×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гайков: Обединени ще превърнем Приморско в чиста, модерна и предпочитана дестинация


Иван Гайков: Обединени ще превърнем Приморско в чиста, модерна и предпочитана дестинация
Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ представи акцентите от амбициозната си управленска програма
09 Октомври 2023, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Основна цел на моя екип е да върнем Приморско и Китен на картата на популярните европейски курорти за морски туризъм, знаем как да го постигнем, категоричен е той

Ще работя основно за превръщането на община Приморско в модерна и предпочитана туристическа дестинация. Това оповести  кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иван Гайков. Той представи акцентите от управленската си програма. Сред приоритетите на Гайков и екипа му са още здравеопазването, инфраструктурата и чистотата. 

„Нека обединени направим така, че родното ни място да бъде просперираща европейска община - с добра инфраструктура, медицинско обслужване и активна общност с богат социален и културен живот“, споделя Иван Гайков. 

Той оглавява и листата на ПП ГЕРБ за Общинския съвет на Приморско. Тя се състои от експерти от различни области, но всички познават проблемите на всяко едно населено място. 

„Ние сме силен и сплотен екип, който се състои от отговорни и доказани професионалисти със солиден опит в различни сфери на обществения живот. Близо сме до вас, познаваме проблемите и ще ги решаваме заедно с вас“, категоричен е кандидатът за кмет. 

Той е амбициозен, енергичен, с ясни цели и програма. Иван Гайков се впусна в битката за кметския стол със силна заявка за победа

За тях Приморско не е само роден град, не е само място за живеене, а кауза, а целта е връщането на общинския център и Китен на картата на водещите европейски дистанции за морски туризъм. 

Вижте акцентите от управленската програма на Иван Гайков и екипа му:
 

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

●    Липсата на линейки и добро медицинско обслужване е един от големите проблеми на община Приморско. 
Поемаме ангажимент за стартиране на процедура за осигуряване на 2 броя оборудвани линейки за неотложна медицинска помощ за нуждите на жителите на Приморско, Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна и Писменово извън обхвата на ЦСМП гр. Бургас.
●    Реновиране на Общински медицински център в Приморско.
●    Осигуряване на екип от медицински специалисти за активния летен туристически сезон чрез съвместно партньорство с държавни болници и Медицински университети.
●    Откриване на денонощен кабинет за неотложна медицинска помощ извън обхвата на ЦСМП Бургас.
●    Осигуряване на условия за привличане на медицински специалисти.


ТУРИЗЪМ

•    ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕКО ПАРК „КОРИЯ“

Нашият екип има готов идеен проект за превръщането на парк „Кория“ в еко зона, включваща множество атракционни дейности:

-Обособяване на пикник зона.
-Изграждане на велоалеи и трасе за велосипеди.
-Устойчиви и съобразени с околната среда пространства за работа на открито и обучения.
-Зона за конни спортове и езда.
-Кемп зона за провеждане на занимания „Зелено училище“, достъпна за жителите и гостите на община Приморско.
-Зона за разходка на свободно пуснати домашни любимци.
-Пейнтбол зона.
-Монтиране на плаващ кей, даващ възможност за развиването на водни спортове и атракции – кану, водно колело и лодки за разходки по поречието на река Дяволска.
-Алея за разходки и обособяване на паркинг зона на входа на Еко парк „Корията“.
-Осигуряване на безплатен интернет достъп, видеонаблюдение в реално време.

●    Реализация на проекти по новооткритата от Министерство на туризма „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“ с цел разширение на активния туристически сезон, както и за активно сътрудничество и привличане на туристи от външни пазари - Германия, Полша Унгария, скандинавските страни и Великобритания.
●    Активни съвместни действия с представителите на Туристическата камара в Приморско, туроператорски агенции и браншови организации с цел повишаване качеството на цялостния туристически продукт – ресурси, база, персонал, продукти и пазари.
●    Разрешаване на проблема с паркирането през активния туристически сезон чрез обособяването на нови общински безплатни паркинг зони.
●    Обогатяване на културния афиш на Община Приморско и надграждане на съществуващите и утвърдили се като запазена марка на община Приморско културни и спортни мероприятия.
●    Развитие на тракийското светилище Бегликташ и превръщането му в световна забележителност.
●    Изграждане на тематични базари в централните части на Приморско и Китен, и поетапно унифициране на преместваемите търговски обекти.
●    Подобряване на облика на основните артериални улици и тротоарни площи в градовете Приморско и Китен.
●    Създаване на „Обща стратегия за културен туризъм", включваща съвместни културно-исторически маршрути с Община Созопол, Община Царево и Община Поморие. Първата стъпка от проектa предвижда включването на забележителности с културно-исторически и религиозен характер в общ туристически маршрут, като целта е реализация на културно-исторически и религиозен туризъм в четирите морски общини през пролетните и есенните месеци в годината.
●    Увеличение на инвестициите за рекламна дейност посредством дигитален маркетинг.


ЧИСТОТА, ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ГОРСКИ ФОНД

●    Създаване на звено към ОП „Чистота и Озеленяване“, което да контролира и координира чистотата на плажните ивици и безпроблемния достъп към плажовете на територията на Община Приморско. Откриване на гореща телефонна линия за приемане на сигнали и оплаквания.
●    Поетапно въвеждане и интегриране на NORD система за сметосъбиране и сметоизвозване в зоните, обхващащи централните части на Приморско и Китен. Системата вече е успешно интегрирана в Бургас, София, Варна, Севлиево и много други общински центрове. Тя представлява вграждането на съдове с до 4 пъти по-голям обем от съществуващите контейнери тип „бобър“. Предвижда се финансиране чрез оперативни програми за регионално развитие.
●    Навременни услуги по дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация.
●    Ежеседмично машинно миене на улици, транспортни мрежи и съоръжения на територията на Приморско и Китен.
●    Приоритетно почистване на натоварени обществени пространства и недопускане на образуване на сметища през активния туристически сезон.
●    Разработване на механизъм за преизчисляване на такса битови отпадъци, съобразена с количеството генериран отпадък.
●    Съхранение и поддържане на общинския горски фонд чрез финансиране по Европейска програма „Залесяване и поддръжка“.
●    Гарантиране своевременното задоволяване на нуждите на жителите на община Приморско с дърва за огрев.

ИНФРАСТРУКТУРА И БЛАГОУСТРОЙСТВО

●     Изграждане на пътен възел към СО „Узунджа“.
●    Основни ремонти на пътните платна, свързващи Приморско – ММЦ – Китен, Приморско - Ясна поляна, Веселие – Ясна поляна, Ново Паничарево – Ясна поляна.
●    Предоставяне право на ползване на път Приморско – Перла, асфалтиране на пътната отсечка и обособяване на паркоместа по протежението на пътя с цел улесняване достъпа до забележителностите Бегликташ, резерват „Ропотамо“ и плажовете „Северен плаж – Приморско“ и „Стамополу – Перла“.
●    Завършване на проект „Брегоукрепване на река Дяволска“ и свързването на улица „Крайбрежна“ с подхода към пристанище Приморско.
●    Изграждане на модерни и съвременни подходи към плажовете на градовете Приморско и Китен.
●    Модернизиране на крайбрежната алея на Приморско, чрез изграждане на зона за отдих, спортна и детска площадка и обогатяване на арт инсталациите. 
●    Изграждане на парк, с пикник зона и открити пространства, за работа насред природата в района между ММЦ и град Китен.
●    Облагородяване на централна градска част в Китен и изграждане на амфитеатрална сцена.
●    Стартиране на процедура за изграждане на пречиствателна станция в с. Ясна поляна.
●    Изграждане на детска площадка и обособяването на паркова зона в с. Ново Паничарево. Изграждане на спортно игрище.
●    Проектиране и изпълнение на проект за почистване на речно корито на р. Ропотамо в с. Ново Паничарево и речно корито на р. Дяволска, с. Ясна поляна.
●    Асфалтиране на улици и изграждане на тротоарни настилки в с. Веселие, с.Ясна поляна, с.Ново Паничарево и с. Писменово 

ПРИСТАНИЩА

●    Ускоряване на процедурата по издаване разрешение за строеж на ново и съвременна пристанищна инфраструктура. Реализиране на проекта чрез държавно или европейско финансиране, съобразено с актуалната референтна рамка по Програма за развитие на селските райони.
●    Обособяване на нови допълнителни 20 броя лодкостоянки върху съществуващата брегоукрепителна буна на РП Приморско.
●    Своевременен ремонт на съоръжението за спускане на плавателни съдове (хелинг) към рибарското пристанище.
●    Изграждане на ремонтно хале и осигуряване на генератор за сух лед на територията на Рибарско пристанище Приморско.
●    Предприемане на адекватни и незабавни действия за прехвърляне собствеността на пристанище Китен от държавна към общинска собственост.

ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ, ОТКРИТА И ДОСТЪПНА АДМИНИСТРАЦИЯ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

●    Модерно управление, отворено към гражданите.
●    Създаване на електронна платформа за административно обслужване.
●    Съкращаване срока за издаване на документи и справки от Общинска администрация.
●    Прозрачна и своевременна процедура по предоставяне на общински терени за търговия.
●    Публикуване на ежемесечен публичен отчет за работата на общинската администрация.
●    Подобряване комуникацията и съвместната работа между браншови асоциации и сдружения, и община Приморско.
●    Подобряване качеството на услугата „Домашен социален патронаж“.
●    Обществени обсъждания по важни за населението въпроси. 

ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ

●    Осигуряване на дофинансиране на дейностите в образованието.
●    Интензивни пролетни курсове, финансирани от общината, за обучение на специалисти и повишаване квалификацията им в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
●    Подкрепа за изявени деца и младежи с таланти и постижения в науката и спорта.
●    Осигуряване на финансиране и активна подкрепа към спортните клубове, сдруженията с нестопанска цел и  самодейните състави на територията на Община Приморско.
 




Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори