×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тихомир Янакиев: Още от първия ден ще ускорим скоростта на управлението на Созопол, можем и знаем как!


Тихомир Янакиев: Още от първия ден ще ускорим скоростта на управлението на Созопол, можем и знаем как!
Кандидат-кметът за втори мандат представи програмата си пред своите съграждани
19 Октомври 2023, Четвъртък, 17:53 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки и видео: авторът

Финансовото състояние на Общината е стабилна, а не като преди 4 години, платната вече са опънати и можем да работим спокойно, каза той

Предизборната ни програма наистина е амбициозна. Това са водещи проекти, които трябва да се осъществят през следващите години. Ние знаем как да го направим, знаем откъде да ги финансираме. Ако аз и моят екип получим вашето доверие, още от първия ден ще можем да работим на по-високи скорости, отколкото досега. Предпоставките са много повече. В момента Община Созопол е финансово стабилна, а не като преди 4 години с милиони дългове. Всички процеси и механизми вече са опънати. От нас се иска само воля и труд. Да, ние също имаме слабости, но който не работи, само той не греши. Това каза кандидатът за втори мандат кмет на община Созопол Тихомир Янакиев от БСП за България. Снощи той представи проектите, заложени в управленската му програма. Събитието се проведе в кино-видеоклуба в НЧ „Отец Паисий“, а залата се оказа тясна за всички желаещи да чуят какво предстои да се направи в общината през следващите четири години. 

Тихомир Янакиев показа подробно всяка точка от предизборната програма за управление и развитие на общината. Тя съдържа ключови проекти за всички населени места и сфери на живота, за изпълнението на които са предвидени както общи, така и индивидуални мерки и дейности.

„Управленската ни програма се състои от три части. Създадохме Визия за развитие на Община Созопол - какво искаме да постигнем, Политическа програма - какво ще направим, и Стратегия за това как ще го направим“, каза Тихомир Янакиев. 

Тихомир Янакиев застана с гордо вдигната глава пред своите съграждани - заради свършеното дотук и за всички разработени проекти, които ще реализира

Представянето на проектите започна с болната тема на Янакиев и екипа му – автогарата на Созопол. През целия си мандат той се бори с държавните институции, за да се реализира този проект. 

Автогарата ще се намира срещу сградата на общинска администрация в местност та Провлак между стария и новия град. Сградата е решена в духа на класическата  архитектура и в нея ще се помещават информационен и билетен център. Предстои  изграждането на транспортен хъб в кв. Месари, както и изграждане на улица и пътна  връзка, свързваща го с околовръстния път, стана ясно на срещата снощи.

ЦЯЛАТА ПРОГРАМА ВИЖТЕ ТУК

„Автогарата в Созопол – моята болна тема - проектът, който заложихме в програмата си преди 4 години, но поради ред причини не успяхме да реализираме. В този проект аз и моят екип вложихме огромна енергия и много труд, бяхме си осигурили и финансиране за изграждането, и то собствени общински средства, но битката с институциите се оказа много тежка. Сега, когато правителството е редовно, се вижда, че те започват да работят много по-кооперативно и през следващия мандат Созопол ще има автогара, каквато подобава на един туристически град. Това категорично ще има изключителен ефект, както  за нас – местните, така и за нашите гости“, каза Янакиев и благодари на своите съграждани за активната позиция на общественото обсъждане, на което присъстваха и представители от НИНКН.

Сред присъстващите в залата беше и съпругата на Тихомир Янакиев - Полина (вдясно), която винаги е неотлъчно до него

Обновяване и ремонт на обществена инфраструктура - ремонт на улици и тротоари в цялата селищна система, изграждане на свързана мрежа от велоалеи, енергоспестяващо улично осветление и нови паркинги – са сред приоритетите за следващия мандат на Тихомир Янакиев. Тази точка включва и друг проект – изграждане на парк „Боруна“. Паркинг, скрит в денивелацията на скалите и ново градско пространство предвижда изцяло обществена функция, кътове за отдих и разходка на брега на морето, а под нивото на улица „Одеса“ ще бъдат „скрити“ близо 550 бр. парко места за освобождаване на улиците в тази част на града от паркирали автомобили и ще реши проблема с липсата на места. 

Амбициозна програма на отбора на Тихомир Янакиев за община Созопол
 

Програмата включва големи проекти във всички дейности – спорт, култура, туризъм, образование, ВиК инфраструктура, благоустройство, озеленяване, екология и др. 

Сред спортните проекти е ремонт и реконструкция на стадион „Арена Созопол“ - подмяна на  настилката, осветлението, седалките, съблекалните и оградата. Ще  бъде изграден фитнес на открито и видеонаблюдение на стадиона и  тренировъчно игрище.

Тодор Дамянов - настоящ вр.и.дл. кмет

Тихомир Янакиев засегна и дру много сериозен проблем, пред който Община Созопол е изправен. 

„Имаме много сериозен проблем, за който ние работим повече от три години, а именно депото за битовите отпадъци. Животът му е към своя край, а обслужва три общини. Успяхме през последните години да направим публично-частно партньорство за изграждане на сепарираща инсталация. Това ще намали депонирането и ще продължи да увеличи живота му. Никой не говори за този проблем, но е много важен, не е атрактивен като строителство на сгради, но ако се неглижира и се замита под килима, ние ще се окажем пред перспективата целият център да е затрупан с боклуци. Инсталацията в рамките на няколко месеца трябва да е факт“, каза кандидатът за кмет. 

Отново не се предвижда увеличение на местните данъци и такси. За последните четири година Общината не е увеличила данък сгради и такса смет, а единствено туристическия за хотелите с 3,4 и 5 звезди. „Поради добрата финансова дисциплина не предвиждаме увеличение. Мислим, че с една нормална събираемост можем да оптизимираме приходите от данъците“, допълни Янакиев. 

„Аз и моят екип не се придържаме към традиционни лозунги и обещания, ние имаме изготвени управленски документи, които указват пътя на реализация на един проект, така че той да не остане само на хартия. Ние имаме не само документи, но и нужната експертност и политическа воля, за да реализираме заложеното в тях“, завърши кандидатът на БСП за Созопол.

След представянето на управленската програма, в разговора се включиха и присъстващите. Хората задаваха въпроси за част от проектите, засягаха наболели теми, сред които пристанището на Черноморец, инфраструктурата и др. 

Заместник-кметът по социални дейности, който в момента е временно изпълняващ длъжността кмет Тодор Дамянов отбеляза, че европейските програми са отворени от няколко месеца, но администрацията вече има готовност с проекти, въпреки кратките срокове. 

„Трявба да си дадем сметка, че за да се осъществи една идея, трябва преди това много работа. Във връзка със сегашната предизборна кампания – има най-различни кандидати с много идеи, но тук ще цитирам великия Николай Хайтов: „Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш“.

Йордан Петков (вляво) от екипа на Тихомир Янакиев и кандидатът за втори мандат кмет на Черноморец Росен Деспов


 






От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори