×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Международният младежки център е новото бижу на бургаския жк. "Меден рудник"


Международният младежки център е новото бижу на бургаския жк. "Меден рудник"
Повече от 4 години чакаме този проект, а днес режем лентата за откриването му. Благодаря на всички за съдействието, каза кметът на Бургас Димитър Николов
19 Декември 2023, Вторник, 17:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Сградата разполага със зрителна зала, мултифункционални пространства за събития и школи, зона за хранене и възможности за различни активности и форуми

Младежкият международен център (ММЦ) в най-големия и населен с много млади хора жилищен комплекс „Меден рудник“ в Бургас отвори официално днес врати. Кметът на града Димитър Николов, управителят на ММЦ Мария Салабашева, областният управител Пламен Янев, заместник-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, заместник-кметът по спорт и туризъм Манол Тодоров, общински съветници и партньори на проекта срязоха символично празничната лента. Създаването на Младежкия център е един от най-дълго чаканите обекти в комплекса, както от администрацията на Общината, така и от всички жители и творчески деца в "Меден рудник".

Сградата се намира в непосредствена близост до СУ "Петко Росен". С реализацията му се създава притегателно място, в което младежите ще имат възможност да се усъвършенстват, да общуват заедно, да работят по международни проекти и да реализират идеите си. 

Младежкият международен център е разположен върху приблизително 1800 кв. м площ и има един основен етаж с два допълнителни по-малки етажа с различни зони и помещения – детски кът, смарт офиси, студиа с различни направления – изкуство, наука и предприемачество, зони за отдих, леглова база и кафетерия.

Създадохме един прекрасен младежки център. Попаднахме в най-неподходящото време – тъкмо спечелихме проекта и избухна Ковид кризата, преди да започне строежът започна войната в Украйна, скочиха цените на строителните материали и фирмите се отказаха и казаха: „Г-н кмете, абсурд за тези средства да ви направим тази сграда“. Започнаха едни дълги преговори, за да стигнем дотук. Искам да благодаря на всички управляващи – на министерството на спорта, на министерството на регионалното развитие, на спортното министерство, които в този труден момент ни подкрепиха и най-вече да благодаря на моя екип, който не се отказа, а се мотивира още повече и вложиха много енергия за създаването на този център. Запознах се със заявките за ползването на Младежкия център и се оказва, че те са вече повече, отколкото е самият капацитет. А това е прекрасно. Тук всеки ден ще има различни творчески изяви, различни школи и културни формации, които ще ползват центъра. Детските гради, училищата, читалищата и всички млади хора тук също ще могат да го ползват. И най-важното – той е подходящ и за гостуване на младежки формации от цяло Европа, защото в сградата има и място за настаняване и няма да се налага да търсим хотели и места за изхранване. Международният младежки център е един автономен проект. Благодаря за всички партньорства. Предстоят и други проекти за жк. „Меден рудник“, това е само началото“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

"Днес е тържествен и дългочакан момент – откриването на Международния младежки център. Пътят беше дълъг, труден, но за сметка на това резултатът е изключително удовлетворяващ. Като управител на този център за мен е истинска радост, че младите хора в Бургас вече ще имат свое място, където да сбъдват свои мечти и където да реализират свои проекти. Досега нашите дейности винаги се случваха с помощта на други общински обекти – приютяваха ни в Библиотеката, в НХК или Експоцентър Флора. От днес нататък всички наши и ваши събития ще се случват в този Международен център. Нека да мечтаем смело и да гледаме към звездите“, посочи управителят на ММЦ Мария Салабашева.

Сградата разполага с 3 нива. Замилесна е така, че в нея да се случват различни по мощаб и многообразни дейности.   На първия етаж е разположна голяма мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с възможност за разделяне на две по-малки зали с озвучителна и осветителна техника за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми и кръгли маси. Там се намира и амфитеатрална част, споделено пространство /co-working/ за научни, образователни и други проекти, изложбена част и кафене.

Второто ниво на сградата е за смарт офиси и апаратна за провеждане на мултимедийни онлайн и стрийминг конференции, а третото е предвидено за отдих и временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави. То съдържа общо 13 стаи с по 2 легла и тераса, на която също ще се провеждат занимания на открито.

Центърът ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства, а услугите ще бъдат достъпни за всички млади хора.

 




В категории: Меден Рудник


19
Коментара по темата
19.
Да попитам
20.12.2023 11:04:18
2
3
Чичко Кмет,кое му е точно международното на тоз център?!
18.
Алооо
19.12.2023 21:35:49
3
18
Път няма за М Рудник задръстване нон стоп няма Районно полицейско управление което щеше да се прави преди 100 години само мангали и наркомани в казината иначе ММЦ имаме Трагедия е тоя град г-н Кметче!
17.
Някой
19.12.2023 21:30:11
1
10
Ясно се вижда колко безработни айляци има в Меден рудник. Скупчили са се там като на сейр. Половината са закарани за публика де. От общинските фирмички сигурно.
16.
дните на Земята са броени
19.12.2023 21:10:15
1
9
и да триете и да не триете все тая,това е истината,а тя е неудобна на властта и ще ви преследва
15.
Деян
19.12.2023 20:28:14
3
9
Вярно ли сте поканили Гарджока да "пее" на откриването? Какво ще е посланието на тоя наркоман към младежите? Отговорния за присъствието на тоя, да бъде незабавно уволнен от общината!!!
14.
До флагман
19.12.2023 18:41:49
14
7
разкарайте коментарите пак! Вижте ги колко са зли! То бива, бива, ама вашето на нищо не прилича! Отвратителни хора сте!
До 2: никога няма да станат добри хора! Тези масово са "оперирани" от доброта! Срам ме е от бургазлии!
13.
това ли е най важното за кс.М.Р.
19.12.2023 18:34:04
1
22
А че няма нормално РПУ или Кметство няма проблем че е пълно с дупки в кс.М.Р. няма проблем.!
12.
*********
19.12.2023 18:23:46
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Хубаво
19.12.2023 18:23:20
4
15
За това - браво! Но грозните, сиви, несанирани панелки в обкръжение... плюс накацали павилиони без обща приемлива визия! За инфраструкурата да не говорим... Това ли трябва да видят от Бургас чуждите деца?
10.
*********
19.12.2023 18:19:56
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
9.
mda
19.12.2023 17:56:15
3
7
TRIABVA DA IMA VRUZKA MEDEN RUDNIK-TERMINAL 2.
8.
34
19.12.2023 17:52:53
4
9
prilicha na Gaza i Aleppo...vse pak sus tezi sankcii takava ni e roliata da sme Palestincite na Evropa.
7.
ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!
19.12.2023 17:52:25
2
22
ДО1 не 5 а 5 милки гушна СТРОИТЕЛЯ !!!!!!!ТО ТВА Е ДАЛАВЕРАТА ДА НАХРАНИМ """НАШТЕ"" ФИРМИ !!!!!!!!!!СЕТНЕ ВСИЧКО ЩЕ ЗАПАДНЕ ЗАЩОТО ""ПАРИ НЯМА ДЕЙСТВАЙТЕ ""!!!!!!!! СХЕМАТА СЪС СПОРТНАТА ЗАЛА Е СЪЩАТА ФИРМИТЕ УЧАСТВАЛИ В СТРОЕЖА СИ ВЗЕХА КИНТИТЕ ИМА ЗАЛА НО НЕ Е ЗА СПОРТ ХАХА!!!!!!!!ЗА волейбол не ставала защото тавана бил НИСЪК ХАХА!!!!!!!КОЛИ ГИ ЕНЯ ТЕЯ ОТ ГЕТОТО М.Рурник!!!!!!!!
6.
до 2
19.12.2023 17:52:13
2
9
Sorry, но след като Бургас беше оставен без транспорт заради гласовете на маалата, малко е трудно да изпитваме топли чувства към нея... Не че тя самата е виновна, разбира се, но просто е човещинка...
5.
sds
19.12.2023 17:51:25
2
14
EDIN BUNKER MOJESHE DA IM POSTROITE ZASTOTO TOVA IM SE PISHE SKORO S TAZI GLUPAVA EVROPEISKA POLITIKA.
4.
*********
19.12.2023 17:50:13
2
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
АЛАБАШ
19.12.2023 17:48:08
4
14
А ХА НЕ ЗНАЕХ,ЧЕ ДА СИ МЛАД Е ИЗКУСТВО.
2.
Браво!
19.12.2023 17:43:38
19
11
Страхотно постижение! Успех и занапред! Дано това събитие направи бургазлии малко по-добри хора!
1.
От острова на съкровищата А.К.А Меден Рудник
19.12.2023 17:36:25
8
13
Обичам шопската салата, ракия ледена да пия......... кви центрове, кви пет леа
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие Гордост за Бургас! Весела Славева с национално отличие След приза "Студент на годината 2022" отличничката спечели и първо място за „Ландшафтен архитект на годината 2023“ Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Шок за „акулите“! Реми с Лудогорец II ги закопава в битката за спасение Със спечелената с голяма мъка точка от мача в Бургас футболистите на „Черноморец“ не успяха да дръпат в битката със Спортист, а им предстои дерби в Своге Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори