×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Чичо Цено станал общински съветник след скандалния запис


Чичо Цено станал общински съветник след скандалния запис
Председателят на СИК в с. Малорад Моника Йорданова, която може да получи до пет години затвор, не отговори колко бюлетини са подправени
01 Ноември 2023, Сряда, 07:04 ч.
Автор: Флагман.Бг

Очакват се тежки наказания за членове на СИК заради подправените бюлетини, законът предвижда затвор от 1 до 5 години

Въпреки подарените преференции Мартин Диловски от БСП не влиза в Общинския съвет на Борован, но Цено Цоловски от "Възраждане" е успял да си осигури място сред старейшините, съобщава БНТ.

Членовете на секционната избирателна комисия във врачанското село Малорад обаче ги чакат тежки наказания заради подправените бюлетини. Те са привикани на разпит. 

Комисията стана известна с подправянето на бюлетини в полза на определени кандидати. Нарушенията са заснети от камерите за видеонаблюдение на броенето, а впоследствие бяха излъчени в репортаж на националната телевизия. 

Видеорегистратор в СИК улови фалшифициране на бюлетини в село в Борован

При преправяне на резултати от избори законът предвижда затвор от 1 до 5 години за длъжностно лице, както и за лице от състава на избирателна комисия.

Докато поправяли резултата, членовете на комисията заключили вратата, но забравили да изключат камерата за задължителното видеонаблюдение и така нашият екип успя да открие нарушението. ПП-ДБ потвърдиха, че председателката на комисията е от тяхната квота и се разграничиха категорично от нейните действия. 

Прокуратурата започна разследване след скандалния запис от СИК в село Малорад

Председателят на СИК в с. Малорад Моника Йорданова призна, че е направила грешка. Не искам да коментирам, каза тя пред БНТ, след като бе попитана дали някой я е накарал. Йорданова не отговори и на въпроса колко бюлетини са подправили. 

А хората в селото са потресени и настояват нарушителите да бъдат наказани.

"Пита комисията „Съгласни ли сте да помогнем на Мартин и на чичо Цено да станат съветници?“ и тия всичките се съгласяват и тя почва да такова. Това е за прокурор! Това се ядосвам - нали в тая комисия има от всички партии хора. Тия се пишат само за парите, душа, нищо друго! Ама тая не е ли знаела, че я снима камерата, не знам", казва Пенка Каменова от Малорад.

"Ми тия хора направо трябва да се осъдят, те нямат акъл в главата, първо. Е може ли да има камери и те да правят тия работи. Може би ще касират изборите, да има нови избори те това ще стане", добавя Найчо Найденов.

Новият кмет на селото, който спечели втори мандат, заяви, че няколко пъти е ходил до пета секция и е била заключена.

"Това са честни избори. Нали видяхте как се случват нещата в село Малорад и в цялата община Борован. Г-н Цено Цоловски, за който му драскаха преференциите, беше в секцията. Аз бях в шеста и ходих до пета секция десетина пъти, те постоянно я заключваха пета и аз чуках, за да ми отворят, щото аз имам право да влизам", казва кметът на Малорад Иво Иванов.

Не съм сигурна, че при това положение моят глас е имал значение, каза пред бТВ една от гневните жени. 

„Предложението да се допълват бюлетините дава Цани. Чухме, че е в ареста. Всички трябва да си получат заслуженото“, добавя друга дама. 

„Нека да бъдат затворени тези хора, ако има все още държава! Престанете да малтретирате този беден народ, да го мачкате и да го крадете! Не става така. Искам да попитам партия „Възраждане“ дали това са им честните избори“, каза пък кметът Иво Иванов.

„Лошото е, че това е редовна практика. Бил съм кандидат за народен представител и за кмет през 2015 г. Същите простотии се вършеха и тогава“, казва пред бТВ жител на селото. 


В категории: Местни избори 2023


17
Коментара по темата
17.
Читател
01.11.2023 10:34:38
0
10
И в голям окръжен град всички искат да сменят кмета-пияндурник, но всеки път той печели....как става това?
16.
ПеПераст
01.11.2023 10:02:37
2
1
Тава са доуни инсиноаций от Мазква.
15.
Хахахахахахаха
01.11.2023 09:49:40
3
19
Нали го даваха по телевизията въпросният "чичо Цено", как се хили и овърта. Типичният представител-русофил на Израждане - 60+ годишен, дърт селтак с "подобаващо" образование и престижна кариера в шофирането на камион или редене на кутии в склад, човек от народа, пие по половин кило пърцуца на вечер.
14.
Прост народ, слаба държава
01.11.2023 09:47:48
6
18
Без машини така ще е. Фалшификации в цялата страна. Не ви е виновна държавата, мат'ряла не става за нищо. Той ви го казА сикаджийчето те па се обидиха.
13.
!
01.11.2023 09:12:50
0
12
Външни наблюдатели от целия свят поне за 20 години!Да минат няколко избора,да им начукан канчетата на нашите псевдо-политици!Да видят страна от третия свят в Европа!Със закон,детектор на лъжата за корумпираност,действително завършено образование и т.н. за всички кандидати за държавна длъжност/хранилка/
12.
случайност
01.11.2023 09:10:48
8
10
А сега ДАНС да пусне и клипа как Зам Министъра, незаконно си сваля кода за машинте.
За да е честна манипулацията.

Как ли пък хванаха точно Общината където ГЕРБ има жалките 1.12% гласове ?
А на второ място е коалиция между СДС и ДПС и Възход.

Във всички села е така.
Само, че в полза на тези които държат властта и парите.
А в Северозапада на слушат.

Затова и в това подобие на държава активността е 36%. (още не са я обявили официално)
11.
Кочо
01.11.2023 09:07:59
0
17
Не знам кой е по прост в случая, тази дето е правила измамата пред камерата без да е изключи преди това или тези които са я сложили там да брои бюлетини, но и в двата случая това само доказва колко умствено ограничени хора има в тази държава на които им се въэлагат задачи които не си покриват с умственият им капацитет. Най стряскащото е че това вече се забелязва навсякъде като се почне от управляващите и започне да се слиза надолу...
10.
Попай Моряка
01.11.2023 08:53:45
6
21
Е нали затова толкова драпаха от ГРОБ и ДПС и Тошко Африкански им пригласяше да се спрат машините и да остане само хартията. Тези измами се случват абсолютно повсеместно, просто бунаците забравиха да си изключат камерата. Много ми е интересно ако принтера ти принтира пред теб бюлетината с избора ти, как точно ще я подрпавят нискочелите примати от изборната комисия?
9.
До 7
01.11.2023 08:35:23
4
11
Първо научи правописа, неграмотен чекиджия.
8.
Мда
01.11.2023 08:34:40
4
8
А в нашия град от селски тип познахте ли кой е чичо Цано... чичо М.... , при 60% негласували и преправяни протоколи.. обезвириха народа,фалшигицираха, но... Пак биха в селския град.
7.
Вазраждане = победа!
01.11.2023 08:31:05
18
7
Това е гнусна маниполациа на американското посолство
6.
Дааа
01.11.2023 08:28:59
0
17
Хващат дребните риби, щом тази си е позволила да подправя протоколи, значи всички го правят. След като ЦИК знаят за тези злоупотреби е редно и на тях да им щракнат белезниците като ръководители на мафията с гешефтите с протоколите. Всички знаят на кой правят услуга - ДПС, гербави.
Редно е разследващите по веригата да се запитат, получавали ли са сигнали за преправени протоколи и какви мерки са взели.. ако да в кауша.
5.
Вън червените рубладжийски боклуци!
01.11.2023 08:24:32
5
16
Съвсем нормално действие за партиите БКП-БСП и НасаЖДАНЕ!
4.
Ссс
01.11.2023 08:07:37
0
15
А дали е само там уйдурмата ???
3.
КОЙТО Е ВИДИ
01.11.2023 08:01:40
0
12
ДАЕ ПЛЮЕ И РИТА
2.
ИЗРОДИ МРЪСНИ
01.11.2023 07:37:31
1
25
ПРОДАДАХТЕ СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ
1.
Eto
01.11.2023 07:23:42
7
49
Ето затова някои много бучат срещу машините, защото няма да спечелят техните хора.
Много срамни избори ужас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Държавата плаща 12 млн. лв. за "златната локва" на границата Кабинетът "Главчев" тихомълком е гласувал щедра компенсация на фирмата, спечелила десетки милиони от такса "дезинфекция" Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори