×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Зърнарите отказали среща и на премиера


16 Септември 2023, Събота, 09:00 ч.

Не търсят решение, а конфронтация, смята Николай Денков

Официално писмо с отказ за среща от земеделските организации, които обявиха протест за другата седмица е получено в Министерски съвет. Това съобщи премиерът Николай Денков по БНТ. Той не е изненадан, тъй като и преди това зърнопроизводителите отказаха среща с министъра на земеделието. Това ясно показва, че те не търсят решение, а търсят конфронтация, коментира Денков.

Иначе той не показа намерение да се отстъпи от позицията да се вдигне забраната за внос на украинско зърно, заради което земеделците обявиха протеста си. Вчера обаче при обявяването на исканията, 22-те организации разшириха тези искания значително и поставиха и нови, включително разширяване на списъка със стоките със забрана.

За решението Денков заяви, че не е съгласен да се чува гласът само на един сектор, особено пък когато исканията не почиват на фактите. Освен това ясно се вижда, че в рамките на дискусията се вижда подмяна на аргументите.

Освен че за 2023 г . 2 млрд. и 158 млн. лв. са предназначени за сектора, от тях все още не са отпуснати малко над 700 000 млн., а останалите средства са преведени. Освен това днес излязла информация, че зърнопроизводителите искат с 20% по-висока цена от тези на световната борса. Тази разлика и цена ще я платим всички ние, посочи още Денков и защити решението на правителството в полза на пазара, тъй като налагането на ограничителни мерки създават условияз за помпане на инфлацията, предава lupa.bg.

По темата за реформите в службите и обединяването на разузнаванията Денков заяви, че има нужда да събере още информация по идеята на генерал Атанас Атанасов - нещо, което не е направил до този момент. Напълно логично и оправдано е желанието и намерението на изпълнителната власт да смени ръководителите на службите, но не заради кадруване, а за да може да се работи в екип. "Виждаме на много места, че хората, назначени на ключови позиции, споделят други ценности и други идеи", посочи Денков, а като пример за сферите, в които резултатите са явно незадоволителни, посочи борбата с корупцията и чуждото влияние. Денков отказа да даде повече подробности.

Управлението се държи от общите цели - да се направи България едно по-добро място за живеене, да ускорим икономическото развитие, да намалим неравенствата, по-добро образование, по-добро здравеопазване, посочи Денков, но отклони всякакъв въпрос за бъдещето и дали ротация ще се състои, както и какво ще стане след нея и дали ще има смяна на министри.


В категории: Политика


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
10
Коментара по темата
10.
гръцки СМИ
16.09.2023 14:29:16
0
1
От гръцките СМИ:
"Унгария, Словакия и Румъния се споразумяха за ембарго върху украинското зърно – България е на различно мнение
Експортният потенциал на Украйна е намалял с половин милион тона зърно на месец"
https://warnews247-gr.translate.goog/oungaria-slovakia-kai-roumania-synezisoun-to-ebargko-sta-oukranika-sitira-diaforopoieitai-i-voulgaria/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
Вчера Денков казал едно, днес друго.
Денков изпълнява задачите спуснати от американското посолство, интересите на българските земеделци не го интересуват.
Забележете, не става въпрос за експорт на украинско зърно за Африка, дори не става въпрос за "украинско" зърно, защото обработваемата земя в Украйна беше изкупена от двете най-известни компании, принадлежащи към Новия Световен Ред, BlackRock и Vanguard. Те произвеждат "ваксините" срещу вирус, който никога не е изолиран. Те владеят половината от обработваемата земя в Украйна, тяхно е "украинското" зърно произвеждано със забранени в Европа хербициди...
9.
Svako
16.09.2023 11:46:31
1
5
Чисто стратегически,зърнарите нямат шанс. Бизнесът се доминира от ТИМ . Тва е в цялата Добруджа,купиха си и пристанище - Балчик.
И тук говорим за опит - ТИМ са с нулев опит в процесите в гражданското общество, просто са друга структура . Не че имат опит със стопанските дейности ( на летищата им може да пробвате най - скъпият БигМак в света , имате снимки за справка)
. Имайки нулев опит в двете дейности,остава само силово решение.
Тва че МВР е по-добре подготвено и мотивирано е само точка А .
Точка Б ще са съвсем легалните и законови проверки на 20-30 от водещите фирми след това.
Резултатът ми е безразличен, даже няма да гледам мача - просто прогноза.
8.
3pbH4o 1lv
16.09.2023 11:19:21
0
1
3bpHap
Tva profesia na slan4aka li e
7.
Мдааммм
16.09.2023 11:05:14
1
6
Всичко е въпрос на лобита.Преди зърнарите имаха лоби в МС и кога ядоха кифтетата,ни риваа.Сега явно лобито на преработвателите надделява,а те искат по-ниски цени на суровата продукция.
6.
Да ева и зърнарите
16.09.2023 11:02:29
3
6
Да одят в Сев.Корея,там зърното се изкупува по утвърдени цени!Альоууу,вий за капитализъм и борса не сте ли чували,бря?!По статистика сте на 20-25% чиста печалба.Да не стане льакому ....кръв....?
5.
искам бентли
16.09.2023 10:12:22
3
10
Какви зърнари ве, 100 алчни оядени боклуци правят каквото си искат с държавата. 2,5 млр. печалба за миналата година. Пускайте жандармерията и да се приключва с тоя цирк.
4.
Академик ИзпърДенков
16.09.2023 10:08:45
9
7
Много е важно да се уточни,че те са виновни и търсят конфликт.Нищо,че аз съм подпрян отзад и така или иначе такава среща няма да реши нищо,защото обещах,където трябва да слугувам на чуждите интереси.
3.
Мдаа
16.09.2023 10:06:45
2
12
И кой ще подкрепи зърнарите, които от десетилетия ограбват хилядите собственици на земи, подхвърляйки им мизерна "рента"? Защото изменно на плодородието на чуждите земи, а не на машините си дължат парите си. А държавата ги подкрепя, пречейки всячески на кооперирането и на едноличното земеделие на РЕАЛНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ!
2.
Да ги съжали човек
16.09.2023 09:33:49
4
10
Да се качват в Мазератитата, да забършат сълзите с пачките и да се прибират в именията
1.
Haha
16.09.2023 09:32:52
8
9
Суриката марионетка .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори