×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Простих на Деница, но Катя Касабова не заслужаваше тази присъда


Простих на Деница, но Катя Касабова не заслужаваше тази присъда
Дора Христова, снимка Черноморски фар
29 Декември 2011, Четвъртък, 11:11 ч.
Автор: Интервю на Ирина ГЕНОВА

Не знам подробности по делото в Страсбург, но съм чувала, че в Бургас било практика инспектори да приемат здрави вместо болни деца

Дора Христова е бивша свекърва на новата зам.-министърка на правосъдието Деница Вълкова-Петкова. Нейното назначение разбуни духовете, защото България бе осъдена в Страсбург и заради издадена от нея присъда.

През 2003 г. Вълкова-Петкова осъди по дело за клевета бургаската журналистка Катя Касабова (присъда със същото обвинение, но от друг съдебен състав, получи и журналистът Божидар Божков). Двамата публикуваха разкритията си как се заобикалят изпитите за приемане в елитните училища в града, като 74 напълно здрави деца се пишат за болни от експертна комисия, за да бъдат включени в специалните приемни квоти.

Дора Христова се съгласи да даде това интервю за в.Черноморски фар, което ние препечатваме. Г-жа Христова искаше да подчертае, че е в добри отношения с бившата си снаха и че негативните емоции от миналото са останали там. Тя е юрист, бивш председател на Бургаския окръжен съд, сега действащ адвокат. Заради професионалните ангажименти на Деница Вълкова в София тя се е съгласила да гледа внука си Виктор Христов.

Момчето е на 14 години и е дете на зам.-министърката от брака й със сина на Дора Христова – Тодор. Ученик е в 7 клас в Природо-математическата гимназия в Бургас. 

Дора Христова е отгледала и дъщерите на сина си от първия му брак. Голямата – също Дора Христова, е на 26 години и е деловодителка в Бургаския окръжен съд. Малката – Христина, е на 25 години.


- В какви отношения сте с бившата си снаха, сега зам.-министър на правосъдието Деница Вълкова-Петкова?

- Аз вече всичко съм простила. Имаме едно дете, което е много умно и то ни сдобри. Години наред не се бяхме виждали и чували. Когато я назначиха за заместник-министър, внукът Виктор се обади и ми каза „До, много искам да говориш с мама“. Той не ми вика „баба“, а До. Дотогава и в съда служебно не сме се виждали, защото аз си правя отводи или карам някой колега да ме замести.

Покани ме в един ресторант и ми каза, че има три варианта за детето. Виктор трябва да иде или при родителите й в „Славейков“, или с нея в София, или при мен. Синът ми, който в момента е в Испания, също й прости. Каза ми – "Майко, ще приемеш Вики". Ние с внука ми сме много близки. Всичко преглътнах вече.

- Имаше ли какво да преглътнете?

- Не са първите, които се развеждат. Но да видя сина ми Тодор в клетка, задържан заради глупостите им... Осъдиха го на 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за закана за убийство. После още 3 години имаше за реабилитация. Едва през март тази година изтече и този срок. Всичко стана заради това, че детето беше болно и тя го беше изпратила при родителите си. Тошко срещнал баща й, питал го – как е Виктор, ще дойда да го видя. Баща й му казал – „Няма да припариш в дома ми“ и се скарали. Това е била заканата за убийство.

- Вие ли помогнахте на Деница Вълкова за назначението й като съдия?

- Да, но не искам нищо лошо да се пише за нея. Тя завърши Бургаския свободен университет и каза – Искам в съда. Имах позната зам.-министърка на правосъдието по това време, но в Бургас не можеше да бъде назначена. Тогава тук не се признаваха дипломите от БСУ и дори Тошко се регистрира във варненската адвокатска колегия. Той завърши година след нея. Вакантно място имаше в Карлово и Деница отиде там. Работи два-три месеца и забременя. Тошко беше отишъл да живее с нея там. После като беше с малко бебе, я прехвърлиха в Районния съд в Поморие, а след няколко месеца в Бургас.

- Какви са професионалните качества на новата зам.-министърка?

- Като се има предвид, че новата министърка няма практически опит, както и другата зам.-министърка, смятам, че тя ще се справи с тази длъжност, защото само тя е практик. Искам да израства в кариерата. Тя е работлива, чете, готви се. Ще се справи, защото има качества. Държи на кариерата си и аз съм сигурна, че ще отиде и в Брюксел.

- Знаете, че Деница Вълкова осъди двама журналисти, а после те осъдиха държавата в Страсбург. Какво е вашето мнение по случая?

- Не съм запозната с подробности по делото, знам само от медиите. Чувала съм обаче, че тогава такава е била практиката в инспектората, да се приемат здрави деца от квотата за болни в гимназиите. Катя Касабова не заслужаваше тази присъда.


 


В категории: Темида


Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 0
19
Коментара по темата
19.
jdrtlbnpgf
16.03.2012 00:57:52
0
0
J7gkVM , [url=http://drwmxmhljpwo.com/]drwmxmhljpwo[/url], [link=http://hdwtfscktekj.com/]hdwtfscktekj[/link], http://vtzjioxwnbix.com/
18.
kzpgikbkem
12.03.2012 13:28:09
0
0
CJ3JZ2 <a href="http://npxrhzyozjfz.com/">npxrhzyozjfz</a>
17.
meuihphwsac
10.03.2012 19:40:17
0
0
bE9tkG , [url=http://xeialdevtokg.com/]xeialdevtokg[/url], [link=http://wlagiiakojvu.com/]wlagiiakojvu[/link], http://ynnhderojrca.com/
16.
ndlwok
09.03.2012 17:08:53
0
0
BkxPR3 <a href="http://rnzzjrweiyfb.com/">rnzzjrweiyfb</a>
15.
Shaik
07.03.2012 08:28:02
0
0
Unbelievable how well-written and ifnoramtive this was.
14.
познат на деница
03.01.2012 21:30:53
0
7
Въпросът
не е толкова дали съдия, срещу чиято присъда има осъдително решение на ЕСПЧ, може да бъде зам.министър. Никой съдия не е застрахован срещу това. По-скоро въпросът е защо се номинира точно този окръжен съдия. Как е попаднал в полезрението на Министърката, която самата тя трудно би прецинила качествата на бъдешите си заместници. Как се номинират заместниците? По какъв критерий? Професионализъм или приближеност към управляващата партия? Ако е второто, как независимият съдия е доказал, че ще следва линията на номиниращата го партия?
13.
skif
03.01.2012 16:28:23
4
3
Катя Касабова е с потвърдена от Брюксел присъда, за това за което я осъдиха бургаските съдии. Глобата за България е за друго, а не за несправедлива присъда.
Толкова иска да е в центъра на вниманието ,че е готова още веднъж да я осъдят, много е проста.
12.
Диана С.
03.01.2012 00:36:32
0
1
Адски съм изнервена. Тука седмици наред пиша за някакви двама несъществени журналисти и ми забраниха да заемам страната на Деница, пък аз тъкмо удобно се бях настанила на нейната страна. Ама поне пък показах на целия свят как се прави журналистика.
11.
Митю Очите
01.01.2012 22:30:57
1
3
Няма да закачате Дианчето и Деничка, защото много ще се ядосам.
10.
Николов
01.01.2012 20:01:37
0
1
Аз го разбирам пък.
9.
Подобрено
01.01.2012 19:55:56
0
1
Снежни топки в планината. Настъпва лятото. Предвещание. Снежен човек с морков. Туршия в захарен сироп.
По скоро това е стилът на Саватева. Но в Бургас всички твърдят че го разбират...
8.
Диана Саватева
01.01.2012 02:10:36
0
1
Оф, ма, Весо. Не се прави така. За нова година се пише по ей-тоя начин:
"Няколко гирлянди, малко златни топки, коледно дърво от горичката ей там, един-два подаръка, един-два коша с подаръци, наръч съчки, камина, (мъж, който знае как се пали), изглед към заснежената планина, къщичка в планината ... колко малко ни трябва да се почувстваме в приказка: )"
Като изключим мъжа със златните топки какво друго разбрахте от това послание? До утре да сте отговорили, че ще се изпитваме.
7.
Веселинка Павловата
31.12.2011 07:57:45
0
7
Сега, когато настъпва краят на годината, аз искам да се разкая, задето бях посредник по опита за убийство на бившия съпруг на Деница Петкова. Тя ме помоли да уредя някой, който да го убие и аз, поснеже не мога да отказвам, а съм и мила и добра в сдъщото време, се обърнах към Ръбъ - работехме заедно в телевизията на Герко "Канал 0". И оттам нататък вече Ръбъ си свърши работата момчето. По принцип не обичам тия работи, ама криза е, затова ако някой друг също иска да премахне съпруг, съпруга, тъща, леля, стринка - да ми се обади. Доволен ще остане.
6.
фг
30.12.2011 11:55:22
6
1
Тук става въпрос за интервюто на Дора Христова за която е нищо фактът че синът и е пребил до смърт бащата на Деница.Това морал ли е? .А морално ли е ,че и е хвърлил за отглеждане двете си деца от първия брак.Ако не познавахме Тодор Христов можеше да изглежда и морално но истината е в полза на Деница. Тя нито е случаен човек нито е случаен съдия.И по двата критерия е покрива върха.
5.
до предишния
30.12.2011 09:04:07
0
14
То се вижда какви кадри има ГЕРБ - хванати по кръстовищата, по пътищата, по кафенетата и баровете, проститутки и др. Затова на това дередже е държавата ни. Само тях си оправят, а народа ще мре без увеличение на заплати и пенсии, без работа. Само ще гледаме как режат ленти, безсрамници. Опропастиха ни държавата. Всеки ден вдигат цени - ето сега пак ще се вдига цената на тока, на газта, на бензина, а от три години са замръзнали заплатите и пенсиите, няма коледни бонуси за хората да си купят месо за празниците. Време е да им покажем червен картон и да си ходят. Хора без морал и ценности.
4.
razvedena s dete
29.12.2011 21:20:32
2
0
MALKO E SKANDALNO VSI4KO STANALO,NO SAMI VIJDATE MRASNITE KOMUNISTI4ESKI PODLOGI KAKAV TEATAR IGRAQT,S KRAJBI,POBOI6TA,PRISADI I SKANDALNI NAZNA4ENIQ.JALKO ZA DEMOKRACIQTA V BALGARIQ,NIKOGA NQMA DA SE OPRAVIM!
3.
ххх
29.12.2011 19:21:57
0
0
http://skandalno.net/%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8/%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80-32728
2.
xxx
29.12.2011 12:30:19
2
6
Дора не заслужава такъв син.Толкова много проблеми и създава не само че преби бащата на Деница.Историите му нямат край.
Тя е добър и почтен човек но е майка и премълчава в полза на сина си.Сега с Деница постъпва почгено
1.
123*
29.12.2011 12:21:35
3
6
Боооже, г-жо Христова синът ви преби до смърт бащата на Деница и вие колко спокойно подминавате обстоятелствата. Тодор е един наркоман и престъпник. Продаваше и вземаше дрога, забъркваше се в какви ли не простотии и именно затова го взеха на мушка хората от неговия свят.......бре, бре, бре колко пошлост и наглост има на тая земя. Изкара един закоравял престъпник светец!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест Хилда Казасян направо изтръпна по време на шоуто от думите му Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка Обработвани ли са тревните площи в София Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Слави Трифонов се изправи на крака, напът е да пребори множествената склероза Шоуменът се подложил на експериментална терапия, която давала учудващо добри резултати Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Великденско настроение завладя пазар "Краснодар" в Бургас Пресни плодове и зеленчуци очакват домакините, подготвящи празничната трапеза 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство 110 лева - цената великденската трапеза за 4-членно семейство Това показват наблюдения на Института за социални, синдикални изследвания и обучение Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова Ще има ли ляво обединение за изборите – отговорите на Ваня Григорова и Мая Манолова След призива на Нинова за обединение на лявото пространство Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Банките спечелиха 818 млн. лв. за три месеца Заемите надминаха 100 млрд. лв. КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден КЗП-Бургас ще проверява агнешко, яйца и козунаци в търговските обекти преди Великден С особено внимание ще се следят стоките с етикети за биопроизход
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори