Паламуд у нас няма, но "Баща му" е истинска сензация в Ахтопол! Вижте какви парчета ловят рибарите (СНИМКИ)
Рибарите обаче тъгуват и за паламуда, който тази година липсва в нашите води
Тази година изглежда турук ще замени шарана на никулденската трапеза. Морето край Ахтопол буквално завря от екземпляра, хвалят се рибари, които вадят по 20-30 парчета на излизане. Тежестта им стига до 4 кг, а килограмът се търгува по 25 лева, показа проверка на Флагман.бг.
Директорът на РИМ-Бургас Милен Николов преди дни се „похвали“ във фейсбук с покупката.
„Само край Ахтопол рибарите вадят туруци, на други места не съм виждал. Но там има много. На едно излизане, ако имат късмет, рибарите вадят по 20-30 парчета. Продават улова на кея докъм 09:30-10 ч. Препоръчвам на любителите на рибата да дойдат да си направят една разходка до Ахтопол, която да съчетаят с покупа. Турукът е едър паламуд, познат като „Бащата на паламуда“, много вкусна риба за готвене“, каза Николов пред Флагман.бг.
В Бургас на пазарите също има турук, но той е гръцки. Рибарите от региона се надяват екземплярът да се появи и на други места. Те тъгуват и по обикнвения паламуд, който тази година изчезна от нашите води заради необичайното топло време.
Чернокопът и паламудът изчезнаха от родния пазар заради необичайно топлата за ноември вода
Приготвянето на едрия паламуд е малко по-трудоемко заради размерите. Може да се направи на скара, да се маринова, има различни рецепти и за фурна.
Снимки: Личен архив Милен Николов и Диана Фъртунова
ЕК отстъпва от забраната на ДВГ, но с нови условия, които може да убият автомобилната индустрия
Празниците насаме: как да превърнем самотата в грижа за себе си
2026: Годината, в която Близнаци, Везни и Водолей спират да отлагат съдбата си
Предсрочните избори (не)избежни – 22 март или 5 април са най-вероятните дати
2025: Рекордна година за златото - поскъпване, търсене и интерес от българските инвеститори
Мария Цънцарова не е освободена от работа
РИОСВ потвърди: Производството на „Кроношпан“ е в екологичните норми
Игнажден чука на вратата: Вярвания, ритуали и как да посрещнем късмета
Тези шишарки са принцесите на Коледа! Впечатляват и с визия, и с вкус!
Явор Дачков: Мария Цънцарова е партиен журналист на ПП-ДБ
Дядо Коледа ще раздава подаръци на „Тройката“
Синът на Джон Траволта има неочаквана връзка с наследниците на Елвис Пресли

Забележете, кило филе, а не кило на самата риба. Меки казано не са в час рибарите. Тоя миризлив и бъкан с паразити торук... Някой долу спомена веян? Вярно е че солта убива всичко, но и паразитите ще си останат в рибата и ще са веяни. Мен лично никой не може да ме накара да ям такава риба, дори и да ми плаща. А те и искат по 100лв за риба... Хохохохо
Сафрид, Зарган, Чернокоп и Лефер са в пъти по - вкусни риби.
Но както и сам каза, шоша не му е оферта да се върне след почивка за 20лв нощувка и да казва, че е ял Сафрид за 10-15лв, че колегите му ще го гледат и ще питат, това агне ли е?
ха ха 25лв килото??!,може ма 25лв килото турски пари ....
Тука убихме рибата и ние,обаче попчета нямааа!!!