×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Полша ще обучава украинските войски на своя територия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сред новите почетни граждани: Гого, Херо и Божидар Димитров


Сред новите почетни граждани: Гого, Херо и Божидар Димитров
Георги Найденов - Гого беше общински съветник в Бургас до 2007 година, тогава все още нямаше и помен от болестта му
23 Ноември 2011, Сряда, 05:52 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Спасителите на пътниците в автобуса-ковчег на магистрала „Тракия” Васко Ристевски и Стефан Иванов също са сред 12-те имена, които ще бъдат отличени на Никулден

Прочутият бургаски изпълнител Георги Найденов–Гого, старши треньорът на „Черноморец” Димитър Димитров–Херо, както и спасителите, вадили хора от горящия автобус при зверската катастрофа на магистрала „Тракия” в началото на лятото- Васко Ристески и Стефан Иванов са сред 12- те личности, на които ще бъде присъдено престижното звание „Почетен гражданин на Бургас”. По традиция призът се връчва на тържествена сесия на празника на града – Свети Николай Чудотворец – Никулден.

 Поводът за жеста към македонеца Ристевски и към Иванов от Чирпан е, че в критичен момент, с риск за собственият си живот, са гасили пожара и извеждали пострадалите от катастрофиралия автобус. Самоотвержените действия на двамата мъже са предотвратили още по-трагичните последици от катастрофата и много хора запазиха живота си, сред които и граждани на град Бургас.

На Георги Найденов–Гого високото отличие се дава за изключителните му постижения в музикалното изкуство, приносът му за издигане авторитета на българската култура и на Бургас на национално и международно ниво.

Днес Гого страда от рядко заболяване, разновидност на множествена склероза и е прикован към инвалидна количка.

Сред хората, които ще получат признанието е и шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров, чийто принос за региона вече беше признат от няколко общини, както и актьорът Стоян Памуков.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! Вежди Рашидов вае Ламбо за 100 000 лева! 01/06/2024, Събота 19:20 0
Флагман.БГ Варненци пропищяха от змии Варненци пропищяха от змии 01/06/2024, Събота 18:40 0
Флагман.БГ Тези симптоми алармират за... Тези симптоми алармират за... 01/06/2024, Събота 16:20 0
11
Коментара по темата
11.
сухи
24.11.2011 21:14:05
2
0
званието отдавна е обезценено. спортни галфони като херо пък въобще не са подходящи. гого магарето не е никакъв певец, жена му се върти край г.манев, кмета не го ли знае това? миналата година направиха убиец на рибар почетен гражданин-кво да говорим?
10.
сухи
24.11.2011 21:14:01
2
0
званието отдавна е обезценено. спортни галфони като херо пък въобще не са подходящи. гого магарето не е никакъв певец, жена му се върти край г.манев, кмета не го ли знае това? миналата година направиха убиец на рибар почетен гражданин-кво да говорим?
9.
АЙТОС
24.11.2011 18:40:48
0
2
а стига бе , метро а? ний пък искаме пристанище и то направо от новия президент г-н Р.Плевнелиев и веднага го правим почетен гражданин! сложихме ли ви в малкото джобче а?
8.
КАРНОБАТ
24.11.2011 15:35:04
0
1
Ами! Тук искаме да има метро и ако Бойко Борисов му направи първа копка ще го направим почетен гражданин на Карнобат. А ако Симеон Дянков ни даде бюджет като на Бургас и него ще направим почетен гражданин на Карнобат! Ето - публична оферта към двамата!
7.
БУРГАС
24.11.2011 08:40:46
0
4
пък кой ли би бил мераклия точно Карнобат да го направи почетен гражданин? ега си смотания селскостопански град! почетен селянин на Карнобат може, но гражданин е подигравка. я си вземете за Почетен др.Николай Жишев, докато още куцука по улиците , поне е комуняга и там ще ви приляга най-добре, а на нас не ни трябва
6.
важно предложение
23.11.2011 17:42:39
1
3
ами вие си направете почетен гражданин Карлос Чакала - световния комунистически терорист и атентатор - може да стане и кмет на Карнобат в бъдеще, поне ще имате кой да пращате с мокри поръчки
5.
чичо Сам
23.11.2011 15:11:19
6
4
Поне в Карнобат няма да стане почетен гражданин този предател. Вие в Бургас понеже сте гербаджии можете този човек на ДС да го ужажвате, задари приятеля му Б.Б. Халал да ви е изменника и предателя.
4.
чичо Сам
23.11.2011 15:11:19
4
6
Поне в Карнобат няма да стане почетен гражданин този предател. Вие в Бургас понеже сте гербаджии можете този човек на ДС да го ужажвате, задари приятеля му Б.Б. Халал да ви е изменника и предателя.
3.
Дарт Мол
23.11.2011 09:33:28
2
6
Званието почетен гражданин трябва да се дава на хора родени в Бургас или хора които българското общество свързва с нашия град . Херо и Гого безспорно са такива личности и трябваше досега да бъдат почетени , но по-добре късно отколкото никога.
Стоян Памуков е една от емблемите на нашия театър и също заслужено ще бъде почетен.
Номинацията на "почетния гражданин" на южното черноморие Божидар Димитров е жалко начесване на самолюбието му. Агентът на ДС вече е почетен в Созопол - градът с който винаги се е асоциирал и сегашната му номинация в Бургас е евтино сервилничене пред един провелан министър и е петно за нашия град. Догодина сигурно ще го почетат и в Айтос,Карнобат,Грудово и М.Търново.
А защо не елитният БСУ да го обяви за "доктор хонорис кауза" !?
2.
Мария Дончева
23.11.2011 09:08:42
6
6
А хората, които участваха в спасяването ни от горящата сграда на РИОКОЗ през 2008 г., защо не ги направиха почетни граждани? Единият беше Дракалиев от ВМРО.
1.
Asen Prodanov, Burgas
23.11.2011 08:51:49
1
8
И тримата са подходящи за почетни граждани на Бургас - заслужили, именити, стойностни! Би било добре и полезно за поколенията, в Бургас да се направи почетна алея с почетните ни граждани. Така те не само ще останат в историята на града, но и в ежедневието му.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Кой е бил най-големият страх на Мария Бакалова преди пробива в Холивуд Бургазлийката разказва за пътя си към голямата сцена Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Демографската криза и защита на секторите туризъм и рибарство ще са основните ми задачи в НС Нужно е родните производители и търговци да чувстват подкрепата на държавата и да бъдат поощрявани с политики Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Задържаха бургаския Исус, който осигурява гласове за вота срещу 120 лв. Към момента има регистрирани 57 сигнала за нарушение на изборния процес, задържани са общо 17 лица Тя е милионерска съпруга и отправи  уникално предложение към Мъск Тя е милионерска съпруга и отправи уникално предложение към Мъск Светлана Гъщерова иска чипиране на всички политици Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Екшън в София! Арабин извади пистолет, насочи го към автобус с пътници Свидетел даде описание на чужденеца: черна къдрава коса, светлокафява кожа и рядка брада Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Пуснаха тайно от затвора Ценко Чоков Скандалният бивш кмет на Галиче и синът му лежат само година и половина зад решетките заради фиктивна работа Тази миска гушна трета диплома за висше Тази миска гушна трета диплома за висше Антония Петрова ще се вихри в здравния мениджмънт Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Прокурор проговори за нови разкрития около бруталното убийство на Красимир Каменов-Къро Той, съпругата му и още двама души бяха убити в Южна Африка миналата година Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Започва премахването на сградите на терена на бъдещата детска болница Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева ще даде старт на процеса Парламентът се събира извънредно в неделя Парламентът се събира извънредно в неделя Заседанието е насрочено за 15 ч. 
Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати Има надежда! Лекарство на Pfizer срещу вид рак на белия дроб показва добри резултати След 5 години при повече от половината пациенти, лекувани с лорлатиниб, ракът не е прогресирал Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Алчност по съседски: Семейства плащат по 1000 евро за ферибот от Атина до Родос Нашенци масово канселират екскурзии заради надутите цени на морския превоз Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Шок и ужас! Младоженец откри на сватбата, че съпругата му е мъж Двамата имали 1-годишна връзка, в която се въздържали от интинмни контакти Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Испания срина авиокомпаниите, глоби ги солено заради таксите за багаж и за избор на място Превозвачите често извиват ръцете на потребителите с допълни плащания, понякога по-скъпи и от билетите, за да настанят дете до родител например Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Заради мижав интерес тази световна певица отмени изцяло лятното си турне Дженифър Лопес си взема почивка, за да бъде с децата, семейството и близките си приятели, обявиха организаторите  Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Пробив в Париж. Български килими украсиха френската столица Най-старият килим, който се показва в изложбата е от 1830 г. Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Съпруги на руски войници бяха обявени за чуждестранни агенти Те са обединени в организацията "Пут Домой" След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж След сватбата младоженец осъзна, че съпругата му е... мъж Той искал да се облагодетелества финансово от брака Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Изписаха от болницата словашкия премиер Роберт Фицо Фицо беше прострелян неколкократно на 15 май Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Скопие отговори: Къщата на Димитър Талев не е защитено културно наследство Според властите в РС Македония ще е нужно междуправителствено споразумение
Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Гого ЛОЗАНОВ, анализатор: Интересите и начинът на говорене на Радев много съвпадат с Путин и неговото обкръжение Виц на деня Виц на деня - Мамо, защо винаги първи умират най-добрите хора?
- Ти като отидеш в градината, кои цветя откъсваш?
- Тия дето се пушат, но това какво общо има?
Виц на деня Виц на деня - Вече се омъжвам. Представям си колко мъже ще се разстроят.
- Че ти за колко ще се омъжваш?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Добрият моторист различава 30 вида насекоми, по вкус!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори