×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Терористи ще използват българи като жив щит в Газа при сухопътна операция от Израел?


Терористи ще използват българи като жив щит в Газа при сухопътна операция от Израел?
Не може да се стигне до изпълняване исканията на „Хамас” и да бъдат освободени стотиците палестински затворници, за да пуснат заложниците, каза Весела Чернева
18 Октомври 2023, Сряда, 08:37 ч.
Автор: Флагман.Бг

 Ако заложник има и израелско, и наше гражданство, е в по-благоприятно положение от израелец, коментира Весела Чернева

Сред 250-те заложници има поне деветима граждани на други страни. В самата Ивица Газа е възможно да има граждани на други европейски страни, включително България. Те се използват като жив щит за „Хамас”, за да се възпрепятства сухопътна операция от Израел. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева.

В която и да е от тези две групи е възможно да има европейски граждани, включително такива от България, добави тя.

Според нея, ако заложник има и израелско, и българско гражданство, е в по-благоприятно положение от израелец. „Така се ангажира и България, и Европейския съюз за издирване”, обясни Чернева.

Тя коментира информацията, че има българин сред взетите от „Хамас” заложници

Премиерът Николай Денков подчерта, че страната ни има готовност за още един евакуационен полет до Тел Авив, ако се наложи, а нивото на бдителност за синагоги, гари и летища в България е повишено до „жълто”. 

Заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика уточни, че Катар е страната, която преговаря с „Хамас”, защото в продължение на години е предоставяла офиси за политическото представителство на групировката, а и поддържа добри отношения и с двете враждуващи страни. По думите ѝ преговори с терористи винаги се водят чрез посредник, а не с пряко засегнатата държава.

Т.е. трябва да питаме Катар дали има българи сред заложниците, уточни водещият Виктор Николаев, а Чернева отговори, че и властите в Израел вече знаят това. 

Весела Чернева обаче е скептична, че може да се стигне до изпълняване исканията на „Хамас” – да бъдат освободени стотици палестински затворници, за да пуснат заложниците.

Как сухопътната операция ще изглежда е въпрос по-скоро на военно планиране, отколкото на някакъв тип тактически преговори, добави тя. 


 




Флагман.БГ Фънки призна за страшна болест Фънки призна за страшна болест 02/05/2024, Четвъртък 14:40 1
12
Коментара по темата
12.
Капитана
19.10.2023 17:05:09
0
1
Запомнете добре този боклук.Този боклук продаде българските интереси на Македония, по нареждане от Посолството!
11.
Марк Твен
18.10.2023 10:32:15
0
5
Да сме видели заглавията в БЪЛГАРСКИТЕ медии. Само пенсионерите и старите номенклатурници гледат и вярват на телевизора. Явно си от тех, или мама и тате са били от тез. Всичките сте такива хамелеони и в политиката и в сексуалността. Неолиберали. Леви. Гайки.
10.
Още до 8
18.10.2023 09:57:24
5
11
Българските медии,от които черпите материала за мокрите ви русофобски сънища, отдавна не са еталон за истинност.
9.
До 8
18.10.2023 09:54:48
4
12
Мокри русофобски сънища. Войната в Украйна ще спихне,така както започна. Няколко далекобойни ракети нищо не могат да направят,освен да се стигне до ответен удар. Украинския ресурс отдавна е изчерпан,ВСУ са на изкуствено дишане и на системи. Сега,когато интересите се изместиха на югоизток, Украйна ще е принудена да подпише със или без Зеленски поражението си и за отстъпи териториите,които вече не са нейни. Така ще свърши всичко.
8.
*********
18.10.2023 09:43:02
5
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Бургазлия
18.10.2023 09:34:16
2
5
Кои са терористите?тези,който обстреляха болницата или тези,който умряха от обстрела,а тези които пускат целенасочено фейк новини какви са?за всички ще има възмездие бог бави но не забравя
6.
Ха ха
18.10.2023 09:27:03
6
9
Пълни глупости,
Хамас е създадена и финансирана от chewish дъвчещите от Мосад...
Хамас са като болшевиките в Русия, създадени от същите хора, The international chew
5.
ХАЙДЕ СТИГА
18.10.2023 09:19:06
2
14
Тази рожба на Сорос,какво ли разбира от това,което коментира?
4.
Марк Твен
18.10.2023 09:18:30
8
15
Абе какво стана с Мариупол за 3 дни? Какво стана с Азовско море за седмица? Какво стана с Путлер конец, подменен, аватар, аутон, сайборг, раково болен, хванал тиф от предоядисан хоманъз-демократ? Няма пари вече, това е. Кинтите свършиха. Лапането свърши. За капак нацюгите ще бъдат погребани в Авдивка, последната крепост преди Кийнеф. 404 режимът е свършен.
3.
Хм
18.10.2023 09:06:24
3
25
Весела Чернева ... тая защо не е в затвора, а в телевизията?
2.
зрител
18.10.2023 08:59:13
2
29
Весела Чернева, разследвана от ДАНС за ПРЕДАТЕЛСТВО е канена за коментатор по тв у нас ли ?
Нова, някаква хигиена нещо ?
ПФУ да ви еб а ма мата ! - без извинения.
1.
хехех
18.10.2023 08:52:32
7
25
Абе някой чувал ли е за няква война в Украйна ? Спомням си, че имаше нещо такова, ама ся гледам само за Израел се говори, явно оная предната война се е изтъркала. Може би тва ще има нещо общо с предложението на ЕС ,всяка държава да приема определен брой мигранти, и ако отказва ще трябва да плаща по 20 000 евро за всеки, който е отказала да вземе. Мдааа очакваме новата вълна убийци и изнасилвачи от третия свят, нека заповядат на гости в Европа, тя и без тва май е тяхна вече.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Фермерите искат да се създаде гаранционен фонд при щети в земеделието Те призовават служебния кабинет за навременна помощ и съдействие Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Жена пострада на паркинг, удари я кола на заден ход Пострадалата е с фрактура на прешлен, без опасност за живота Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Роден фермер проговори за огромна далавера с млякото у нас Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечните продукти да са с такива надути цени по магазините Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Битката за националния вот започна. Вижте къде ще има челен сблъсък на лидери Експремиерът Николай Денков ще води в Бургас на мястото на Константин Бачийски, Пеевски с голяма вероятност ще води и в Кърджали, тъй като вече е партиен лидер, под въпрос като цяло е Лена Бориславова Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден Иван Звездев приготвя морски ястия за бургазлии на Летния Никулден На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по специална рецепта АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер АПИ е осъдена за 200 хил. лв. заради смърт при потопа в с. Бисер Мъжът загива, защото мост, рухнал при бедствието, не е обезопасен, приема съдът Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината Младите даскали бягат от училищата заради агресията и бумащината КТ "Подкрепа" иска заплатата на преподавателите да е 150% от средната Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Българите плащат в кеш, използват все повече пари в брой Банкнотите и монетите в обращение са за над 29 млрд. лв. Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Задържаха 12 партиди лимони със завишени нива на пестициди на границата Ежедневно в страната ни влизат стотици камиони, които внасят храни от трети страни На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас На 7 май излиза ДНК експертизата на Велико Минков, делото за бащинство започва на 14 май в Бургас Първото заседание по делото за бащинство, което той води, ще се гледа в Бургаската съдебна палата
Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази...
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори