×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общински съветници в София взимали по 5 хил. лв. заплата като бордоваци за нищо работа


Общински съветници в София взимали по 5 хил. лв. заплата като бордоваци за нищо работа
"Заплатата върви. Хранилка. И всички, без изключение, са на нея. Така Фандъкова си купува опозицията", обяви Георги Кадиев
20 Октомври 2023, Петък, 17:40 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: СОС

Бившият депутат Георги Кадиев дава като пример Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ)

Бившият депутат от БСП Георги Кадиев атакува лидера на „Спаси София“ Борис Бонев. Причината е участието му в Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд (СОПФ).

Бонев понастоящем е съветник в Столичния общински съвет (СОС). Той е и начело на кандидатската листа за местния парламент там на коалицията между „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „Спаси София“ за изборите на 29 октомври.

„Слушам по бТВ Васил Терзиев, който обяснява как управителните съвети на разни общински фондове имат повече членове, отколкото служители. Прав е. Това обаче не пречи на водача на листата на ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев да кисне в съвета за управление на Столичния общински приватизационен фонд и да прибира по 3-4 хил. лв. на месец без никаква работа. Знам това, защото някога и на мен го предлагаха (отказах). Ето това е лицемерие. След като сте същите като тях, не ми се правете на реформатори“, написа Кадиев, който е роден в Бургас, във фейсбук вчера.

По-късно той добави: „Съветът на директорите на столичния Специализиран общински приватизационен фонд (СОПФ) се състои от 13 (!) души, общински съветници, от всички партии. Всички платени по 3-4 хил. лв. на месец, събират се веднъж на 2 седмици по за 2 часа, приемат някакви доклади за все по-липсваща приватизация. Даже и годишният доклад за 2022-а не са посмели да публикуват, да не се смеем. Класическа законна хранилка. Затова бягах от нея. 

Бордът на директорите на Амазон е от 10 души, на Тесла - 8, на Епъл - 9. Приходите на Амазон за 2021-а са 469.9 млрд. долара. На СОПФ - 7 млн.лв. Още ли мислите, че Фандъкова се грижи за парите ви?“

Днес Кадиев пък обяви в социалната мрежа, че направил проучване за СОПФ.

„В периода до около 2019-а възнагражденията на 13-е членове са около 3 хил. лв./месец, при едно заседание месечно. После сред тях се нарежда и Борис Бонев, уж да разследва бившия председател на фонда Орлин Алексиев. За 4 години - ни дума. Заплатите стигат 4 хил. лв. месечно. В един момент стигат 5 хил. лв. месечно. Заседанията оредяват, защото няма доклади за гледане. Няколко месеца поред няма нито едно заседание. Заплатата върви. Хранилка. И всички, без изключение, са на нея. Така Фандъкова си купува опозицията. Тази сглобка върви от години. И ще продължи и след изборите. Шарлатани“, заключи Георги Кадиев, който последно гравитира около коалицията „Левицата“.

„Флагман“ потърси за коментар Борис Бонев, но засега той не отговаря.

Преди време темата за участието на общински съветници в бордове към общината повдигна и Методи Лалов от „Демократична България“ (ДБ). Той дори бе водач на групата съветници на ДБ, но влезе в конфликт с тях и подаде оставка от лидерския пост. Впоследствие Лалов бе изключен от партия „Да, България“, а сетне той напусна групата на ДБ в СОС и сега се води „независим“ съветник.

***

След публикуването на статията Борис Бонев обясни лаконично следното: "При положение че заплатата от четири години не е това, което г-н Кадиев говори, а двойно по-ниска, то цялото му изказване е абсурдно. Така че няма какво въобще да го коментирам."

 


В категории: Политика , София


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Бс
21.10.2023 13:01:15
0
2
Ами че то навсякъде е така, по десетина бордоваци на хранилка за по десетина хиляди лева на месец само за присъствие.И всички на наш гръб. Нямат наяждане. И като стане въпрос да се вдигне заплатата на обикновения човечец,тогава всички в един глас-няма пари.
14.
Средновековието римейк
20.10.2023 23:43:25
1
5
((България е феодално съсловно общество, в което скоро няма да може да се живее.)) То е разделено между няколко съсловия и кланове и клики, ((които се съобразяват единствено и само по между си.)) ((Никой не обръща внимание на обикновения българин, който е изчезващ вид.)) България повярва на своето червено дворянство, което се провали исторически. Някои от тях успяха с куфарите и с имотите си, успяха да се транскрибират и превърнат в собственици на някакви извън български структури. У нас при този неуспешен капитализъм , който се развива, може да има само „термидор“. Или нещо българско. Аз не държа непременно диктатора да говори с френски акцент. ((В България няма място за истинско позитивно творческо развитие на обществените отношения.)) ((Третата световна война е започнала и България ефективно се готви за нея.)) За България геополитическите сценарии са три: да потъва в европейското блато, да се присъедини към БРИКС и ШОС или да стане вилает под турски икономически чадър.
Първият: България да продължава да се враства в потъващата европейска общност, която в момента е като блато.
Вторият: България де се свърже с БРИКС или ШОС в контекста на тези геополитически проблеми.
Третият: ((България да приеме икономическия чадър на Турция с условна суверенност, да се раздели на вилаети под турски контрол.)) Доц Валентин Вацев
13.
XX
20.10.2023 22:59:32
2
5
И аз вземах като сътрудник на КДС по 800 лева през 1986 г., но работех за родината. Сетне ме изгониха за хомосексуализъм и присвояване на държавни пари.
12.
Ха ха
20.10.2023 21:47:47
2
4
Пак ме изостриха,
Флегми,
Платени слуги на вие знаете кого, поне ме сложете в фризера, нищо обидно не съм писал и беше по темата Кмет....
11.
XX
20.10.2023 20:39:11
20
8
Така е в демокрацията. Какво ревете?
10.
Сандокан
20.10.2023 20:32:28
0
9
Пет хиляди цирея да излязат на задниците на всички корумпирани български политици.
9.
*********
20.10.2023 20:06:20
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Адолф
20.10.2023 19:29:18
0
17
Последния абзац най - много ми хареса. Лалов се водил независим. Като Руди гела - независим, щот от него нищо не зависи. Капачки са всичките. След като имат работа 2 пъти в месеца, еми длъжността да е неплатена, за престиж. С това което гласуват, ТЕ си изкарат достатъчно. В нормалните страни политици стават финансово осигурени и успели хора. В БГ се става политик за да успееш и натрупаш капитал! Крадци!
7.
Tsatsata
20.10.2023 19:17:03
1
16
Ако със закон бъде забранено на общинските съветници да участват в бордове , ще останат само на плащанията (подкупите) от фирмите за обществените поръчки !
А то не е сигурно...!И не е законно...!
Тогава няма да има и такова натискане за общински съветници !
6.
Работа, работа, работа
20.10.2023 18:53:30
0
26
Ние това го знаем. Кажете колко са разцепили под масата за толкова години. Заради тях оглавяваме всяка една антикласация, докато Румъния се изстреля напред. А ние правим ремонт на ремонта на ремонта..
5.
дебили бургас
20.10.2023 18:39:33
3
16
Уважаеми авторе.... взимат по 5000 лв освен заплатата си. Мнозина с комисии, бордове, .... правят по 12-15 000 лв! На месец!!!
4.
Дуньо простия от Банкя
20.10.2023 18:39:11
2
19
Стар мафиотски номер в стил гр0б. В Бургас не е ли така?
3.
А в Бургас
20.10.2023 18:21:40
1
15
какво е положението ?
2.
Академик Махленков
20.10.2023 17:57:30
5
12
До номер 1 :Като те "управляваше" Винету по добре ли ти беше?
1.
Георги
20.10.2023 17:51:11
4
23
Остави тези ами дупетатите дето се разписват срещу 6000 за да си играят на телефоните и да натискат по едно копче по заповед!Помните ли Хазарта как викаше аз не знам защо съм тука и не съм за тука ама на Пеевски охраната също е тука като депутати ама като се разписа и като му подхвърлиха едни пари забрави и ума и дума и задници целува и за Ицо Хазарта не ще и да чува,като Дупетата Христо до избори ще слугува!Отдавна съм разбрал,че като в българските техникуми и университети само 20 процента там знаят за какво са останалите са параван колкото да не закрият паралелките или да не падне представителството!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори