×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съдът отстрани кмета на столичния район „Илинден“
  • Радев ще удостои с Почетен плакет на президента девойките, станали европейски шампион по волейбол
  • Почитаме огнената света Марина, от засъхнали корита бликва лековита вода
  • Обявен е червен код за опасни жеги в цялата страна
  • На 17 юли - в деня, в който православната църква почита света великомъченица Марина, Созопол отбелязва своя празник
  • САЩ са получили информация за евентуален ирански заговор за убийството на Тръмп
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево


Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево
Кандидатът за кмет на БСП в Царево Кирил Елевтеров е харизматичен лидер, който има потенциала да се превърне в изненадата на вота
29 Септември 2023, Петък, 14:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е наследник на знатен род, обиколил е целия свят и е отвличан от нигерийски пирати

Да бъдеш потомък на един от героите на Царево, да обиколиш света, да имаш безупречна ориентация в дълбоки води, да ръководиш нефтена платформа от другата страна на планетата и да преминеш през трудности, които изглеждат като сюжет от приключенски филм. Това е Кирил Елевтеров – кандидатът за кмет на БСП в Царево, който има ясна визия за развитието на морската община и солиден управленски опит, тъй като целият му живот е свързан с морето и океана.

През 2007 г. той се сблъсква с едно от най-големите изпитания в живота си. Отвлечен е от нигерийски пирати от нефтената платформа, на която работи като главен механик и ръководи екипажа. „Считам, че дори във времето в плен защитих името на България с достойнство. Компанията оцени моето поведение пред пиратите и покани само мен да остана на работа, предложиха ми да бъда отново в Нигерия или да замина за Австралия. Избрах Нигерия – сред същите хора, защото нямам от какво да се срамувам“, спомня си той.

Кирил Елевтеров и съпругата му Марияна заминават за Царево през 1984 г.

Всичко обаче започва през 1984 г., когато със съпругата му заминават на студентски стаж в Мичурин и там намират своето място, изграждат заедно дома си, създават семейство, там се раждат и растат децата има, а в момента като горди баба и дядо Кирил и Марияна Елевтерови посрещат в Царево трите си внучета.

„Преместихме се от Бургас в Мичурин, а не както много други направиха - отиваха в големия град. И до ден-днешен не съжаляваме. Вече 38 години съм в моя град Царево. Тук са моите приятели, тук живея и тук ще умра“, споделя харизматичният кандидат за кмет.

Хобито му разбира се е рибарството

Хобито на Кирил Елевтеров разбира се е рибарството. Двамата със съпругата му правят сами лодката, с която и до днес той среща добра слука в морето край Царево.

Марияна Елевтерова е диплoмиран инженер и юрист. За нея Кирил Елевтеров казва, че винаги е била негов пристан и здрава опора в живота. А синът и дъщеря им – Рафаил и Нели, са избрали лекарската професия.

Като малък всяко лято бил при дядо си Васил Камъша – същия този рибар, който спасява много хора при катастрофата на автобуса при моста на река Караагач и беше награден със златен орден за гражданска доблест и заслуги към Н.Р.България.(ВИЖТЕ ТУК)

А дядо му по бащина линия е бил свещеник в с. Кирово, което носи името  на вуйчо му Киро Поптефанов – учител и участник в Септемврийското въстание.

Цялата фамилия Елевтерови в Царево

Средното си образование Кирил Елевтеров е завършил във Военно Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов в Бургас, специалност: Корабни Машини и Механизми. Магистър инженер е във Висш Машинно Електротехнически Институт в Габрово, специалност „Механично уредостроене“, след което и в Технически Университет – Варна, специалност „Корабни Машини и Механизми“. 

Работил е в КЗ “Странджа“- Мичурин, като последователно е преминал през йерархията. Бил е технолог ОИС, заместник-началник главен цех, отговарящ за насищането на корабите и началник ОТК. Работил е и на риболовните кораби в Океански Риболов.

През 1992 г. печели конкурс за корабен механик и прекарва около месец на преход от САЩ до Нигерия заедно с двама капитани. Впоследствие става главен механик на риболовните кораби на Banarly – Нигерия.

С част от тима на AGBANI платформа

След три години навлиза в петролния бизнес. За около 27 години в Нигерия последователно е заемал различни длъжности в различни компании:  Инженер по КиА на нефтеното поле, Началник механичен цех, Механик инженер  за ПРОЕКТ SHELL до ТИМ ЛИДЕР на локацията, като  последните 12 г. е главен механик на нефтена платформа AGBANI PLATFORM  F.P.F. (OML 114)  MONI PULO Project. От пет години работи в WEIR Oil & Gas, Basra - IRAQ – позиция тим лидер – ръководител на екипа по поддръжка на RAFIDIYA IPF.

На път за Одиди

Кирил Елевтеров е от гражданската квота на коалиция „БСП за България“, споделя, че за своите 64 години никога не е членувал в политически партии, но винаги е бил с леви убеждения и за него са били важни хората.

В момента той и отборът от кандидати за общински съветници подготвят програмата  за управление на Царево. Елевтеров е категоричен, че в морската община съществуват проблеми, които не търпят отлагане.

Най-важно за него е да се преодолее насаждания с години страх от политически уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. "За нас квалификацията на хората е водеща при избор на кадри, без значение религия, цвят на кожата и партийна принадлежност", категоричен е той.

Според кандидата на БСП е необходим спешен контрол на мерките по възстановяване на Царево от потопа. 

Кирил Елевтеров в офиса си в Нигерия

Кирил Елевтеров и екипът му ще работят за по-добро медицинско обслужване на по-малките населени места. В момента джипитата са оставени в тежки условия, коментира той.

Като запален рибар и човек, чийто половин живот е преминал в морето и океана, сред важните си приоритети той изтъкна изграждането на морската инфраструктура в региона. „Община Царево има готов проект за изграждане на рибарско пристанище и почти осигурено финансиране, което настоящата управа не е реализирала. Пристанището, открито през 1937 г. от цар Борис, е съдействало за развитието на Царево (Мичурин) като регионален център. Това е жизнено необходимо за общината. Не по малко значение има изграждането  на пристанище в Ахтопол.  Изграждането на рибарски заслони, кехая, в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, ще е приоритет за Кирил Елевтеров, ако бъде избран за кмет на община Царево.

Община Царево през 2008 г. прие ОУП, за който беше заведено дело от т.н. „зелени организации“ и се спря изпълнението от Върховният съд през 2014 г. Вероятно сегашното ръководство, под натиск се съгласиха да се преработва вече 9 години. На практика нямаме действащ ОУП, затова ще направя всичко необходимо този проблем да бъде разрешен, каза още кандидатът на БСП.

В предизборната му програма се предвижда доизграждане на инфраструктурата, свързана с пречистване на отпадъчните води – на първо място започване на пречиствателна станция в Ахтопол, на второ – модернизация и реконструкция на пречиствателната станция в с. Лозенец, а също така решаване проблемите на отпадните води в Синеморец, Варвара и с. Велика

Защо лицето на едно населено място, както е автогарата, не се използва и какво е станало със земята около нея, пита той.

Елевтеров добави, че хората го питат – защо не продължи да работи Професионалният център (българо-немски център)  в сферата на квалификациите на хората и ще бъде ли лятна резиденция на Тракийски университет. 

И не на последно място, да се търсят възможности за трайно решаване на проблемите с интеграция на малцинствата в общината.

Кирил Елевтеров на нефтената платформа в Одиди

 
Ще се пържим и утре
Ще се пържим и утре 17/07/2024, Сряда 19:31 0
България Всички новини
Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда Опитът за убийство на Тръмп - нови нива на пропаганда Медиите позволиха по темата да се говори както за истински атентат, така и за инсценировка и това не е случайно Бургаският депутат от БСП инж. Петър Кънев оглави една от най-важните комисии в парламента Бургаският депутат от БСП инж. Петър Кънев оглави една от най-важните комисии в парламента Винаги съм бил част от отбора на Бургас и ще продължа да помагам на региона, каза той Изтеглят от пазара вейпове с форма на детска играчка Изтеглят от пазара вейпове с форма на детска играчка Според КЗП те представляват сериозен риск за здравето и безопасността Надяваме се до края на годината да стартираме работните проекти за етажни паркинги в жк „Възраждане” Надяваме се до края на годината да стартираме работните проекти за етажни паркинги в жк „Възраждане” Терените, които избрахме за паркинги, бяха отредени за жилищно строителство, но кметът забрани да се продават, каза инж. Чанка Коралска Ще се пържим и утре Ще се пържим и утре Най-горещо се очаква да бъде в Сандански и Русе – около 42 градуса Ръководството на Национална волейболна DEMAX+ лига във възторг от лъвиците, спечелили европейската титла Ръководството на Национална волейболна DEMAX+ лига във възторг от лъвиците, спечелили европейската титла Благодарим ви, че ни накарахте да се чувстваме горди и безкрайно щастливи, казват спортните босове Дините и пъпешите могат да бъдат опасни за здравето ни, ето кога Дините и пъпешите могат да бъдат опасни за здравето ни, ето кога Няколко групи хора са особено застрашени от консумирането на ранни дини и пъпеши В Бургас извършват HyperArc - най-съвременната технология за радиохирургия В Бургас извършват HyperArc - най-съвременната технология за радиохирургия Лъчелечението под формата на стереотактична радиохирургия се провежда неинвазивно и пациентът се възстановява много по-бързо Вълнуващ морски уикенд с хитова българска музика и много забавление с EON от Vivacom Вълнуващ морски уикенд с хитова българска музика и много забавление с EON от Vivacom На сцената ще излязат едни от най- обичаните български поп звезди – Криско, DARA, Михаела Маринова и много други Успешен експеримент: Кола се превърна в тиган Успешен експеримент: Кола се превърна в тиган Плевенчани изпекоха яйце върху предния капак на автомобил
Каква би била евентуалната външна политика на Джей Ди Ванс като вицепрезидент на САЩ Каква би била евентуалната външна политика на Джей Ди Ванс като вицепрезидент на САЩ Фокусът на Джей Ди Ванс едва ли ще бъде Украйна Всички полудяха по този татус, стана нова мода след стрелбата срещу него Всички полудяха по този татус, стана нова мода след стрелбата срещу него Първата била направена 20 минути след стрелбата Тя пак се оттегля от музиката Тя пак се оттегля от музиката Последният албум на певицата излезе през 2021 г. Той е мултимилионер, но се бори с лаймска болест Той е мултимилионер, но се бори с лаймска болест 41-годишният съосновател на Reddit обясни своето здравословно състояние в серия от постове Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио Джигитът Мушамата върти далавери с фалшиво китайско фолио Тарикатът, който разби три БМВ-та на трамвайните релси в София, бил информатор на МВР и НАП Историята им заприлича на индийски сериал Историята им заприлича на индийски сериал Самият   Християн   е на седмото небе от щастие и го показа публично в социалните мрежи Почина кученцето, което бе простреляно в ж.к."Меден рудник" Почина кученцето, което бе простреляно в ж.к."Меден рудник" Все още издиван извършителя на зловещото деяние  Лоша новина за заплатите на българите Лоша новина за заплатите на българите Над 60 % едва връзват двата края  Всеки с поща в АБВ да прочете за тази опасност Всеки с поща в АБВ да прочете за тази опасност Пощите са залети със спам  Жегата затвори Акропола, а гърците работят от домовете си Жегата затвори Акропола, а гърците работят от домовете си До края на седмицата остава под строга забрана работа на открито
Илхан КЮЧУК Илхан КЮЧУК Казаха на Доган - ти ни купи обувки, но с тези обувки ще минем и през теб Виц на деня Виц на деня Преброяване на населението. Питат шоп:
- Име?
- Дочо.
- Презиме?
- И през зиме, и през лете съм си Дочо!
Виц на деня Виц на деня - Какво чувстваш при орг*зъм?
- За 7 секунди забравям за кредита.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Българинът много иска нещо да се случи, но го е страх нещо да не стане...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори