×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Панайот Рейзи се раздели със Симеон Симеонов и превърна опозицията в незнаеща, но питаща


Панайот Рейзи се раздели със Симеон Симеонов  и превърна опозицията в незнаеща, но питаща
Панайот Рейзи с две зам.кметици - досегашната Катя Стоянова (до него) и шефката на дирекция "Евроинтеграция" Петя Чапевова, която ще е на мястото на Симеонов
20 Декември 2011, Вторник, 15:37 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Искаме да знаем какво гласуваме, а ГЕРБ ни изолира от комисиите, гневят се от БСП

Созополският кмет Панайот Рейзи се обгради с верни дами, с които ще управлява през втория си мандат. Днес на сесия на Общинския съвет, на която беше гласувана структурата на администрацията, редом с градоначалника седяха заместничката му Катя Стоянова, която беше до него през изминалите 4 години, както и досегашната шефка на дирекция „Евроинтеграция” Петя Чапевова. Според общински съветници Чапевова ще се издигне в йерархията и ще заеме мястото на досегашния зам. кмет Симеон Симеонов. Според структурата, която мина безпрепятствено на сесия днес, е предвидено Рейзи да управлява с двама заместници, а общо в общината да работят 124 души. Все още обаче той официално не е представил на кого най-пряко ще разчита.

 
Опозицията, на която едно от лицата е Тихомир Янакиев (вляво) почти непрекъснато задава уточняващи въпроси, защото е изолирана от комисиите
 

Привиден мир властва в Общинския съвет в Соозоп, тъй като съветниците от ГЕРБ осигуряват пълен комфорт на кмета Рейзи със своите 11 от общо 17 гласа и безпроблемно гласуват като един. Шефката Красимира Германова, която е едно от най-доверените лица на градоначалника, също вече със самочувствие и замах контролира съветниците, взема думата и отговаря на всевъзможни въпроси. Дори факта, че общинският съветник Христо Бардуков, който е едно от най-новите попълнения на ГЕРБ, си беше забравил картата за гласуване, нямаше как да създаде какъвто и да било риск от проваляне на мнозинството и да се развали мирът, който цари повърхностно. Спокойната атмосфера беше неколкратно нарушавана от няколко нервни словесни престрелки между опозицията в лицето на БСП с водач Тихомир Янакиев и ЗС „Александър Стамболийски”, начело със Зорка Хрусанова от една страна, както и управляващите от ГЕРБ – от друга.  Почти по всяка точка от дневния ред социалистите задаваха уточняващи въпроси, искаха допълнително информация от тази, която фигурираше в съответната докладна записка. Няколко пъти Рейзи с рязък тон се опитваше да ги прекъсне. „Няма как да не питаме, защото ГЕРБ ни изключиха от всички постоянни комисии към Общинския съвет, където всички въпроси се обсъждат преди да влязат в заседателната зала. В комисиите обаче опозиция няма, само гербери са. В същото време няколко минути преди сесия бяха входирани нови докладни записки, които нямахме възможност да прочетем дори. Невъзможно е да гласуваме, без да знаем за какво. Затова и задаваме много въпроси”, коментира възмутено в кулоарите Тихомир Янакиев от БСП.

Една от точките, която беше най-дебатирана е как да работи домашния социален патронаж на територията на общината. Тя предизвика гневната реакция на Хрусанова, защото отново съветниците не бяха запознати дали във всички села хората ще могат да ползват тази услуга. „Ние не стоим тук, защото няма какво друго да правим. Искаме да знаем какво гласуваме”, сопна се тя на кмета Панайот Рейзи.

Общинските съветници приеха хората в селата, които ползват домашен партронаж да плащат толкова, колкото в Созопол и Черноморец.  Особени коментари предизвика предложението на градоначалника за ползване на стадиона да се плаща по 100 лева на час без осветление и 200 лева на час – с включени светлини. Сред многобройните изказвания се чуха и въпроси дали пак същият ще бъде наема, ако в Созопол пристигнат легенди от ранга на „Металика”.

Янакиев и Рейзи стигнаха до примирие единствено по въпроса за парите, които ще бъдат отделени за спорт в бюджета през следващата година. Янакиев поиска от кмета да обещае, че ще строи ново съоръжение, където местните хора да могат да тренират без да плащат, а кметът пък доволен му заяви, че вече е предвидил 1,5 млн. лева.


В категории: Созопол


Флагман.БГ Ето какво време ни очаква днес Ето какво време ни очаква днес 16/05/2024, Четвъртък 08:02 0
Путин пристигна в Китай
Путин пристигна в Китай 16/05/2024, Четвъртък 07:03 7
15
Коментара по темата
15.
keptan
01.01.2012 11:19:22
2
4
do cacata
Въпрос на избор-надник в банката или работа в името на онези, които са го избрали.
Когато искаха гласовете на хората по време на изборите, защо не им обясниха, че няма да губят надници, за да се занимават с техните проблеми.
Или да си го кажем- червен популизъм поръсен с оранжево.
14.
cacata
31.12.2011 14:11:38
0
2
До keptan...Прав си, че всеки съветник независимо дали е член на комисия може да присъства на заседанията на комисиите.Това на практика може да се реализира ако си безработен или "работиш" общински съветник...:) Когато си член на комисия работодателя ти е длъжен да те освободи за заседанията им ( независимо дали с платен или неплатен отпуск ). Когато не си член на нито една комисия няма как да оправдеш отсъствията си от работа с желание да присъстваш някъде... Весели празници...:)
13.
Ехо от Созопол
30.12.2011 12:35:02
0
0
Холандският премиер Марк Рюте пред Българското национално радио:

Г-н премиер, защо вашата държава упорито се противопоставя на приемането ни в Шенгенското пространство? Не мислите ли, че преигравате с това си ваше решение след като всички останали са готови на компромисен вариант? Дори и Финландия промени позицията си, а вие се дърпате, както бихме казали по български като магаре на мост.

- Оттговорът и преди и сега е един и същ. Вашата държава е пропита от корупция, съдебната ви система не работи, престъпниците се чувстват комфортно и безнаказано, живеят на свобода и дори парадират с престъпния си статус.

- Но ние сме изпълнили техническите критерии, това нищо ли не означава?

- Техническите критерии във въшият случай са без значение, дори и да ги презипълните. Зад всяка техника стоят хора и когато тези хора са готови да престъпят закона в името на собственото си облагодетелстване, качеството на техниката се обезмисля. Това е все едно на най-строгият затвор да сложите за пазачи престъпници, ефекта ще е същият, като при вас никакъв.

- Добре, но къде виждате причината за това състояние на нещата и как смятате, че то може да се промени? Какъв съвет бихте дали на българското правителство?

- Съмнявам се, че бих могъл да дам какъвто и да е съвет на вашите управници, тъй като те са част от проблема, а не част от решението му. Всички вие, българските граждани, знаете за записите на които се чува как вашият премиер прекратява проверка на митниците, а скоро след като тези записи станаха публично достояние, човекът в чиито интерес бе спряна проверката удобно почина. Такива случайности са рядкост и предизвикват огромно недоверие сред политиците в нашата държава. Освен това, аз обичам да се разхождам инкогнито и докато го правех във вашата столица, поне пет пъти ми бяха предлагани контрабанди цигари съвсем открито, без притеснение. Къде ви е полицията, как се борите с контрабандата? По-скоро ми се струва, че я закриляте и толерирате.

Що се отнася до причината, то тя е в неспособността ви да създадете работеща държава, устойчива държава, правова държава. Всичко това зависи не толкова от политиците, колкото от обществото. То е което търпи, толерира и издига на власт престъпници и продажници. Не е случайно, че по-голямата част от историята си, сте прекарали под робство, явно имате проблем в изграждането на силна и стабилна държава. Историята ви сочи, че вие винаги сте се деляли, независимо, че сте сложили на парламента си девиза Съединението прави силата. На фона на случващото се в тази сграда и в държавата ви вобще този девиз стои гротескно.

Вие българите се обединявате само когато има перспектива за келепир. Къде другаде в световен мащаб сте били свидетели комунисти и монархисти да управляват заедно, че на всичкото отгоре и в коалиция с етническа партия, която претендира, че електората и е бил репресиран от същите тези комунисти, истинско безумие, но това се случи в България именно в името на облагата.

Но да оставим политиците и да погледнем обикновеният българин, българското общество което би трябвало да бъде коректив и да реагира остро на всеки опит да бъдат нарушени законите на страната и правата на гражданите, какво прави то, къде е то? Аз го виждам по масите, пред телевизорите, в кафенетата и увеселителните заведения, апатично наблюдаващо какво се случва с държавата в която живее. Направо потресаваща е разликата между вас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.

- Нима ни давате за пример съседна Гърция, докато цяла Европа се тресе заради тяхната политика?

- Давам ви за пример тяхното общество. Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата идиот, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от идиоти, идиоти до най-високо държавно ниво. Политиците ви са идиоти.

Искам да уточня, че аз не оправдавам гърците за техните действия, порсто ви сравнявам като съседни държави. Да вземем и друго, когато човек влезе в Гърция вижда една добре уредена държава, едни усмихнати, енергични и смели хора. Когато влезе в България, вижда една мизерия и едни болни, бедни и страхливи хора. Вярно е, че Гърция е задлъжняла с милиарди, но тези милиарди, една голяма част от тях, може да се видят къде са отишли, докато в България отпусканите средства от Европейският съюз се заграбват и разпределят под масата между наши и ваши, така че до отделният гражданин не достига и цент. А дори има случаи, когато усвояването на тези пари е блокирано от вътрешнополитически междуособици, както между отделните партии, така и в самите партии. Вие сте способни да провалите даден проект, ако не участвате в него, само и само да не би този до вас да стане малко по-богат. Погледнете колко от средствата отпускани по европейски програми са усвоени, колко са изгубени безвъзвратно и колко има вероятност да изгубите поради некомпетентност, завист и алчност. Вашите политици се държат като пазванти и вместо да улеснят достъпа до европейски средства на гражданите, вместо да им помагат и напътстват в усвояването им, те ги блокират с някакви сложни и неясни процедури, докато междувременно кроят планове как самите те да ги прилапат и разпределят между приятелските си кръгове. Направо трагикомично беше да наблюдавам, как висшият клир на българската православна църква целува ръка на вашият премиер, за отпуснатите милиони на църквата по програмата за развитие на селските райони. Как църквата ще ги развие тези села, като им облагороди гробищата ли? Или парите ще потънат в черните дрехи на избрани духовници? Това е една пародия на фона на скоростното обезлюдяване на селските райони в България, но само това ли е? Ами ставащото с БДЖ?

Добре, каво да направим, как българинът да стане активен гражданин? Може би, чрез културата и образованието?

- Ще бъда прям, Вие нямате шанс, България няма шанс. За каква култура говорим, за какво образование, когато неграмотността сред подрастващото население се увеличава главоломно, когато младежта ви, доколкото я имате се е отдала на алкохол, наркотици и разврат, като това се стимулира и от управниците. Та наскоро и вашият министър на образованието покани чуждестранните студенти да учат в България, като им обясни, че тука може да пият от сутринта, защото все някъде по света било 17 часа? Този човек в Холандия веднага щеше да бъде уволнен и даден под съд. Та той руши държавата, бъдещето й, той няма място в редиците на полтиците, той няма правото да се нарича политик и гражданин, той би бил в нашите очи един упадъчен елемент, а вие сте го сложили да отговаря за учащите. По би му отивало да е съдържател на публичен дом, но като се има в предвид и на какво прилича студентския ви град и каква слава му се носи, може би и да си е на мястото.

А културата, за каква култура вобще говорим. Музея на социалистическото изкуство, това ли наричате култура? Къде са ви световно известните писатели, художници и музиканти? Може би имате един двама, но аз говоря за влиянието което вашата култура оказва върху останалата част от Европа, къде е то? Какво влияние оказва вашата култура и нейните представители вътре в самата държава? Кой я подкрепя вашата култура? Как? Стъклен дом ли наричате култура, или турнетата на Пайнер, а може би обирдижийските есемес реалити шоута, които въртите по телевизиите? Как държавата способства на гражданите, на младежта да осъзнае, че има алтернатива на чалготеките, сапунките и реалити форматите. Как? Като се среща с Лепа Брена? Едва ли?

- Но все пак, не може да отречете, че българите сме носители на една древна култура, че и ние сме дали нещо на света?

- Всъщност мога. Да напоследък дори в Брюксел, вашите политици се напънаха и като нямаше с какво да се похвалят, докараха златни съкровища отпреди хиляди години, опитвайки се да ни омаят като в приказките на Шехерезада. Всъщност тези съкровища, доколкото разбрах са тракийски и нямат нищо общо с българите като етнос, а и не мога да разбера с какво точно и как би трябвало да ми се издигнете в очите, чрез изложба на златни пособия правени преди хиляди години от някой когото не познавате, но сте имали късмета да се заселите там където е живял, а не да речем с нещо направено от българи наши съвременници.

- Ами първият компютър създаден от Джон Атанасов и него ли ще отречете и колко други открития има правени от българи?

- Само че има една подробност, те са правени в чужбина, България, българската държава не е създала условия тези откиртия да бъдат реализирани на нейна почва, именно поради особенностите на българският характер и мислене които по-горе посочих.

- Ами азбуката, Българската азбука?

- И вие почнахте като македонците. Българската азбука, надали щеше да я има, ако не беше Гърция с нейните книжовни школи. Ще ви кажа честно, вие сте толкова българи, колкото и македонците са македонци. Както древните македонци, така и древните българи отдавна са слезли от колелото на историята. Измислени нации, използващи стари наименования, създадени изкуствено по геополитически причини. Без чужда помощ, държавата ви едва ли би просъществувала дълго, вижте само докъде я докарахте за последните двайсет години липса на държавност, никаква перспектива, бедност, обезлюдяване, демографска криза. Това за двайсет години самостоятелно независимо управление, след още трийсет ще изчезнете, ако не успеете да се активизирате като общество.

- Това ли бъдеще ни очаква според вас?

- Да, поне на този етап не виждам друго развитие на нещата. Докато търпите корупцията и се възползвате от нея за лично облагодетелстване, докато търпите да ви мачкат, манипулират и унищожават чрез крайна бедност, докато се страхувате, вие сте обречени. Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време.
12.
Община Созопол
28.12.2011 18:48:55
0
2
Поради голямата корупция в правителството на Косово автомобилният гигант „Мерцедес“ реши от следващия месец да спре продажбите на свои автомобили в Косово, пише излизащият в Прищина вестник „Зъри“.

Косовският министър на икономическото развитие Бесим Бечай имаше привилегията да бъде последният официален представител, който с пари от бюджета си купи служебен автомобил „Мерцедес“, посочва на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Компанията е решила да предприеме тази стъпка поради голямата корупция в косовското правителство, което, както посочва „Зъри“, е било потвърдено и от доклад на Трансперънси интернешънъл.

В годишната класация на неправителствената организация Косово се оказа на 112-о място, в една група с държави като България, Алжир, Египет, Молдова, Сенегал, Виетнам.

Източници на изданието посочва, че „Мерцедес“ вече няма да продава свои автомобили в Косово, ако не бъде обявена обществена поръчка.
11.
Обожател
21.12.2011 23:21:51
0
5
Симеоне, много сланина бе, кръвясали свински очички, малки ръчички, къси краченца - бих те хрупнал на една хапка,ако не беше толкова миризлив!
10.
Пожелател
21.12.2011 22:24:46
0
3
Пожелавам ти да ти се случи това, от което най-много се страхуваш! Достоен син си на майчето си!
9.
Наздраве!
21.12.2011 20:05:34
0
5
а наздраве, Монка ! И на екс , както ти е табиета смукачо
8.
anton
21.12.2011 07:52:50
0
17
Много кадърен,прибира с двете ръце рушвети!Ако някой е забравил Симеон е уволненият шеф на митница Бургас!
7.
Бургазлийка
21.12.2011 00:07:14
0
10
Мамин Симеончо,полицейско ухо време е да отидеш при д-р Емилова!
6.
позната
20.12.2011 23:45:41
0
10
Симеон е капацитет в пиенето,алкохолик !
5.
абе..
20.12.2011 21:42:31
1
1
абе на кой ли му пука ......
4.
новина!!!
20.12.2011 18:01:42
0
18
винпром Поморие ще пуска юбилейна водка с етикет Симеон Симеонов като най-почетен алкохолик по крайбрежието
3.
kAJHH
20.12.2011 16:33:09
7
2
JALKO ZA SIMEONOV TOI E KAPAZITET I MNOGO NA4ETEN
2.
kAJHH
20.12.2011 16:33:00
8
2
JALKO ZA SIMEONOV TOI E KAPAZITET I MNOGO NA4ETEN
1.
keptan
20.12.2011 16:00:26
11
12
Общинските съветници от опозицията или незнаят каква им е работата като такива или искат да изглеждат неподготвени и глупави пред избирателите си.
Всеки общински съветник независимо дали е член на комисия ,може да присъства на заседание на всяка една комисия, която заседава преди самата сесия. Ясно е, че общинските съветници са нови и аджамии, но някой все пак трябва да им каже, че информация могат да получат по време на комисия. Те дори са длъжни, защото имат ангажименти към избирателите си.
А иначе изглеждат глуповати и по детски заядливи. Горките!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Стряскаща статистика! Над 1 млн. българи нито учат, нито работят, нито чакат помощи Средностатистическият профил на неактивните у нас е жена на 56 години, със средно образование, която живее в град Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Ще спрат ли бунта на ректорите с обещаните 39 млн. лева? Още 184 млн. лева трябват за заплати, каза проф. Миглена Темелкова Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично
Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фици действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори