×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ изпуска Община Средец. Има бунтар в собствените си редици


ГЕРБ изпуска Община Средец. Има бунтар в собствените си редици
Иванка Ковачева от ГЕРБ (на преден план) се опитваше да наложи най-после шеф на комисия от ГЕРБ, но предложенията й увисваха във въздуха. До нея е Петър Ангелов, който се показа като бунтар в групата
02 Декември 2011, Петък, 13:45 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

БСП, РЗС и СЕК не пуснаха най-голямата политическа сила да оглави нито една комисия, не гласуваха структурата на Жабов

ГЕРБ, която стана първа политическа сила в Средец след местните избори през октомври, е на път да изпусне превъзходството си в странджанската община. Това ясно си пролича на днешната сесия на местния парламент, на която герберите не бяха допуснати да оглавят нито една постоянна комисия, където се върши основната работа за подготовка на заседания (как са разпределени шефските места в комисиите - вижте по-долу). Останалите три партии, които са представени в Общинския съвет – БСП, СЕК и РЗС тушираха опитите на водачката на ГЕРБ Иванка Ковачева да наложи свой съпартиец в която и да е комисия. Стигна се до там, че дори делегатите на Община Средец в Националното сдружение на общините, в Регионалната асоциация на общините „Тракия” и в Областния съвет за развитие няма да бъдат от управляващите. Традиционно в подобни сдружения общините се представляват от председателя на Общинския съвет, заемащата тази длъжност в Средец Надежда Палова от ГЕРБ обаче не беше допусната до тях. Вместо нея на форумите на тези асоциации ще се явява лидерът на БСП Георги Георгиев и представителите на СЕК Димитър Янков и  на РЗС Ненчо Ненчев, който е бивш гербер.


Георги Георгиев от БСП (на преден план) непрекъснато съгласуваше позициите с Ненчо Ненчев от РЗС (зад него)

Още в началото на заседанието днес се пролича, че мандатът на новия кмет от ГЕРБ Иван Жабов никак не започва леко. Неговата политическа сила е с най-много представители в местния парламент, но няма пълно мнозинство – те са 7 от общо 17 общински съветници, БСП има 6, РСЗ – 2 и СЕК – 2. Първата атака срещу Жабов днес изненадващо дойде от собствените му редици още при гласуването на дневния ред. Петър Ангелов от ГЕРБ, който по време на предизборната кампания е бил в щаба на Жабов днес публично, в препълнената с граждани зала на местния парламент, се обърна към градоначалника  и го призова да представи заместниците си като не особено любезно подчерта, че в Средец по тази тема има много коментари като един от тях е, че скоростно назначената ден по-рано зам. кметица Милена Чечева е негова кръстница. Ангелов имаше и редица други изказвания, които объркваха публиката, тъй като приличаха повече на позиция на върл опозиционер, отколкото на съпартиец на кмета. В последствие в кулоарите упорито се коментираше, че бунтарските речи на Ангелов се дължали на амбициите му да наложи съпругата си като кметски наместник на село Светлина, където живеело семейството му.


Кметът Иван Жабов (вляво) със заместниците си - Жельо Желев и Милена Чечева, двамата не са назначени по политическо споразумение

Оказа се, че и разбърканото разположение на силите в момента се дължи на много водени и недовършени преговори между ГЕРБ и останалите политически сили. Още преди седмици в общината се считаше, че единия от заместниците на кмета ще бъде представител на СЕК. До излъчване на такъв човек обаче така и не се стигне заради различия кой точно да бъде техния представител. Впоследствие се говореше, че Жабов може да влезе и в съюз с БСП, за да си осигури мнозинство в общинския съвет, но и до тази стъпка не се стигна. РЗС пък трудно могат да клекнат на ГЕРБ, тъй като най-популярният им представител Ненчо Ненчев загърби партията им особено огорчен заради водените дълги вътрешнопартийни битки преди година. Така се стигна до назначаването на зам. кметовете Жельо Желев и Милена Чечева, които не са плод на политическо споразумение.

 „ГЕРБ постъпват тук надменно. Искат подкрепа, а не предлагат нищо. Трябва да се научат на диалог”, коментира днес общински съветник в кулоарите. Вероятно това стана причина по повечето точки ГЕРБ да не може да разчита на никой друг освен на собствените си 7 съветници. А по всичко личи, че в странджанската община ще се води тежка битка за всеки глас.

Невъзможността ГЕРБ да се наложи като влияние се показа днес и при разглеждане структурата на общинската администрация, която в другите общини минава безпроблемно. Всъщност предложението на Жабов за това как да работят служителите му въобще не беше гласувано, тъй като от СЕК предложиха докладната му записка по този въпрос да бъде разгледана на следващото заседание, което ще се състои през втората половина на декември.

Ръковдство на постоянните комисии към Общински съвет - Средец, мандат 2011-2015 година:

Комисия по законност и обществен ред:

Никола Чолаков, БСП - председател

Комисия по финанси, стопански дейности, общинска собственост:

Янка Стойчева, БСП - председател

Комисия по устройство на територията, жилищна политика, строителство, екология:

Ненчо Ненчев, РЗС - председател

Комисия по образование, култура, вероизповедания:

Стоянка Иванова, РЗС - председател

Комисия по здравеопазване, социални дейности, социално подпомагане:

Красимира Георгиева, БСП - председател

Комисия по развитие и планиране на селското и горското стопанство, бедствия и аварии:

Димитър Янков, СЕК - председател 

Комисия по международни и регионални отношения, оперативни програми и неправителствени организации:

Георги Георгиев, БСП - председател

Комисия по спорт, туризъм, младежта и спорта:

Динко Цъцъров, СЕК - председател


В категории: Средец


37
Коментара по темата
37.
????????????????
08.02.2012 16:23:58
0
0
Какво стана с общинския съветник от БСП Средец Георги Стойков Георгиев??
Ще го съдят ли след като са го хванали пиян?Или и този път ще се разминат нещата?
36.
безразличен
17.12.2011 19:08:32
0
14
Да му берат греха тези от Бургас дето ни го натресоха Жабов.Навярно вече са преценили кухата му кратуна и шайката около него,но твърде късно.Ако ги научи Б.Б.какви ги забъркват по места и плюят на имиджа на партията,сигурно ще ги"обеси" на първия стълб
35.
откровенно
15.12.2011 21:22:20
0
8
Дано ви е станало по-уютно и по-топло,дано трапезите ви са по-богати след ремонта на кметския кабинет.Аз лично се чувствам прецакан за пореден път.Сменихме един кмет и няколко дребни риби, но кукловодите-големите риби са същите.Изпълзяха и шайка алчни съветници без грам съвест и капчица морал.Смучат като за световно-без да се замислят-от тези, които ги избраха.Жарка картинка, жалко настояще и още по-жалко бъдеще.
34.
PAVLIN GENOV
15.12.2011 21:01:21
5
0
DAVAI JAB4E S TEBE SME TVYRDO !!!
33.
лъчо
15.12.2011 20:35:57
0
2
Кмета направил ремонт на кабинета,сега следва да поръча бюст на Бойко Борисов наистина да заприлича на "Грудовчани в повече"
32.
ага
10.12.2011 13:36:03
0
9
А като е от месец и половина, какво търси в Турция на пазара с жена си със.....служебната кола в почивен ден?
31.
хем би хем не би
08.12.2011 19:52:59
8
1
Добре де - Жабов е кмет от месец и половина, вие какво очаквате - чудеса? Дайте му шанс на този човек! Не съм пристрастен, защото живея далеч от Средец и не познавам Жабов, но все пак - избран е от болшинството, гласувано му е доверие, значи - бъдете малко толерантни, покажете уважение! Пък ако толкова много грешки допуска, то същите тези които го избраха ще го свалят - има време!
30.
хем би хем не би
08.12.2011 19:52:57
16
1
Добре де - Жабов е кмет от месец и половина, вие какво очаквате - чудеса? Дайте му шанс на този човек! Не съм пристрастен, защото живея далеч от Средец и не познавам Жабов, но все пак - избран е от болшинството, гласувано му е доверие, значи - бъдете малко толерантни, покажете уважение! Пък ако толкова много грешки допуска, то същите тези които го избраха ще го свалят - има време!
29.
29
08.12.2011 07:23:00
0
10
съветниците на ГЕРБ ще гласуват и с дявола стига да им дадат по някой лев. Събраха се хора избирани по алчност и по мързел, не искам да говоря колко са квалифицирани и способни. Това са хора за които няма принципи, честна дума, достойнство и морал. Общината ще затъва това е ясно, питам се защо не го свалят този кмети и този общински съвет и не се предизвикат нови избори.
28.
28
07.12.2011 17:59:01
16
5
Общинските съветници на ГЕРБ може да са всякакви, но НЕ гласуват заедно с БСП, както направиха другите две /купени/ десни партии в местния парламент-СЕК и РЗС. Това не е чудно, вижте им началниците -вечния губещ от Бургас Манев и Ненчо "100-те партии".
27.
...глас божи
07.12.2011 16:20:32
1
8
Ще им свият сърмите на отцепниците и всичко ще си продължи. Този филм сме го гледали. Няма да имат куража и достойнството като хората на Ненчо да им теглят една...
26.
глас народен
07.12.2011 15:48:29
0
17
Бат Бойко, гледаш ли ,слушаш ли ,четеш ли,интересува ли те какво става в малките градчета.Пир по време на чума.
25.
....
07.12.2011 11:32:02
2
7
28 000 лева ремонт на кабинета !!!???
24.
№24
06.12.2011 10:21:31
1
11
Това той най-добре го умее.Слява ръка в десен джоб.Лисицата ще пази гроздето.В Средец не може да си в управлението щом си честен и не си по далаверите.Трябва да си тъп и прост,за да те управляват тези,които досега грабиха..те и затова си го избраха.
23.
до № 22 "bsp"
06.12.2011 09:45:43
0
8
За първи път съм съгласен с мнението на "bsp" . Това не е както да крадеш от бензина и храната на футболистите или да сменяш фактури в училището. Да си кмет е малко по различна работа.
22.
bsp
05.12.2011 20:53:12
0
10
ot jabov nihto ne stava ot nego
4 godini hte si palni djobovete s parite na grajdanite
21.
служителка
05.12.2011 10:20:47
0
14
Не съм политизирана, но наистина предлаганите хора от ГЕРБ не стават. Не може според мен човек без един ден трудов стаж или без образование да е председател на комисия в която членуват директори примерно на банки, управители на предприятия , доктори, служители в министерства, адвокати, и т.н. Избора на председател на комисия трябва да е персонален, а не партиен. Мисля, че това е по-добрия вариант.
20.
съветник
05.12.2011 09:24:34
0
15
Ще има и други бунтари защото така не може да продължава. Дори и в политиката, колкото и да е гадна, в един момент се стига до отговорност, толерантност и достойнство. Това липсва на ГЕРБ. Може да лъжеш преди избори, но не и когато дойде ред за конкретна работа. Тогава трябват знания и опит. Това също липсва на хората от ГЕРБ. Е, ще управляват някак си, но за чия сметка? Със сигурност не за тяхна.
19.
ццц
04.12.2011 10:22:04
2
8
Стига с тези прозвища ненчовистчета или пройковистчета,просто няма какво позитивно да кажете и повтарята като папагали едно и също.Тук говорим принципно за излъганите надежди,за неправомерните назначения в ущръб на всички закони.Искаме обещаните работни места,а не ремонт на кметския кабинет и закриване на кметства.За хората от селата в кмета си виждаха помощта и защитата.Защо не се съкрати общинската администрация в Общината, има толкова ненужни длъжности?Така ,че мислете с главите си не с краката си.
18.
разачарован
03.12.2011 23:13:09
0
16
Ако всички гербери са като тези в Средец,тежко и горко на България!Средец винаги е бил на дъното,така че нищо ново под слънцето.Ето,какадуто от Бургас не дойде и те се провалиха.
17.
Roki
03.12.2011 20:24:22
0
17
Тези тримата на снимката изобщо не осъзнават каква отговорност лежи на плещите им и какво очакват хората от тях.Излъчването на кмета е като на дете на което да отнели играчката и се чуди дали да не заплаче.Помогнете му хора.
16.
Грудов
03.12.2011 16:25:54
0
34
Маймуната колкото по-високо се качва на клона, толкова повече и се вижда задника. Вашият вече 1/3 е лъснал. Помъчете се /напънете се здраво/ да опазите поне малкото останало от него.Но какво ли Ви бърка Вас, лъсналото си е лично Ваше, точно за това смело /безразсъдно/ го показвате с гордост, всички вкупом. Продължавайте смело напред, резила Ви е пълен.
15.
дан
03.12.2011 09:56:43
6
5
хайдеееее, комунистически средец си вкараха автогол...сега ги чака четири години мизерия
14.
дан
03.12.2011 09:56:36
4
2
хайдеееее, комунистически средец си вкараха автогол...сега ги чака четири години мизерия
13.
дан
03.12.2011 09:56:29
3
3
хайдеееее, комунистически средец си вкараха автогол...сега ги чака четири години мизерия
12.
в мрака-1
03.12.2011 09:31:52
0
10
абе Чечева много страшно гледа, май е разбрала,ч е тази каша не е за нея я обратно в клас г-жо, че ще избягат учениците от клас ако ви няма. Като скрита лимонка сте ама няма да изкарате много не е за вас тая работа, но щом искате да станете за смях-добре.....
11.
правосъдие в мрака
03.12.2011 09:27:55
0
10
Жабата да си хваща родата и да се измита по скоро от общината,че до края ще стане голям купон. Предлагам на следващото заседание да го изберем за почитен вратар на странджата, там ще спечели с най-много гласове. Гошо мустакатия хитрец да си ходи,че накрая ще яде грудовска "мазна"опашка". Какво стана само начални учители ще ни управляват абе голям смях, те за едно учили а като маймунката все нагоре по клончето докато се счупи. Съграждани, баби и дядовци, мирни и немирни граждани да изгоним миризливите задници на нашите управници .....................
10.
jen4o kradeca
03.12.2011 08:28:24
6
0
vsi4ki intrigi idvat ot nego jen4o mahai se ot sredec kradliv miserniko
9.
ПАТРИАРХА
03.12.2011 08:24:18
2
8
Георги Георгиев, БСП - председател на Комисия по международни и регионални отношения, оперативни програми и неправителствени организации ?!?!? Бате Гошо ти от кое от тези четири неща точно разбираш ?????? Какъв език знаеш за международните отношения ??? Знаешли какво е оперативна програма или неправителствена организация ???? ? Жалко за Средец, а е хубав град, още четири години едно голямо НИЩО.....
8.
диагноза
02.12.2011 22:47:53
0
15
Еуфорията мина,шампанското бе изпито,хората изиграни-дойде време за работа а се оказа,че няма хора за в работа.Цъфнаха герберите с цялата си простотия и замириса на увяхнали средецки надежди за светло бъдеще.АМИН!
7.
озадачен
02.12.2011 21:52:34
0
7
какво иска Петър Ангелов, много смешни бяха днес ГЕРБ
6.
"очарован"
02.12.2011 21:37:44
0
8
Петър Ангелов разбра истината с какви хора е тръгнал.Съвестта му се разбунтува срещу шуробаджинащината.После излъгахте и хората от селото му,сега няма да има там км.наместник.Най-вероятно ще има общ км.наместник със Загорци .Ето затова се бунтува гледа ги колко са прости.
5.
Чуднен град
02.12.2011 19:48:59
0
13
Няма да е лесно на общината -Герберите до един са алчни за власт и крадене хора в комбинация с некадърност, глупост, селски тарикатлък и всичко полято с маалко алкохол. Пръстите на едната ръка са много за да се изброят стойностните хора, с опит, визия и възможности. А грудовските гербери днес усетиха че трябва да се молят на Бойчев да им праща хора от Бургас да им водят сесиите и да правят изказвания - лошото е че града и общината сега го осъзнава ама е късно.
4.
Станка Чудото
02.12.2011 18:50:43
0
16
Жабкаа , кво ти трябваше на баир лозе, бе майко? Гледай си даскалъка, тая работа в съвета не е за тебе!
3.
Bojko
02.12.2011 18:43:30
0
12
Taka se poluchava, kogato choveka (Jabov) niama opit, a i ne iska da polzva ot drugite obshtinski savetnici, chast ot tiah koito imat takav i to dosta bogat adminestrativen i upravlencheski. Chitatelite ot Sredets sami mogat da se dosetiat koi veziram. Tova beshe vtoroto preduprejdenie za novata uprava, koiato poazva lipsa na trezvo mislene.
2.
ivan sarafa
02.12.2011 15:26:58
0
10
kmeta na sredec e kato liotov ot filma stolichani v poveche jena mu komandva vsichko v obstinata
1.
marinkata
02.12.2011 14:49:04
0
5
Общинския съвет на средец се състои от 17 а не от 19 съветника. Математиката показва, че 2 +2 + 6 + 7 = 17
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори