×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Намираме се в момент на държавен разпад


Намираме се в момент на държавен разпад
От парламентарната трибуна депутатът Искра Михайлова прочете декларация от името на ПП „Възраждане“ и призова президента да не присъства на клетвата на новоизбраните конституционни съдии
24 Януари 2024, Сряда, 11:22 ч.
Автор: Флагман.бг

 Време, в което правото се превърна в безправие, а парламентаризмът е загубил своето съдържание, се казва в декларацията на ПП "Възраждане"

От „Възраждане“ призоваваме президента да вземе позиция в името на справедливостта и на собствената си съвест, като не участва в параванния протокол и не присъства на клетвата на новоизбраните конституционни съдии. Това заяви Искра Михайлова в декларация от името на ПГ на „Възраждане“ от трибуната на Народното събрание. 

Депутатът Искра Михайлова прочете декларация от името на партията. Ето и пълния текст:

Миналата седмица Народното събрание избра двама конституционни съдии по начин, който взриви юридическите среди и обществото. Избра ги по начин, който трябва да е ясен знак за цялото българско общество какво ни очаква при предстоящите нови назначения в регулаторите.

Дни след приемането на скандалните изменения на Конституцията, въпреки унищожителните становища на всички заинтересовани страни, на всички конституционалисти, дори и на венецианската комисия, въпреки исканията за обявяване на тези поправки за противоконституционни, формираното мнозинство в Народното събрание  набързо започна Процедурата по избор на новите конституционни съдии.

Адвокатската колегия в Бургас се присъедини към протеста срещу избора на новите съдии в КС

В процеса обаче управляващото атлантическо мнозинство побърза да стъпче собствените си уж принципи, току-що заложени в конституционните промени и за пореден път показа истинското лице на тази коалиция - тотална безпринципност, цинизъм, безотговорност към държавността. 

Три години след дългоочаквания край на последното правителство на Бойко Борисов, ГЕРБ отново пуска своите пипала към ключови държавни постове в отчаян опит да се докопа обратно до властовите позиции, които имаше 12 години. Коалицията им с ДПС и ПП-ДБ е възможно най-пагубното за държавността управление и ние имаме дълг да представяме на българските граждани реалните събития такива, каквито са.

В чл. 91 от Конституцията, госпожи и господа депутати от коалицията, вие повече от лицемерно записахте, че избора на органи и регулатори ще става прозрачно, публично, обективно  и с участието на обществото. Какво обаче се случи още в първия подобен случаи - при избора на конституционни съдии?

Атанасова все пак подаде оставка като депутат, Борисов вече е председател на ПГ на ГЕРБ

В нарушение на чл. 90, ал. 8 от ПОДНС внесохте доклад от конституционна комисия, преди да е изтекъл 72 часовия срок от заседанието ѝ, с който предложихте проекти на решения за избора на конституционни съдии.

Позволихте си да посочвате срок от 9 години за мандат на избраните  в противовес с взетото няколко дни по-рано решение на КС, според което избраните кандидати ще довършат оставащите  7 години от мандата. Мислехте си, че сте надхитрили всички – българите, закона, Конституцията. Е, не става така лесно. Мандатът започва да тече след полагането на клетва, а решението на Конституционния съд е влязло в сила в събота. Лицемерието и безпардонността, с която газите всичко, за да се укрепите с власт отвращава и избирателите ви. Никой вече не ви вярва.

Президентът сезира КС срещу избора на Атанасова и Белазелков за конституционни съдии

В българската история рядко се е формирало толкова голямо мнозинство като настоящото, било то и създадено с огромна измама към избирателите си.

Колкото и да повтаряте мантрата, че ви обединяват някакви си евроатлантически ценности, истината е повече от очевидна - вашите избиратели никога не са искали подобно управление.

Благодарение на това, че „Възраждане“ издигна своя кандидатура, която колкото и да неглижирахте и вашите медии удобно да пропускаха името ѝ като я наричаха „третият кандидат или кандидатът на „Възраждане“, успяхме на първо място да предложим реална алтернатива в предрешен избор, успяхме да покажем на цялото общество, че въпреки заявките ви за прозрачност, законосъобразност и чест, вие сте решени грубо да погазвате и Конституцията и законите на страната, за да разпределите пая, така че за всички коалиционни партньори да има по нещичко.

Нещо повече - ние показахме ясно, че сме единствената политическа сила в България, която към момента е способна да издигне достоен кандидат, в лицето на адвокат Цвета Рангелова с биография, качества и морал, които отговарят на огромната отговорност, която представлява работата в КС. Ниво, на което е абсолютно недопустимо да се лансират партийни калинки, на които им липсват основни качества за подобен висок пост.

Бурен дебат в НС заради депутатската оставка на Атанасова, БСП и ИТН гласуват „против“

Фактът, че госпожа Атанасова демонстративно напусна изслушването на кандидатите в комисия много преди неговия край е обиден не само за политиците, но и за всички български граждани. Подобно чисто махленско отношение към една от най-значимите за парламентарната република процедури е петно върху авторитета на Народното събрание и държавността като цяло.

Междувременно 14 адвокатски колегии, чиито членове са близо 5000 юристи, излязоха с ясен призив към всички вас. И тях ли ще се направите, че не чувате?

Адвокатските колегии са напълно прави, че в хода на процедурата бяха погазени основополагащи принципи на прозрачност, публичност и обоснованост относно избора на членове на орган за чиято независимост Народното събрание трябва да гарантира.

Предстоящите назначения в регулаторните органи буквално са озверили коалиционните партньори и разпределянето на ключови постове е единствен приоритет за тях, без значение от професионалните качества на кандидатите - изискването е да бъдат лоялни към Бойко Борисов, Делян Пеевски или някое западно посолство. Най-големият ужас на тази коалиция е, че в различните органи могат да попаднат хора, които ще мислят самостоятелно и ще действат професионално, а няма да са партийно верни и да спазват партийните повели. Държа да отбележа, че това не е нито европейско, нито атлантическо.

Уважаеми българи, така ще бъдат попълнени и останалите органи и регулатори. Нямайте съмнение. Не слушайте какво ви говорят по телевизиите, вижте ги какво правят. Припомняйте си измамата, с която се коалираха. Припомняйте си всяко тяхно безпринципно решение. Припомняйте си как избраха двама конституционни съдии. И никога повече не позволявайте да бъдете така брутално мамени.

Намираме се в момент на държавен разпад, във време, в което правото се превърна в безправие, а парламентаризмът е загубил своето съдържание.

От „Възраждане“ призоваваме президентът да заеме позиция в името на справедливостта и на собствената си съвест като не участва в параванния протокол и не присъства на клетвата на новоизбраните конституционни съдии.

А с вас, уважаеми сънародници, очевидно съвсем скоро отново ще бъдем заедно по площадите.


В категории: Политика


Жесток удар по Лена
Жесток удар по Лена 27/04/2024, Събота 10:00 0
Флагман.БГ Лазаровден е! Лазаровден е! 27/04/2024, Събота 08:59 0
27
Коментара по темата
27.
Тангра
24.01.2024 20:13:48
0
0
Колкото и да се напъват до насиране тук платените тролове от "Америка за България " дните им са преброени. Колелото на историята се върти и то не в полза на тия с "евроатлантическите ценности". Украйна губи тотално войната, Доналт Тръмп печели тотално изборите в САЩ и деменцията Байдън си заминава, народът на Европа се осъзнава, че джендърските им правителства ги водят до разрухата и бедността.
Тук в България на доказани крадци и схемаджии като банкеския Боко, дебелият Шишко от списъка Магнитски, Кирчо и Кокорчо, Ами те ако вдигнат гълъбите някъде по островите ще търкат наровете в Централния.
Българският народ е търпелив, но разлюти ли се, жална му майка който му е насреща.
26.
Вазраждане - М. Рудник
24.01.2024 17:15:02
0
2
Вън България от НАТО и ЕС!

Да на дружбата с Россия!
25.
XX
24.01.2024 15:37:53
6
0
@24

"Ах колко е жалко да си кух като градинска лейка." - даже за съжаление не си достоен...
24.
Чимодан Вокзалоф до 19
24.01.2024 13:59:05
2
9
За ИЗРАЖДАНЕ ли ще гласуваш ве амебо?
За да изпратиш повече копейки в Европейския парламент ли?
Ами, че те путлероробите не искат да ходят в Европа и да взимат заплати в евраци. Те искат и милеят за руспията. Само простия електорат като теб още не го осъзнава, хахахахахаха

п.п
Ах колко е жалко да си кух като градинска лейка.
23.
вярно е, в момента сме LGBT BG
24.01.2024 13:18:42
7
5
Факт е, че в момента премиерите-сглобка Денков-Габриел са извън страната и ги замества новият гей-премиер Кокорчо.
Люксембург и Франция имат гeй премиери, не трябва да изоставаме от Гeйcка Европа, затова вече сме ГEЙCKA БЪЛГАРИЯ!!!
22.
Джамал
24.01.2024 13:01:35
2
5
малиии ще и скъсам бузките от любов на тва лелче
21.
Капитан Морган
24.01.2024 12:32:01
10
14
Тази изрожденка ако я попиташ за определение на понятието държава, със сигурност няма да може дори да измучи.
20.
13
24.01.2024 12:30:19
11
4
Държавен разпад или (все още) не, поне не си местим столицата като украинците)))))))) Хохлите превърте'а игрЪтЪ.
19.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
24.01.2024 12:30:19
18
7
Колкото повече плюят Възраждане, толкова повече се убеждавам че ще гласувам сега за тях. Семейството не сме гласували десет години, но сега мислим да гласуваме за евродепутати. Ще ги видим тез патриоти. За сега се държат. Не вярвам да са по зле от останалите в парламента. То просто Ппдб и Борисов копаят към центъра на земята
18.
до 17
24.01.2024 12:28:27
5
13
мда, модерните хора карат новата Лада, дето май е китайска. Или ако са по-заможни си купуват Волга. Хахаха
17.
до 16
24.01.2024 12:25:21
6
17
и решението е Израждане ли? Дето лъжат под път и над път. Бяха против ваксините, а после всички ваксинирани. Бяха против еврото, а после депозитите им евро. Против ЕС са, но захлебват от европроекти. Супер са си :) да го духат балъците дето гласуват за тях
16.
XX
24.01.2024 12:24:27
13
4
"Ама нейсе, депозитите им евро, колите им германски и т.н." - модерните хора отдавна не карат немски коли. Само неграмотните и некадърни про'с'таци още си купуват на далавера 18 годишен немски таралясник нов внос и се кефят, че са си сбъднали мечтата.
15.
XX
24.01.2024 12:22:20
14
10
@15

"Абе щом не им харесва толкова в БГ и ЕС,
защо не емигрират в Россия" - типичното изказване на безродния европро'с'так. Ми защото искат да са в България, а не да емигрират.
Само неграмотният и некадърен европро'с'так, дето никой не го иска, вижда в емиграцията решение за нещастното си съществуване.
14.
ти сега нали разбираш колко си прост
24.01.2024 12:12:46
7
14
Абе щом не им харесва толкова в БГ и ЕС,
защо не емигрират в Россия. Ама нейсе, депозитите им евро, колите им германски и т.н.
13.
Кочо
24.01.2024 12:12:33
6
3
Таз няква друга убийца ли е... С тея от ПП никога не знаеш..
12.
Клавиатурна копейка
24.01.2024 12:10:03
7
9
Щом и мурвите взеха да ни дават наклон, смятай в каква държава живеем.
11.
До 1
24.01.2024 12:08:51
7
6
Виж, ако не Европропастта на джендаристите, ще са про-модерните комундета на Федерална Просия!
И в двата случая сме наеееани!
И в двата случая следваме чужд интерес!
И в двата случая ближем чужди подметки!
И в двата случая, чужда държава ограбва нашата!
И едните и другите са таргаши. Тая сервитьорка дето ми обяснява, че е патрЕотка и на снимките стои зад чуждо знаме, да не ми обяснява, че е нещо по различно от Боко тъпото, Кирчо про100-то, Понокио Иванов и Шиши.
Просто тея комари се кланят на различни господари с една и съща цел, да продадат България.
10.
Бялата Златка
24.01.2024 12:05:25
1
10
Ти ли си де ми окраде партийната каса? 5тю Хлебаров? Дето се думкаше с онзи дебелия от другата партия...забравих му името. Много по-здрави на казанлъшката.
9.
До 6
24.01.2024 12:03:50
5
7
Сам подсказваш в каква среда живееш и какво ти е обкръжението. Нищо чудно, че не си израснал.
8.
13
24.01.2024 12:01:29
9
5
"Мастиьо" първо научи българската граматика. Обидите показват нивото ти, а то е крайно незадоволително. Като на повечето от вас, които се изнесохте за ЕС, но като прелетни птици се връщате за да... си оправите пломбите. Смешници)))
7.
Българина
24.01.2024 12:00:00
7
11
Гоу'емо плюене бе, гоу'емо отричане на Възраждане.
Ще ме карате зорлем да си дам вота за нея :)
6.
ss
24.01.2024 11:51:43
10
23
Така си е....Щом душевноболни, като Копейкин и Бялата Златка са станали политици....Не са добре нещата
5.
На боклука - водичката
24.01.2024 11:51:04
13
19
Партията на сервитьорките, бакшишите и сотаджиите тръгнала да ръси акъл на тема конституция.
4.
XX
24.01.2024 11:49:08
13
8
ДО 3

"5000 юристи са против неолиберастката пасмина." - от които 85% гласуват за нея.
3.
До 3 роСИФИЛИСтичния ПОМИЯР
24.01.2024 11:47:55
16
25
Така като ти четем пасквалите си вадим заключение, че можеш да изпратиш майка си и жена си на околовръсното, а ти путлерска мастиьо, щом не ти харесва в Европа и ЕС, чимоданите, влакчето и МАРШ към "просперираща" руспия при жужи завоевателя!
Там ще ти е най-добре!
Нали така ве МЪРШОО??
2.
13
24.01.2024 11:42:05
23
17
5000 юристи са против неолиберастката пасмина. Това не е русофилство. Това е комън сенз. Да изпратим всички евроби в Брюкцел с еднопосочен билет.
1.
Доволен
24.01.2024 11:37:14
20
26
По скоро разпад на русофилството в България.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението Лазаровден е! Лазаровден е! 3 страхотни имена черпят на светлия празник Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Пленум на БСП ще реди листите за парламентарните и евроизборите Излъчени са около 100 номинации за представители в ЕП Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата
Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори