×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Лели от България изкупиха олекотените завивки от одринския пазар


Лели от България изкупиха олекотените завивки от одринския пазар
Ключови думи: Новини, Одрин, пазар, Флагман
15 Декември 2023, Петък, 21:15 ч.
Автор: Флагман

В автобусите буквално няма място да се разминат пасажерите 

Кой казва, че алъш-веришът с Одрин е секнал? Нищо подобно! Българите пак се понесоха, за да набавят подаръци и всичко за коледната трапеза. Сега на мода са юрганите - олекотени, розови, сини. Вървят по 30 лева. И жените буквално ги разграбват, пише Лупа.бг.

"Задръстихте пътеката в автобуса. Моля ви, подреждайте ги тези юргани, не може да се минава!", почти се скара екскурзоводката на пловдивската група. Препълненият автобус потегли в тъмни зори от града на тепетата и завари на границата 15 рейса и няколко колони автомобили. Имаше и румънски. Два часа отне чакането. Точно в 9,30 часа ги стовари на първата спирка от шопинга - мола. Нетърпеливите пътници се втурнаха подобно на десант към търговския център.

"Нямаме много време, 2 часа ви даваме, за да можем да обиколим и другите пазари", предупреди екскурзоводката. Лирата е 0,06 лв. и покупките отново излизат много изгодно, пресметнаха две приятелки. Тяхната цел беше да се пременят за коледните купони, които предприятието им е организирало. И си бяха набелязали предварително какво да търсят.

В това време тълпата плъзна по магазините. "Гледай, гледай! Зимни якета по 60 лева. Блузи - по 20-30 лв.", взираха се в етикетите те.

"Не бързай, тепърва ще ходим на Синия пазар. Там е още по-евтино", предупреди едната. След като огледаха дрехите, решиха да влязат в хранителния магазин долу. Там вече се виеха опашки пред касите от нашенци. Разменяха се карти. Тези, които имаха, услужваха на други, пресягайки се през опашката. Повечето излизаха с перилни препарати. Голям пакет излиза около 13 лева. "Ухае свежо и пере хубаво", увещаваха се жените. Други наблегнаха на храните. Килограм масло излиза около 14 лева.

Още по-голямо оживление настана на Синия пазар, който минава за най-голямата атракция. Сега е в ремонт, но е преместен на близко място. Още от тротоара търговците подхващат прииждащите клиенти. За 10 лева се снабдяваш с 4 препарата за почистване.

Между сергиите едва се разминаваш. Не усещаш как в ръцете се оказваш с по няколко найлонови торби. "Виж, доматите са под 2 лева", рече едната приятелка. И си купи 3 килограма. Зарзаватът е два пъти по-евтин, отколкото у нас. А нашите търговци го внасят оттук", коментираха пловдивчанки.

На сергия видяха, че се предлагат пътни чатни за по 5 лева и бързо се снабдиха, за да напъхат в тях торбичките с покупки.

Пред отрупани сергии с "маркови" анцузи се заформиха тълпи. Горнища и долнища вървяха по 20 лева. Бельото също примамваше - три броя боксерки струват 10 лева.

"Ето откъде ще си купим чанти за купона!", блеснаха очите на двете приятелки и се насочиха към сергията с дамски аксесоари. Набързо се обзаведоха, като за всяка платиха по 20 лева. Те бяха лачени и с фльонги по тях.

"Сякаш се чувствам преродена, като гледам това изобилие. Стоката е наредена като за изложба", цъкаха с езици нашенки.

Стълпотворение имаше пред сергиите с пердета и юргани. Там вече настана бясно купуване. "Взех розов за дъщерята и в синя разцветка за сина", хвалеше се пловдивчанка. Масово купуваха по два юргана. "Леки и меки са, а как топлят само", обади се друга.

"Хайде на следващата спирка - отиваме на борсата", подкани екскурзоводката. Точно преди рейсът да потегли, пътничка изрева: "Няма ми портфейла!". Всички започнаха да го търсят. Жената пребледня. Посъветваха я да отиде да го потърси на последната сергия, където е пазарувала. Тя се изстреля като торпедо. Оказа се, че е там и продавачите й го пазят. Камък й падна от сърцето, щом си го взе и преброи наличните си пари. Тя почерпи целия автобус с бонбони за благодарност. "Какви честни турци!", възхищаваха се пътниците.

На борсата настана истинска еуфория. На място разточваха кори за баница. Пакет от 5 броя вървяха по 5 лева. Обменяха се обичайните рецепти и се разказваше, че са незаменими. Обичайно купуваха по 3-4 пакета. "Тиквеникът и баницата за Коледа са осигурени", радваше се домакиня.

Тенекия със зехтин от 3 литра се продаваше за 20 лева. Евтиния голяма, не можеха да се нарадват пловдивчанки. И грабнаха по една с мазна течност. "Купих си цяло печено пиле за 5 лева и два топли хляба за левче. Сега, като се прибера, утре няма да готвя", доволна бе друга.

Последният тур беше в центъра. Мнозина хукнаха към аптеките, но пред тях се виеха опашки. Аспирин, нурофен се купуваха на килограм. "Лекарствата им са по-евтини и много по-пречистени от нашите", убеждаваха се едни други, докато им дойде редът. Аптекарите говориха български.

След целодневно препускане по пазари и борси, автобусът потегли към България. Този път шофьорът не издържа: "Ама подредете ги тези покупки някак! Не може така да са на пътеката!", направи забележка той.

На границата завариха обичайните колони. Изведнъж - що да видят! Нашенци си купили ударни инструменти и докато чакат в задръстването, пееха и думкаха пред автомобила си. Едни им ръкопляскаха, други мърмореха, че им надуват главите.

"Вали, не вали, тази събота тръгваме пак към Одрин", отсега се зарича Николина Владимирова от Пловдив.


В категории: Животът


17
Коментара по темата
17.
Бойка Загорова и баба лалка
17.12.2023 16:51:27
0
1
Разкажете за вашите легла и после за завивките,паяжини,бръмбари ,покривка с домати,леле мале,добрутру!
16.
Таз откъде знае за сените на хотелите
17.12.2023 16:47:29
0
1
Като цял живот,живееш у горътъ,кажете за ,,тез грозотии дърти,,могат да ,, пеят,,да,, рисуват,, нещо смислено,а от одрин ,,манафите,,ги ,,хвалят,,че изяли много ,,слатолет,,Боже опази!
15.
Пелтекът
17.12.2023 16:42:41
0
1
Лелите и бабите,също много бързо ми махат коментарите,да не са станали,,страмежливи,,!?
14.
Bbb
16.12.2023 13:09:53
2
8
В България също има 5*хотели и обслужване на ниво за същите пари, както за лятна почивка,така и за зимна.И не са построени в нищото в полето.
Нооооо друго си е Ориенталец с ръката с която си подмива задника и след това да готви и сервира на"баровците" от България.
Аман от амбулантни търговци.
Напишете една статия за българските курорти и забележителности.Какво ме интересува Ставрула къде обикаля битаците и какви парцали си купува.
Бъдете малко по креативни,бъдете Българи,а не продажни цървули!
Днес в Банско се открива зимният сезон,напишете нещо позитивно,защото курорта със своите ски писти е на световно ниво!
13.
ами,
16.12.2023 12:01:47
0
9
В Турция ходя само на почивка в хотел 5* около Анталия защото условията които ми предлагат там покриват всичките ми изисквания.Пътувам със самолет.Не купувам абсолютно нищо от там дори сувенир.Камо ли да ме клатушка някакъв автобус с тетки с юргани и стоки менте.
12.
До 5 костов
16.12.2023 11:31:59
4
5
Какво показно обслужване бе? Да ти мърморят на главата на фъфленски език и да искат да ти вземат парите по-бързо? Заради тази Турция виждаме жени в цял свят с евтини прецакани пластични операции.
11.
Коцев
16.12.2023 11:30:34
2
6
А колко фалшиви стоки са си накупили!
10.
До лелята 7
16.12.2023 11:29:46
4
6
Само купувате втора употреба от Турция и се правите на богаташи тук,просто сте смешни,поне в Джъмбо не продават ментаци като Турция!! Както каза един тук само баклавата е добре другото кенеф!!.
9.
Оченик в 8-клъс
16.12.2023 11:27:14
3
3
Хубаво есе сте написали флегми!
Не ми хареса.
8.
Будали
16.12.2023 10:14:45
4
12
В Турция имало зимни якета за 60 лева. Тука на Лидъл имаше за 50.
7.
Явно лелите не щат
16.12.2023 08:39:22
9
1
Да купуват боклуци на 5 по скъпи цени в джъмбо,била юск и други комунистическо копанарски вериги .
А комшиите срещу вас да бягат пак ще ви водят поне 1 обиколки. Приберете на поръчителя още 1 хонорар. Колкото до турската пеопаганда че той пилна на рожен е от турско желязо ама чорап десиславов ма не го свали тоя патреот
6.
Флегми
16.12.2023 08:12:53
1
12
Вие сте майстори на късия разказ.
Хахахахахахахахахаха
5.
костов
16.12.2023 04:30:13
2
14
турската баклава е хубава ,и обслужването е показно дасе учим от КОМШИИТЕ
4.
ТТ
16.12.2023 01:44:24
4
12
М.ма ви проста.
Достатъчно коментирах....
3.
Хайде стига
15.12.2023 22:17:53
19
20
Колко хубави чаршафи и завивки имаме тук и нови, вие ходите до тази миризлива Турция да пазарувате използвани олекотени завивки от бездомници.
2.
Айтошката мадона
15.12.2023 21:52:34
11
28
стига с тая турска пропаганда ма кака.
1.
Га га га гааааа
15.12.2023 21:24:38
9
30
Това е статия за идиоти.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори