×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съдът оправда жена, обвинена за дрифт в двор на КАТ, но не й връщат шофьорската книжка


Съдът оправда жена, обвинена за дрифт в двор на КАТ, но не й връщат шофьорската книжка
Марияна Мундрова, която заради пътниците полицаи в Сливен не може да си върши работата като куриер в Германия, се закани да търси обезщетение за причинените ѝ неудобства и щети
22 Януари 2024, Понеделник, 10:26 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Трябвало да си направи психотест, защото била с биполярно разстройство

Административният съд оправда жена, на която е наложена глоба в размер на 3000 лева за дрифт в двора на КАТ в Сливен. Въпреки решението на магистратите пътни полицаи в града на стоте войводи обаче отказват да й върнат шофьорската книжка, защото трябвало да си направи задължително психотест. Водещият на „Пълен абсурд“ Румен Бахов обясни в „Здравей, България“ по Нова телевизия, че Марияна Мундрова споделила пред служителите, които я тествали за алкохол и наркотици след въртенето на гуми, че пиела лекарства заради биполярното си разстройство. Според психиатрична експертиза обаче това не е пречка за управление на МПС.

Жената не отрича, че е въртяла гуми посред бял ден в двора на КАТ пред погледите на десетки полицаи, но уточни, че това не се е случило нарочно. Заради нарушението й е наложена глоба, която тя обжалва. Със съдебно решение на първа инстанция се потвърждава това на КАТ-Сливен и така Марияна Мундрова останала без книжка и работа. На последна инстанция обаче Административният съд отменя и глобата, и решението за отнемането на шофьорската й книжка. Въпреки това жената още е без документ за правоспособност за управлява МПС. 

Пред Нова телевизия тя разказа как е била спряна от автопатрул близо до пазара в града. Полицаите поискали документите ѝ и я помолили да ги придружи до районното управление. Включили и сирени. Съмнението на полицаите било, че е употребила алкохол или наркотици. Алкохолната проба била отрицателна, но понеже нямала слюнка, над 20 минути втривала тампона на теста за наркотици в устата си. Марияна поискала вода или дъвка. Тя признала, че понякога пие хапче вечер, за да спи спокойно, тъй като страда от биполярно разстройство. По думите на жената, след като чули диагнозата ѝ, униформените се заканили да вземат книжката ѝ до живот. Финално ѝ дали вода, за да направи теста за дрога, който бил отрицателен.

Точно преди да си тръгне от КАТ, полицаите решили да санкционират Марияна Мундрова за това, че дрифтирала в двора на институцията. Тя обаче обяснява случилото се така: „Да, превъртях гуми за 5-6 метра, но това не беше дрифт. Колата ми е на бензин и газ и винаги така става като паркирам”. 

Униформените я накарали да подпише глоба, която, по думите им, била за въртене на гуми, и щяла да е в размер до 200 лв. Тя се съгласила. Оказало се, че книжката ѝ ще бъде временно отнета, а глобата е 3000 лв. 

Марияна споделя, че в Германия работела като куриер. Заради недоразумението в Сливен останала без работа. Тя се закани, че ще търси обезщетение за причинените ѝ неудобства и щети.

„По празниците търсят най-много куриери. Цяла Германия съм обиколила, но такова нещо там не ми се е случвало. Заради тази случка останах без работа“, добавя Марияна Мундрова.

В такива случаи „боди камерите“ са много полезни, коментира водещият на „Здравей, България“ Виктор Николаев. 

„Скоро ще бъдат въведени. Първо в Бургас, а после ще ги има и в другите градове“, добавя колежката му Мира Иванова.

„След такава история и най-стабилният човек ще се почувства нестабилен“, каза още тя. 
 


В категории: Сливен


От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
12
Коментара по темата
12.
Виц
26.01.2024 11:14:56
0
0
ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 13 годи ни платих глоба за НИЩО и то в ГЕРМАНИЯ, така че не ми хвалете ДОЙЧОВЦИТЕ!
11.
Еми
25.01.2024 09:48:38
0
0
Да беше като куриер в Германия съвестна и в България,психичните проблеми не я оправдават,има се за много важна,някои като се върнат в Бг и с мислят за богове, а реално тези с частните бизнеси в България са тези които наистина нямат финансови проблеми.
10.
Герчо
23.01.2024 22:04:47
0
2
Ха ха, българска работа! Царя дава, пъдаря не дава! Съдът я оправдал, оттам нататък няма катаджии, няма матаджии! Дигнаха самочувствието на катаджиите с отнемането ма коли и те взеха, да се мислят за велики!
9.
Чичо Манчо
23.01.2024 17:13:21
2
2
Като е невинна защо не отиде в Германия и там да върти гуми в двора на техния КАТ и да видим каква ще е глобата и колко време ще е без книжка
8.
Док
22.01.2024 18:23:49
1
3
До коментар 6 : Значи според теб човек като е бил болен, след това доживот не трябва да се качва зад волана ли?
7.
камана
22.01.2024 14:44:46
0
3
ши я пълня като еклер ммм
6.
Въййй
22.01.2024 11:41:03
12
28
Един път милиционерите да си свършат работата и съда я оправдава. Сигурно я чакат да убие някой на пътя и понеже е с биполярно разстройство няма да понесе отговорност.
Корупцията всъдебна система е потресаваща!
5.
4p
22.01.2024 11:13:31
19
20
Полицаите много си позволяват, съсипват живота на човек!
4.
Хаха
22.01.2024 11:10:52
4
28
Бах туй паркиране аз, всеки път пилене на гумите. С право е без книжка
3.
Език мой - враг мой
22.01.2024 11:09:18
0
14
която заради пътниците полицаи в Сливен
-----
Кои са тези пътници полицси? Хахахаха
2.
дебили бургас
22.01.2024 10:59:23
8
37
пълно е с такива кокошки. Куриери, дистрибутори..... карат като изоглавени, завиват с ръчна, паркират с дрифт.... майсторки.
1.
ЕдноРог2
22.01.2024 10:59:08
6
23
А бакшишите дет муфтят беззащитни жени какво стана ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори