×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нахлулият в Енергото Явор: Като влязох, там се смееха, ето тогава си включих тостера


Нахлулият в Енергото Явор: Като влязох, там се смееха, ето тогава си включих тостера
Явор Павлов от силистренското село Калипетрово стана истинска интернет сензация, след като си опече в енергото
30 Ноември 2023, Четвъртък, 15:03 ч.
Автор: Флагман.БГ

Защо трябва да висим безкрайно на телефона, за да ни пускат тока - за възрастните е пълна трагедия

- Здравейте, Явор, как ви хрумна да отидете в клона на местното енерго и да си печете сандвичи там?

- Когато се събудих сутринта в понеделник и видях, че продължава да няма ток, много се ядосах. Тостера и хляба ги бях изкарал на масата още от вечерта, защото мислех, че на сутринта най-после ще пуснат електричеството и ще мога да хапна нещо.

Децата ги отведох още вечерта при баба им и дядо им, които също живеят в Калипетрово, но при тях имаше ток. Тъй че си сложих в торбичката хляба и другите продукти заедно с тостера и тръгнах към най-близкия клон на енергото. Селото ни е само на един километър от Силистра, буквално един хълм ни дели, така че стигнах бързо.

- Ако служителите ви бяха казали още от вратата, че всеки момент ви пускат тока, вероятно нямаше да стигате до вдигане на скандали, нали?

- Разбира се, че нямаше да се случи нищо. Но на служителките им дойде смелостта чак когато дойдоха полицаите и едва тогава казаха, че до час и половина или два часа ще пуснат тока. А то всъщност токът дойде буквално половин час след това – когато се прибрах вкъщи, вече имаше.

- А как точно се разви случката, какво толкова им казахте на служителките, че се е вдигнал градусът на разговора?

- Влязох и попитах кога ще пуснат тока. Отвърнаха ми, че не съм бил единственият, който е звънял, и единственият, който е изнервен. Смееха се и тогава им казах, че им е много лесно така – да си стоят по къс ръкав на топличко. И реших да действам. Огледах се за контакт, но на единствения в помещението бе включена машината за издаване на поредни номера. Изключих ѝ щепсела и си включих тостера. Но не съм го късал, просто изключих машината. Веднага извикаха полиция.

- Често ли се случва да има аварии по мрежата при вас?

- Не бих казал, че е често. Точно затова в ХХI век да нямаме ток в продължение на две денонощия ми се струва, че не е редно. Не смея да отворя хладилника и фризера да видя какво е станало вътре, само водата събрах отдолу.

Имам и автосервизна работилница, чиято врата е на ток, и не можех да я отворя, за да работя.

И друго ми направи впечатление – излъгаха ме, че повредата била в трансформатора. Трансформаторното помещение е близо до къщата ми и когато се прибрах и вече имаше ток, ми направи впечатление, че никой не е идвал до него. Нямаше стъпки в снега, а и вратата му беше затрупана от преспа, така че не е имало как да бъде отворена, без това да личи.

В къщата на бабата и дядото на децата, където ги отведох, токът дойде още вечерта в неделя, а тя се намира в същото село, няколко улици ни делят.

- Чувствате ли се като човек, постигнал целта си – да има ток вкъщи?

- Да, но защо трябваше да се стига дотам? Защо трябваше да стоя безкрайно дълго на телефона и никой да не отговаря, когато им звъня? Само веднъж успях да улуча жив човек на телефона, който не можа да ми каже кога ще има ток, а че ще ме пренасочи към оператора. И продължих да си стоя така на телефона, за да чакам операторът да отговори. Така и не го дочаках.

- А полицията какво направи? Говори се, че ще ви глобят с 200 лв. за дребно хулиганство?

- Няма за какво да се сърдя на полицаите. Дойдоха и написаха протокол. Дадоха ми копие от него, но там не пише някаква сума, пък и от описанието им на случката нищо не разбрах.

Побеснял мъж нахлу в Енергото и направи сандвичи за него и децата си, нямали ток повече от 24 часа (ВИДЕО)

- Вие по колко плащате всеки месец за ток?

- Къщата ми е голяма, а и имам автосервиз отдолу. Плащам по 380-400 лв. в най-студените месеци. Последната ми сметка беше към 280 лв., въпреки че бях пуснал термопомпата, но пък не беше през целия месец. В работилницата печката е на дърва, на ток е само подемникът и там няма голяма консумация.

Проблемът изобщо не е в парите, аз си плащам сметките. Но не беше нормално да стоим толкова дълго време без ток и никой да не ни обръща внимание. На какво прилича това да не си вдигат дежурния телефон, който е именно за докладване на аварии?

Имам приятел, който живее на двайсетина километра от Калипетрово и има крави. Той пък купил преди няколко дни чисто нов агрегат, за да може поне да включи помпата за вадене на вода, когато спре токът. Той пък взел, че се счупил, и две денонощия си стоял и без ток, и без вода. На всичкото отгоре и клетката на мобилния оператор не била захранена, та останал и без връзка със света.

- Съгласете се обаче, че зимите във вашия край са доста люти.

- Така е, но в случая не ни е виновно времето. Защото то беше такова и в самата Силистра, а и в другия край на нашето село. Не е нормално при тях токът да дойде веднага или изобщо да не спира, а при нас да чакаме. Човек може да си помисли, че токът се катери по баирите и трябва да го чакаме да дойде най-после и у нас. А и не сме дълбоко в планината, за да речеш, че не е достъпно. Има доста възрастни хора, за които е пълна трагедия, защото нямат сили сами да се справят.

- Вашата инициатива стана като че ли заразителна – кметът на едно врачанско село се закани да заведе съселяните си до енергото да си изперат дрехите там. Това ли е начинът да разрешаваме подобни проблеми?

- Не знам, но ако такова нещо се случи в Германия или в Англия, хората не знам какво ще направят на енергодружеството, това моето нищо не е. Тук, когато вече пуснат тока или отстранят аварията, на никой не му се занимава с това да отстоява правата си.

- Живели ли сте в чужбина?

- Близо 8 години не се бях прибирал. Първо работих в Испания, в Барселона в един хотелски комплекс, след това в Англия, после в една куриерска фирма в Нидерландия. Стигнах дори до Аржентина и след това отново в Англия.

Само веднъж съм имал премеждие, свързано с тока. В Англия още при настаняването си установих, че навсякъде наоколо има ток, а само аз нямам. Но се оказа, че сам съм си виновен – не съм видял, че електроенергията в къщата, в която съм се настанил, е с предплащане – купуваш си чип и го слагаш в електромера.

Интервюто е пред 24часа.




21
Коментара по темата
21.
До 20 Фалшивия "Лондончанин"
02.12.2023 11:26:27
2
2
Не ти просто си в момента в едно село чиче а се напъваш много и се оака яко.Точно в миризливия грозен Лондон е пълно с робчета като теб ако изобщо си там,не изкарваш никви кинти гюбек.
20.
Лондончанин
01.12.2023 16:01:10
3
2
Мечтай си, интернет путко, на края на месеца пак ще има 1200лв за мизерник като тебе в Лондон никой не бере плодове, умрял чикиджия.
19.
До 18 бедния жабок
01.12.2023 00:58:23
3
5
Ти повече от 1200 лева не си виждал чиче а иначе го раздаваш големия берач на плодове в Англия и пак немаш пари
18.
Лондончанин
30.11.2023 21:22:19
5
3
Мухъл недоклатен, понеже явно си по-тъп, отколкото мислех, ще го кажа за 3 път.Не ми се налага никога да протестирам, защото водата и тока не спират НИКОГА!Никога бе капут, никога!Ти чувал ли си такова нещо в Бг вода и ток да не спират никога?Хахахаха клоун мизерен на 1200лв заплатка!
17.
Гатьо от Лондонстан
30.11.2023 18:41:23
7
8
Пакистанската прислуга пак се е изказала неподготвена.Лондонстанец обясни на хората какви права си защитил там,недей обяснява какво ти е подарила държавата.Палячо,на всички ни е ясно колко щеше да отидеш да си търсиш по същия начин правата в някое държавно учреждение,ако не ти бяха отпуснали подаянията.Спри да се излагаш.
16.
Екек
30.11.2023 18:05:43
8
8
Голям файтър го раздава срещу безпомощен пенсионер охрана.Дай на някой корав мъжага независимо възрастта и щеше да бъдеш потрошен.Малко поотслабни и се вразуми.
15.
B&W
30.11.2023 17:25:55
7
6
Чист натурален селяндур с мазно петно на абитуриентския суичър втора употреба. Сигурно е пекъл на грила свински зурли и се е окапал завалията. Обяснявам на другите селски криви глави че на суичъра му пише От началото до края... Оставаме легенди Немските абитуриенти носят такива тениски като завъшват.
14.
Лондончанин
30.11.2023 17:19:54
9
9
Номер 7, изнасилен киликанзер, ти си виждал Лондон само на снимка, на седмица само харча за храна повече от месечната ти заплата и да, в Лондон всички хора водят достоен живот.Никога не съм виждал да спира тока, никога не е спирала водата, миналата зима държавата отпусна на всеки абонат по 66 паунда на месец за 6 месеца БЕЗВЪЗМЕЗДНО,тази дума в Бг знаете ли я, някой да ти дава нещо без да го иска обратно?По време на ковида аз лично получавах 80% от заплатата си всеки месец за над година, докато си седях вкъщи или ходих на почивки и сега внимавай,БЕЗВЪЗМЕЗДНО!Така че, точно ти българската мишка,дето никой не те бръсне за човек и дори не ти вдигат телефоните разни служби,когато имаш нужда от тях не ми говори за достоен живот,защото идея си нямаш какво е това!
13.
7887
30.11.2023 17:15:59
3
9
Забелязвам, една нова мода- да се запазват маси в енергодружествата,
- Абе хора, ток има и в РПУ-тата, баси...
- Вярно е, но отзивите за обслужващия персонал не са добри! хаха
12.
Харесва ми
30.11.2023 17:12:18
7
10
Само така пич! Много хитро си си включил тостера в енергото -- haha
What a beast!
11.
Гатьо от Лондонстан
30.11.2023 17:12:06
10
5
Значи да знаете,че като дойдете в Ню Пешавар,може да не научите езика,но със сигурност ще станете голямата работа и като се приберете в България ще започнете да се правите на бабаити и да си отстоявате правата,понеже никой не ви знае какви мишки сте в чужбина и как не може да вържете две изречения като хората,камоли да правите такива изпълнения,защото такива изпълнения излизат много скъпо като те подкарат компанийските адвокати.
10.
до 7
30.11.2023 16:42:46
8
13
Доживях гурбетчия в гетото Лондон да ми говори за "достоен живот"...
9.
Кочо
30.11.2023 16:41:27
9
11
Някой от коментарите наистина показват колко закърняло съзнание има Ганчо. Постъпката на този човек трябва да ви е за пример какво трябва да се прави в подобни моменти когато ви правят на будали. Обаче както коментара на Лондончанина казва че 99% от вас си отстоявате правата във ФБ и до там, като напишете 2 поста и като ги напсувате каруцарската всички и смятате че проблема ще ви се реши. Човека е изказал недоволството си по един доста хумористичен начин без да обижда, псува или ругае някой от служителите в енергото а повечето от вас понеже имате закърнели чалгарки мозъци няма как да го разберете и проумеете. Да живее чалгата и неговите отрочета :))
8.
Компота бил от мама..
30.11.2023 16:36:57
18
14
На тоя спокойно могат да му връчат приза тъпак на годината. Прост, прооост в червата прост. И другите ганьовци му викат браво. Прост народ слаба държава!
7.
Лондончанин
30.11.2023 16:23:10
17
30
Български мърши, когато се научите да отстоявате правата си и да се борите за правото на достоен живот, тогава ще имате нормална държава!Този мъж не е стоял като путка до сукмана на жена си и да пуска постове във ФБ, като 99% от вас, той е взел съдбата си в своите и ръце и поне е опитал да направи нещо.Вместо вие масово да го подкрепите и да правите подобни неща за да се борите за правата си вие се подигравате на достойния човек и го наричате с обидни имена.Ето защо ще продължавате да сте мишки и да ви тъпчат и ето защо такива като нас, които не могат да се примирят да бъдат мишки напуснаха тази държава и водят достоен живот някъде другаде!Ако това се беше случило в нормална държава не тостери ами хората щяха да отидат и да потрошат всички офиси на отговорната фирма и да валят оставки отгоре до долу.Вие дори не разбирате какво ви написах току що,ясно ми е, защото сте мишки.СРАМ И ПОЗОР!
6.
Ганьо компота
30.11.2023 16:13:50
22
13
Продължаваш да си фантазираш ,че щом си въртял телефона и си докарал тостера си в офис на енергото,само заради това са ти пуснали тока?
Много се надценяваш,и наистина си за преглед на определен професионален събеседник.
5.
Мдааа..
30.11.2023 16:05:20
24
16
Простака си е простак, спор няма.
4.
Хахах
30.11.2023 16:01:33
10
28
Браво пич , а относно охрани мохрани , това са комплексарски работи , нищо е направавил нещо лошо нито нищо , евала
3.
Хахахаха
30.11.2023 15:58:24
31
21
Ганьооооо, ганьо..
Ако охраната не бяха дядки, а ония кретени от "делта гард" щяха да ти наврът скаричката заедно с "компота от мама" в задник*.
Прост селяндур!
2.
Циркаджия
30.11.2023 15:44:59
33
19
Ми ко няма да се смеят бе,тюфлек.Влиза някакъв по къс ръкав и почва да реве,че умрял от студ,понеже нямал ток.
1.
1
30.11.2023 15:35:51
11
43
Мога да кажа само едно голямо БРАВО!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г.
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори