×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето кои спорят за стола на Хекимян в бТВ


Ето кои спорят за стола на Хекимян в бТВ
Дали Асен Иванов (вляво) или Ясен Дараков? Новият шеф на новините в бТВ би трябвало да стане ясен след 18 декември
10 Декември 2023, Неделя, 20:58 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ

Собствениците на телевизията нямат доверие на екипа си в София. Наеха независима фирма да отсее кандидатите

Десетина отхвърлени, някои отказали се сами и само двама стигнали до финала. Това е резултатът от конкурса за наследник на Антон Хекимян за шеф на „Новини, актуални предавания и спорт“ в бТВ, който тече от близо месец, научи Флагман.бг. Собственикът на телевизията чешката „ПФФ груп“ нае за целта странична фирма, специализирана в кадрови решения и набиране на персонал, за да открие най-подходящия кандидат.

Чехите решили да възложат задачата на подизпълнител – също чешко дружество, а не да се допитат до ръководството на телевизията, тъй като заявили, че нямат никакво доверие на екипа си в София. Освен това били изключително стреснати от случилото се в нюзрума - не всеки ден журналисти, на които е гласувано огромно доверие, зарязват работата си, за да се прехвърлят в партия, която иначе е трябвало да отразяват, спазвайки всеизвестните журналистически стандарти.

На фирмата са били дадени широки пълномощия да действа, като е имало едно ориентировъчно условие – в „ПФФ груп“ искат новия директор на новините да е лице напълно независимо от обичайния медийно-политически пейзаж в България, което по възможност и да не е вътрешно за телевизията. Което се е оказало доста трудно за прилагане, тъй като от всички подадени заявки за конкурса само двама от журналистите не работят в момента в бТВ, като единият от тях миналата седмица сам се е отказал.

Това е поставило подизпълнителите в твърде деликатната ситуация сами да прозвъняват известни български журналисти и да им предлагат да се включат в надпреварата. Сред поканените били Даниел Чипев, Вяра Анкова и Добрина Чешмеджиева. Почти всички са отказали.

Така до финалната права са стигнали заместникът на Хекимян – Асен Иванов, и кореспондентът на Нова тв в САЩ Ясен Дараков. Макар да е покрил голяма част от критериите, Иванов не изпълнява най-главния – да не е обвързан до този момент с бТВ. Освен това той има в биографията си и работа в телевизия ТВ7, която се свързва с Делян Пеевски, а това се отчита като минус. Класирал се е прекалено нагоре, заради липсата на достатъчно независими кандидати. Шансовете засега са на страната на Дараков, който освен това е издател на най-големия български вестник в Северна Америка „БГ войс“, а е участвал и в създаването на телевизия Би Ай Ти, която ръководеше. Тя трябваше да бъде българската телевизия в Америка с кореспондентски пунктове в София и още няколко големи столици. Но нейните собственици бизнесмените от Чикаго братя Вълневи решиха да я преместят изцяло в България, където тя бе обвързана политически с протестърската мрежа.

Това подразни шефовете на ДПС и ГЕРБ, които положиха усилия телевизията да бъде иззета от братята и закрита. Окончателното решение кой да поеме овакантеното от Хекимян място ще бъде взето от „ПФФ груп“, която притежава у нас и мобилния оператор „Йеттел“.

Името на новия ръководител на новините се очаква да бъде оповестено около 18 декември или в самото начало на следващата година. Междувременно роднини на Дараков заявиха пред Флагман.бг, че силно се съмняват той да напусне спокойствието си в Атланта, където живее в момента, за да се връща в България и да се заеме с толкова стресираща работа.

Собствениците на бТВ и преди са изразявали недоверието си към екипа на телевизията, но досега са се въздържали от сериозни кадрови промени. Миналата година в София бяха Рената Келнерова, вдовицата на загиналия преди две години съсобственик на „ПФФ груп“ Петр Келнер, и другият съсобственик Иржи Шмейц. Те се срещнаха с ръководството на „Йеттел“.

Без дори да помоли за дискретност, г-н Шмейц е заявил пред присъстващите, че ситуацията в бТВ е отчайваща, телевизията изостава от основния си конкурент Нова тв по всички показатели – и като новини, и като шоу програми.

Рената Келнерова и Иржи Шмейц

Изразявайки мнението на „ПФФ груп“, Шмайц е добавил още, че журналистите от бТВ са в тежки зависимости – и това преди изобщо Антон Хекимян да е намеквал, че смята да се отдаде на Бойко Борисов и партията му ГЕРБ. Двамата чехи са дали да се разбере, че обмислят сериозни промени.

Но тъй като България е сравнително малък пазар - и за медията, и за телекома им, са отложили решаването на задачите за по-късен етап. Фактът, че „ПФФ груп“ притежават и „Йеттел“ обаче, обрича телевизията като цяло винаги да се намира на границата на сериозни зависимости от властта. Например в сложни моменти, като коронавирусната пандемия, когато бе нужно населението да бъде мобилизирано чрез медиите да се ваксинира.

бТВ лесно би могла да бъде подчинена на правителствената пропаганда посредством регулаторните органи. Във всеки момент те могат да създават огромни трудности на телекома, докато медията не склони да е по- послушна.


В категории: Животът


13
Коментара по темата
13.
11,ти, защо не питаш
14.12.2023 20:48:06
0
0
автора на статията същото? Той му беше сол ташак в чикагското издание. Бе, бургаското ББ...
12.
до Ясенчо от МР
12.12.2023 17:08:16
0
0
дупенцето как е Яска?
даваш ли още да те думкат по круизи или ?
11.
до Петя
12.12.2023 09:51:15
0
0
питай го Ясенчо как ги е заработил в САЩ или с какво по - скоро ги е заработил, той ще ти каже
10.
Ахахаха
11.12.2023 17:05:47
0
0
Е Ясенчо е много подходяща кандидатура.Мазна либерална селска клюкарка с подходящата сексуална ориентация за тези среди,а също така и виден чалга промоутър в САЩ.Красота от всякъде.
9.
До 4
11.12.2023 08:09:57
0
5
Същото важи и за кмета на София.
Нали бил милионер и дал 5млн. за да бъде избран за кмет. Колко ще крадне след като си избие инвестицията?
8.
До Петя
10.12.2023 23:56:29
3
8
Толкова си проста, че няма на къде. Това за Америка даже и ти ме можеш да го обясниш. Я кажи на сина на Тръмп примерно, че може да стане сервитьор щото нямало шуробаджанащина. Птьоооо, петьооо каква куха селска лейка си
7.
Явно
10.12.2023 23:30:40
2
5
Явно са свършили паричките на БГ телевизията в Чикаго на братята от Родопите свързвани със Сокола и сега ще заеме стола на всички бивши журналисти станали след това политици. Ясно каква работа ще върши.
6.
*********
10.12.2023 23:04:57
2
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Петя
10.12.2023 22:55:56
6
15
Пак се започва с плюенето вмето да се радваме, че наш съгражданин ще заеме този отговорен пост. Но то завистта няма почивен ден. Да попитам коментиращите знаят ли Ясен на колко години започна работа? да , бил е в СКАТ , бил е и в много други медии . Но всичко е постигал сам. А вие защо не се пробвате да отидете в САЩ? В Америка няма вуйчо,няма свако. Или можеш и успяваш сам или сервираш в някой ресторант.
4.
!!!!!!!!!!!!
10.12.2023 22:55:33
2
14
Тоя мазник Хекимян заряза заплата от над 30 000 за да се намърда като кмет ! Представяте ли си колко щеше да краде ? Говори се че кмета на София разполага с годишен бюджет от четири милиарда ! Сега гербаджии къде ли ще го сложат, че да присвоява повече от тези 30 000 ! Мисля, че ще е набутан този мазен некадърник
3.
*********
10.12.2023 22:42:59
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
2.
*********
10.12.2023 22:27:23
5
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
1.
Бай Петко
10.12.2023 21:47:48
3
11
Туй момче Дараков още от малък му личеше, че ще стане голяма работа. Още живея в блока в МР където той израстна. Различен, неразбран в тая джунгла на 90-те и вечно тормозен. Но никога не се предаде, и драпа здраво нагоре. Дано се върне в БГ и заеме тая важна позиция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Дезинформационна кампания внушава, че учебник по български рекламира еднополовите бракове Фалшивата новина е споделена близо 300 пъти за няколко часа, придружена е от злостни коментари Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте Лъжливи туроператори с почивки за празниците плъзнаха в нета, не се връзвайте От Министерството на туризма са провели за ден 8 автобуса за Турция, 2 от тях не са имали редовни документи за превоз на пътниците Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори