×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Иван Гайков: Обединени ще превърнем Приморско в чиста, модерна и предпочитана дестинация


Иван Гайков: Обединени ще превърнем Приморско в чиста, модерна и предпочитана дестинация
Кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ представи акцентите от амбициозната си управленска програма
09 Октомври 2023, Понеделник, 18:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Основна цел на моя екип е да върнем Приморско и Китен на картата на популярните европейски курорти за морски туризъм, знаем как да го постигнем, категоричен е той

Ще работя основно за превръщането на община Приморско в модерна и предпочитана туристическа дестинация. Това оповести  кандидатът за кмет на ПП ГЕРБ Иван Гайков. Той представи акцентите от управленската си програма. Сред приоритетите на Гайков и екипа му са още здравеопазването, инфраструктурата и чистотата. 

„Нека обединени направим така, че родното ни място да бъде просперираща европейска община - с добра инфраструктура, медицинско обслужване и активна общност с богат социален и културен живот“, споделя Иван Гайков. 

Той оглавява и листата на ПП ГЕРБ за Общинския съвет на Приморско. Тя се състои от експерти от различни области, но всички познават проблемите на всяко едно населено място. 

„Ние сме силен и сплотен екип, който се състои от отговорни и доказани професионалисти със солиден опит в различни сфери на обществения живот. Близо сме до вас, познаваме проблемите и ще ги решаваме заедно с вас“, категоричен е кандидатът за кмет. 

Той е амбициозен, енергичен, с ясни цели и програма. Иван Гайков се впусна в битката за кметския стол със силна заявка за победа

За тях Приморско не е само роден град, не е само място за живеене, а кауза, а целта е връщането на общинския център и Китен на картата на водещите европейски дистанции за морски туризъм. 

Вижте акцентите от управленската програма на Иван Гайков и екипа му:
 

ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

●    Липсата на линейки и добро медицинско обслужване е един от големите проблеми на община Приморско. 
Поемаме ангажимент за стартиране на процедура за осигуряване на 2 броя оборудвани линейки за неотложна медицинска помощ за нуждите на жителите на Приморско, Китен, Веселие, Ново Паничарево, Ясна поляна и Писменово извън обхвата на ЦСМП гр. Бургас.
●    Реновиране на Общински медицински център в Приморско.
●    Осигуряване на екип от медицински специалисти за активния летен туристически сезон чрез съвместно партньорство с държавни болници и Медицински университети.
●    Откриване на денонощен кабинет за неотложна медицинска помощ извън обхвата на ЦСМП Бургас.
●    Осигуряване на условия за привличане на медицински специалисти.


ТУРИЗЪМ

•    ИЗГРАЖДАНЕ НА ЕКО ПАРК „КОРИЯ“

Нашият екип има готов идеен проект за превръщането на парк „Кория“ в еко зона, включваща множество атракционни дейности:

-Обособяване на пикник зона.
-Изграждане на велоалеи и трасе за велосипеди.
-Устойчиви и съобразени с околната среда пространства за работа на открито и обучения.
-Зона за конни спортове и езда.
-Кемп зона за провеждане на занимания „Зелено училище“, достъпна за жителите и гостите на община Приморско.
-Зона за разходка на свободно пуснати домашни любимци.
-Пейнтбол зона.
-Монтиране на плаващ кей, даващ възможност за развиването на водни спортове и атракции – кану, водно колело и лодки за разходки по поречието на река Дяволска.
-Алея за разходки и обособяване на паркинг зона на входа на Еко парк „Корията“.
-Осигуряване на безплатен интернет достъп, видеонаблюдение в реално време.

●    Реализация на проекти по новооткритата от Министерство на туризма „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България“ с цел разширение на активния туристически сезон, както и за активно сътрудничество и привличане на туристи от външни пазари - Германия, Полша Унгария, скандинавските страни и Великобритания.
●    Активни съвместни действия с представителите на Туристическата камара в Приморско, туроператорски агенции и браншови организации с цел повишаване качеството на цялостния туристически продукт – ресурси, база, персонал, продукти и пазари.
●    Разрешаване на проблема с паркирането през активния туристически сезон чрез обособяването на нови общински безплатни паркинг зони.
●    Обогатяване на културния афиш на Община Приморско и надграждане на съществуващите и утвърдили се като запазена марка на община Приморско културни и спортни мероприятия.
●    Развитие на тракийското светилище Бегликташ и превръщането му в световна забележителност.
●    Изграждане на тематични базари в централните части на Приморско и Китен, и поетапно унифициране на преместваемите търговски обекти.
●    Подобряване на облика на основните артериални улици и тротоарни площи в градовете Приморско и Китен.
●    Създаване на „Обща стратегия за културен туризъм", включваща съвместни културно-исторически маршрути с Община Созопол, Община Царево и Община Поморие. Първата стъпка от проектa предвижда включването на забележителности с културно-исторически и религиозен характер в общ туристически маршрут, като целта е реализация на културно-исторически и религиозен туризъм в четирите морски общини през пролетните и есенните месеци в годината.
●    Увеличение на инвестициите за рекламна дейност посредством дигитален маркетинг.


ЧИСТОТА, ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И ГОРСКИ ФОНД

●    Създаване на звено към ОП „Чистота и Озеленяване“, което да контролира и координира чистотата на плажните ивици и безпроблемния достъп към плажовете на територията на Община Приморско. Откриване на гореща телефонна линия за приемане на сигнали и оплаквания.
●    Поетапно въвеждане и интегриране на NORD система за сметосъбиране и сметоизвозване в зоните, обхващащи централните части на Приморско и Китен. Системата вече е успешно интегрирана в Бургас, София, Варна, Севлиево и много други общински центрове. Тя представлява вграждането на съдове с до 4 пъти по-голям обем от съществуващите контейнери тип „бобър“. Предвижда се финансиране чрез оперативни програми за регионално развитие.
●    Навременни услуги по дезинфекция, дезинсекция и дезакаризация.
●    Ежеседмично машинно миене на улици, транспортни мрежи и съоръжения на територията на Приморско и Китен.
●    Приоритетно почистване на натоварени обществени пространства и недопускане на образуване на сметища през активния туристически сезон.
●    Разработване на механизъм за преизчисляване на такса битови отпадъци, съобразена с количеството генериран отпадък.
●    Съхранение и поддържане на общинския горски фонд чрез финансиране по Европейска програма „Залесяване и поддръжка“.
●    Гарантиране своевременното задоволяване на нуждите на жителите на община Приморско с дърва за огрев.

ИНФРАСТРУКТУРА И БЛАГОУСТРОЙСТВО

●     Изграждане на пътен възел към СО „Узунджа“.
●    Основни ремонти на пътните платна, свързващи Приморско – ММЦ – Китен, Приморско - Ясна поляна, Веселие – Ясна поляна, Ново Паничарево – Ясна поляна.
●    Предоставяне право на ползване на път Приморско – Перла, асфалтиране на пътната отсечка и обособяване на паркоместа по протежението на пътя с цел улесняване достъпа до забележителностите Бегликташ, резерват „Ропотамо“ и плажовете „Северен плаж – Приморско“ и „Стамополу – Перла“.
●    Завършване на проект „Брегоукрепване на река Дяволска“ и свързването на улица „Крайбрежна“ с подхода към пристанище Приморско.
●    Изграждане на модерни и съвременни подходи към плажовете на градовете Приморско и Китен.
●    Модернизиране на крайбрежната алея на Приморско, чрез изграждане на зона за отдих, спортна и детска площадка и обогатяване на арт инсталациите. 
●    Изграждане на парк, с пикник зона и открити пространства, за работа насред природата в района между ММЦ и град Китен.
●    Облагородяване на централна градска част в Китен и изграждане на амфитеатрална сцена.
●    Стартиране на процедура за изграждане на пречиствателна станция в с. Ясна поляна.
●    Изграждане на детска площадка и обособяването на паркова зона в с. Ново Паничарево. Изграждане на спортно игрище.
●    Проектиране и изпълнение на проект за почистване на речно корито на р. Ропотамо в с. Ново Паничарево и речно корито на р. Дяволска, с. Ясна поляна.
●    Асфалтиране на улици и изграждане на тротоарни настилки в с. Веселие, с.Ясна поляна, с.Ново Паничарево и с. Писменово 

ПРИСТАНИЩА

●    Ускоряване на процедурата по издаване разрешение за строеж на ново и съвременна пристанищна инфраструктура. Реализиране на проекта чрез държавно или европейско финансиране, съобразено с актуалната референтна рамка по Програма за развитие на селските райони.
●    Обособяване на нови допълнителни 20 броя лодкостоянки върху съществуващата брегоукрепителна буна на РП Приморско.
●    Своевременен ремонт на съоръжението за спускане на плавателни съдове (хелинг) към рибарското пристанище.
●    Изграждане на ремонтно хале и осигуряване на генератор за сух лед на територията на Рибарско пристанище Приморско.
●    Предприемане на адекватни и незабавни действия за прехвърляне собствеността на пристанище Китен от държавна към общинска собственост.

ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ, ОТКРИТА И ДОСТЪПНА АДМИНИСТРАЦИЯ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

●    Модерно управление, отворено към гражданите.
●    Създаване на електронна платформа за административно обслужване.
●    Съкращаване срока за издаване на документи и справки от Общинска администрация.
●    Прозрачна и своевременна процедура по предоставяне на общински терени за търговия.
●    Публикуване на ежемесечен публичен отчет за работата на общинската администрация.
●    Подобряване комуникацията и съвместната работа между браншови асоциации и сдружения, и община Приморско.
●    Подобряване качеството на услугата „Домашен социален патронаж“.
●    Обществени обсъждания по важни за населението въпроси. 

ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ

●    Осигуряване на дофинансиране на дейностите в образованието.
●    Интензивни пролетни курсове, финансирани от общината, за обучение на специалисти и повишаване квалификацията им в сферата на хотелиерството и ресторантьорството.
●    Подкрепа за изявени деца и младежи с таланти и постижения в науката и спорта.
●    Осигуряване на финансиране и активна подкрепа към спортните клубове, сдруженията с нестопанска цел и  самодейните състави на територията на Община Приморско.
 
Флагман.БГ ЕС призна ядрената енергия за чиста ЕС призна ядрената енергия за чиста 09/12/2023, Събота 18:30 0
България Всички новини
Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Такър Карлсън ли ще е вицепрезидентът на Доналд Тръмп, ако бъде избран през ноември 2024 Идеята е на Мелания Обособяват защитена зона в Странджа Обособяват защитена зона в Странджа Тя ще обхваща общините  Малко Търново, Царево, Средец и Приморско, спират  тралирането в морето Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Благотворителен базар за нов паметник на Васил Левски в Бургас, нужни са близо 500 000 лева Статуята на Апостола на свободата ще е висока 3,5 метра Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Отпускат над 40 млн.лв. за ремонт и строителство на републикански, общински и горски пътища в Бургас Проектът е съвместен между АПИ, Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Шофьорската книжка става цифрова, а здравните прегледи за подновяването ѝ - задължителни Неопитните водачи в страните от ЕС ще трябва да преминат „изпитателен срок“ Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата! Кметът на Бургас с добра новина, вижте дните, в които Дядо Коледа ще раздава подаръци до елхата!  Весели празници, пожела Димитър Николов на бургазлии, а от общинския пресцентър обявиха, че чак до Коледа ще продължат концертите Топ подаръци за Коледа за деца Топ подаръци за Коледа за деца Романтична изненада взриви мрежата Романтична изненада взриви мрежата Какъвто и да е поводът подаръкът успя да трогне стотици във Велико Търново (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? (М)истерия с BG-ALERT! Контролират ли ни съзнанието чрез ниски честоти? Любителите на конспиративните теории твърдят, че технологията е създадена от правителствена агенция към Министерството на отбраната на Съединените щати Голям празник е днес, вижте кой празнува Голям празник е днес, вижте кой празнува Православната църква чества зачатието на Света Анна
Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея Колкото повече Украйна губи войната, толкова повече ще ни вкарват в нея От едната страна е господарят, а от другата – наемният работник и им наредиха да дадат още ракети за ПВО на Киев и ... се оказа, че имаме още негодни Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка Фронтменът на Iron Maiden се бракува с доста по-млада фитнес инструкторка  65-годишната рокзвезда Брус Дикинсън се среща от две години с 48-годишната френска фитнес инструкторка Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Жена направи снимка на ястието си в ресторант и получи сметка от 100 000 бона Въпреки че бързо осъзнава грешката в действията си и изтрива онлайн качването, Уанг продължава да бъде заливана с поръчки Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект Исторически ден за Европа, прието е съдбоносно решение за изкуствения интелект В ЕС се споразумяха за правилата, регулиращи използването му, заяви еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Холивуд потъна в скърби, почина обичан актьор Скръбната вест за смъртта на Райън О'Нийл съобщи синът му - Патрик Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа Часовникът на Страшния съд алармира, че през 2023-та човечеството ще е на ръба на катастрофа  Устройството измерва символично колко близо сме до момента, в който Земята ще стане необитаема Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Александър Везенков с нов български рекорд в НБА Българинът и Сакраменто Кингс с обрат срещу Финикс Сънс Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Ще изоставят ли САЩ Украйна? Бивш US разузнавач очаква руска окупация и на Одеса Страната може да загуби пет области и пълен достъп до Черно море, прогнозира Скот Ритер Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет Глобиха пияна рускиня заради орален секс с непознат в самолет  Предполагаемият сексуален контакт е станал по време на петчасов полет на авиокомпания "Победа" Какво се крие в древното ДНК на българите? Какво се крие в древното ДНК на българите? Българите, румънците и хърватите имат най-голям процент славянски гени на Балканите
Александър Николов, бивш министър на енергетиката Александър Николов, бивш министър на енергетиката Може ли да ми посочите стратегически актив в България, особено в монополен сектор, който е бил придобит по нормален начин. Така ще бъде и с Лукойл Виц на деня Виц на деня Ерген - човек, който всяка сутрин идва на работа от различни посоки! Виц на деня Виц на деня - Скъпи дядо коледа. Миналата година те молих за ново гадже. Моля те, вземи я тая гадина обратно, и ми донеси мандарини! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Истинският мъж е от стомана и не може да бъде пречупен. Затова на жената и остава само едно - да пили!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори