Картофено пюре без мляко? С тази тайна съставка е възможно! Става нежно и много вкусно
Опитните домакини знаят няколко трикчета, с които и без млечни продукти то става нежно и вкусно
Картофеното пюре е класическо ястие, любимо на малки и големи. Приготвя се изключително лесно и е фаворит на домакините, когато трябва да се спретне нещо бързо за вечеря.
Има куп рецепти, по които може да се направи тази вкусотия. Но какво ще стане, ако не разполагате с мляко или сметана?
За разреждане на пюрето може да използвате зеленчуков бульон. Тази съставка не само ще го направи по-нежно, но и ще го обогати с дълбок вкус и аромат.
Може да си направите свой собствен зеленчуков бульон, като използвате моркови, лук, целина и билки, или да използвате готов продукт от магазина.
Ако искате да придадете на пюрето още по-богат вкус, месният бульон е чудесен вариант. Пилешкият бульон ще му придаде нотка на пиле, а другите видове ще добавят разнообразие от вкусове.
Вместо традиционното мляко, може да използвате и растителни млечни алтернативи като бадемово, соево, овесено, кокосово мляко и други подобни продукти. Това не само ще разшири вкусовите възможности на вашето пюре, но и ще го направи подходящо за вегани и хора с непоносимост към лактозата.
За да придадете на картофеното пюре дълбок вкус и аромат, може да използвате гъбен бульон. Тази съставка ще добави уникални вкусови нотки и ще направи пюрето особено апетитно. Може да си направите бульон от пресни или сушени гъби като шийтаке, портобело или диви гъби.
За да придадете свежест и аромат на пюрето, може да добавите малко плодов сок от цитрус, ябълка или круша. Тази техника работи особено добре, когато пюрето позволява лека киселинност. Плодовият сок ще добави уникален вкусов акцент към вашето ястие и ще го направи по-освежаващо.
Рибният бульон също може да бъде идеален разредител за пюрето. Той ще придаде морски вкус и аромат на ястието. Това, между другото, е отлично решение за всички фенове на рибата.
Ако пък не искате да променяте вкуса на пюрето и предпочитате той да остане неутрален, винаги може да използвате само вода.
Все пак внимавайте при разреждането, за да не стане пюрето твърде рядко. Добавяйте водата постепенно и проверявайте консистенцията, за да постигнете желаната текстура. /jenata.blitz.bg
Кампанията „Не сте сами“ вече има и сайт
Гръцки кораб с близо 7 тона кокаин е задържан в Атлантическия океан
Несебър въвежда безплатно паркиране за Коледа и Нова година
Коледари ще наричат за здраве и берекет в кварталите и селата на Бургас
В 12 без 5 от мандата си Мариан Бачев обяви ударно конкурси за нови директори на театри и опери
Григор Димитров започва новия сезон с нов треньор - белгиеца Ксавие Малис
Удължителен или редовен бюджет - какво печели и губи държавата
Социалните мрежи влошават концентрацията при децата
Какви са условията за туризъм в планините
Как една случайна чаша в древен Китай се превърна в най-популярната напитка в света след водата
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
