×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Йемен ще ядат много по-скъп хляб заради простотията с отвличането на Galaxy Leader


В Йемен ще ядат много по-скъп хляб заради простотията с отвличането на Galaxy Leader
Екипажът вероятно ще бъде освободен до 45 дни, за кораба – не мога да кажа, прогнозира Тодор Георгиев
23 Ноември 2023, Четвъртък, 18:20 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Руснаците също са забъркани, смята консултантът по управление на кораби

Тодор Георгиев е бивш зам.-кмет на Бургас и дългогодишен консултант по управление на кораби. Потърсихме го за коментар на ситуацията с отвличането преди дни на кораба Galaxy Leader от йеменските хути. Оказа се, че в екипажа има и двама българи – капитана и старши помощник-капитана.

- Г-н Георгиев, какъв е оптимистичният сценарий за отвлечения от йеменските хути кораб с българи на борда? Как може да се излезе от тази криза?

- Първо, нека да уточня, че корабът Galaxy Leader е собственост на Ray Car Carriers – компания, регистрирана на остров Ман, но с оперативни офиси в Гърция и Сингапур. Притежава общо 52 кораба за превоз на автомобили. Няма информация да има замесени еврейски капитали. Корабът е на дългогодишен чартър на NYK Line, Япония, топ 5 в света.

- Говори се, обаче, и за еврейско участие.

- Нямам идея откъде тръгна тази приказка за еврейско участие и еврейски капитали в компанията. Аз гърците ги познавам, познавам и „чорбаджията“. Първата информация, която видях, бе от един руски сайт. Там за първи път се спомена за някакъв евреин, който не съм чувал никога - как той бил собственик на кораба. А тук говорим не за един, а за 52 еднотипнни кораба. Но тази лакърдия я пуснаха нарочно руснаците, защото са забъркани в цялата история. При всяко положение.

- Руснаците?

- Естествено. Колкото повече има смут в света, толкова по-добре е за тях при тази ситуация.

- Какво следва да се направи по случая с Galaxy Leader?

- Писаха някъде, че японците водят преговорите. Но при всички положения става въпрос за пари. Спирането на сомалийските пиратски атаки напоследък охлаби режима на конвои, армгард и задължителна застраховка, но кой да знае, че ще стане такава работата и ще се намесят и йеменците. Аз, например, винаги вземам въоръжена охрана; правим си и застраховката, която е kidnapping&ransom с опция за тероризъм. Това струва 50-60 хиляди долара за 4-5 дена преминаване на Аденския пролив, но, както пише на корабите – safety first (безопасността на първо място).

- Това не е ли голям разход?

- Голям разход е. А ако сложим и конвой, стига до 80-85 хиляди долара на преминаване, но в края на краищата това се калкулира в навлото.

- И с колко процента вдига стойността на превоза?

- Примерно, при мен корабите са 55 хиляди тона. И това прави 2 долара на тон карго.

- Което не е много.

- Не е и малко. Корабът е едно голямо парче салам, от което всеки реже. И накрая за корабособственика остава крайчето. Колко ще бъде това крайче – зависи. Така че икономията на разход си е икономия на разход.

- И в случая е преценено, че тази икономия може да се направи?

- Да. Специално тези кораби разчитат на високите бордове, което ги прави недостъпни за пиратски набези на сомалийци. В случая обаче нападението бе по въздух. Е, ако бяха наели поне охрана, щеше да е интересно - напоследък са едни палавници от морската пехота на Малайзия и Филипините, много добре обучени и с много леки пръсти на спусъка. Цял ден зяпат нетърпеливо морето от палубата от мерак да гръмнат по някого. Те получават 1000 долара на преминаване – за четири дена, което за тях никак не е малко. И си гледат много съвестно работата. Тогава нямаше да ги атакуват. Най-лошото е, че корабът няма застраховка. Сега да видим кой ще се бръкне да плати. Защото за екипажа по-малко от 10 милиона няма да искат. Поне такива слухове има в нашите среди. А за кораба не знам колко ще искат.

- А тези политически искания, които са обявени, доколко са релевантни?

- Вижте, арабите винаги обявяват политически искания и в момента, в който се договорят за парите, спират с тях. Това ви го казвам от опит. Винаги е така – политическите искания са параван за много пари. Аз също съм бил медиатор към West of England P&I Club. Ходил съм и в Сомалия и знам как стоят нещата. Те заявяват - искаме да освободите този или онзи, и като се разберем за 4 млн. долара, казват „добре, плащайте“.

- И според Вас сега кой води преговорите?

- Според мен, ако искат да освободят екипажа навреме, трябва да оставят преговорите да се водят от P&I клубовете (Protection and indemnity clubs). Те са основно в Лондон. Това са застрахователи и отговарят и за „гражданска отговорност“. Те си имат адвокатски кантори, посредници, които водят преговорите за това, което трябва да се плати.

- И въпреки че корабът не е застрахован, според Вас те трябва да бъдат наети?

- Да, защото те са специализирани в тази работа. Имат хора с авторитет по места. Давам ви пример: аз като преговарях със сомалийците, имаше един местен вожд, който бе с авторитет и който водеше преговорите. Аз само му давах параметрите.

- А каква е ситуацията в Йемен?

- Там със сигурност също има такива хора. Впрочем в Йемен се разтоварва много зърно. Има една сингапурска компания, която от Черно море кара и руско, и украинско, и аржентинско, и австралийско зърно за изхранването на Йемен. Те сега много плачат, защото вдигнаха рязко застраховките за Йемен, т.е. йеменци ще ядат много по-скъп хляб, отколкото досега, заради тази простотия на техните военни. Това ще стане със сигурност.

- А политиците следва ли да намесят в преговорите?

- Винаги нещата стават по-лесно с местни хора и със специалисти по преговори, отколкото с политици. С политици няма да се получи – корабът ще си стои там и ще изгние. А на екипажа им стискам палци.

- Вашата прогноза: кога ще се стигне до развръзка и каква ще е тя?

- За екипажа - в рамките на 45 дена.

- Това е много време.

- За кораба – не мога да ви кажа. Всичко зависи от парите и споразумението за парите.

- Т.е. екипажът може би ще бъде пуснат, а корабът ще остане?

- Да, точно така. Това е най-вероятната прогноза, която мога да направя на този етап.

 


В категории: Политика


54
Коментара
54
Коментара по темата
54.
Е така е
25.11.2023 16:34:20
4
8
Нищо чудно,рашките търсят отклоняване на вниманието за да съсипват Украйна на спокойствие.И абсолютно логично инфото да излезе първо в руски сайт.А йеменците може и да ядат по скъп хляб заради риска след техните простотии.В тази връзка защо да се плаща за екипаж който няма нищо общо,нали йеменците "не са "пирати ?Хамас също се поддаде на руските манипулации ,защото тарикатите знаят къде ги боли,но точно по време на войната в Украйна и начина по който бяха и двете нападения и на Хамас и на Йемен внезапно и неочаквано са един сценарий подобно на Крим .
53.
Хаха
25.11.2023 11:23:58
5
7
Абе то кото да стане се русия намесена и в България русия командва още за тва неможем са упраим
52.
Момчил
25.11.2023 10:03:35
5
8
Булгаристан и индийски сериал...Комплексар и човек с психически отклонения..Русия, руснаци??Тоя не чете ли английската преса, ние обаче я четем..
51.
true
24.11.2023 22:14:33
12
12
Тия червените боклуци в Африка не успяха нищо да постигнат сега и на кораби се целят. Жалка история. Що не се пробват на US самолетоносач може и да получат нещо
50.
Деян Тончев Камбаната
24.11.2023 22:13:05
7
10
Мине не мине и се изтипоса някой като тоя Шрек ,да разтяга локуми.Мойте хора ,твойте хора ,пирати ,откупи шта еба в умрялата чичка
49.
Оак.
24.11.2023 17:22:40
8
10
Да попитам Капитана:Направо от касата ли вади тия пари и плаща на филипинци и др.И ги искарапо добре обучини от англичаните?Пък тия парш ги плаща компанията не вие г-н капитан.
48.
Bai yu
24.11.2023 16:09:44
10
20
Тоя не е добре
47.
Марти Ламбов
24.11.2023 15:42:40
8
11
л. йна да ядат, м. нгалите гадни
46.
Старшина
24.11.2023 15:13:43
12
21
На кривите муйове космоса/космите им пречат, а на евроейовете руснаците им пречат и навсякъде виждат руска намеса.
45.
Ееееее
24.11.2023 15:02:50
8
22
Сега се чух с моите хора от Йемен и те казаха, че няма такова нещо. Даже хляба е станал по-евтин от водата и хората не могат да смогнат да го ядат. И поканиха Тошко да отиде и да се увери сам.
44.
онзи
24.11.2023 14:16:42
6
22
хахахахахахахахахахахахахахаха, спрете му алкохола на този ...... кой му даде да ги говори тези небивалици
43.
*********
24.11.2023 14:14:20
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
42.
*********
24.11.2023 12:12:43
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
41.
Пилот на чартър
24.11.2023 11:17:09
7
21
Тошо плитката (е сега е остриган 0 номер)беше няколко мандата заместник кмет от БСП.Кмет беше любимеца и активен член на БСП Йоан Костадинов. Т.е русофилски отбор. Щом той русофила казва че имат пръст руснаците какво друго може да се каже
40.
*********
24.11.2023 11:01:04
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
39.
До 38
24.11.2023 10:43:46
0
18
"Обективния" къде бля,когато шепата военни от Йемен се стоварва с хеликоптер и автомати насочени срещу екипажа?
38.
ОБЕКТИВЕН
24.11.2023 10:19:39
15
18
ДЕМЕК ,"ПРАВОВИТЕ СПРАВЕДЛИВ БЕЛИ ДЪРЖАВИ" ЩЕ НАКАКАЖАТ НАРОДА НА ЙЕМЕН С ГЛАДОМОР ,ЗАЩОТО ШЕПА ВОЕННИ СА РЕШИЛИ ДА ПРОТЕСТИРАТ!
ЛИЦЕМЕРИЕТО НА СОРОСОИДНИЯТ ЗАПАД МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!
37.
Въй
24.11.2023 08:57:53
18
44
Пак Русия е виновна,пак Русия е терориста....Малеййй,колко трябва да си елементарен и тъп,та по такъв смотан начин да се опиташ да манипулираш хората как Русия се занимава с един кораб....Боже,колко глупост имало на този свят...Как Русия била на кяр да имало смут по света и проблеми....А пък Щатите,които от години са доказани "миротворци" и най-изтъкнатите "демократи",горките те,се опитват да работят само и единствено за равенството и спокойствието ,особено на най-бедните африкански държави...Тези приказки ги разкажи на пет годишни деца,ще ти повярват,да знаеш,вервай ми!
36.
Другари Дебили
24.11.2023 08:28:51
44
24
Овчият ви вой донякъде е разбираем,предвид обстоятелството,че Капитан -далечно плаване ви посочи главния виновник за поредния терористичен акт-русия.Но това е положението. За съжаление и морският бизнес страда от терористи-комунисти.
Дано екипажът бъде освободен скоро.
35.
*********
24.11.2023 07:52:12
10
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
34.
Ляв бек
24.11.2023 07:08:32
4
24
Целия свят разбра,че кораба е отвлечен по политически причини, точно и ясно упоменати.
А не за откуп.С цел откуп,се отвличат кораби,под товар.
Освен това,не знам какъв опит има господина,и с кого е преговарял,но сигурно е наясно,че дори и да се стигне до освобождаване на екипажа, предвид позициите на двамата наши сънародници,те ще бъдат освободени последни. Също така, сигурно е наясно,че застрахователите, изплащат средства,при щети свързани с товара,и при инциденти или смърт на член от екипажа. А т. нар. похитители, ясно и точно дадоха да се разбере,че нямат намерение да вредят на никой от моряците. Единственият,но най-съществен проблем е, че всичко може да се проточи повече от 45 дни.
33.
До 28
24.11.2023 07:04:40
7
30
Боже с каква разведка разполагала България, знае им и кътните зъби та и какво ще изходят накрая. Хвала на таквизи разведчици. Израелските служби ряпа да ядат.
32.
Хан Крум
24.11.2023 06:48:42
16
38
Абе помияр прост, ровиш в руски сайт щото не знаеш английски език! Иначе щеше да прочетеш в английската преса че собственикът на кораба е най-богатият израелец :)
Тва българинът е много тъпо животно!
Дай му микрофон и му слушай резила!
Божеее прибери си вересиите боже, мърсят живота!
31.
И да знае, нвма да каже
24.11.2023 06:11:40
5
26
Няма информация да има замесени еврейски капитали.
-----
Дали има значим бизнес без еврейски капитали? Най-малкото поне акции ще имат щом бизнеса е печеливш
30.
Николай Стоименов
24.11.2023 04:43:35
19
34
Ама как без руснаците бе ,Путин лично водеше спец частите .Абе нещастник защо не захапеш цевта и да ни отървеш от простотията си
29.
*********
24.11.2023 04:33:50
1
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
28.
Цум Цафат
24.11.2023 02:34:22
8
22
"Galaxy Leader" превод от английски Лидер на Галактикат
НАЙ-могъщата служба на ИЗРАЕЛ се казва TEVEL на иврит ГАЛАКТИКА,Макрокосмос,Вселена (GALAXY)
TEVEL е служба която се занимава с мащабни Глобални Финансови операции,глобални машенаци,инфраструктурни проекти,Глобални транспортни е газови коридори(TANAP),межд.банкови операции
TEVEL(Galaxy) служи за свръзка със база данни на партньорски служби и межд.банкови и финонсови операции
Па данни на руски службиTEVELзаедна с още едня израелска служба TZOMET стоят по ВИСОКО от службата Мосад(която се занимавя повече с воення и държавна охранителна дейност)
Докато 2те служби Тевел и Цомет действат задкулисно тихо на ФИНАНСОВИЯ фронт налагайки геополитичуски и геоикономически планове и стратегии
ТЕВЕЛ и ЦОМЕТ щабквартирите им са в Канари Враф-Лондон сити EBRD London(Лондон глобална Финансовя стoлица на света) и РИМ Италия в някво Palazzo

В чужбина Израелските клужби и ПОДопеченете ем финансови органзации използват
сгради Бизнесцентрове
или МОЛове с кодово име"GALAXY"
Във бизнес центрове и МОЛове влизат много купувачи и така" не бие на очи" и НЕ прави впечатление кой влиза и излиза там (идеално прикритие)
Посолството на Израел в София се намира в бизнес център "Галакси" и по нищо не личи че кипи дипломатическа дейност
27.
Дрън дрън
24.11.2023 02:32:42
4
14
Историята с „изчезналото безследно оръжие", доставено на Йемен като военна помощ, можеше да не се разчуе. Поредният грандиозен гаф на администрацията на Барак Обама бе оповестен от репортерите на „Вашингтон пост“, който драматично смени новинарския си подход, откакто стана собственост на милиардера Джеф Безос, притежател на търговския интернет гигант „Амазон“.

Пентагонът засега отказва да коментира, но признава, че не може да установи "какво точно е станало с въоръжение за половин милиард долара".
26.
Васко
24.11.2023 01:06:06
8
34
Тоз пък откъде се взе. Бахти паляка
25.
Шалом
24.11.2023 00:08:47
7
27
Бившия ИЗРАЕЛския финансов и военен министър Авигдор Либерман е един от НАЙ-големите корабособственици в света негови са ВСИЧКИ НАЙ-големи круизни компани
Това че се водят на разни италианци,норвежци,гърци,малтийци е офшорки е за да не се знае кой е на върха
Имаше 1 либийски УЖ кораб (БАДР)дето 1 гербаджии го арестуваха,оказа се че БАДР е на едни "дебели" израелци които са в борда на директорите на Гръцката Корабна камара където са всички едри гръцки корабасобсгвенеци
Всички големи Гръцки корабни магнати са членове на Гръцко-Израелскя търговскя камара и ползват кредити от водещи банки собктвеност на израелци
И последно National Bank Grece е собкгвуност на Ротшилдс
НАЙ-влиятелни гръцки властови клан Мицотакис който управлява Гърция са потомци на Венициански банкери и корабо собственици
Мицотакис са от о-в КРИТ(300 год под Мевицианска управление ,от там са минавали търговските кораби от Истанбул за Венеция)
24.
Цон4о от Възграждане
23.11.2023 23:44:22
15
30
Тоя чичка го играе димка иска да ни каже че няма замесен евреин
А ве дърт комуняга в ерата на интернет НЕ са научетте че номерата от СОЦа и ДС с евтини маниполации НЕ минават

Оказва се че ЕВРЕЙНа Абрахам Унгар е СПОНСОР на ВВМУ "Н.Вапцаров"
и е ШЕФ шапка на адмирал Боян Медникаров шеф на ВВМУ който е церемониал мастър на Масонска ложа"Боян Абаджиев" 053 ОРИЕНТ Варна
Еврейна масон 33-та най-висока степен а адмиряла от ВВМУ няква КАЛФА мишка с нисша степен

В тая варненска ложа член бил и смужлия псевдо патреот бос на Възраждане К.Кюпейкин който май ката адмерял май е ШЕКЕЛов(Шекел-национална вялутя Израел)
23.
Коен
23.11.2023 23:32:39
9
36
Г-н Гергиев изобщо не сте наясно кой е „чорбаджията“ на корабите и се изказвате като стамковски комплексар: "Аз гърците ги познавам" - ама те не ви познават г-н Георгиев. В статията изказвате пълни небивиалици и се излагате.
22.
Магнитчето
23.11.2023 23:16:39
6
28
Сега чакаме и Пеевски да нахока хутите
21.
292
23.11.2023 23:07:38
6
35
Какво точно значи "консултант по управление на кораби"? Аз на кораб такова нЯщо не съм срещал.
20.
Да те поне зърно
23.11.2023 22:05:03
6
14
А тукашните раи лапат кожения и му се радват
19.
А
23.11.2023 21:41:01
13
10
ленин 1917 в Швейцария кръчма да удавим Запада в анархия кръв открай време империализъм замразени конфликти мизерия от 1991 изнесоха 3 трилиона от матушката щот толкова си нярват в родината Дубай Южна Корея Сингапур Америка Мениджмънт Дръпнаха НАПРЕД
18.
1
23.11.2023 21:34:46
12
12
орки винаги анархия
17.
Някакъв
23.11.2023 21:33:02
16
36
Пак сте намерили някой без връзка с реалността. След първото му изречение на първия въпрос ми стана ясно, че говори напълно неадекватни неща.
Лошото е че хората, които нямат познания в сферата вярват на такива.
16.
Леко Намгване
23.11.2023 20:41:25
22
42
Кептън, съвсем изтрещяваш в крайната си русофобия, чак ставаш забавен! Какви руснаци, какви пет лева те гонят!
И недей послъгва за еврейчето собственик на кораба, и о чудо най голям спонсор на Висшето ни военно-морско училище! Лично началникът на училището потвърди връзката!
15.
читател
23.11.2023 20:41:14
32
25
Тодор Георгиев може да е всякакъв, но за тези неща е запознат и въпреки, че нямам хубаво мнение за него, му вярвам.
14.
този тъп ли е ?
23.11.2023 20:38:51
16
35
Това не бяха, аматьорите сомалийски пирати!
Корабът бе превзет не от пирати а от оборудвани и тренирани командоси !
Няма охранители които да спрат така обучен десант. Още повече, че имат и подкрепа от въздуха.
"Експерт" с кръчмарски приказки.
Хусите всеки ден обстрелват Израел с ракети, дронове и т.н..
Хусите от години живеят във война в която удържаха напъните на международна коалиция срещу тях.
Той тръгнал да ги сравнява със сомалийските банди.
13.
Stamko
23.11.2023 20:24:18
14
40
Бълнувания и халюцинации в стил Бойко. Голям експерт изнамерихте, познава всички и всички го познават. Само за Рами не бил чувал. Ами всички работили в Стамко са го чували, сър северноатлантически комунист. Чували са и че корабите даже не са му основното перо в бизнеса. Обаче - Руснаците били го измислили това! Ей, това комунистите от върхушката страшни боклуци бе...
Доказал компетентността си бил - ами дано е бил по-добър в нещо , но се съмнявам. За високата сграда в морската градина - там настаняват компетентни хора от този тип.
12.
Мишо
23.11.2023 20:16:40
12
33
Това е нещо като мисловна повърня оформена в статия или е просто помия?
11.
CEO
23.11.2023 19:58:47
17
51
Още навремето като ги построиха тази полска серия се знаеше ,че мениджмънта е гръцки ,а ония дето снесоха парите са еврей!Така ,че както го познаваш "чорбаджията" така май не си много на ясно господин "експерт" или поне искаш да изкараш пак руснаците виновни.Стамко ги знаем ,тези дето сме били по кораби ;)
10.
бургазлия
23.11.2023 19:43:03
3
29
Много е прав №9,иначе се пише все вода ненапита.
9.
Дебелото банкянско нещо
23.11.2023 19:25:02
5
53
Тошкото е най-известния крадец от екипа на Йоан!
8.
дебили бургас
23.11.2023 19:15:10
2
37
Навремето в ТМОР влизаха само интелигентни и умни момчета!
7.
четящ човек
23.11.2023 19:11:02
14
49
Като му гледам физиономията на този многознайко,ми се види ,накъдето духне вятъра ,натам върти куйрука
6.
Ха ха
23.11.2023 19:07:36
12
30
Флагман, броячът на лайкове отново е сбъркан, както и самата статия.
5.
Гошо
23.11.2023 19:00:20
52
30
Тодор Георгиев е един от хората, които са доказали своята компетентност през годините. Не случайно е уважаван и търсен международен специалист по целия свят. Не знам с каква компетенция са плюещите го по-долу, но за останалите, съветвам да се запомните в думите му и след 45 дни пак да коментираме.
4.
Бургазлия
23.11.2023 18:55:13
49
27
Винаги много обективен и точен!
3.
уфф
23.11.2023 18:47:40
20
59
Тоз пък на всяко гърне меродия е. Консултант по управление на кораби..хахахха..не мога.
2.
Топ
23.11.2023 18:47:01
23
58
Човека няма особена връзка с реалността като гледам
1.
SS
23.11.2023 18:26:28
25
66
Да руснаците са намесени, защото хеликоптера е руски нали, а брат ни на кой строи на Камчия. Сигурно на украинци. Аре по леко с капитанското от Русе зам. кмете. на Йоан Костадинов. Бургас помни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г. Смени в Надзорния съвет на НОИ Смени в Надзорния съвет на НОИ От състава на Надзорния съвет са освободени: Иванка Николова Шалапатова, Весела Начева Начева, Добринка Димитрова Вичева Жесток удар по Лена Жесток удар по Лена Днешните й думи не ми остават друг избор, освен да заведа срещу нея едно дело за клевета, заяви управителят на НЗОК Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Тревожна статистика: Над 500 са регистрираните болни от коклюш у нас, 90% са деца Правят имунизационни кабинети във всеки областен център за безплатната ваксинация на бременни жени Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Кога ще започне изграждането на тунел под връх Шипка Все още има незавършени процедури по проектирането на съоръжението
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори