к. „Зорница“ ще има още един вход-изход Гражданите настояват за реализацията й от години
Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Трима убити и много ранени при стрелба в Швеция, спряха и влаковете Терористът е избягал със скутер Медведев отсече: Русия и САЩ са... Медведев отсече: Русия и САЩ са... Политикът счита, че няма да има крайно изостряне на отношенията между Москва и Вашингтон Драмата с тока не спря Григор Димитров Драмата с тока не спря Григор Димитров Българинът победи чисто великобританец Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Тръмп си призна: Управлявам САЩ и света Знаете ли, това, което правя, е изключително сериозно, заяви президентът на САЩ Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България Енергиен експерт посочи как Испания можеше да избегне кризата с тока и намеси България "Европа трябва да защитава физичната среда, но и мрежовата", каза пък специалистът по киберсигурност Ясен Такев Почина Ирина Мутафчиева Почина Ирина Мутафчиева Тя е автор на множество публикации в централния периодичен печат и в специализирани издания А ако токът спре в такъв момент? А ако токът спре в такъв момент? Хаосът в Испания можеше да е още по-голям Най-малко 26 души загинаха при експлозия Най-малко 26 души загинаха при експлозия Починали са и деца В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... В Мадрид тече грандиозно изкупуване на... По неволя: Транзисторите се връщат на мода Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака Защо на Пиренеите останаха без ток? От Лисабон казаха има ли кибератака В Мадрид обаче не бързат с констатациите
Володимир Зеленски, президент на Украйна Володимир Зеленски, президент на Украйна Ние ценим живота на хората, а не парадите Виц на деня Виц на деня Тя разбра, че трябва да си обръсне краката, когато Той я погали и каза:
- Шаро, махай се!
Виц на деня Виц на деня - Като малък исках да стана гробар...
- Защо?
- Спокойна работа, клиентите не се оплакват.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Село - място, където кокошките ходят сурови по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори