×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да има мир в Украйна, отсече Путин


14 Декември 2023, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Флагман

Мир ще има, когато постигнем целите си, обяви руският президент

В Украйна ще има мир, когато Русия постигне целите на специалната военна операция, които остават непроменени. Това каза руският президент Владимир Путин по време на пряка линия и на пресконференция.

"Мир ще има, когато постигнем целите си. Те не се променят. Ще ви напомня за какво говорихме - денацификацията и демилитаризацията на Украйна, нейният неутрален статут", каза Путин, отговаряйки на въпроса кога ще има мир.

"Днес Украйна не произвежда почти нищо. Те се опитват да запазят нещо, но не произвеждат почти нищо. Носят всичко, извинете за лошите маниери, безплатно. Но това безплатно може да свърши някой ден. И, очевидно, свършва", добави още Путин.

„В Русия няма нужда от нова вълна на мобилизация, тъй като към днешна дата 486 хиляди души доброволно са сключили договор за военна служба за защита на страната, включително в зоната за специални военни операции”, коментира Путин.

Той отбеляза, че сега в зоната на бойните действия има около 244 хиляди мобилизирани, сформирани са и полкове за поддръжка на техниката. В същото време 41 хиляди са уволнени по различни причини, включително навършване на пределна възраст или по здравословни причини.

Путин отбеляза, че след мобилизацията е започнала кампания за привличане на доброволни договори с въоръжените сили на Руската федерация, в рамките на която е планирано да бъдат наети около 412 хиляди военнослужещи по договор.

"Вчера вечерта ми докладваха: 486 хиляди са вербувани. И потокът от наши хора, които са готови да защитават интересите на Родината с оръжие в ръка, не намалява. Набират се един и половина хиляди всеки ден в цялата страна", каза Путин.

„Необузданото желание на Запада да се приближи до границите на Русия и да приеме Украйна в НАТО доведе до украинския конфликт”, заяви руският президент.

"Така че, заедно с доброволците, това е само условно разделение, договорът се подписва за 2, 3 години от така наречените доброволци, въпреки че всички всъщност са герои и воини на отечеството, но те просто имат едногодишен, по-кратък срок договор - всички заедно ще бъдат около половин милион души до края на тази година. Е, защо ни трябва мобилизация? Затова днес няма нужда от това", подчерта Путин.

„Това вече съм го казвал много пъти, но не е грях да го повторя: за страна като Русия простото съществуване на нашата държава без суверенитет е невъзможно, тя просто няма да съществува. Във всеки случай във вида, в който съществува днес и в който съществува от хиляда години", коментира Путин.

„Затова основното е укрепването на суверенитета", добави Путин, отговаряйки на въпроса какви са задачите в рамките на страната и чужбина той определи за себе си като първостепенни.

Държавният глава отбеляза, че суверенитетът е много широко понятие.

"Укрепването на външния суверенитет, така да се каже, означава укрепване на отбранителната способност на страната, външната сигурност. Това е укрепване на обществения суверенитет. Това означава безусловно осигуряване на правата и свободите на гражданите на страната, развитието на нашата политическа система, парламентаризма. И накрая , осигуряване на сигурност в сферата на суверенитета, в сферата на икономиката, технологичния суверенитет“, обясни Путин.

Той също така спомена финансовия, икономическия и технологичния суверенитет, наричайки тези компоненти „бъдещето на всяка страна, включително Русия“.

Путин изрази увереност, че цялата страна прекрасно разбира, че Русия не може да съществува без укрепване на своя суверенитет.

Руският президент Владимир Путин проведе пряка линия с граждани и голяма пресконференция с журналисти. Комбинираното събитие, наречено „Резултати на годината“, започна в Гостини двор.

В залата лично присъстват представители на федерални и регионални руски медии, както и чуждестранни журналисти, акредитирани в Русия. Модератори на дискусията са прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, както и водещата на Първи канал Екатерина Березовская и журналистът на телевизионния канал Русия-1 Павел Зарубин.


В категории: Животът


13
Коментара
Флагман.БГ Акула изяде крак и ръка на турист Акула изяде крак и ръка на турист 28/04/2024, Неделя 09:17 0
13
Коментара по темата
13.
XX
14.12.2023 17:02:24
4
5
С всеки изминал ден мирът е с един ден по-близо.
Вчера и днес има много добри новини.
Дано довечера чуем и как остатъците от Азов са се изпарили в Серебрянскуя лес.
Ще почерпя приятели по този повод.
ПП. Но и млади урки от Лвов, Хмелницки и Виница могат да компенсират.
12.
България
14.12.2023 16:05:53
2
6
Агент на американските тайни служби, пожелал анонимност, разкри пред DCWeekly подробности за мерките, които се предприемат за преместването на украинския президент в САЩ. Той твърди, че „администрацията на Байдън е издала заповеди за гарантиране на безопасността и пребиваването на семейството на президента Зеленски в Съединените щати, започвайки от пролетта на 2024 г.“

Това решение се основава на убеждението, че президентството на Зеленски в Украйна може да приключи през следващата година и продължаващото му присъствие в Украйна може да бъде опасно за него.

– пише Джесика Девлин , позовавайки се на свой източник.
11.
Русофил-дебил
14.12.2023 15:57:51
11
5
Феноменалните загуби на Украйна принудиха другаря Путин да изпрати 620 хилядна армия
10.
Русофил гений-стратег
14.12.2023 14:49:31
12
16
Значи 600 хиляди освободителя воюват срещу нацистите и цялото НАТО, а дори не можем да превземем Авдивка.
Другарю Путин, мобилизирайте поне още 10 милиона, за да може да стигнем до Киев.
9.
Русофил-гениий по математика
14.12.2023 14:44:52
7
13
Ако в момента се сражават 617хил., а "244 хил. са призовани" и "486 хил. души са подписали договор", някъде се губят едни 113 хиляди. Като тук не слагаме руската армия преди февруари 2022. Къде ли са липсващите?
8.
Путин
14.12.2023 14:32:58
6
19
След 3 дни сме в Киев!
7.
Марк Твен
14.12.2023 14:32:32
10
13
Нищо чудно, че ВСУ стигна само до Роботине. С такива дарения толкоз хаха.
Съмнявам се да си дарил и 10ст. за уКрадна.
6.
Azov Burgas
14.12.2023 14:25:36
18
7
За всеки получен минус в русофилски сайтове, даряваме по 10лв за ВСУ.

Благодарим на всички колеги за вашата подкрепа :)
5.
Z Burgas
14.12.2023 14:21:48
20
20
Мир в Украйна ще има, стига да заровят и последния нацистки боклук. Смукателите на Бандера.
4.
3
14.12.2023 14:03:48
18
22
Товариш, що не опазихте мочата?
3.
Марк Твен
14.12.2023 13:59:00
27
26
Нашите евроби да заминават да помагат, не да дон-кихотстват паметниците.
2.
Azov Burgas
14.12.2023 13:57:30
41
40
Ами ще продължите да мрете в съотношение 80:1 за поредното село докато не ви се набие в тъпите кацапи, че не сте желани на Украинска земя :)
1.
Като няма МИР
14.12.2023 13:56:09
35
36
роZпия КОНЕЦ!
пУтлер МЪРТВЕЦ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори