×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Камерите, които НЕ снимат скоростта


Камерите, които НЕ снимат скоростта
Данните от ТОЛ системата постъпват в МВР, но вътрешното министерство не може да ги ползва като доказателствен материал
30 Септември 2023, Събота, 18:08 ч.
Автор: Флагман.БГ

5 години МВР получават информация от камерите на тол системата, но... лапат мухите

От София до Бургас по магистрала "Тракия" има точно 3 стационарни камери за измерване на скоростта - 2 на отиване и 1 на връщане. Те контролират пътникопотока на разстояние 370 км. Според данните, предоставени от АПИ, по републиканската пътна мрежа има 420 рамки за камери. Цената на тези камери, които са поставени за контрол при плащането на дължимите пътни такси от превозните средства, които се движат по републиканската пътна мрежа, е 180 милиона лева.

295 от тях са снабдени с камери, които могат да измерват и моментната скорост. Тоест могат да регистрират нарушенията на шофьорите. Могат и регистрират, данните постъпват в МВР, но вътрешното министерство не може да ги ползва като доказателствен материал за извършено и съответно за санкциониране на превишаване на скоростта. То ги приема "за сведение". И така е от 2018 година. 5 години МВР получават информация от камерите на тол системата и лапат мухите, пише capital.bg.

По магистрала "Тракия" по груби изчисления има повече от 20 такива рамки с камери на АПИ. Те са така поставени, че на практика е абсолютно безсмислено да се нарушават ограниченията на скоростта. Нещо повече - камерите са разположени из цялата платена републиканска мрежа. Тоест обхващат основните пътища, по които масово се нарушава Законът за движение по пътища, а и стават значително повече катастрофи заради превишена скорост отколкото на магистралите според статистиката на КАТ.

За да стане възможно камерите на АПИ да могат да се ползват за санкциониране на превишаването на скоростта, са необходими две прости неща - камерите да бъдат сертифицирани от агенцията по метрология и да бъде променен Законът за движение по пътищата. И двете неща са в прерогативите на държавата и е необходима м-а-а-а-алка инициативност от страна на МВР.

Ако през 2022 година КАТ са издали електронни фишове за над 130 млн. лева с онези камери, които всички знаят къде са, представете си какво може да се направи с 300 камери по цялата мрежа.




17
Коментара по темата
17.
Габдулла
02.10.2023 11:58:50
1
7
Когато се поставяха тия камери, обществото зададе въпроса, дали ще се използват за следене на трафика или за следене на хората. Респективно скоростта. Тогава премиерът категорично заяви, че ще се използват само за ТОЛ системата. Ако сега се включат в измерване на скоростта, то това ще е поредната лъжа на властта. Вместо воайорство, вземете накарайте катаджиите да работят! Не ви трябват камери, а катаджии с топки.
16.
Nik
02.10.2023 10:57:40
2
11
То не маже да се кара вече бе Бойко ,Киро несе наядохте бе изроди!
15.
Бау бау
02.10.2023 00:47:17
6
13
Майка ви ше е еба ненаядена. Ше мия дете хуя . Мръсна долна сган.
14.
Андрешко
01.10.2023 20:26:38
4
18
Всички униформени ушумиги се крият като шумкари по храстите да глобяват и куцо и сакато
13.
Николай Георгиев Панайотов
01.10.2023 17:55:28
4
7
Давам нафта на много изгодна цена, крадена от Спиди , телефон за връзка 0889659865 , търсете Никито каракачанина
12.
Шофьор
01.10.2023 17:13:13
4
19
АПИ знаят, че направят ли ги за скорост ще станат привликателни за "мародери" и тогава нито ТОЛ нито глоби КАТ.
11.
Ляв бек
01.10.2023 11:27:08
7
30
Да се наемат фотографи на щат! На всеки 200 м. Много работни места, драстичен спад,на тези, които превишават скоростта,и не на последно място,рязко увеличаване на процента на разводите! От там,и повече свободни жени,които ще имат нужда от мъжко внимание.А когато една жена,иска вниманието на един мъж,той едва ли ще си помисли да тръгне за някъде с колата. Трафика намалява неимоверно,а с това и числото на тежките ПТП-а.
Толкова е просто!
10.
Борко
01.10.2023 10:16:40
4
38
Всичко е да се пълни нечий джоб,а на безопасността майната й.
9.
Герчо
01.10.2023 09:53:46
8
48
Камерите за средна скорост са живо извращение! Аз да нямам на колата си уред за средна скорост? Е, някои по-нови коли имат, ама не е там въпроса. Чудите се, как да скубете пари! Другият проблем е фалшивите тестове за наркотици! С тях наказвате хора, които никога не са помирисвали, нито виждали как изглеждат наркотиците! Идиотско е, ама продължавате да го правите, даже и колите им вземате!
8.
Ron Burgundy
01.10.2023 09:19:01
5
60
Трябва национален фронт срещу камерите....да се повредят до последната
1. Да се асфлатират пътищата спрямо човешките стандарти. Мантинели, маркировка и т.н.
2. Да се актуализират знаците .....на повечето места има неадекватни знаци , сложете и само да щавят кожи.
3. Да се построят или разширят повечето пътища за да няма насрещно движение.
4. Гадните ченгета да не се крият с триногите там, където знаят че ще щавят народа а РЕАЛНО да са в полза на тия, които им плащат заплатите. Хреново

Като се постигне горното да слагат камери за скорост където искат.
7.
Е, ай ся
01.10.2023 08:54:29
18
23
Сертифицирайте ги тия камери и ги мятайте на без кос. Колко хора още трябва да умрат? Ганьо от друго не разбира.
6.
Фото Рекет
01.10.2023 08:47:24
8
38
Камерите не само не помагат за пътната безопасност, а и са предпоставка за ПТП по начина, по който ги крият родните полицаи, най-често по надолнищата за да се засили колата и да рекетират наред. Поставят се на места, където не стават произшествия.
До колегата отдолу, кой е искал камери ? Нужни са хубави и широки пътища и изправни автомобили и водачи!
5.
Българина
01.10.2023 05:21:06
6
40
До по-долните колеги:
Е нали народа искаше камери?
АМИ - ей му камери - колкото иска.
А тези с триногите са като снайперисти от - фотото се подава една педя зад някой камък/трънка, а патрула е скрит в близките шумки. И снима ли, снима :)
4.
Лицемерие
01.10.2023 00:24:42
11
56
С парите на народа правят камери, които да взимат парите на същия този изстрадал народ!
3.
Ами
30.09.2023 21:03:24
7
78
на въпроса какво може да направи. Може да направи ПАРИ. КОето е и целта. Въобще не им дреме за безопасността. Целта са ПАРИТЕ. Причините за проблемите не е само скоростта.А скапаните пътища и абсол/тно грешната маркировка. Ама на кого му пука. Не и на тях
2.
Спиди Гонзалез
30.09.2023 18:55:30
7
128
10 хиляди пъти се говори по темата и вече е казано, че не може високата скорост да се счита за основен виновник. Стига с това скубане на пари от хората с тези камери. Докато се кара след употреба на дрога и алкохол, в аварийната лента, изпреварва се отдясно, сменя се лентата без да се погледне в страничното огледалото, без да се даде мигач, не се спазва дистанция а броня в броня, докато магистралата е крива и друса като на коларски път и целия трафик се набива в лявата изпреварваща лента и шофьори на камиони се изпреварват в продължение на километри при скорост 80-90 км.ч. и изнервят останалите шофьори, катастрофи и жертви ще има. Стига с тия камери, стига с този узаконен рекет който не води до намаляване на тежките катастрофи.
1.
Чукча писател
30.09.2023 18:35:47
7
54
Някой пак не си е пил хапчетата от гилдията на драскачите (журналисти) не мога да нарека платените такива, като Флагман например.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори