×
Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Боксьор Ибрахим Аяда е бил прострелян от неизвестни лица в Берлин
  • Руските военни са пресекли три опита за ротация на ВСУ в Южнодонецкото направление
  • Американски изтребител F-16 се разби в Жълто море
  • 50 пожара и един загинал в страната за денонощие
  • Чистка в руската армия, Путин арестува генерали заради нечуваните загуби в Украйна
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево


Кой е Кирил Елевтеров и защо човек с неговия опит влиза в битката за кмет на Царево
Кандидатът за кмет на БСП в Царево Кирил Елевтеров е харизматичен лидер, който има потенциала да се превърне в изненадата на вота
29 Септември 2023, Петък, 14:56 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Той е наследник на знатен род, обиколил е целия свят и е отвличан от нигерийски пирати

Да бъдеш потомък на един от героите на Царево, да обиколиш света, да имаш безупречна ориентация в дълбоки води, да ръководиш нефтена платформа от другата страна на планетата и да преминеш през трудности, които изглеждат като сюжет от приключенски филм. Това е Кирил Елевтеров – кандидатът за кмет на БСП в Царево, който има ясна визия за развитието на морската община и солиден управленски опит, тъй като целият му живот е свързан с морето и океана.

През 2007 г. той се сблъсква с едно от най-големите изпитания в живота си. Отвлечен е от нигерийски пирати от нефтената платформа, на която работи като главен механик и ръководи екипажа. „Считам, че дори във времето в плен защитих името на България с достойнство. Компанията оцени моето поведение пред пиратите и покани само мен да остана на работа, предложиха ми да бъда отново в Нигерия или да замина за Австралия. Избрах Нигерия – сред същите хора, защото нямам от какво да се срамувам“, спомня си той.

Кирил Елевтеров и съпругата му Марияна заминават за Царево през 1984 г.

Всичко обаче започва през 1984 г., когато със съпругата му заминават на студентски стаж в Мичурин и там намират своето място, изграждат заедно дома си, създават семейство, там се раждат и растат децата има, а в момента като горди баба и дядо Кирил и Марияна Елевтерови посрещат в Царево трите си внучета.

„Преместихме се от Бургас в Мичурин, а не както много други направиха - отиваха в големия град. И до ден-днешен не съжаляваме. Вече 38 години съм в моя град Царево. Тук са моите приятели, тук живея и тук ще умра“, споделя харизматичният кандидат за кмет.

Хобито му разбира се е рибарството

Хобито на Кирил Елевтеров разбира се е рибарството. Двамата със съпругата му правят сами лодката, с която и до днес той среща добра слука в морето край Царево.

Марияна Елевтерова е диплoмиран инженер и юрист. За нея Кирил Елевтеров казва, че винаги е била негов пристан и здрава опора в живота. А синът и дъщеря им – Рафаил и Нели, са избрали лекарската професия.

Като малък всяко лято бил при дядо си Васил Камъша – същия този рибар, който спасява много хора при катастрофата на автобуса при моста на река Караагач и беше награден със златен орден за гражданска доблест и заслуги към Н.Р.България.(ВИЖТЕ ТУК)

А дядо му по бащина линия е бил свещеник в с. Кирово, което носи името  на вуйчо му Киро Поптефанов – учител и участник в Септемврийското въстание.

Цялата фамилия Елевтерови в Царево

Средното си образование Кирил Елевтеров е завършил във Военно Средно Специално Училище по Морски и Океански Риболов в Бургас, специалност: Корабни Машини и Механизми. Магистър инженер е във Висш Машинно Електротехнически Институт в Габрово, специалност „Механично уредостроене“, след което и в Технически Университет – Варна, специалност „Корабни Машини и Механизми“. 

Работил е в КЗ “Странджа“- Мичурин, като последователно е преминал през йерархията. Бил е технолог ОИС, заместник-началник главен цех, отговарящ за насищането на корабите и началник ОТК. Работил е и на риболовните кораби в Океански Риболов.

През 1992 г. печели конкурс за корабен механик и прекарва около месец на преход от САЩ до Нигерия заедно с двама капитани. Впоследствие става главен механик на риболовните кораби на Banarly – Нигерия.

С част от тима на AGBANI платформа

След три години навлиза в петролния бизнес. За около 27 години в Нигерия последователно е заемал различни длъжности в различни компании:  Инженер по КиА на нефтеното поле, Началник механичен цех, Механик инженер  за ПРОЕКТ SHELL до ТИМ ЛИДЕР на локацията, като  последните 12 г. е главен механик на нефтена платформа AGBANI PLATFORM  F.P.F. (OML 114)  MONI PULO Project. От пет години работи в WEIR Oil & Gas, Basra - IRAQ – позиция тим лидер – ръководител на екипа по поддръжка на RAFIDIYA IPF.

На път за Одиди

Кирил Елевтеров е от гражданската квота на коалиция „БСП за България“, споделя, че за своите 64 години никога не е членувал в политически партии, но винаги е бил с леви убеждения и за него са били важни хората.

В момента той и отборът от кандидати за общински съветници подготвят програмата  за управление на Царево. Елевтеров е категоричен, че в морската община съществуват проблеми, които не търпят отлагане.

Най-важно за него е да се преодолее насаждания с години страх от политически уволнения и противопоставянето на хората по партийна принадлежност. "За нас квалификацията на хората е водеща при избор на кадри, без значение религия, цвят на кожата и партийна принадлежност", категоричен е той.

Според кандидата на БСП е необходим спешен контрол на мерките по възстановяване на Царево от потопа. 

Кирил Елевтеров в офиса си в Нигерия

Кирил Елевтеров и екипът му ще работят за по-добро медицинско обслужване на по-малките населени места. В момента джипитата са оставени в тежки условия, коментира той.

Като запален рибар и човек, чийто половин живот е преминал в морето и океана, сред важните си приоритети той изтъкна изграждането на морската инфраструктура в региона. „Община Царево има готов проект за изграждане на рибарско пристанище и почти осигурено финансиране, което настоящата управа не е реализирала. Пристанището, открито през 1937 г. от цар Борис, е съдействало за развитието на Царево (Мичурин) като регионален център. Това е жизнено необходимо за общината. Не по малко значение има изграждането  на пристанище в Ахтопол.  Изграждането на рибарски заслони, кехая, в Лозенец, Варвара, Синеморец и Резово, ще е приоритет за Кирил Елевтеров, ако бъде избран за кмет на община Царево.

Община Царево през 2008 г. прие ОУП, за който беше заведено дело от т.н. „зелени организации“ и се спря изпълнението от Върховният съд през 2014 г. Вероятно сегашното ръководство, под натиск се съгласиха да се преработва вече 9 години. На практика нямаме действащ ОУП, затова ще направя всичко необходимо този проблем да бъде разрешен, каза още кандидатът на БСП.

В предизборната му програма се предвижда доизграждане на инфраструктурата, свързана с пречистване на отпадъчните води – на първо място започване на пречиствателна станция в Ахтопол, на второ – модернизация и реконструкция на пречиствателната станция в с. Лозенец, а също така решаване проблемите на отпадните води в Синеморец, Варвара и с. Велика

Защо лицето на едно населено място, както е автогарата, не се използва и какво е станало със земята около нея, пита той.

Елевтеров добави, че хората го питат – защо не продължи да работи Професионалният център (българо-немски център)  в сферата на квалификациите на хората и ще бъде ли лятна резиденция на Тракийски университет. 

И не на последно място, да се търсят възможности за трайно решаване на проблемите с интеграция на малцинствата в общината.

Кирил Елевтеров на нефтената платформа в Одиди

 
Флагман.БГ Тя беше звезда, но днес крета с 3 лева на ден Тя беше звезда, но днес крета с 3 лева на ден 11/12/2023, Понеделник 10:20 0
Флагман.БГ Засича ли вече Тол системата средна скорост… Засича ли вече Тол системата средна скорост… 11/12/2023, Понеделник 10:00 2
Затягат контрола върху банките
Затягат контрола върху банките 11/12/2023, Понеделник 09:00 0
Протест в "Мини Марица-изток"
Протест в "Мини Марица-изток" 11/12/2023, Понеделник 08:40 0
България Всички новини
Кой стилист се изгаври с тази звезда и я направи на клоун за РД-то й Кой стилист се изгаври с тази звезда и я направи на клоун за РД-то й Ромският славей втрещи с размазан грим и си показа шкембето Кръпките в Конституцията без ефект? Парламентът губи легитимност, ако партии си правят сами изборите Кръпките в Конституцията без ефект? Парламентът губи легитимност, ако партии си правят сами изборите Вотът е брокерска работа при нас и ако няма рефер като президента, ще падне съвсем избирателната активност, каза политологът Мария Пиргова Бойко Борисов събира днес елита на ГЕРБ, за да съобщи революционни промени, сменя част от лидерите Бойко Борисов събира днес елита на ГЕРБ, за да съобщи революционни промени, сменя част от лидерите Най-голямо е разочарованието в София, където партията се провали  ОДМВР-Бургас е отнела близо 200 коли на пияни или дрогирани водачи за 4 месеца ОДМВР-Бургас е отнела близо 200 коли на пияни или дрогирани водачи за 4 месеца 192 моторни превозни средства  - леки автомобили и мотоциклети, шофирани при липсата на шумозаглушители или с неизправни такива, са спрени от движение за периода от първи септември до момента Най-хубавите подаръци са в TRIA CITY CENTRE (СНИМКИ) Най-хубавите подаръци са в TRIA CITY CENTRE (СНИМКИ) Шопингът преди големия празник винаги е свързан с много положителни емоции и е любима традиция на малки и големи Тя беше звезда, но днес крета с 3 лева на ден Тя беше звезда, но днес крета с 3 лева на ден Мими Николова попада в графата с най-бедните пенсионери в България, които не са успели да получат пенсия за стаж поради неизрядни документи Засича ли вече Тол системата средна скорост… Засича ли вече Тол системата средна скорост… За успешното внедряване на системата за секционен контрол на средната скорост са необходими и изменения в законодателството, казва директорът на Националното тол управление „Фрапорт“ не толерира летището във Варна за сметка на Бургас, твърди транспортният министър „Фрапорт“ не толерира летището във Варна за сметка на Бургас, твърди транспортният министър Двата аеропорта работят на изцяло пазарни принципи, достъпът до тях е напълно либерализиран, посочва той Продават през януари две коли на бургазлии, шофирали пияни Продават през януари две коли на бургазлии, шофирали пияни Предстои да бъдат насрочени дати за търгове за още 11 автомобила Австрия разяснява позицията си за България и Румъния в Шенген Австрия разяснява позицията си за България и Румъния в Шенген Премиерът Карнер е поставил няколко условия
Затягат контрола върху банките Затягат контрола върху банките Целта на регулаторните органи в САЩ е да бъдат предотвратени повече банкови фалити Атракция в Будапеша с голите Дядо Коледа Атракция в Будапеша с голите Дядо Коледа Десетки се включиха в традиционното бягане  Зеленски отива в САЩ, Джо Байдън го вика в Белия дом Зеленски отива в САЩ, Джо Байдън го вика в Белия дом Двамата ще обсъдят утре спешните нужди на Украйна Външните министри на ЕС се срещат с Дмитро Кулеба, ще умуват за финансирането на "Хамас" Външните министри на ЕС се срещат с Дмитро Кулеба, ще умуват за финансирането на "Хамас" Ще обсъдят и план за ограничаване на възможностите за влизане в ЕС на израелски заселници, отговорни за насилието на Западния бряг Два влака се сблъскаха в Италия, 17 ранени Два влака се сблъскаха в Италия, 17 ранени Композициите се движели по маршрута между градовете Фаенца и Форли Австрия ще разясни позицията си за България и Румъния за "Въздушен Шенген" Австрия ще разясни позицията си за България и Румъния за "Въздушен Шенген" Герхард Карнер е поставил няколко условия Задава се сняг и още студ, синоптиците обявиха кога Задава се сняг и още студ, синоптиците обявиха кога Очаква се усложняване на зимната обстановка Откриха тяло на новородено бебе пред сграда в Англия Откриха тяло на новородено бебе пред сграда в Англия Арестувани са двама мъже и една жена по случая Руски лекари с призив до Путин Навални да бъде лекуван Руски лекари с призив до Путин Навални да бъде лекуван Над 100 лекари се подписаха в отворено писмо до руския президент Мъск обяви, че възстановява профила на конспиративния теоретик Алекс Джоунс в „Екс“ Мъск обяви, че възстановява профила на конспиративния теоретик Алекс Джоунс в „Екс“ Откакто Мъск пое контрол върху платформата, бяха възстановени премахнати профили, включително този на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп
Бойко НОЕВ, бивш министър Бойко НОЕВ, бивш министър Ако днес Путин натисне копчето, много скоро в България ще има икономическа, а оттам и политическа криза Виц на деня Виц на деня Един рибар си стоял в жегата на брега на язовира и си ловял риба. По едно време се показала златната рибка и казала: - Пич, ще ти изпълня три желания, ако си извадиш краката от водата... Виц на деня Виц на деня Мутра купил кило банани, прибрал се в къщи и решил да се изфука пред жена, че знае английски. Подал бананите и кaзал: - Фор ю! - Фор ми? - зарадвала се жена му. - Не фурми ма, банани! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мъдрият мъж никога не спори с жена си; просто я изчаква да започне да си противоречи сама
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори